Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
380
10.4.08 13:43

Ahojte,

čtu jak Petulinkas nechtěj mimča už moc spinkat, no a nám jsou 3,5měs a spinkají cca 20hdenně. Já jsem teda ráda, ale přijde mi, že spinají na svůj věk hodně, i když jsme nedonošený o 6týdnů. Měli jste taky takový Šípkový Růženky?

Petulinkas já sice páreček mám, ale tu velikost asi taky budeme mít v létě :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
10.4.08 13:58

Ajinav , mně do 4 měsíců spali skoro pořád, nakonec to bylo chudokrevností, dostali železo v kapkách a „probudili se“ :wink: Zuzanka je ale spalnička doteď, tu položíme po dvou hodinách bdění a usne do minuty. S Jindrou se peru, aby zabral aspoň na půl hodiny.

Jinak jsem dneska zkusila dát poprvé do mačkané zeleniny brambor nakrájený na kostičky, aby si pomalu zvykali na větší kousky, chvilku to teda převalovali v puse, alepak už to šlo v pohodě, jen jim to dýl trvalo. Pepen, Ivuško, Alino, jakou konsistenci teď jíte? Mačkáte nebo už dáváte kousky? A už jedí mimča sami kousky z ruky? Já zkoušela jen kukuřičnou křupku, ale ani jeden ještě nesedí, takže mi to přijde ještě trochu brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
10.4.08 18:01

A holky, jedete někdo v látkovkách? Mě to hrozně láká, a e nevyznám se v tom a trochu se bojím, že už by to pračka neutáhla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
10.4.08 19:43

Oren, tak to su rada, ze nejsme sami s tim refluxem. Je to docela hruza, kdyz s tema prckama neco je. Kdyby to tak clovek umel prenest radsi na sebe :roll:

Ajjino, ja se musim vzdycky smat, jak mrknu na jmena tvych prcku. My sme totiz s manzelem taky Petra a Radek :lol:

Jinak s tim spinkanim, u nas to asi je hlavne briskama, docela to oba bobky trapi, a to se snazim nejist nic, co nadyma, fakt si davam pozor, ale je to k nicemu. No, tedka mi to prijde lepsi, protoze se zacinaji vic hybat, tak uvidime. Ja su rada, ze spinkaji hlavne v noci, to si tech 6 hodinek pospi, takze su taky vyspana, idkyz spim tak na pul oka, kdyby neco…

No nic, jdeme koupat, tak padim. Zatim papa holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.4.08 22:55

Ach jo, sežralo mi to příspěvek, tak znova…
Petulko, Ajino - hoĎte fotky!!!!

Ajino - mně Vojta taky ze začátku celý dny prospal doslova, jen večer vždycky hroznej řev, kvůli bříšku. Obojí mu vydrželo do 4 měsíců…

ELiško - moc kousky zatím nedávám, maso teda nemixuju, jen krájím najemno, taky cuketu, brokolici - to rozmačkám (ale ono se to skoro rozpadne). Začla jsem dávat občas rohlík, kukuřičný křupky, to jim chutná a koušou jak o život:)

Teď měli střevní chřipku - hrůza. PRvně zvracení, pak průjem, naštěstí bez horeček a díky kojení jsme to zvládli doma. Ale až dnes .- po týdnu je to lepší.

Holky, vy co kojíte, nemáte problém s jiným pitím? Mně nic jinýho nechcou, jen si s flaškou hrajou, jedinkrát ji Fany vypil teď když měl ten průjem, ale to byla fakt výjimka. Jinak prsotě čekají na moje prso…co mám dělat? PoraĎte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.4.08 11:17

Petulinkas a jak to, že vy nemáte Radečka a Petrušku :wink: :wink: ?

Eliško tak asi to radši řeknu dr o tom spaní

Já jsem sem ještě nedala můj nový foto výtvor :D ? Tak to musím napravit.

Tak to je naše rodinka
http://ajinav.rajce.idnes.cz/…ollage12.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
11.4.08 11:39

ahoj holky,

Helli, ja uz daaavno nesrovnavam, vidim, ze Jim bude chodit,tak od te doby jsem klidna a jestli to bude dele, tak mam aspon dele klidek :wink: jen ze vy mate taky parecek a to, ze jsi vyrazila sama do ulic je super, holka ver si, to musi byt umeni!!!

holky, pro me taky neni problem dorazit do HK, zrovna vcera jsem tam s detmi byla, meli jsme minisrazik a byli jsme v Barbanku, bylo to super!!!! takze ja jsem taky mobilni a klidne do HK dorazim!

Petulinkas vitej mezi nami, ja mam parecek, my zase dedily po 2 holkach, ale chlapeckovi jsem samozrejme ruzove nedavala, tak bychom se mohli mozna domluvit…ale abych pravdu rekla, tak v lete byli jen v bodyckach a skoro nazi, tak nevim, kolik tech veci mame, uz jsme neco podarovaly synovcovi, tak se podivam

a neboj my jsme maleho taky jednou malem krisili, presne to same, jidlo mu slo nahoru a vdechl to, ja jsem pred kojenim taky musela davat ten zahustujici svatojansky chleba, aby v nem neco zustalo, u nas Jim byl v tomhle problematickej asi 7 mesicu, porad blindil, po jidle si musel poradne odrihnout, museli jsme ho nosit minimalne 20min po kazdem kojeni a stejne jsi ho nekdy zvedla po 4 hodinach a on te poblil nebo jeste rihal…jeste ze uz to je pryc, taky jsem se bala, aby se neudusil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
11.4.08 13:28

Ahojky,
mam za sebou velkou pro me udalost–jela jsem sama s holkami autem.Vim, ze to nic neni, ale bala jsem se, co budu delat s jecicim ditetem za jizdy.
Vlozim vam tady fotku, jak jsme se vyparadily na navstevu do Pardubic, kam jsme tim autem jely. 

Jinak navsteva se povedla, a zvladly jsme i jeste jednu po ceste domu. musela jsem vyuzit jedinecnou prilezitost, ze mam poradne auto (pritelove), . to moje male se pouziva vyhradne jako garaz pro kocarek.
Cestou zpatky ale Anika se tak rozervala, ze jsem rychle zaparkovala na trave vedle naseho panelaku, a nemela jsem cas a moznost hledat jine parkovani. Rano na aute byla boticka :( Tak prijeli cajti, uvideli mne s dvojcatkami, jedna navic zacala knourat. Tak mne politovali, pohoupali mne kocar zatim co jsem preparkovala a pry mam jen upozorneni :-) takze jedna z vyhod dvojcat je i tato :D

pochlubim se, co jsem dnes detem varila–pohanku s mrkvi a kuretem. a docela jim to jelo, a chutnalo to i mne. jsem odmalicka zvykla na pohanku, pouziva se u nas stejne casto, jako ryze. a v cechach patri pod zdravou vyzivu, to me kdysi prekvapilo. nevim od kdy muzou ci nemuzou mimina pohanku, ale zkusila jsem to.
Jinak jidlo mixuju, uplne na penu. Ted par dni jedi vetsi porce, tak nechci zatim riskovat, ze mne to nebudou jist. Rada bych uz nekojila po zelenine, pak i po ovoci, a az pak budu zkouset jen rozmackavat ci krajet na kousky.

Tak Oren, Sabri vymyslete kdy a klidne prijedte! Rada vas poznam. Nejlepe asi ve vsedni den, kdyz jsme vsichni na materske?

Tak pa.
A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
11.4.08 13:47

ALi , holky jsou fešandy! A ty jsi šikulka s tím výletem! Tak jsi konečně trochu mobilní vid. Jinak po zelenině (obědě) už taky nekojím, po kaši taky ne. Takže vlastně jen ráno a před spaním,mezitím odstříkávám. No a někdy v noci,ale dnes se mi je podařilo zmáknout bez kojení,bohužel za cenu chování a lítání od postýlky k postýlce do pul 2 :-( Ale hlad v noci nemaji,možná žížu k ránu,to jim dám,když chtějí. A pohanku taky dávám,bud s ovocem nasladko nebo do zeleniny naslano. Může se od začátku příkrmů podle mě (takže od 6mu kojených), neobsahuje lepek,stejně jako jáhly a rýže …

Eliško ,já už se snažím mačkat,jsou tam nekdy i kousky a zatim s tim problemy nemame,ikdyž jsme bezzubky.Ovoce zatim mixuju,jíme většinou jabka a tam jsou pry kousky nebezpečné na zaskočení. Jinak na žužlání dávám rohlík a křupky. Sušenkama se mi dáví,ty dávám max.mixlé do jogurtu.

Pepen , mně holky taky špatně pijou cokoliv jiného,začínala jsem čistou vodou,nic,čaje nesladké nic,ani ty granulované jim moc nechutnaji,trochu pijou čaj (bylink./ovocný) s jabl.džusíkem, aby to bylo sladký. Ale tak 100-150 ml max. denně,víc do nich nedostanu. Asi bych měla nabízet i mezi jídlama,ale to nemají čas :-) tak dávám vždy po jídle (obědě a večeři). Ale třeba až bude tepleji,tak se rozpijí,ven vezmu jen pitíčko,žádný kojení…
No a dnes holky poprvé dostaly UM před poledním spánkem na svačinku, Anetka vycucla 180ml jak prd,tý to chutná (kaše jí taky chutnají), ale Natálka nic moc (tý kaše moc nejedou už), tak 30ml s bídou. Ale pak jsem jí zkoušela dát MM ve flašce a taky ho nechtěla,tak třeba neměla hlad, dávala jsem jim to 2 hodiny po snídani - snědli dost jogurtu s ovocem a piškotama,to jim chutná hlavně Natálce.

Tak píšu ještě zkušenosti s UM na noc - včera jsem dala 200ml toho Hajaji od HAmi,kupodivu to vypily obě celé,ještě by si asi klidně daly více. No ale na kvalitu spánku to alespon u Anetky naprosto žádný vliv nemělo, plakala ze spaní,budila se po hodině, Natálka se probudila asi jen 4×,padal jí dudlík. Ale to UM na noc budu dávat,jinak ještě přes den 1-2× kojím + v noci když je nejhůř,jako třeba dnes,měly asi žížu,máme hrozně suchý vzduch v ložnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.4.08 09:04

Ahoj holky,
zdravím vás všechny… Nestíhám… Zase letím..... Papa

P.S. Ali , dost jsi mě pobavila tím svým výletem..... :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
13.4.08 10:21

Ahojky

Zdravím všechny :)

Nějak nestíhám :) Pořád je tu někdo na návštěvě, tak je toho dost.

Kluci měli včera 4měsíce, tak začínám s příkrmama, což vcelku jde se lžičkou :) Jinak určo vážíme 7kg, protože ve po 3měsících měli 6350 :) Za 10dní cca 0,5kg :) Jinak ze zad na bříško, z bříška na záda a bok už zvládají. Budeme cvičit něco na posílení bříška, protože mají velký záklon, ale jinak jsou v pohodě.

http://www.ok2cqr.com/….pidiny_.jpg

Tak doufám že se máte taky dobře :) Zatím se mějte hezky. Pa Mishaczek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
13.4.08 10:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
15.4.08 08:55

Mishackzku, to zírám, jak jsou šikovní! 8O To budou v našem věku chodit.

Holky, pomoc, co mám dělat? Jindra Zuzce VŠECHNO sebere - jídlo, hračky, prostě cokoli ona má. Je rychlejší a prostě drzejší :( Aby pořád neplakala, musím ho občas odnést na druhý konec pokoje, aby si mohla chvilku hrát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
15.4.08 11:51

Holky jdu se jen pochlubit, tak vcera zacal chodit i Jim, jsem z nej namekko, je to tak roztomile!!!!

a letim, pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
15.4.08 13:16

Sabri ,tak super, Jim konečně dohnal ségru, gratulujeme k prvním krůčkům! Taky už se na ně těším!
Myšáčku , nádherná koláž z fotek a gratulace k 4.měsíčninám! Super váhy,míry a perfektní pokroky! Jsou to fakt šikulové!
Dituš , zdravím!
ELiško ,já je taky dávám od sebe,když jdu třeba do vedlejšího pokoje,Anetka zase usurpuje Natálku,ale zatím jen když je poblíž a není moc rychlá. Honzík je teda divoch,měl by ségru chránit a ne ji takhle tyranizovat,co? On se to taky naučí…

My máme dnes přesně 3/4 roku, to to letí,tady přidávám takové „řechtací video“,holky se hodně vnímají a předevčírem se na sebe začly fakt řechtat,ne jen usmívat,je to sranda…
 http://www.n-joy.cz/…zw70mm8ypve/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová