Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
16.4.08 13:24

Ivuško, ano, jen koupím dudlík na flašku a zkusím to. Právě že vždycky krmím - jinak řev vzrůstá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17922
16.4.08 14:40

Pepen , co zkusit na ty noci zapojit tatínka? Oni to časem pochopí, že ty prostě nepřijdeš. Začátky teda budou krušný, ale chce to čas. Já vstávám ke každýmu za noc max. 2×, to kojím, jinak k nim v noci běhá taťka a strká dudlíky. S tím pitím - jestli si Ivuška vzpomíná, mně taky bojkotovali hrnek, strašně brečeli, když ho viděli, pak jsem nechala měsíc dva bez, jen na koju a pak zkusila znova - jiný hrnek (máme ikeácký zelený s tvrdým pítkem) a problém najednou nebyl, dokonce Zuzanka se na něj vysloveně směje. Vypijou asi tak, jako Ivuščiny holčičky, taky loknou, zakuckají se, pak zace loknout, ale vzhledem k dostatečnému čůrání a častému kakání jim to stačí. Kojím ale několikrát denně, jak mají chuť.
Jinak Ivuško - zvlášť žampiony bych teda ještě nedávala, je to těžké na strávení a výživový přínos nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
16.4.08 15:06

Eliško ,já je viděla v kupovaných příkrmech,tak jsem myslela,že je můžou… no uvidime,chutnalo jim to,zbaštili vše,tak snad jim z toho nebude těžko.Veprove maji vlastně taky poprvé, ale bylo libove,tak snad dobry…
Jo a jinak to máš doma dobře zařízený s tatínkem,a je dobrej,že mu to neva,u nás lítám furt já i s dudlíkama :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
16.4.08 15:09

Ivuško Honzíka musím do pití pořád nutit, ale už vypije tak 250 ml. Já ho musím u pití spíš zklidnit, protože on má pocit, že mu během pití něco uteče a tak se pořád snaží někam dostat a odtrhuje si flašku od pusy. Tak mu u toho zpívám a pohupuju a držím ho v náručí. Zuzanka si ráda lehne a drží flašku sama a pije dlouze. Taky si někdy s lahví hrajou a jsou celí mokří a i se zakuckají, ale to je hned v poho a oni pokračují dál s pitím.
Jinak jim dávám ráno kojo, pak mají Hollandii jogurt a někdy cottage sýr nebo chleba se sýrem nebo mléčnou kaši. A večer před spaním asi 125 ml Nutrilonu. Moc mi ho teď nechtějí, přitom ze začátku jim vysloveně chutnal, ale s manžou to do nich nějak natlačíme. Asi až ho doberu zkusím Sunar, ten prý chutná líp. :D
Ivuško, dr. mi říkala, že od 10 m. stačí dětem půl litru mléčných výrobků na den. A počítá se do toho i kaše a jogurty a sýry, takže já si myslím, že 2× denně mléko jim stačí. Do těch deseti měsíců měli teda ještě jednou mléko odpoledne po vyspání.
Pepen s tím nevyspáním Tě lituju. Zkus zapojit manžela, ale já si to třeba u nás nedokážu moc představit. Manžel spí jak pařez, to už musí bejt, aby ho něco vzbudilo. Anebo má zase spaní tenké a v noci čučákuje do tmy a pak mi vždycky ráno tvrdí jak je nevyspalej. \na to se nedá reagovat po nocích, kdy se taky pořád nudím a děti přikrývám nebo nasazuju dudle anebo si Viky přijde lehnout ještě mezi mě a malí. Je to někdy masakr a to nemusím v noci kojit.
Ivuško sestřence řekla dr., že pokud jí kluk do 9 měs. nepoleze, tak je pošle na rehabku ( je mu 8 a půl). Ale myslím, že ty děti potřebují svůj čas a že holky na to přijdou. Já bych to taky tak nehrotila, kdybych na našich dětech neviděla, jak strašně se už nudí jenom ležet a nikam se nedostat. Bylo to šílené období, no ale teď zase pořád běhám a moc neposedím. Zuzanka se dneska sama postavila o šprušle a taky o Vikči kuchyňku, takže chytání dpádů opět nastává.
Užívej, doku můžeš, ještě budeš ráda vzpomínat. A neboj holky všechno doženou. Znám děti, co lezou od 6. měsíce a stavět se začali v 10 nebo 11 měs. My začli lézt v 9 a 10 měs. ( nepočítám mínus 1 měs. nedonošenosti) a teď je nám 10 a půl a stojíme a obcházíme. Myslím, že je to docela fofr.
Oren jednu takovou tříkolku máme taky po Viky, ale nedokážu si představit, že bych uřídila obě dvě. Když jsme vyjeli a to jí dostala v roce a půl na vánoce, tak neuměla řídit, takže pořád zatáčela a když jsem jí chtěla vézt, tak jsem jí musela nadzvednout přední kolo a vézt jenom po zadních, abych to uřídila. A dvě si fakt neumím představit. A taky ta naše dělá šílenej rachot, protože má plastová kola a když jsme vyjeli, tak celá vesnice věděla, že jedem. :D :D :D

Holky jdu
Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
16.4.08 15:11

Ivuško já si taky myslím, že ta troška žampionů jim neuškodí. Mně už děti taky ochutnali houby a po té trošce jim nic nebylo.
Ale je fakt, že výživová hodnota je asi nic moc.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17922
16.4.08 16:34

Ivuško, v kupovaných výživách jsou věci :roll: Podle toho se řídit nelze… smetana, koření, citrusové plody, občas zírám. Tady v Belgii dokonce v kaších od 6 měsíců mandle, lískové oříšky, kakao… WHO doporučuje houby do 3 let nedávat, což teda já už pak občas neustála, ale dobrý určitě nejsou. Jednorázově v malém množství asi neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.4.08 21:14

Holky, u nás to „pití“ probíhá tak, že Vojta začne v horším případě bulet, v lepším okusuje dudel, zkoušeal jsem i různý typy, nic.
Fany si někdy ucucne, ale taky se na to netváří. Z Vojty se během tohoto měsíce stal opravdu velkej milovník prsa, jak on se na ně třese, to byste fakt musely vidět.
My spíme s dětma v jedné místnosti, tatínek se zapojuje, když se náhodou vzbudí oba, to jednoho uklidňuje.

Ono taky teď se nám dost tyhle věci zhoršily, protžoe kluci měli střevní chřipku, tak uvidíme za pár dní. Ale s tím pitím prostě nehodlám polevit, musí se to naučit, nechci, aby uznávali jen moje prso.

Jinak houby bych teda zatím taky nedávala, já skleničky nekupuju, taky mě vždycky naštvalo co všechno tam je, jedinou výjimkou byla alnatura.
Ale já jsem celkem konzervativní a s jídlem fakt nikam nespěchám. Však oni se kluci postupně dočkají všeho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
17.4.08 20:52

Ahojky!!
Opět jsem přes noc sama doma :cry: , tak mám čas napsat trošku víc. :lol:

Sabri - gratulace k Jimovým prvním krůčkům!!! Ty začátky jsou fakt hrozně roztomilý. Škoda že s dvojčatama člověk nemá čas si to víc vychutnat. Jde to všechno nějak hrozně rychle… :?

Ivuško - zkoukla jsem video i vaše fotky. Co dodat, vaše holčičky jsou úžasný. To jsou opravdu pořád takhle vysmátý??

Mišáčku - kluci jsou fakt šikulkové!!!!

Ajinav - naši broučkové jsou nedonošení o 6 týdnů a řekla bych, že cca právě těch 6 týdnů byly také jako Šípkové Růženky. Spali doslova pořád, dokonce i při pití, což byl horor, každý krmení nám tak trvalo 1,5 hodiny. :roll: Pak byl ale zlom a začali být čím dál tím víc aktivní, tedy LUkášek dříve, Niki déle, až ve 2 měsících. Na ten den si přesně pamatuju. Už jsme si totiž s manžou říkali, jestli je vůbec v pořádku, že nemá o nic zájem, pořád jen spí (na rozdíl od Lukyho- ach to srovnávání :roll: ) a ona pak najednou ze dne na den byla úplně jiná. Vyloženě jak kdyby se najednou probrala. :D Radši se na to přeptej doktorky a pak písni!!! :wink:

Nisso - přeju brzké uzdravení!!!!!!!

Ivaf - s příkrmy zbytečně nespěchej! Dneska už se i u nekojených dětí doporučuje začínat až cca v půl roce. Tedy pokud dobře rostou a přibývají. Já nekojila skoro vůbec a s příkrmy jsme na radu doktorky začínali až v 7,5 měsících (o 6 týdnů jsme nedonošení, takže jakoby v 6).

Petulinko - reflux ti teda vůbec nezávidím. Naštěstí se nás tohle vyhlo. Držím pěsti, ať to dobře zvládnete!!! My máme také páreček, ale narozený v červnu, takže velikostně se budeme nejspíš rozcházet. V takhle malých velikostech už mám jen pár věcí. Jestli chceš koukni sem: http:www.mimibazar.cz/bazar.php?… . Pokud by se ti něco hodilo, napiš. Na cenu nekoukej, dohodneme se. :wink:

Eliško - Nevím, jestli tě uklidním. No, spíš ne… :? Praní o hračky znám velice dobře. Začalo u nás kolem 7.-8.- měsíce, kdy děti začaly plazit a lézt. A bylo to přesně v tom duchu, co píšeš ty - bratříček usurpoval slabší sestřičku. Postupně, jak začali chodit atp., se síly vyrovnali, takže dneska je to rovný boj. Někdy prostě rve něco Nikolka Lukáškovi, někdy zase Lukášek Nikolce. Prostě to co má ten druhý, je vždycky lepší! A to i v případě že jsou to dvě stejný věci a mají jen o chloupek odlišný detail!!!! :roll: Nikolka ječí jak siréna, Lukášek řičí a moje ušní bubínky totálně trpí! :x Jak to řešíme? Pokud vím, kdo to měl první, vrátím mu to (= řev či jekot druhého se zvýší na maximum), pokud to nevím, seberu jim to úplně a řeknu, že to nebude mít nikdo, když se neumí domluvit (= na maximum se zvýší oboje, řev i jekot a okenní tabulky spolu s mými ušními bubínky jsou na prasknutí). Pevně věřím, že se postupně naučí se dělit a bude to jen lepší a lepší … Aneb naděje umírá poslední!!! :lol: :lol:

pitný režim - nevím, jestli problém s pitím čehokoliv jinýho kromě mlíka mají jen kojo-děti. POdle naší zkušenosti ho mají spíš všechny. U nás se to trochu zlepšilo až někdy pře vánocema, takže cca v 17-ti měsících. To jsem jim na radu maminek v jedné diskuzi koupila lahve s brčkem (dají se koupit v DM asi za 69 Kč). Děti do roka by si s tím zřejmě neporadily, ale pro ty starší fakt doporučuju!!! Nemusí se tak namáhat jako u pítek a opravdu vypijou mnohem víc. Tada u nás to pořád není žádná sláva - cca 0,5 l denně a to jim to neustále musím cpát, ale oproti dřívějším 100 - 150 ml je to paráda! :wink: A ještě jedna technická - spoustu mých známých, které kojily, naučily děti rovnou na klasický hrnek, tak to zkuste taky tak. Moje kojená neteř v 18-ti měsích pila z hrnku jak velká holka, zatímco naše děti v 21 teprve začínají.

Pohanka - párkrát jsem tu četla, že někdo z vás vaří z pohanky. Prosím, prosím, můžete mi, písnout nějaké osvědčené recepty?? U nás doma se to nikdy nevařilo a vlastně ani nevím, jak to má chutnat, tj. jak bych to měla dochutit a tak. Ráda bych to zkusila. Totéž pokud někdo používáte kuskus. Díííííky!!!!!!!! :D

Srazík - holky,strašně ráda bych se s váma setkala, jenže je mi jasný, že to pro mě bude všude z ruky. pokud byste ho ale udělaly někde v Praze, možná bych si to mohla zařídit a přijela bych. Manža tam dost často jezdí pracovně, tak bysme ráno jeli s ním a odpo by si nás zase odvezl domů.

Pinďata nám ráno vstávají čím dál tím dřív. Dneska už ve 3/4 na 6! 8O Dřív se sice budili taky poměrně brzo,ale vydrželi blbnout v postýlkách třeba ještě hodinu. Jenže inteligentní maminku nenapadlo nic lepšího, než vyndat šprušle,aby dětičky mohly do postýlky samy vlézt i vylézt (v poslední době mě už hrozně braly záda a tohle je úleva). Samozřejmě se ráno vzbudí, okamžitě upalujou do ložnice, Niki se k nám zavrtá a Lukášek mě tahá za ruku a křičí "Mami staň!!!!! " :roll: Nejhorší je, že ani nemám komu vynadat, když jsem si to vymysela sama … :oops: :lol: :lol:

Konečně jsem založila naší rodince vlastní stránky. Zatím tedy jen provizorní na e-stránkách. Zdarma tam není moc prostoru, tak jestli máte některá nějaký dobrý tip, kde si udělat levně stránky, dejte vědět!! :wink: Je tam zatím jen pár fotek, jestli chcete, nakoukněte… (www.kucerkovi.estranky.cz )

Jednu vám sem ale musím dát, i když není přímo rodinná.
Tohle je pohled z našeho okna DNESKA dopoledne!! Prostě aprílový počasí jak má být!!! :roll: :roll: :roll:

http://www.kucerkovi.estranky.cz/…ahled/15.jpg

http://lilypie.com/…404/3ld4.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
17.4.08 22:57

Ahojky holky,
mám jeden technický dotaz. Uvažuju nad golfkama a zatím se mi nejvíc líbí Hauck speed sun duo. Líbí se mi především dobře vyřešená stříške, která má clonu proti slunci a i dešti.
Jediné co nevím je, jestli bych si k nim mohla dokoupit i ta madla. Vím, že na mono kočárek se to dokoupit dá, protože se to připíná na ty boční kulaté tyče, ale u toho dvojčecího si nejsem jistá, co je v prostředku.
Jestli se, prosím Vás, můžete některá doma mrknout nebo to snad dokonce máte, amůžete mi písnout, budu moc ráda za radu.
Mějte se a pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.4.08 14:27

Souhlasím s Helli - nějaké ty recepty,jestli někdy vaříte z pohanky a kuskusu a hlavně jak to chutná.

Holky navštěvujete dvojčatové kluby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.4.08 16:07

Ahoj holky,tak s těmi recepty na pohanku a kuskus se taky přidávám,teda,jak se vaří kuskus vím,ale ta pohanka já jí jedla jen jednou,a přišla mi tak divně hořká,baští vám to děti???
Nisso ,já ten kočárek mám,ale o madlu netuším,a taky by mě to moc zajímalo,je to znát že tam na těch golfkách není,a bylo by potřeba.Tak mi dej vědět,estli ses něco dozvěděla,taky bych ho brala,kočík sám o sobě je moc fajn,dobře se s ním jezdí,ale ty madla chybí.Taky mají k němu spoustu doplňků,jenže na mono kočárky,krásné tašky na ně,nebo i takovou jakoby sítku na nákup na rukojeď ale nejde to na ten duo,no.Aspoň jsem koupila pláštěnku sice za 600 :twisted: ,ale je nutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.4.08 21:02

K pohance a kuskusu - kuskus jsem začla dávat dětem do obídku, protžoe po té střevní chřipce jsou hrozně nenažraní, přijde mi to jako dobrá varianta přílohy, protžoe je to takový drobný a vlastně strašně nenáročný na příparavu - dám vě rovný lžíce, zaliju 4 lžícema vař. vody, za 10 min. je nabobtnanej a dá se dát k zelenině.

Pohanka - zatím jsem klukům koupila jen pohankový vločky instantní - dle návody se dají zamíchat do čehokoliv.

Jinak pohanku jsem občas vařila nám, se zeleninou a indickým kořením na pánvi - předtím jsem ji namočila, aby nabobtnala a pak už jen na oleji a trochu podušená práívě se zeleninou, masem, houbama, čímkoliv - výborný (a např jogurtovou zálivku k tomu - bílej jogurt, česnek, zeleý koření, nejradši bazalka).

Tak to je moje troška do mlýna:)
a taky si ráda přečtu tipy od vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
18.4.08 22:02

Ahojky,

Sabri , gratuluju k chozeni!

Ivusko, trikolky o kterych pises jsem koupila holkam uz ted (jsou porad v akci v Hypernove) . Jsou za 799Kc (nevim, zda to je malo ci moc, neumim predstavit kolik tak stoji normalne. Vyhodou techto je, za ridit muze ne jenom dite, ale i maminka! Takze pojedou kam chci ja, a ne ony :-) Vezla jsem obe k pokladnam (jen trikolky, bez deti pochopitelne, kdyz jeste neumeji sedet :-)), a s trochou cviku to urcite pujde. Pokud chces mrknout jake jsou, tak mam asi dve fotky v albu. A jeste maji vepredu takovou zabu, ktera desne nahlas hraje asi 4 melodia a u toho priserne kvaka. Tu jsem si sundala a mame to zatim jako hracku, pak s tim se ma asi troubit nebo co. Nejdriv se holky tech zvuku lekaly, ale ted se jim to libi a pouzivame zaby u obeda, kdyz zlobi tak hned odvratim pozornost na zabicku, ktera navic vzorne hama a vychvaluje, jaka to je dobrota :-)

Pohanka . Ja ji varim podstate stejne jako ryzi. Proplachne se studenou vodou, vody se da zhruba tolik, aby vrstva nad pohankou byla jako vrstva pohanky. Na mirnem ohni domeka, asi 20 min, neumim moc odhadnout. Ochutit se da vselijak, treba jako rizoto. nejcasteji jsme ji jedli s ridsi masovou omackou (aby zalila a castecne se nasakla do pohanky). Horka urcite neni, to nejspis byla nejaka spatna nebo co.

Zacala jsem davat detem jogurt, a to v necelych 8 mesicich (nic jsem neodecitala, jinak gestacni vek by byl 6,5 mes, a to by bylo na jogurt brzo :-)).

Myšačku , ty shanis pro mrnousy na leto 74 velikost? To ja taky :-) Akorat pro temer rocni slecny (s lete jim bude rok, v srpnu).
Heli , tak to je sila s tim vriskotem a s vychovnymy metodami, to se mame na co tesit 8O
Jo, jeste napisu, jak to mame s jidlem a pitim my. V noci jak kdy, 1-2 kazda, pak rano kojim v 6- 7, pak ovoce kolem 9-10, maso-zeleninka obed asi v 13hod, pak jogurt v 17, pak kase z MM a MM v 20 H.
Takze podstate kojim jen v noci. Nejak jsem nechtene odbourala kojeni. (byla to nahoda, zkusila jsem dat jogurt, a ony ho snedly cely). Tak ted premyslim, jestli ho obcas zas nenahradit kojenim. Ale je to strasna pohoda, drandime s kocarkem, po ceste zastavim, dam jogurt a jede se dal.
Ivusko , chtela jsem se zeptat, proc se tak snazis omezovat kojeni? davas Sunar a tak? Vzdyt jsi mela mleka dost. Chces jit do prace nebo jen chces aby deti nebyly na tobe tak zavisle a mohlas je obcas nechavat s nekym jinym?
a uz nevim, co jsem chtela jeste psat..
 Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
18.4.08 22:06

tak jsem tu trikolku preci jen sem dala. Ono to na fotce neni videt, protoze je to z druhe strany, ale ta vodici tyc je napojena na predni kolo takovym dratkem, rukojet na tyci se da tocit, a tim ridis.

http://dominky.rajce.idnes.cz/…imi-_010.jpg

a jeste tady je nase 8-mi mesicni fotka.

http://dominky.rajce.idnes.cz/…imi-_032.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
19.4.08 08:45

Alino ,tříkolky vypadají supr,ale zarazilo mě,jak mají daleko pedály-až na předním kolečku kdesi vpředu,došáhne tam dítko vůbec? A Ještě dotaz,funguje to i jako odrážedlo? Přijde mi,že tam ty odkladače na nožky musí překážet,když se odstrkuje…nebo jdou sundat? A poslední dotaz-ty vodící tyče se dají odendat nebo ne?
Jinak holky máš ukázkové, jak z cukrkandlu jako vždy a ted i trochu akčnější ;-) Jak se jim líbí ve sporťáku? A super fotky z výletů … Manža koukám je taky z focení odvázanej,co? :-D
Jo-do roka chci přestat kojit,tak jsem chtěla zavést Sunar,aby byly zvyklé na UM,jelikož dítka by prý měly pít mlíčko ještě do 2-3 let,pokud teda nejí hodně ml.výrobků… V okolí mám děti, co UM odmítaly a maminky musely kojit a kojit a kojit … to nechci… A taky aby byly nezávislejší na mě a mohla jsem si občas někam vyrazit (což jsem teda ještě neuskutečnila :-)).
ALi ještě dotaz,když kojíš jenráno a večer+přes noc,to jim přes den dáváš čajíky jen? Mně toho vypijou malinko,tak by jim to nestačilo,ted jak bylo tepleji si mršky vyždaly několikrát i kojení po obědě,nebo jim dávám odstříkaný MM v lahvi… Ale musím říct,že třeba včera Aník vypil skoro 200Ml štávy jabl. ředěné,takže se lepšíme…
Pohanku a kuskus používám tak jako Pepen-jako přílohu k obědům,když nedávám maso.Pohanku uvařím dle návodu na obalu-jak tady psala Ali a kuskus se jen zaleje horkou vodou. Pohanku ještě dávám s jáhlama nasladko s ovocem,někdy i sjogurtem.
Jo a dneska zas po dlouhé době noc bez kojení u obou,huráááá,nebo radeji pst,jelikož vzdykdyž tady holky pochválím,tak se mi za to „odvděčí“ :-) tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová