Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Helli o vodících kšírách uvažuju, sice je ještě brzo, ale díky za info
.
Holky, která z vás inzeruje na MMB? Já si tam vložila inzerát, ale v té kategorii, kam jsem ho vložila se mi vůbec neukázal. To musím mít zaplacené členství aby se mi ukázal u ostatních inzerátů?
Aji , pokud si to neplatíš, tak se Tvůj inzerát zobrazí jen po vybrání volky OD VŠECH INZERENTŮ (v tom filtru nahoře to musíš zadat,implicitně tam jsou vyjeté jen HVĚZDY - tj.ti co si to platí).
Naše holky jsou 2 pytle brambor
Neee,si dělám srandu, u nás je Anetka šikovnější pohybově než Natík,ale ta si taky líp hraje s hračkama,furt má něco v prstíčkách a hraje si,a žvatlá u toho. Anýsek mezitím válí sudy a prozkoumává terén…
Holky,když teď od 8.m můžeme lepek,jak jste obohatili jídelníček mrňousům? Dáváte těstovinky třeba? Nebo kaše z lepkem,že,ještě něco? Aby to měli pestřejší,zdá se mi že mají každý den to samé…
Holky teď jsem napsala super dlouhou odpověď a smazalo se mi to a já už nemám sil.
Tak snad zítra.
Pa Nissa
Ahojky holky,
po delší době se ozývám. Času je čím dál méně… než si najdu chvilku a dostanu se sem. Holky já nevím, jestli je to jarní únava a nebo jsem si konečně stačila uvědomit to, že jsem rodila dvojčata........ protože já jsem úplně vyřízená ![]()
Večer se sotva vláčím… už jsem upustila i od těch nočních prací a jezdím do Prahy 3× týdně… abych všechnu práci stihla udělat.
Začaly mně pekelně bolet klouby, mám pořád gynekologické problémy… a jsem příšerně unavená… s tím asi souvisí i moje už skoro pravidelná ob denná migréna…
Už aby bylo nějak jaro a sluníčko...... doufám, že se nějak seberu…
Taky jsem začala cvičit… konečně se mi zhojila ta jizva po císaři… a cvičení mi dovolili a ani jsem necvičila nějak moc… jenom tak na rozhýbání a ráno jsem měla zánět šlach u kolena a na ruce u lokte…
Jinak zdravím a vítám Myšáčka… taky se připojuji k holkám a počešťuji tvůj nick. Kluky máš teda krásné… a myslím, že tak rychlá dvojčata tu snad nikdo nemáme? Vypadají tak na 5 měsíců… a kolik toho umí!! Paráda jen tak dál!!
Ivuško vy už v noci nejíte, no to je paráda co? Trošku se asi konečně vyspíš že? S těma zoubkama uvidíš.. třeba to nebudou noční tragédie.
My teda máme kromě dvou spodních zubů i jeden a nebo dva horní zoubky… včera jsem seděla s Terezkou na klíně a ona vyluzovala prapodivné zvuky… takové skřípání… tak si říkám… ona snad vrže zubama… a jo!! Ale do pusy si sáhnout teda nedá. Ale má tam dva!! Docela úspěch, po tom co jim na 8 měsích vyrostly ty dva spodní a těch na roce a dvou měsících zase další jeden nebo dva. Všechny děti stejně staré v okolí už mají normálně plnou pusu zubů… my ne… holky si dávají na čas.
Jinak holky Míšo… a všem moc děkuji za rady ohledně domácího vaření. Najela jsem na to, hned jak jste to psaly a musím říct, že je to vážně super. A těch peněz co jsme tím ušetřili!!! Vařím jim skoro všechno… svíčkovou s králíkem, vepřové na paprice s těstovinama… sem tam jim udělám hutnou vegetariánckou polívku… jenom zeleninka. Zkusili jsme už mozeček, kukuřičku… skoro všechno. Jídla ze skleničky mi holky odmítají… jediné na co je nachytám a co mi snědí je špenátová přesnídávka od Hami… + domácí bram. kaše.
Takže za rady moc díky… a kdyby jste měli nějaké receptíky… šup sem s nima… občas mi dochází fantazie!
Jogurty holky milují… ovocné přesnídávky už moc ne… jenom ty od Hamé… a ty mi přijdou šíleně sladké… tak asi pro to se po nich mohou utlouci!! Začala jsem také vařit pudinky… takže mám v ledničce i ospolední sváči. Jo ale pudinky zatím vedou… to jsou jak supi!!
Psaly jste tady taky o kšírách… já už jsem pro ně rozhodnuta docela dlouho ale teprve teď jsem pochopila o co jde!! Protože holky jdou opravdu každá úplně jinam a vůbec je nezajímá nějaké volání a poutání pozornosti. Nevíte některá, kde by se na netu dali ty kšíry sehnat? Za nějakou rozumnou cenu?
Nisso - gratuluji k pokrokům… taky už skoro lezete… paráda… holky ale užívejte si ty statické děti… pak to bude fakt mazec! Já tomu nevěřila a teď prožívám někdy stavy zoufalství
Pepen tak vy už začínáte hačat? To je bomba… to se klukům musí hrozně líbit že jo? Já si pamatuju, že jsem holky taky pak nachvilku posazovala a je to šíleně stimulovalo, že pak za pár dnů seděly sami… Terezka první a Kiki za 14 dnů po ní.
Jinak s pitím taky docela bojujeme. Holky pijí a to hrozně rády ty insttní čaje… jsou slaďoučké… tak aby jim nechutnaly že jo. Nekdy mi vymlasknou na jeden zátah třeba každá 150 ml. Viděla jsem Sama Doma a tak o tom mluvili, že se na tom dá docela jednoduše vypěstovat závislost.. takže pitíčka jsou to dobrá… ale mně holky už nevypijí nic jiného. Těším se na léto, až jim budu dělat domácí šťávy z ovoce… protože mám pocit, že u nás už ta závislost je jasná… nic jiného mi nevypijí… a i když tam dávám zhruba poloviční porci granulí je to pořád hodně sladké a chuťové… jak dám míň už mi to plivou!
Jinak pijeme pořád ještě z dudlíčku a myslím, že nám to ještě nějakou dobu zůstane. Jinak jsou holky schopné se napít z hrnečku… ale ty pítka… od Aventu u nás teda úspěch vůůůbec nesklidily… holky si s nimi hrají… ale nic víc.
Zdravím také Kuželku… už taky chodíte… gratulujeme!!!
Sabri napiš mi SZ s emailem… pošlu ti nějaké fotky ze srazu ![]()
Dito… ty jo… holky už jsou velké!!
No a jak u nás? Holky se už řádně rozchodily..... takže vyžadujíd dost ven… a na procházky bez kočáru. Je to teda dost těžké… většinou je naložíme silou do kočáru… a uvážeme… jedeme na fotbalové hřiště, kde je vyklopíme a holky si lítají po hřišti… To je super… ale nevím tedy jak bych to dělala bez toho hřiště… Táhnout kočár a k tomu v závěsu dvě cácorky, které každou chvíli kdekoliv zasednou a zjišťují co to na té zemi je… ochutnávají kamínky, zkoumají vajgly… prostě všechno co na zemi najdou…
Ale to chození je jinak hrozně krásné… a já si vždycky zmáčknu slzu, když si vzpomenu jak vloni na jaře a v léte touhle dobou vyspávaly v kočárku a já nemusela nic řešit.
Letošní Velikonoce mají být zimní a nevím nevím… koupila jsem dvě maličké pomlázky… že by šly holky už jako sami… ale asi z toho nic nebude a budeme zalezlé doma.
Připojuji pár aktuálních foteček.........
Mějte se všechny mamky i dětičky moc fajn… až se dám nějak zdravotně pořádně dohromady… doufám, že tady budu častěji.
Dobrou!!!
Renča
Jo ještě jsem nakukovala k holkám do dvojčecího těhu a koukám, jak se jim to už krásně krátí,,,… takže tady s námi brzy budou probírat miminkovské problémy… to bude fajn… že budeme mít nějaká nová jarňátka ![]()
Držím jim palce, aby to vydrželi co nejdéle… ne jako my!!
Tak už papááá
Tááák kvůli tomuhle Vás zanedbávám… (fotky níže
)
Oren děkuji za přivítání a pochvalu. Kluci jsou zlatíčka
No mají skoro 6kg každý tak už se pěkně pronesou…
Ještě seženu nějaké dekorace českých pohádek a vedle této postýlky bude i ta druhá, ale zatím ještě jsou kluci u nás, než se budou přetáčet pořádně… Doufám, že se jim to bude líbit…
A dneska se budu chlubit ještě trošičku… Dnes se mi oba kluci přetočili poprvé z bříška na zádíčka
V noci oba na bok ![]()
Pohled ode dveří…
http://rodina.cz/…g_2850_1.jpg /> Hrací koutek ![]()
http://rodina.cz/…g_2851_1.jpg /> Postýlka a budoucí přebalovák…
http://rodina.cz/…g_2848_1.jpg /> Pohled od okna…
http://rodina.cz/…g_2854_1.jpg /> http://rodina.cz/…g_2852_2.jpg /> No a ještě obyvatelé…
http://rodina.cz/…g_2840_1.jpg /> http://rodina.cz/…g_2841_1.jpg /> Tohle je hooodně zlý pohled…
http://rodina.cz/…g_2839_1.jpg
Teda Myšáčku kluci jsou fakt šikovní. My jsme jen o 13 dní mladší, ale sotva udržíme hlavičku na bříšku a vy už se přetáčíte. Ale vy jste nebyli nedonošení pokud si vzpomínám.
Ny ty obrázky na zeď se podívej na http://www.hornschuch.cz/…korace/c2199.
Ajinav děkuji za pochvalu. Kluci byli naštěstí v termínu…
No já kluky nechávám na bříšku přes den občas i v noci spinkat, tak jak se probudíé a chtějí něco vidět tak se musí snažit… Nejlepší je když je dáme veřer do postýlky a oni vźvedajá hlavinky aby na nás viděli přes mantinely… Hi… to mají hlavičky jako majíčky. Museli jsme jim i zdvihnout kolotoč, protože do něj bouchali hlavinkama…
Děkuji za odkaz…
Oren , fotečky super, jak capkají, jsou sladké,ale je to honička,jak pozoruju. Jinak s tou únavou atd. taky to teď nějak na mě padlo, doma taky občas trochu dusno
to člověku nepřidá … A ty jsi v noci ještě pracovala? To se snad při dvojčatech nedá,ne? Tak budeme popohánět sluníčko a doufat,že ty letošní Velikonoce budou poslední zimní dny … Ale je to škoda,holt jsou letos docela brzy.
Kšíry jsem našla zde: http://vseprodvojcata.mimishop.cz/detail.php?…
Možná by šly sehnat i levněji z bazárku,ale pochybuju,že dvoje naráz… Taky do nich půjdu.
Ty jídla jsem viděla na www.dvojcata.cz sekce Dvojčata a strava. Mně teda holky skleničky baští skoro všechny,ale taky budu vařit a těším se až nějaká normální jídla-jen oddělím neslané pro ně a trochu namačkám,jelikož asi ještě dlouho zuby nebudou … vám taky vyrostly celkem pozdě,vid.
Myšáčku ,kluci jsou vážně šikulové,my jsme taky skoro v termínu (38+1),ale přetočili jsme se až skoro v 6.m a ještě ani nelezeme. Ta výzdoba dět.pokoje,super,to se jim tam bude líbit. My máme 2+1,ale velkou ložnici,tak v nejbližší době plánuji přepažení zašupovačkama a taky aspon malinkaty pokojiček. Abysme je v noci nerušili,mají lehké spaní.Koukala jsem i na vaše stránky,moc pěkné vymakané,prosím Tě kde na to bereš čas?
Jinak u nás nic nového,akorát v noci se Anetka občas uplne probere a nemůže usnout,a kňourá,pomůže chování ,jakmile položím,spustí nanovo.Tak když je manžel pryč nebo už v práci,dám si ji do velké postele,to usne hned,ale jinak lítám k postýlce jak magor než konečně neusne,někdy i přes hodinu. Snad jí to přejde,pak ráno vyspává do 9,ségra se budí kolem 8.Už se jim ten spánek taky zkracuje pomalu ale jistě…
Jo a taky už umíme pápá - tady je link na video http://www.n-joy.cz/…videos%252F1#…
Včera jsme dali poprvé kaši s lepkem - pšeničnou s ovocem od Sunarky,nebyla špatná,ale je fakt,že ty sunarové jsou lepší než s MM,o tom žádná. Jo a taky mě z toho odstříkávání děsně bolí ruka-teda jen některé prsty (mám medelu),někdy mi do toho jdou i křeče ![]()
V sobotu jsme zas byli na minivýletě s croozerem,tentokrát tam holky moc nespaly,tak pak byly protivky… Ale líbí se jim tam,to jo,jen už toho sezení na ně bylo moc. Taky jsme snížili rošty,začly se vytahovat po šprušlích…
A tady jedno foto z postýlek:
http://ivuska111.rajce.idnes.cz/…MG_4544b.JPG /> DvojTěhulky nějak nemůžu v těch diskusích najít,zrovnas včera jsem na ně chtěla juknout… napište někdo link na ně,dík!
Čauky dvojčátkový maminky
,
Omlouvám se, že vám sem takhle lezu, ale máte všichni strašně moc krásný fotečky dědiček a já prostě neodolala napsat, my všichni pokročilejší z diskuse „Těhotenství s dvojčátky“ se už taky moc těšíme na ty naše drobečky. A můžu vám říct, že to pěkně utíká, já už se jich nemůžu dočkat
čekám 2 holčičky a sem tam sem k vám do diskuse nakouknu abych se pokochala vašema fotečkama a vůbec si pročetla všechny ty starosti co mě určitě taky čekají. Fotky jsou fakt nádherný ![]()
Já mám zatím fotečky jen z ultrazvuků a nebo s 3D ultrazvuků, ale i tak je to nádherný
. Jednu vám sem taky hodím!
Jedna z holčin ve 27tt
Tady je taky link do naší diskuse kdo bude chtít juknout je to na poslední stránku https://www.emimino.cz/modules.php?…
Holky chtěla jsem se zeptat, myslíte, že bych se mohla, až se mi ty dvě princezny narodí
, přidat k vám do diskuse? Strašně ráda si čtu ty vaše radosti a hlavně to jak si pomáháte společně řešit starosti s dvojčátkama. Tady je pár fotek z mojí galerky, aby jste taky věděli něco o mě https://www.emimino.cz/modules.php?…
Mějte se i svašema miláčkama moc krásně a jestli budu moc a určitě i ostatní holky s naší diskuse ráda k vám zase juknu.
Tak pa pa ![]()
Ivuško díky za pochvalu. Máš krásné holčičky… Já chtěla taky ještě asopň holčičku, ale asi nebude ![]()
Jinak s těma stránkama si mě dostala, než mi došlo že myslíš album a deníček…
Mám totiž stránek hned několik… (asi 4) Před mateřskou sem si tím přivydělávala. Hrozně mě to baví. Teď ale nebylo tolik času s klukama, tak sem sáhla po možnosti na rodině, ale určo udělám naše vlastní stránky. Hrozně mě to baví
Kde na to beru čas? Asi jako na všechno ostatní, když kluci spí
Sem se nějak naučila udělat za tu dobu moooc věcí.
Hi a jak mám trošku volno tak se už nudím. No děs. Mám i sbírku pivních tácků a potřebuju v tom udlat pořádek zkatalogizovat to a pod. abych to mohla dát na stránky a na to s emi čas zatím nedostává. Nebo spíš ne tolik abych to mohla udělat všechno. Musím nascanovat a zpracovat cca 2000 tácků.
Dneska se dá udělat hodně i s malým prostorem. Kdyby sme třetí dítko měli tak by si holt hrálo v obýváku a ne v dětském pokoji, páč by nemělo kde…
Ahoj holky.
Všecky vás moc zdravím a vítám Myšáčka - máš moc moc šikovné ty svoje Tygříky
!
Poli , ta fotka je naprosto úžasná! A co to máš za otázky? Jasně, že sem můžeš! A proč čekat, až se holky narodí? Tady byly vždycky těhulky i maminky…
Kuželko, Oren , gratuluji k chození! Holky, je to ale paráda, když se ti plazivci změní v malinkaté pochodující človíčky, že jo.....!
Oren, my toho teď v kočárku taky moc nenajezdíme, chodíme spíš na zahradu „poznávat svět“. Holky to děsně baví.
Kšíry mám, ale nepoužívám. My se držíme zatím na vlastní zahradě, takže je fuk, že holky vyrazí každá na jinou stranu. Ale ony by se stejně asi „na vodítku“ nedaly vodit. Zkoušeli jsme to doma a skončilo to vždy velkou nespokojeností, v krajním případě vzteklým válením se po zemi. Tak nevím.
My jsme teď snad zdraví (klepu na dřevo) a snad to tak i zůstane. Ve čtvrtek máme vyrazit se známými na celé Velikonoce na Vysočinu, do jedné vesnice kousek od Žďáru nad Sázavou. Kdo jste, holky , odtamtud?
Počasí má být ale mizerné, tak si to asi moc neužijeme
. Loni byly Velikonoce později, tak to bylo kapku lepší.....
Ještě pár fotek:
Bára má holky jako živé panenky - hastroší je do všeho možného, pak si s nimi hraje a tancuje: 

Pomocnice zahradnice.....

Jestli se chcete mrknout, tak další fotky jsou v mojí galerce Dita 007.
Mějte se krásně, musím končit, PAPA
Ahojky maminy!
tak mám chvilku volno… jsem dneska v práci… a mohu nakouknout ![]()
Poli, určitě se k nám zase přidej… až se holčičky narodí. Doufám ale, že to ještě nějakou dobu bude trvat… aby si tu pak neřešila ty ošklivé problémy s nedonošeňátky jako my některé… a pak ty výčitky!!! Držím moc palce… aby to bylo co nejblíže termínu a holky byly pořádné kusandy!!
Myšáčku… máte krásný pokojíček. Kluci jsou teda neskuteční… o tom by se nám tu všem mohlo zdát… jak jste vyspělí! A kluci jsou fakt parádní… taková maličká mimínečka… k pomazlení!!
Jo a jinak myslím… nejsem si tím moc jista… ale z Neratovic… nebo kousek o nich je tu Kuželka? Nebo ne? Ty jo… abych jí tu virtuálně nepřestěhovala… ale mám pocit, že snad v Nera bydlí.
Taková spojka s další dvojčatovou mámou se moc hodí. Já jsem ráda, že se u nás konají ty srazy… co organizuje Sabri… a že je možnost se potkávat. I když v okolních vsích co bydlím, mají vždycky aspoň jedny dvojčata..... a všude to jsou holky! Takže tady máme přeholkováno ![]()
Já si taky ulítla na polepech pokojíčku..... a holkám se to samo zhrozně líbí… tak už koukám na odkazy, co bych ještě pořídila!
Včera u nás byl kamarád s dvojčatama - kluk a holka a mají 1 rok a 7 měsíců… no a představte si, ta holčička už krásně mluví… normálně říká celá slova… i krátké větičky… to jsem teda koukala. Obě děti jsou asi tak 2× větší než ty naše kukačky. Tak nevím, jestli půl rok takto změní… no uvidíme.
Ivuško díky moc za odkaz … ty stránky se vůbec budou hodit!! A cena je překvapivě docela v pohodě. Hned je jdu objednat.
Tak se mějte krásně a hezký den všem.
R.
Ahoj Dituš…
dlouho si tu nebyla!! Ty jooo… vy máte ale krásnou zahradu!! Kéž bych došla někdy po letech veškerého úsilí a měla takovou pěknou zahradu. Zatím to pytlíkuju jak se dá… ale zahrada nic moc…
Doufám, že brzy vydělám hrozné peníze, abych si na zahradu mohla koupit to bych si přála. Já jsem totiž zahradník amatér… bez kytek a okopávání bych vůbec nemohla žít!!
Holky jsou kouzelné… všechny 3… ještě že mají dvojčata starší ségru, koukám že si spolu užijí spoustu legrace. To je bomba!!
Naše holky taky zatím objevují především zahradu… ale já potřebuji ještě k tomu venčit naší fenku… a to musím už mimo.
Jo to Vám taky musím napsat..... asi budeme mít štěňátka… takže se ty naše dvě ratolesti budou mít čím bavit. Vypadá to, že to bude velký… počítáme okolo 10,11 kousků… to bude radosti.
Já toho prostě nemám dost
Ještě si na sebe šiju další bič!!
No a ještě jedna starší fotka naší Terezky, jak se kamarádí s naší paní psicí