Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Delší dobu jsem tu nebyla.
Ze všeho nejdříve musím pogratulovat Petulince k párečku!!!!
Míšo , máš to ale trápení… Musí to být fakt o nervy. Ale jsi silná a šikovná a ono se to všecko určitě spraví. Vydrž to, držím Ti palce.
Pitrsko , kluci jsou už strašně velcí!!! Jsou to už velcí borci.
Toto letí… Ozvi se častěji!
Helli , masky jsou perfektní, děti krásné a úplně rozumím Tvým steskům ohledně toho, že sis to na maškarním příliš neužila..... Mám pocit, že jsme na tom podobně. V pátek jsem byla v práci na menší oslavě, ale připadala jsem si jak štvanec. Adélka totiž v neznámém prostředí okamžitě vyrazí na průzkum, takže bez jakýchkoli zábran pobíhala po všech místnostech a tam tropila neplechu. Já hned za ní, ale bohužel s Eliškou na rukách, protože ta se pro změnu ze začátku všeho a všech bojí, takže je na mně přilepená a řve, když ji někde nechám stát nebo ji někomu vrazím do náruče. Adélku jsem tak tak stíhala ochránit aspoň před nebezpečím - škarťák nestačilo vypnout, hned přišla na to, jak se zapne - musela jsem ho odpojit od elekřiny…
Nisso , Ty jsi mě právě silně zaujala, jak jsi psala, že Honzík pěkně sedí na nočníku a dokonce do něj něco udělá. My jsme taky zkoušeli po:,–(it holky na nočníky. V první chvíli udělaly pěkně „hačí“, jak se jim řeklo. Asi tak na 3 sekundy. Pak vztyk, hačí, vztyk, hačí… A pak si začaly s nočníkama urputně hrát. Žádná síla by je neudržela na nich sedět (leda tak sekundové lepidlo…
). Vše skončilo tím, že Aduš odnesla ten svůj do koupelny a tam ho hodila do vany...... No já už u Báry nechápala, jak některé děti vydrží
ět spořádaně na nočníku třeba i několik minut. My k tomu nějak nemáme nadání a dozrajeme k tomu eééé na nočníku podstatně později, stejně jako u Báry.
Nisso, vy stavíte domeček, ne? Jak jste daleko?
Aji , krásná miminka, říkám si, to snad ani není pravda, že holky byly ještě nedávno taky takové…
Ivuško , gratuluji k premiéře s Croozerem a k novému kolu…
Už se těším na jaro, my teď s Croozerem nejezdíme, ale na Velikonoce jedeme na Vysočinu a tam asi budeme brát Croozer jako jediný kočár.
Ali , holky jsou nádherné princezny. Před Tebou, Tvým neskutečným úsilím a trpělivostí vedoucí k plnému mrazáku MM nezbývá než smeknout. Jsi ukázkovým příkladem, že když se chce, tak to jde.
Jinak t tomu kočárku - já používám sporťák pořád, mám v něm fusaky a chodíme s ním na dlouhé procházky. Golfky Aria mám v kufru auta a jsou k nezaplacení. Beru je na všechny popojížďky po městě a nákupních centrech. Jsou několikanásobně skladnější než kočár. Ten mi zabral v autě celý kufr, Aria jsou jen taková lehoučká placka, do kufru se k nim vejde ještě celý vagón věcí. Kočár a golfky se ale vzájemně plnohodnotně nanahradí. Kočár bych jen těžko tahala s sebou autem na každou „popojížďku“ a golfky nenahradí kočár na dlouhé procházky po nekvalitních cestách. Kdybych s Arií s prťavými kolečky jezdila tak intenzivně jako s Joggerem, tak ta kolečka asi velmi rychle odrovnám. Golfky budu ale asi časem provozovat čím dál tím víc a Jogger méně, protože právě ty dlouhé procházky už holky začínají špatně snášet. Chtějí chodit samy, takže je baví jen kratší procházka a pak raději běhat po vlastních. Na cesty a dovolené budeme taky asi brát jen golfky (do města) nebo Croozer (do terénu) kvůli skladnosti… Ale Joggera se zatím rozhodně zbavit nehodlám, byla by to chyba.
Jinak my jsme teď relativně zdraví (asi tak od čtvrtka už nemá Aduš teplotu). Ovšem holkám pořád teče z nosu… to už bych asi chtěla moc. No snad teď už zase chvilku budeme fit.
Mějte se, PAPA.
Ali sedátka do vany jsem objevila tady http://www.vlacek.cz/…y::2658.html?…
Dito utíká to utíká,vždyť my jsme se nedávno vrátili z porodnice ![]()
Čaues holky!
Dituš , super, že ses ozvala a jste relativně zdrávi!
Alino , odkaz na fotky by měl už být pod příspěvkem, měnila jsem si metřík a s tímjsem ho omylem smázla
Takže můžeš mrknout na fotky z vyjíždky. No, holky ještě samy nesedí, ale říkala jsem si pro jednou to neva, a bylo tak krásně. Sedí ještě s oporou a tak doufám,že se to brzy naučí, webery jsme nekupovaly za ty hříšné prachy,stejně bysme přes zimu nejezdili. Holky v tom i usly, hlavičky jim v tom trochu klimbaly,asi jako ve velké autosedačce s polohováním,ale výjimečně v tom spát můžou snad.
Tip na kaši kterou hlky milujou ale je drahá,tak ji napůl míchám s tou rýžovou nějakou, ta holkám moc nejede - a to je co říct,jelikož to jsou kašožrouti - tady je ta kaše http://www.lekarna-melnik.cz/shop.php?…
A chválím,jak super připravuješ zvlášť zeleninku,aby ochutnaly všechny chutě,to já to pěkně všechno smíchám,je to jednodušší.
My jsme zdraví,žádné novinky,v noci jedí max.1×,dnes třeba Naty vůbec,den předtím ani jedna,ale to neznamená,že se nebudí,vstávám k nim min. 10×,když je dobrá noc,buď dudlík,nebo si potřebujou krknout,nebo pochovat…Ale jsem ráda,že se to snažíme zvládat bez kojení. Dnes jsem dokonce uspěla s MM v láhvi - postupná příprava na odstav
to kdyby věděly
, ale vypijou toho míň než při kojení mi přijde. Holky kolik by měli děti kolem 8m vypít mlíka? A kolik myslíte,že vypijou v 1 kojení? Asi je rozdíl,když je to jen dokojení a nebo jako samostatný „chod“ že? No nic, možná to jen moc řeším.
Tak se mějte krásně a budu se těšit na další krásné fotečky, třeba nějaká malinká miminka , kdo je teď vlastně na řadě, musím mrknout do Dvojtěhulí … Pááááá
Ahojky holky,
Helli, Ivuško, Pitrko, Ali nádherné fotečky dětí. Koukám, jak nám ty děti rostou. připadá mi jako včera, co jsme řešily těhotenství a teď už máme takové veliké děti. ![]()
Ali sedátka do vany mám, ale zatím je moc nepoužíváme. Protože když jdou do velké vany mimča, tak tam chce být i Viky a to je pro ně o zdraví. My jsme z toho nervózní a tak radši koupeme po jednom v malé vaničce. Ale když ještě neuměli moc sedět, tak se opírali o tu přední stranu bříškem a ny tom jsou takové ozdůbky (mořská zvířátka či co) a to pak měli otlačené na bříškách. Ale asi jim to nevadilo, protože byli šťastní, že můžou šahat do vody a chytat různé hračky. ![]()
Helli kostýmy mají děti nádherný. To jsi jim sama šila nebo to máte z půjčovny? Vypadají nádherně. Úplně jsi mě inspirovala na příští rok pro ty naše dva prcky. ![]()
Ivuško holky sedí v Croozru jako veliké. To se jim musí líbit pořádný rozhled, viď?
Ta kaše, to je teda pořádná pálka. Nedivím, se že dětem chutná, za tu cenu musí........ ![]()
Dituš naše děti jsou na tom podobně jako Vaše. Jakmile někam přijdem, tak Zuzka chce být jenom u mě, pomalu si ani bundu nesundám a Honzík jde hned na průzkum a nic před ním nezůstane ukryto. Já celou návštěvu běhám se Zuzkou za Honzíkem a vůbec nic z toho nemám. ![]()
S tím nočníkem. Vikča taky chodila dělat eeh na nočník někdy od půl roku, ale pak jak začla chodit, tak na něm nevydržela, chtěla pořád stát a několik měsíců to vůbec nemělo smysl jí tam dávat. Až v létě, kdy koukala, co jí to teče po holých nožkách, když dělá číí, tak se nechala na nočník přemluvit a pak už to bylo v poho. Myslím, že to přes léto taky zvládnete. ![]()
Jo a domeček stavíme, je to šílený.
Teˇuž máme okna a gar. vrata, takže se můžou dělat vnitřky, což mi vůbec neubývá. Mám pocit, že se to nějak zaseklo. Taky se bude dělat topení. Pořád řešíme co do obýváku s kuchyní za podlahy. Nejvíc se nám líbí dřevo (přímo trámy na roštu). Známí to mají a vypadá to nádherně a i když tam mají třeba rýhy od psa, tak to vypadá přirozeně a né jako vada. Plovoučku nechci, myslím, že to je jenom na uklízení a hned je na tom vše vidět, kor s dětma. Manžel by bral lino, ale to mi přijde divný mít ho v obýváku ( i když dneska už jsou lina krásný s dezénem dřeva, ale nějak mi to nesedí). No a dlažba mi přijde studená. I když tam chceme mít podl. topení, tak dlažbu nechci a manža zase nechce dřevo, že je to izolant a takhle pořád řešíme dokola a nevíme co. Kdybyste některá holky věděla, budu ráda za jakýkoliv nápad či radu. ![]()
Tak to je asi všechno, musím jít na procházku. Vikča jela dneska poprvé k zubaři, tak jsem zvědavá, jestli mu vůbec ukázala zoubky. My ji s ním strašíme, když si je nechce nechat vyčistit, tak doufám, že to tam s manžou nějak zvládli.
Holky mějte se a zatím pa Denisa ![]()
Denisko , jen reaguji na ty podlahy - my máme taky v obýváku lino - s dezénem plovoučky,i je trochu strukturované,ne lesklé,vypadá úplně jak plovoučka, všichni kdo přijdou si to myslí, ale je to daleko teplejší (jsme v přízení,tak nám zespoda táhne), lepší na údržbu (nemusíš dávat pozor na vodu,na třískání hračkama), zkrátka jsme s tím maximálně spokojeni,příště bych si to dala znova. Cenově to ale vyjde srovnatelně s plovoučkou, ne-li více u kvalitního lina. V kuchyni máme taky lino s dezénem dlažby.
A té kaše je 650g za tu cenu
ale i tak patří k těm dražším,ale je moc dobrá slaďoučká ![]()
ahoj holky,
vcera jsem napsala super dlouhy prispevek a co myslite, deti mi vypnuli pocitac.....
neni moc casu na PC a vecer jsem nejaka odrovnana
hlavne gratulujeme Petulince k parecku!!!!
a vsechny fotecky jsou krasnyyyyy
prejeme krasny den i tyden
Sabri a deti
Ahoj holky.
Nisso , napsala jsem Ti něco k těm podlahám, ale soukromou zprávu, většinu holek to asi moc nemůže zajímat.
Sabri , zdravím, zase něco napiš.....
![]()
Ivuško , ta cena kaše, to je teda fakt síla…
Mějte se, PAPA
Ahojte maminy!
Pitrsko, kluci krásně rostou… ty jo… už to teda nejsou žádní klučíči, ale pořádní chlapáci. Budeš v nich mít velkou oporu. A ozvi se určo častěji…
Alino - tyjo… holky jsou najednou nějaké velké… a taky najednou mají takové rozumné obličejíčky… jsou krásné… doufám, že až teď bude nějaký pěkný den, že se za tebou vydáme. I když si nejsem tedy jista… protože holky hrozně všechno demolují… abyste nás zvládly.
Denis - my máme v obýváku parkety… asi sto let staré… ale pěkné… a jsou fakt super… dřevo mi přijde teplé, příjemné na omak i na nohy… a je fakt, že když holky upadnou, tak jim to nějak nevadí. Celé patro pak máme jak si psala trámy na roštu a je to ta nejlepší podlaha co jsem kdy měla a chtěla… Jediné co mně na tom štve je to neustálé praskání… nekdy půl hodiny uspávám po O jednu z holek… šlápnu na blbé prkno a je to… už stojí a kouká!! Lina dělají dneska fakt hezká… ale je to lino… může to pod ním plesnivět… a nevím co ještě… je to otázka… Ty jo a stavbu domečku ti teda nezávidím… my to máme za sebou… stavěli jsme svépomocí skoro 3 roky a bylo to docela peklo. Jak jsem viděla hrubou stavbu s oknama… hned jsem se viděla, jak se stěhujeme… ale k hotovému to mělo teda ještě hodně daleko. Vtipné je… že jsme tam žili asi 2 roky a odešli jsme.
Teď žijeme v roubence… a je to pohoda… to dřevo je znát… spotřeba na topení je poloviční než ve zděnám domě. No přeju hodně nervů a štěstí, aby jste se brzy stěhovali.
Jéé Ivuško Croozera bych taky chtěla… ale ty ceny… to je hrůza. Asi najdeme v léte rovnou na sedátka na kole. Někde na netu jsem viděla dvojčecí sedačku na kolo… ale bylo to někde plně v cizině… asi Belgie myslím… možná je tam objednám… když to najdu.
Ajino - jak je? co dětičky?
Jinak golfky pužíváme stejně jako Dita… ale musím říct že holky jsou neustále zavěšené v popruhách… takže to vypadá jako dvě poloběšené děti.
Helli - krásné fotky… taky by mně zajímalo jestli si kostýmy šila nebo je máš z půjčovny… já si to nějak nedovedu představit… s tak malýma dětma a ještě dvěma na maškarní…
No a jak u nás? Pořád stejné… holek je plný dům… zloběj… zloběj… ale jsou úžasné… chodíme čím dál tím víc… už to nejsou takové golemky… teď prožíváme panické stresy z koupání… to je docela sranda je umýt. A taky se konečně dostavil strach z cizích lidí… takže jak někdo k nám přijede nebo my někam… obě se na mně přicucnou… lezou mi až na hlavu… a nepustěj se… až tak za 10 min… možná… k některým lidem maí výhrady trvalého charakteru a dělají děsnej binec… kdo ví, co se jim honí v hlavičkách.
Na nočníčky to máme také spíš jako hru… pořád na ně choděj sedat… ale pořád vstávají… sedí z různých stran a úhlů!! Takže jsem se rozhodla, že počkám na jaro.. až budeme venku a budou moct běhat bez plenky… teď mi stejně obě neposedí a čůrají vždycky někde do rohu pokojíku.
Jéžíš.. tady zase píšu celej román… moc se omlouvám!! Tak já se zase ozvu… zítra máme sraz dvojčat v Nymburku… tak přijdu poreferovat.
pa a hezký večer všem
Renča
Ahoj, holky, fotečky jedna báseň, z miminek rostou slečny do krásy!
Ivuško , nás už brzy čeká nákup cyklovozíku, manža chce jít nejspíš do Chariotta, ale on si svýběrem hodně vyhraje, takže snad do léta něco mít budem! Ale ještě nesedíme, plazíme se jen po břiše, takže to ještě potrvá, než si budou umět sednout, tak je čas.
Renčo , ohledně té dvojčecí cyklosedačky, pokud je to opravdu Belgie, ráda ti ji koupím a přivezu, pokud to pro tebe bude výhodnější. Jen budem doma teď koncem března (za týden jedem) a pak na tři dny v květnu a pka až v červenci na celé prázdniny. Tak se ozvi, pokud budeš chtít!
U nás moc změn není, plazíme se, nejraději za bačkorami (Jindříšek jak je zblejskne, řve a plazí se, dokud je nemá
), pak občas loví papíry a tužky pod stolkem velkých dětí. Baští báječně po ránu, ale i večer už kašujou líp než dřív. Obědová zeleninka je nejslabším článkem ![]()
Milujou starší děti a ony zas je, to si fakt užívám ![]()
Manža mě vyhecoval a chodím večer běhat, ale zrovna dneska jsem odpadla, bude mít bodík navíc
Pořád mám ještě 8 kilo nad předtěhotenskou váhu
A přitom ani nestíhám se nějak zvlášť cpát.
Ahoj holky,
spoustu jste toho napsaly, ani nevím na co mám reagovat. Fotky všechny krásný!!
U nás už Fany stojí, sedí, leze jak drak, Vojta zatím jen válí sudy.
Tak vám sem zkusím dát jednu fotku…
http://foto.dama.cz/…/262072s.jpg
Ta velikost mi trochu ujela, tak ještě jednou
http://foto.dama.cz/…2/262072.jpg /> Eliško, seš dobrá, chodit běhat, to u mě nehrozí. Já mám teda už mínus tři kila, ale když se na sebe podívám svlečená do zrcadla, tak je to teda nic moc…ale zatím neřeším:)
A k těm podlahám, já bych šla do dřeva - jak píše Oren, dřevo je dřevo, to se prostě nedá ničím nahradit:)
dlažba i vytápěná je prostě tvrdá, to není dobrý na páteř, mám od dr.
Ahojky,
jdu vás jen krátce pozdravit cestou do pelechu. ![]()
Eliško - super fotečka!!!!
A s tím běháním jsi teda vážně dobrá!!!! Máš můj obdiv!!!
Já mám sice ještě o 2 kila míň než před těhu, ale břicho pořád děsný. Bez cvičení to prostě nepůjde, ale přinutit se, to je hrůza!!! ![]()
Alino - holčičky jsou jako panenky!!!! A míry už máte taky krásný!!! Uvidíš, že to za chvilku všechno doženete!!! Jestli chceš vidět moje fotky na MMB, najdeš mě mezi inzerentama pod přezdívkou Helli jako tady (pozor 2 L !!!, s jedním už bylo obsazeno
) nebo klikni přímo na: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… a dostaneš se na moji stránku.
Nisso, Oren - díky za pochvalu masek! Co se týček původu, asi vás překvapím. Maska Karkulky je totiž ještě po mojí maličkosti!
(vestička se zástěrkou dokonce ještě po mojí mamince, nosila ji jako malinká někam do kostela). No a sáčko s kalhotama na myslivečka mi ušila právě moje šikovná maminka z látky, kterou jsme našli doma a klobouček jsem koupila za 40 Kč na MMB. Takže investice opravdu minimální.
Než jsme to takhle s mamkou vymyslely, hledala jsem masky různě na netu. Do půjčení bych rozhodně nešla!! Podle mě se to nevyplatí. Je určitě lepší masku koupit, další rok ji zase na 100% prodáte!! Našla jsem i prodejce, který nabízí masky do páru - např. právě Karkulku a myslivce, Manku a Rumcajce, Makovou panenku a Emanuela atd. To je teda spíš pro Nissu.
Najdu odkaz a dám ho sem. No a jinak Oren máš pravdu. S takhle malými dětmi je to maškarní dost náročný, však jsem to již psala. Ale fakt záleží na temperamentu dětiček. Bylo jich tam v tomhle věku opravdu hodně.
Holky, co máte starší děti,můžete mi poradit, jak naučit děti aspoň trošku poslouchat? Nebo aspoň jak přežít období, kdy vůbec neposlouchají??? Dneska jsem z těch mých raubířů byla zase totáně hotová. Vůbec nevím, jak ně. Mám pocit, že mě totálně ignorují. Po zlým s nima nic nezmůžu (o Racích jsem četla, že se na ně nesmí křičet, jinak se jakoby schovají do ochranné ulity a řekla bych, že to na naše děti přesně sedí. Jakmile zvýším hlas, jakoby se uzavřou a začnou si dělat něco svýho, jako kdybych tam vůbec nebyla.
). No a po dobrým to taky moc nejde. Asi to chce víc trpělivosti, jenomže já jsem děsně impulzivní …
Zřejmě proto mám dvojčata - abych se naučila být trpělivá. To bude ještě boj …
Tak zatím papa, jdu se na to vyspat!!! ![]()
Ahojky, Helli , masky se mi taky moc líbily, máme to taky aktuální, organizujeme tu totiž s maminama pro české děti karneval včetně programu (pohádkové soutěže). Masky pro děti taky šiju, Čenda má ještě z loňska prince, Anička kočku, my s manžou jdeme za šašky (co taky jiného jsme, co?) a mimča za Makovku a Emanuela. Ty moc vypilovaný nejsou, říkám si, že to možná prospí v kočáru nebo autosedačkách, tak jsem je moc nehrotila. Náročný to bude určitě, je nás asi deset rodin a každá má svůj úkol - výzdoba, soutěže, hudba, občerstvení, tanečky… Zlatá Mikulášská, to byla brnkačka. Pak nás čeká Dětský den, no tohle bude dobrá průprava.
Ahojky holky,
Eliško Zuzanka s Jindříškem jsou na tom pohybově asi jako my. A to jste o celý měsíc mladší
.
Ale když potom vidím, jak Pepen neřeší, že fany (šikulka) už stojí a sedí a Vojtíšek „jenom“ válí sudy, tak nás taky neřeším.
Naše děti jsou hrozní pohodáři. Honzík to bude holt všechno dělat silou a Zuzanka nemá žádnou velkou potřebu se hýbat. Sice oba lezou a Honzík miluje lézt přes překážky, kde perfektně používá kolínka, ale jak překážku přeleze, tak už se zase jenom plazí. Jo a mimichodem nejlepší překážkou je pro něj Zuzka, ta je chudák celá zvalchovaná.
Mějte se a dobrou noc..