Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
334
7.5.08 21:27

Míšo, ale stejně máš můj obdiv, fakt seš dobrá :wink:
Eliško, já ti rozumím, moje tchyně je strašně hodná, ale bohužel je to taky stylem, že navaří hory jídla, napeče tunu buchet, což já bych úplně oželela..navíc tchán je hnusnej, to tu rozepisovat nebudu, takže opět jsme ve fázi, že tam nejezdíme, tak jezdí ona k nám - ale je to tak jednou za 14 dní, v báglu tunu jídla…
Já už jsem jí několikrát říkala, jestli by kluky nepohlídala chvíli, že bych si třeba něco zařídila a tak. Nějak to nechce pochopit, nebo se bojí, já nevím. Přitom ona sama se v 16 starala o bráchy dvojčata, když její mamka umřela, takže ví co je to práce. No nic, to jsem si povzdechla.
Tak naposledy jsem aspoň dosáhla toho, že jsme šly s klukama ven, ona je hlídala v kočáru a já lítala - lékárny, obchod, zdrravá výživa atd. Tak snad ji to časem naučím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
9.5.08 14:03

AHOJ všem,
odjeli jsme na prodloužený víkend k mým rodičům aby byly děti na zahrádce, když je tak krásně!!!

V týdnu jsme ještě stihli dát dětem naočkovat PREVENAR, na štěstí bez reakce. Anetka měla jedno odpoledne jen 37 a jinak dobré. Za měsíc je čekají spalničky a pak znovu přeočkování!!

NISSO, twin twoo je celkem OK. Děti tam položíš, jenom, že si nenatahnou nohy. Jinak ale když usnou, krásně oba položíš!!! Jen vychytat, kdo je spavější, toho dát dozadu. Já to tedy řeším tak, že vpředu sedí Anetka, která je živější a zezadu Matýska neustále pošťuchovala. Matýsek je ale kliďas, takže sedí vzadu, on rychleji i usíná, takže jej v klidu položím a teprve až usne Anetka, také ji položím. Skládání je velmi rychlé na celkem skladnou „placku“. Jenom se musí sundavat boudy. Já ten kočárek mám pro děti od narození a nedám na něj dopustit, asi bych do něj šla znovu!!!

Jinak co se týká babiček!!! Moje mamina musí mít svatozář a já jí za moc děkuji!!! Je naprosto úžasná a pomahá, jak se dá. Ale dík samozřejmě patří i dědovi, protože on je ten, který dokáže pak fungovat sám, když je mamka s námi. Je to dětská sestra, která celý život pracovala v jeslích, takže s dětmi to FAKT umí!!!

DITO, OREN - jste v pořádku?

Všem přeji krásný víkend a zdravé děti!!!! ZATÍM PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
10.5.08 12:58

ahooooj děvčata!! tak se opět hlásím po dlouhé době. Pořád jsme teď marodili, už jsem nevěděla, kdy to skončí, kašle, horečky, anginy…no děs, u Románka se nakonec vyklubalo až do oboustranného zápalu plic, takže jsme stále běhali po kontrolách, teď ještě příští týden musím s ním na rentgen plic, tak doufám, že to nejhorší jsme si už vybrali. Bylo to nekonečný být s těma raubířema stále doma. Ale teď už zaplaťpánbůh se udělalo hezky, tak jsme pořád venku na zahradě. Jinak u nás všechno v pohodě, je to prostě kolotoč. Narychlo jsem vás přečetla, ale reagovat jednotlivě nestíhám. Jen gratuluju novopečeným maminkám, užívejte si těch prcků je to fakt krása a vidět je jak rostou a dělají pokroky je úúúúúúžasný, vítám i nové těhulky, opatrujte se !!! tak já letím a posílám ještě aktuální fotečky kluků ze zahrady. Mějte se krásně papapa

http://img.mimibazar.cz/…f1033067.jpg

Románek
http://img.mimibazar.cz/…f1033074.jpg

Kubíček
http://img.mimibazar.cz/…f1033072.jpg

http://img.mimibazar.cz/…f1033070.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
11.5.08 21:47

Ahojky,
Pitrsko klukům to moc sluší. Moc se mi líbí ty jejich kloboučky na šňůrky, to u nás bude aktuální. Já poořád jenom sbírám čepice ze země. :D

Míšo tak zítra objednáme golfky Hauck. Cenově jsou nám nejsympatičtější. A právě jsem objevila novinku madlo s kloubem, takže by to mělo jít i na tyhle golfky. Jedno stojí 269,– a manža to hned objedná s nima. Kdyžtak dám pak vědět, jak to bude sedět.
Jo a pro info: mají je na www.babydracek.com

Mějte se
Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
11.5.08 21:58

Nisso , u nás jsou aktuální jedině čepice na šňůrky, pořád si to tahaj a padá jim to, ale pomalu se to lepší. dneska jsme byli na výletě a dala jsem jim kloboučky bez šňůrek a celkem to bylo v pohodě, no snad si začnou pomalu zvykat. Posílám dvě fotečky

já, babi a klucííííí
http://img.mimibazar.cz/…f1036425.jpg

a tady jsme přijeli z výletu a kluci neměli dost a chtěli ještě blbnout na zahradě
 http://img.mimibazar.cz/…f1036428.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
12.5.08 09:09

Ahoj holky,taky vám chci popřát dodatečně ke včerejšímu svátku maminek všechno nejlepší.
Pro mě už bude svátek maminek spojený napořád s nejbolestivější událostí..včera jsme přišli o našeho pejska,a ta bolest je strašná.
Mám pocit,že se mi srdce trhá na kousky.
Doufám,že to někdy přebolí.
Pa Míša.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17939
13.5.08 16:51

Míšo , to mi je moc líto :cry: Dodnes si pamatuju den, kdy nám auto přejelo prvního pejska. A teď je naše fenka na zahradě sama, sem ji vzít prostě nemůžem. Aspoň ji každý den chodí potěšit tchán a nakrmit. O prázdninách se budem snažit jí to vynahradit,ale je mi jí fakt líto. Děti o ní mluví pořád.

Pitrsko , super fotky :D Ta zahrada je k nezaplacení, co?

Chtěla jsem se zeptat - používáte někdo cyklovozík jako kočárek? Koupili jsme v pátek konečně Chariota Corsar, ještě jsme do něj pořídili lehátka, co jsou do 10 měs., protože Jindra se Zuzkou ještě nesedí. Vozík je super i jako kočárek, lehoučký, skvělé odpružení, proti Hartanu nádhera! Ale je fakt, že se nedá polohovat, takže spíš na kratší procházku. Chtěla jsem k němu to joggingové kolečko, ale manža mě přesvědčil, že ta postranní kolečka se dají sklopit podle potřeby, zatímco joggingové by se muselo někde vozit a montovat. Ale na lesní cesty a pod. mi tyhle kolečka asi dostačující nepřijdou, tak uvidíme.
Ivuško, Alino a další, jak cyklistíte :) ?

Z porodky už je zpátky i Poli s holčičkama, pustili je brzo, to je príma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
13.5.08 20:51

Ahojky

Ahojky…
Tak zase po delší době. Já se omlouvám ale mám to teď hodně komplikovaný… Nejen, že sem lítala s klukama po doktorech, stěhovali jsme byt, malovali…

Teď mi ještě umřela sestřička, tak sem vyřizovala pohřeb a věci kolem… Zařizuju advokáta a psychologa pro bráchu… Je to hodně komplikovaný…

Jinak kluci měli včera 5 měsíců. Peťulka už má dva zoubky, Fanouškovi se to chystá teď. Oba jsou podle rehabky min. měsíc napřed. Jinak jsme na příkrmech, obídek zeleninka a svačinka ovoce… Hrozně jim to šmakuje. Teď mi moc pomáhají.

http://rodina.cz/…xresized.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
13.5.08 21:35

Ahojky dvojčátkový maminky :-) ,

už jsem k vám do diskuse dříve nakukovala a někdy i něco napsala jako těhulka a dneska už jsem 3 týdny taky maminka dvojčátek :P . 22.4.08 se nám v porodnici U Apolináře v 36 tt narodily 2 krásný holčičky Terezka a Karolínka :P . V nemocnici jsem ležela 5 dnů na rizikovým oddělení :( , kde mě přijali hned co zjistili, že mám špatné průtoky, které vyživují Terezku a rozdíl mezi oběma holčinama podle ultrazvuku je 700 gramů a právě 22.4. se doktoři neplánovaně rozhodli, že těhotenství ukončí císařským řezem. Terezka po narození měla 1440g a 39 cm a Karolínka 2390g a 46 cm, takže rozdíl mězi oběma holčinama byl dokonce skoro celý kilo. Teď už jsem moc ráda, že se doktoři takhle rozhodli, i když to byl pro mě vážně šok! V nemocnici jsme všichni 3 strávili ještě bez 1 dne 3 týdny, protože jsme čekali až Terezka nabyde na váze a bude mít 1800g. A musím říct, že jí to šlo opravdu dobře, přibírala líp jak Karolínka a včera už měla 1760g a tak nás konečně pustili domu.

Četla jsem si jak to na nás Ivuška práskla, že jsme už na světě a moc vám všem děkuji za gratulace.

Tady jsou nějaký fotečky našich 2 koček tak jestli chcete mrkněte.
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.5.08 22:23

Poli , no sláva, že píšeš! Musím zkouknout fotečky, tak ať to Terezka rychle dožene, u nás to bylo tak, že ta větší (A, Natálka) je teď o 800g lehčí než B Anetka.
A propos: Dnes jsme byli na 10m kontrole: Anetka 10,96g, 71cm, Natálka 10,2kg a 71,5cm Lezení doktorka neřešila,když se plazí a pěkně stojí,tak prý není třeba cvičit a někdy prý děti lezení přeskočí úplně. Tak jsem v klidu.
Taky radila přidat jednou mlíko, dáváme jenom večer před spaním,tak až nebudu kojit, tak přidám ráno,asi místo jogurtu,uvidím. Nejraději bych dávala jogurt s ovocem a cereáliema večer místo kaše (teď je oblíbená varianta se skořicí a ovesnýma vločkama,po tom se můžou utlouct),jelikož kaše už mi moc nejí. No uvidíme. Zatím ještě to noční kojení nechám,Natálka mě teď docela terorizuje v noci,nevím proč,tak kojení je nejrychlejší uspávač :-)
Myšáčku , kluci jsou suprový, šikulky šikovný, a koláž opět nemá chybu. Máme stejnej kojopolštář! A se sestrou je mi to moc líto, držte se všichni, bratr asi nejvíc,viď. Ať se vám smutné zprávy a nemoce dlouho vyhýbají!
ELi , tak vy máte Chariota? Jakej je, to odpružení musí být super,tady je dost drahej v porovnání s Croozerem… My jezdíme skoro každý víkend když je hezky,ale zatím na menší okruhy (do 3 hodin), na delší výlet to ještě nevyšlo… U Croozeru jsou v základu 2 kolečka,jedno asi podobné jako joggingové jak píšeš, to my nepoužíváme, jelikož to máme jen jako vozík za kolo. Holky většinou venku spí,a my nemáme ty vložky,takže zatím jen jako vozík za kolo. A taky je širší než 80cm,což ve městě už může být problém,na vycházky do přírody to musí být super. Ale s tím malým kolečkem bych se bála,Croozer tam má jen jedno takové šméčkové, plastové,ne do terénu.
Pitrsko , kluci jsou kouzelný, nádherný fotky! Pěkné kloboučky, holky mi je taky sundávají a vyhazujou z kočáru, když nejsou přivázaný… A jak to jinak jde? Musí to být těžké být na kluky sama…
Omlouvám se všem, na které jsem zapomněla,už jdu do hajan,ať něco naspím…pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17939
14.5.08 09:51

Mišáčku , i já na vás myslím, je mi to moc líto, některé životní etapy jsou moc těžké … Ještě že máš dětičky, že? Ať je už jen dobře!

Dneska v noci měl Jindra horečku, teď pokračuje a k tomu průjem :? Ve škole jsou prázdniny, takže mám doma všechny čtyři a je krásně. To bude doma maso, když nemůžeme ven… Budu muset povolat hlídací paní, aby vzala aspoň ty velký na hřiště. A to jsem myslela, že o prázdninách ušetřím za hlídání.

Ivuško , i tady je Chariot o dost sražší než Croozer, ale kvůli odpružení jsme do něj šli. Ty dvě tři hodiny na výletě vydrží holky ve vozíku durch, bez zastávky? Tak dlouho jsme to ještě nezkoušeli. Jinak Chariot a dvojky v něm vypadají takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
14.5.08 18:16

Ivuško , teď už tak sama na kluky nejsem, někoho mám, tak snad to bude už do třetice všeho dobrého. Mamka je už teď taky doma, takže mi taky pomůže když potřebuju, ale bylo to náročný, když jsem byla sama, teď už je líp. Kluci jsou i celkem hodný, ikdyž mají také své dny. Třeba např. předevčírem doma blbli a běhali, jen jsem jim šla ohřát polívku, Románek spadnul na stůl a prokousl si ret, takže jsme museli jet na šití. Má 4 stehy a dva zoubky se mu kývají. No bylo to hrozný,teklo mu krve, až hrůza. Ale zvládnul to, za týden jdeme na vyndání stehů a uvidíme co ty zoubky. Prý se mu to buď zpevní nebo odumřou a budou muset ven, tak uvidíme, ještě že to jsou první zoubky, takže takový zážitky mám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.5.08 18:43

Jééé, Pitrsko , tak to je super, že máte novýho taťku :-) člověku je krušno, když je na vše sám,viď, tak to mám radost! Potřebuju taky seznámit sestru (2 děti) s nějakým novým taťkou,ale nějak to zatím vázne,nevíme,kde hledat,poraď!
Eliško , krásně si tam dvojčátka ležosedí, no na beton je odpružení lepší,ale holkám drkotání nevadí, ba naopak,tak snad to bude v pohodě, cena u nás byla rozhodující. No takhle durch myslím nikdy nejeli,max. tak 2 hodky v kuse, vždycky jsme je vyndali tak 1-2× za výlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
14.5.08 20:20

Ahoj holky, po delší odmlce vás všechny zdravíme. Ani vás nestihám dočítat.
My byly před týdnem na 10ti měsiční. Rozálka má 8,59 a 72cm a Natálka 8,41kg a 71cm. Každá má šest zoubků, lezou, sedí. Rozálka se dnes v ohrádce postavila, Natálka ještě ne. Jinak jsou holky moc hodné. Jen noci nejsou vždy zrovna ideální. Ale asi to bude těma zoubkama.
Taky jsme pořídily nové golfky - Cosatto You 2. Nejdřív jsem se bála, aby kočárek nebyl moc „přeslazený“, ale dopadlo to dobře. Ještě jsem ho vylepšila slunečníma clonama a klobouvýma madýlkama. Taky jsem je kupovala na babydráčku.
http://img.mimibazar.cz/…f1040613.jpg /> S dědečkem
http://img.mimibazar.cz/…f1041300.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…f1041298.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
14.5.08 22:34

Ivuško , to víš že je člověku krušno, když je sám, sice mám dva krásný kluky, takže sama nejsem, ale člověk potřebuje přeci jen tu jinou lásku. No já musím říct, že nám to zatím klape, už jsme se seznámili v listopadu, no a pomalu to vypadá vážněji, každou volnou chvíli jsme spolu, buď je u mě nebo já s klukama u něj. No možná nebudeš věřit, ale zkusila jsem seznamku na netu, protože moc možností jsem fakt neměla, nikam jsem se moc nedostala, takže to pro mě byla největší šance juknout tam a dát si inzerát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová