Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
742
24.5.08 22:11

Pepen,nemyslím že nemají ho vůbec ale v noci ho nejedí víš??Mají ho ráno 250ml,pak mají jogurt v řesnídávce a odpoledne tvaroh nebo jogurt a večer kaši,těch 500ml uděláme v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
24.5.08 22:35

Jo ták, jsem to blbě pochopila, jako že je nechceš učit na mlíko v noci…tak to bych asi fakt nezaváděla..a co takhle zkusit jim ho dát před spaním? TO by nemuselo vadit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
25.5.08 09:19

Míšo , jak tady zaznělo, pokud jsi na pejska zvyklá, určitě si pořiď dalšího, bude to pro tebe určitě lepší a rychle se ze smutku dostaneš, jiný člověk by to asi taky udělal, pokud je zvyklý mít zvířátko doma. jinak s tím sunarem bych byla taky pro to zkusit před spaním, to určitě vadit nebude, v noci bych to rozhodně nezaváděla, to by si pak mohli zvyknout a mohla bys taky dávat mlíko jak dlouho. My měli problémy odnaučit Kubíka na noční mlíko, teprve až od nějakého 13měsíce začal spát celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
25.5.08 23:22

Ahojky,
delší dobu jsem tu nebyla a koukám, kolik je tu marodů! 8O Všem nemocným dětičkám přeju brzské uzdravení a všem starajícím se maminkám (i tatínkům) pevné nervíky!!!!!! :wink:

Míšo - je mi moc líto, že jste přišli o pejska. Přemýšlela jsem o tom, jaké by to bylo bez našeho Fidouše, ale nějak si to neumím představit… Nové štěňátko si určitě pořiďte, bude to pro tebe nejlepší terapie!!!!!!!

Nisso - gratuluju tvým oslavenečkům!!!!! Písnu ti SZ!

Co je nového u nás? Začali jsme trošku víc jezdit na kolech. Děti jsou z toho úplně unešený. Hlavně Nikolka je kolem totálně posedlá. Jakmile se jen zmíníme o výletu, není schopná nic dělat, ani jíst a pít, myslí prostě už jen na kolo. :roll: :lol:
Taky mě teď broučkové docela dojímají. Lukášek začal říkat Nikolce krásně celým jménem, tedy „Nikolka“, do té doby to byla jen Niki a on Luky. Nikča se zase snaží říct Lukášek a taky se pokouší o slovo maminka, ale zatím ji z toho vychází „mamuka“. I tak je to ale hrozně milý a roztomilý. Jsou to prostě zlatíčka, i když z nich mám občas nervy na pochodu … :wink:

Omlouvám se, že nereaguju na všechny, času je pořád málo … :?

Ještě pár našich cyklo-foteček: :wink:
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…hled/133.jpg /> Lukášek s taťkou u „velké vody“, jak říká Luky, tedy u přehrady. :wink: http://www.kucerkovi.estranky.cz/…hled/135.jpg /> A neodpusím si jednu hoooodně sladkou, mně se ale hrozně líbí… :oops:
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…ifile/68.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
26.5.08 12:05

aHOJKY.

Vsem marodum brzke uzdraveni!

Mam velkou radost, vcera poprve Anika rekla MAMA, predtim to byl samy TATA. Karinka zcala neco jako BABA, ale jeste to nejsou tak vyrazne slabiky jako u Aňi.
A jeste se nam deti zacaly stavet a uz se chvili i udrzi s oporou ve stoji. Teda Anicka se stavi sama v postylce, v ohradce, Karinu jsem postavila je jen kvuli fotce, jinak to nedelam.
tady je to nase dospele stojici dite :-)
 http://dominky.rajce.idnes.cz/….25-_032.jpg

Vice v albu, kdyby nekdo se chtel mrknout.

Heli, mne se ty tvoje fotky nezobrazuji :-( Koukla jsem do vaseho alba, ale nevim ktera mela byt ta „sladka“ ?

Zuzce a Honziku vsechno nej k prvnim narozkam!

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
26.5.08 12:07

Heli, tak najednou se ty fotky objevily v tom okne jak je PREHLED TEMATU pod okenkem kam pisu prispevek. Pekne fotecky, to je ale lasky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
26.5.08 12:43

Ali , to je slečinka :D Fakt jsou berušky moc šikovné, to musí být krásný pocit, slyšet MÁMA, že? Jindra sice žvatlá, ale jediný, čemu připisuje nějaký význam, je HAM a mlaskání, Zuzanka ještě nežvatlá skoro.

No já si říkala hned, že na písek, bílý punčocháčky, nastrojená,, to by mě omylo, já jim už na ven nedávám nic jiného než tepláky, jakmile jdou na zem, nemá pěkné oblečení šanci.

Moji kulíšci mají právě rozjásanou interakci - řehní se jeden na druhého, Jindra výská a podněcuje Zuzku, teď na sebe mlaskají, to je úžasný :lol: Tohle monoděti fakt nemají, ani ty se sourozencema, ptž tyhle jsou fakt spolu skoro pořád a na stejný úrovni.

Ivuško , dneska jsem po dlouhé době otevřela knížku Našemu sluníčku - cvičíte z ní něco? Dočetla jsem se tam mj., že mezi 10 a 12 měs. je třeba sledovat, aby si nesedali mezi paty zacouváním, to přesně Zuzanka dělá. Vlastně místo posazení klečí bez opory. Ale jak ji to mám odnaučit? Sednout si samostatně neumí ani jeden. Cvičíte něco na samostatné posazení? A přišla jsem na dobré procvičování úchopu mezi palec a ukazováček - dřevěná destička s vyřezanými zvířátky, které se za čudlík dají vynadavat, vždycky je zastrkám a oni to během chvilky všechny vytahají a jinak než za čudlík dvěma prsty to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
26.5.08 13:21

Helli ,tvoje fotky taky nevidím, ani v přehledu tématu :-(
Ali ,no to jste šikulky,že se postavíte! A vy už taky lezete a sedíte? Zdá se mi,že jsem to tu nečetla,takže by to Anička takhle přeskočila,některé děti to tak prý dělají (třeba já když byla malá,v 9,5m jsem chodila a v 10m lezla:-)) Anička je moc krásná v modýlku,jdu ti zas pošpionovat na rajče :-D
Eliško ,naposledy jsme z ní cvičili asi před 2 měsíci na lezení ale nějak tam moc nebylo co,a tak musím do ní zase kouknout,zanedbáváme to :-( A Anetka si sedá tak (možná to je právě špatně),že jde na kolínka a jednu nohu skrčí pod sebe a jde přes ní jakoby dozdu do sedu,druhou ma nataženou. Zkusím jí natočit,blbě se to popisuje.
Denisko tak vám už bude rok,to je bomba,co? To bude oslavička,pak písni jaký dorty a dárky pro inspiraci … a co plánujete vy ostatní na roční narozeninky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
26.5.08 13:29

Jéje, Nisso , všem dětičkám k dnešním narozkám vše nejlepší a hodně zdravíčka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
26.5.08 16:08

Ahojky,
tak jsme přežili včerejší oslavu trojích narozenin.
Díky za příníčka. Holky to tak letí....... :D
K té oslavě. Dorty byly čtyři a já nic tentokrát nepekla. :D
Jeden jsme měli už v sobotu, byl Jovo z cukrárny a bylo na něm čoko srdíčko se všemi jmény. No a včera přivezla nečekaně tchýně tři a každý pekla jiný. Ona zase péct umí, to jí musím pochválit. Peče i na svatby.
Takže jsme měli piškotovej s ovocen v želé , oříškovej a čokoládovej. Fotku detail nemám, akorát děti u dortů, tak zkusím dát později, protože manža si vzal foťák do práce, byla plná karta a on si to tam taky stahuje abysme měli zálohu.

Nejlepší hračka pro všechny tři byla dřevěná. Je to takový jako domeček, kde se zvrchu hodí dřevěná kulička a ona se motá po skluzavkách dolů a tam je zvoneček a ten vždycky cinkne, jak na něj dopadne. dětem se to hrozně líbí, včera šli spát až ve čtvrt na deset, protože jsme je od toho nemohli dostat. Na oslavě bylo fůra lidí, tak si s hračkama pohrály až po koupání v klidu doma.
Musím jít už se budí.
Možná se stavím ještě večer s fotečkama.
Zatím pa D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
26.5.08 17:40

Helli , tak jsem na tom stejně jak Ivuška, fotky také nevidím nikde :cry:
Ali - holky jsou už pořádný šikulky, jen tak dál, je to šílený jak to letí, jak jsem dlouho nechodila sem, tak jak vidím u všech dětiček ty pokroky, nedavno jste byli teprve těhulky a teď skoro chodíte…
a Nisso - vám také přeji všechno nej nej k prvnímu ročku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
26.5.08 18:58

No, holky,vy mi tedy dáváte! nechápu, proč se vám ty fotky nezobrazují, já je vidím normálně. :( :( :( Pokud se na ně někdo chcete mrknout, posílám odkazy, ještě jsem tam přidala další - jednu s Lukáškem na skluzavce, jednu z výletu do parku miniaturek v Mariánských Lázní a jednu ze zoo. :wink:

http://www.kucerkovi.estranky.cz/…veten-08/133
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…veten-08/135
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…kveten-08/68
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…veten-08/108
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…ar_-lazni/82
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…kveten-08/58

Ali - holčičky jsou šikulky!!! A ty jsi měla takové obavy, že jsou pozadu! :wink: A Karinka je na fotce jak modelka!!! :D

Eliško - když jsme my ještě chodili na rehábku, měli jsme 2 cviky na přípravu sezení, jedno byl klasický turecký sed - překřížené nožičky, ruce opřené před sebou o podložku, prcka držet ze zadu za ramínka a lehce pérovat. Druhý byl trochu jiný,ale teď si ho přesně nevybavím. Zkusím najít fotky, z nich by to mělo být poznat. :wink:

Nisso - až se mi sbíhají sliny na ty vaše dortíky! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
27.5.08 11:41

Elisko , mam dokonce natoceno jedno cviceni na to aby se naucili lezt po ctyrech a cedat si pres sikmy sed. mozna to znas, ale stejne dam odkaz, az ho najdu. takze za chvilku.
A Anika take jakoby kleci bez opory, spis sedi mezi patickami, je to jen par dni, ale mne se to hned nejak nelibilo, az zjistis co s tim, tak dej vedet.
Ivusko , jo,. nejak ta Anička rychle poposkocila, mozna jsem nestihla napsat, ze leze, to bylo behem chvilky prave mozna diky tomu cviceni (prezentuji to jako hru, a libi se jim to). Takze nic nepreskocula, jen to vzala rychlym tempem. Asi 2 dny se plazila, pak uz ukousela lezt, ted lez uz hezky. pak v postylce klecet, a pred par dny zacala zkouset i na nozicky z toho kleku. Ja je nestavim ani ne:,–(im (vyjimka foceni :oops: a vcera v sedatkach do vany :oops: 8) , viz v albu). Sedet neumeji, samy se nepo:,–(i, a s rehabkou jsme skoncily, takze nevm koho se zeptat presneji, znam jen to cvico pres sikmy sed.
jdu si vas docist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
27.5.08 11:46

video jsem nasla http://www.youtube.com/watch?…

neni to uplne ukazkove, moc nespolupracovala moc. a bylo to natocene pred dvema mesici, asi ty starsi deti uz ty svaly na zvedani zadecku pouzivaji, kdyz jsem zacaly s tim my, tak pry vubec poprve zapojuji nejake ty sikme svaly bricha.

Pochlubim se, ze mame golfky, vcera jsme je vyzkousely. zatim nevim zda dobry ci ne, spani neni v nich asi moc zdrave, mala kolecna na diry take nic moc, ale jsou lehke, a vejdou se nam do vytahu!!!! Doted jit na prochazku byl horor–deti jsem nosila casto spolecne , plus tasku se vsim moznym. bydlime sice v prvnim patre, ale stejne jsem se furt bala, ze mi spadnou. a z toho noseni me pekne boli zada :-(
Vy, kdo bydlite v bytech, jak stehujete deti do kocarku? nebo se vam vejde do vytahu?

musim bezt, uz nekdo nekomu zas ublizuje, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
27.5.08 11:57

Holky,
Vojta teda neleze vůbec, pořád se jen plazí tak, že to táhne rukama (má je taky pěkně vymakaný) a lehce se odráží nožkama, staví se teď pořád a sedá si, ale tak nějak prapodivně, moc jsem to nezkoumala. K rehabce už nechodíme, ale ta mi žádný spec. cviky na učení nedávala, říkala, že každej má tu svou cestu a že je to i záležitost genetická. Takž ejá tomu nechávám volnej průběh…

Alino, my máme výtah, ale malej, já to dělám tak, že vojtu dám do autosedačky, Fanyho do náruče, sjedu výtahem a tu sedačku dám do kočárkárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová