Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
26.2.07 13:10

Ivuško,

díky, už tam jdu volat.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
26.2.07 14:30

Ahojky holky,
teď jsem nebyla delší dobu na netu, protože jsem měla doma hoňky. Manžel si vymyslel akci pro své bývalé spolužáky z VŠ a tak jsem uklízela vařila a pekla a starala se o Viky a občas jsem byla úplně utahaná, takže když byl čas, tak jsem pospávala.
No už je to za mnou a pomalu se vracím do svých zajetých kolejích.
Bylo to docela prima, pokecat si s těma lidma, ale už mě všechno vysiluje.

Musím se Vám taky pochlubit, že máme doma ten kočárek Spider Swing. Vypadá hodně podobně jako Dity i ta šedá je úplně stejná. Jsem z něj nadšená i když je kupovaný z druhé ruky. Paní ho měla pečlivě udržovaný a kromě trošku vybledlých boudiček vypadá jako nový. Dveřma s ním taky projedu a je úžasně lehký. Viky v něm hned musela sedět a jezdit, tak doufám, že potom zvládne i premiérovou vycházku s dvojčaty a nebude žárlit.
Paní nám k němu dala i originál fusaky. Jsou taky šedý a hlavně se do těch korbiček vejdou. Korbičky jsou užší než u normálního kočárku, takže klasický fusak by se mi tam v zimě asi nevešel.

Jinak ve středu jdu na kontrolu ke své dr., tak doufám, že bude vše OK a že mě nepoženou někde ležet. Z toho mám fakt strach. Jak jsem teď docela lítala, tak mě už pěkně tvrdlo břicho a občas mě i pěkně bolelo. Holt to není žádná legrace nosit tam mimča dvě.

Ivuško, Ty máš v tomto týdnu taky myslím kontrolu u doktora. Budu na Tebe myslet a ať Vám mimča ukážou pohlaví.

Vítám Michaelu. Koukám, že ty obavy z dvojčátek máme všechny těhulky skoro stejný. Ještě, že tady máme Vás maminy, co nám vždy poradíte.

Fotky dětiček jsou nádherný. Je úžasný, jak jsou každý úplně jiný. Pitrsko, kluci jsou hrozně roztomilí, hlavně, jak si cucají ty ručičky. Asi jim rostou zoubky, viď?
Dito, Eliška má nádherný kukadla. Ta se jednou ani nebude muset malovat, jak je má veliký.

Holky mějte se a zatím pa Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
26.2.07 19:52

holky těhulky, taky se dočkáte svých mrňousků :wink: teď si ještě užívejte klidu a pohody a pak vám začne kolotoč a budete vzpomínat, když jste se mohli válet :lol:
Jinak Dituš, kočár vypadá dobře, fakt jako pro panenky 8O ale aspoń můžeš normálně vyrazit na procházku :D
Dnes jsme byli na 7 měs. kontrole, jenom nás vážili, Kubík má 6,95 kg (my snad těch 7 kg nedosáhnem!!!!!) a Romča má 8,05 kg. Takže Kubík pomalu dohání Romču, měli rozdíl 1,5, minule to bylo 1,3kg a ¨teď už jen 1,1kg!! taky pořádně baští. Asi chce brášku dohnat. Tak já pádim povinnosti volají :wink:
papa všem, pohlaďte bříška a mimísky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
27.2.07 15:58

Ahoj holky,
moc vás zdravím a díky za gratulace :lol: . Bohužel zatím moc nestíhám, od pátku jsme doma, ale je to peklo, protože jsem první tři dny neměla vůbec mlíko (ani mlezivo 8O ) takže se to pomalu rozjíždí no a jsme samozřejmě zatím na dokrmu Nutrilonem :( Teď už mám mlíka více, ale kluci mi po pěti až deseti minutách u prsu usínají a nic s nima nehne, takže se za deset minut vzbudí znovu :roll: a to řešíme dokrmem. Jsem z toho docela na prášky, ale nedá se nic dělat. Teď jsem si objednala odsávačku a doufám, že časem dokrm vypustíme a budu krmit mlíčkem z flašky. Zatím to nevzdávám, ale kluci jsou na to sání nějací lenoši :roll: .
Jinak abych nebyla taková frajerka :lol: , tak upřesňuji, že kluci měli 3200g (Daneček) a 3150g (Lukášek) :wink: :lol: , ale i v porodnici jsme s těmi váhami byli exoti :lol: .
Porod byl docela (s odstupem času :wink: :lol: ) v pohodě. Ve dvě ráno mi praskla voda, bez kontrakcí, bez bolestí, v šest začali první bolesti, pak to bylo takové pomalejší, v poledne už jsem ale měla celkem z těch kontrakcí dost :lol: a pak to nabralo docela šílené obrátky, z pěti na osm centimetrů jsem se otevřela snad během dvaceti minut. Porod samotný byla pak otázka snad tří zatlačení a Daneček byl venku. Pak se čekalo na další kontrakci a Lukášek snad vykoukl na jedno zatlačení, to už byla pohodička :wink: :lol: . Kluci jsou nádherní. S manžou jsme na porodním sále brečeli jak želvy :lol: .
Nějaké fotky jsem dala do gelerky diskuse Únor 2007, tak když tak koukněte :wink: :lol:
Začínám nám další kolečko krmení, tak se zatím mějte. Snad se sem zase někdy brzy dostanu.
 Z+D+L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
28.2.07 16:53

Ahoj holky,

protoze uz tyden nemam internet, tak ty vase prispevky sotva stiham cist . A nejradse mam, kdyz tam davate ty fotky. Taky se mi libi ten Dityn kocarek, ale protoze jsem tady porad s „nejmladsim“ tehotenstvim, tak si rikam, ze casu je dost, a zacnu se o to vice zajimat tak za 4-5 mesicu. A vase miminka jsou vsechny nadherne!!! To vam opravdu zavidim.

Nejak posledni dobou me "pronasleduji " dvojcata. Kam pujdu (a to skoro nikam nechodim protoze lezim doma v posteli na neschopence), tak potkam nejaky dvojkocar. Treba v Hradci Kralove ve Vekosich jedna mamina vezla pekne holky, pak na horach v Mladych Bukach v penzionu taky prisli na obed dve male holcicky, v Praze v supermarketu zas dvojcata…a to behem jednoho tydne! Tak ted nevim, jestli jsem si toho driv nevsimala, nebo je to opravdu tak rozsireny jev? :-) Tak jsem koukala, jestli nepoznam nekoho dle fotek :-), ale ne, urcite tam nebyl nikdo z teto diskuse.

Me tehotenstvi porad neni „pohodove“, hematom sice zmizel, krvaceni prestalo, ale skoro porad me boli bricho a trapi nevolnosti. :-( Porad doufam, ze se to v 2 trimestru zlepsi.

Doktorka mne dala Utrogestan a taky Prothazin. Nevite nehodou, proc ten Protazin? Nemela jste ho nektera z vas take? Je zakazano pouzivat jeho v tehotenstvi, ale doktorka me ujistila, ze at nemam strach, a ze se bezne pouziva. Ted ale nevim na co konkretne v mem pripade, a jak funguje. Je to nejake divne… Jinak se pouziva pri uzkosti, napeti, pri alergickych reakcich, nespavosti, taky pri zvraceni (ja nezvracim). Prochazi placentarni barierov a je i v krvi plodu. K tomu ovlivniju pozornost a tak podobne… Proste ten pribalovy letak fakt nepotesi. Kdyby nahodou nekdo mel nejake info, tak budu vdecna.

Mej te se pekne, piste zajimave veci o tom, co delaji vase miminka a davejte sem conejvice fotek!

Pa.

Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.2.07 21:16

Ahojte holky!

Nestíhám dnes reagovat, jen píšu co u nás nového …

Jsme zpátky z Hradce a budeme mít dvě jednovaječné princezny :-) Foto UTZ jsem přidala do galerky (Pro všechny/Dvojčátka a spol.) Manžel byl rochu zklamaný, ale snad ho to přejde. Já jsem ráda, hlavně, že je zatím vše v pořádku. Jani, vzpomněla jsem si na Tebe, ležela jsem tam 1,5hod. a manžel měl super kino, já se nesměla téměř hýbat a jednou mi Mudr. i něco ukázal a vysvětlil, ale ženské tomu prý stejně nerozumí, je to srandista :-) Máme skutečně monochoriální dvojčata se dvěma plod. vaky (biamniální), ale transfůzní syndrom zatím nehrozí, ale musí nás sledovat, takže jsme objednaný na další 3 kontroly, nebezpečí se zmenší po 24tt a pomine po 28 týdnu … Tak snad bude vše OK, pevně tomu věřím. Tak jsem moc ráda, že jsme tam jeli, pan doktor si dal opravdu záležet. Jani, ještě jednou díky za tip, Mudr. Hodík je kabrňák, vzal nás přestože neměl ambulanci a byl tam vyloženě přesčas jen kvůli nám.

Asi jsem prcky tento týden poprvé ucítila, dnes je to ještě víc cítit, předtím jsem to též cítila, ale myslela jsem si, že to není ono, ale asi bude hurá :-) Nejvíc je cítím, když sedím a trochu je zmáčknu (to se jim asi moc nelíbí).

Zítra má přijít kočár (TFK), tak ho potajmu rozbalím a udělám zkušební jízdu po obýváku :-D Pak ho hned zas zabalím, manžel ho chtěl ihned odvést do garáže, aby se něco nezakřiklo, když se to nemá ho mít doma, ale snad si ho stihnu prozkoumat než v pátek přijede s autem a odveze mi ho :-) Však se musí vyzkoušet, jestli to není zmetek, že jo! :-D Dám pak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.2.07 22:24

Ivuško,

gratulace k holčičkám. Dlouho jsem přemýšlela, z čeho že byl manžel zklanamý a až potom mě to došlo. :D Jo, jo, vykojená hlava. Já byla v Hradci poprvé ve 24tt a v 28tt se ukázalo, že všechno v pořádku a byl klid. Kluci jsou přesně ten druh dvojčat, co jsou Vaše holčiky. :D

A o kočárku podej zítra info, my ho objednáme až na veletrhu.

A Mudr. Hodík má asi přesčasy rád, se mnou taky rodil mimo pracovní dobu. Ale v úterý ambulanci míval? (snad je to í správně :oops: )Aspoň já tam jezdila v úterý do rizikové poradny.

My dneska byli na kontrole, kluci to na průduškách nemají, prý už nemám odsávat, že nadměrné odsávání může způsobovat vznik hlenů. Máme sirup na kašel a poslední dobou kadí brčál, tak máme zkusit laktobacilus. Tak zkusíme. A zítra na krevní obraz, to mě vůbec netěší, ale co se dá dělat.

Mějte se všichni krásně, pohlaďte miminka a těhulky bříška.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
28.2.07 22:45

Ahojky,
jdu vás v rychlosti aspoň pozdravit, ale nestíhám to tu ani číst - nějak jste se rozjely! :wink:
Jsem totálně nastydlá (tuhle „zimu“ už snad popátý :x ), neustále kýchám, smrkám, třeští mi hlava, mám teplotu, protě paráda. Prďolky mi nikdo nepohlídá - abych nekecala, tak moje mami dnes 2 hodiny kočárkovala - tak se snažím, pokaždé když je přes den dám spát, taky si hned lehnout. Kdybyste to u nás viděly -no totální binec, ale na všechno teď kašlu a snažím se z toho co nejdřív dostat, tak se ani nedostanu sem. A modlím se, abych zase nenakazila broučky.

Takže hlavně VELIKÁÁÁÁÁ GRATULACE K TEREZCE, ONDRÁŠKOVI A VÍTKOVI!!!!!!! Hlavně ať jste všichni zdraví a máte se čile k světu!!!!

Dito - blahopřeju ke kočárku!! :wink: Máš krásný holčičky!!! A šikovný!! :lol:

Pitrsko - super fotečky! Kojo polštář občas používáme podobně, ale teď momentálně ho máme jako zábranu před radiátorem, protože pod ním Nikolka neustále končila svoje couvací manévry. :D Mimochodem, včera začala krásně lézt po čtyřech!! :lol: A dneska „získala“ svoji první modřinu - přímo na čele! :? (na lině to prostě klouže, ale vysvětlete jí to :? :wink: )

Michaelo - vítám tě tady. Více snad jindy… :?

Nisso - trochu opožděně reaguju na tvou otázku. Ta fotka v galerce z 29. týdne je bohužel moje poslední těhotenská. Od 26. týdne jsem byla s malou přestávku (právě v 29.) v nemocnici kvůli zkrácenýmu čípku a stahům. Přďolkové nakonec vykoukli na svět v 34.tt, Nikolka měla 1640g a 41 cm a Lukášek 1970 g a 39 cm. Oba museli převézt na druhou stranu Plzně na dětskou JIP, což pro mě bylo asi nejhorší ze všeho. Hodně špatně jsem to nesla. Rodila jsem v pátek a za nimi jsem mohla až v pondělí. Naštěstí broučkové byli zřejmě statečnější než máma, hrozně dobře se adaptovali. V inkubátoru byli jen jeden den, pak ještě asi dva týdny ve vyhřívané postýlce kvůli regulaci teploty. Sice špatně jedli (byli hodně spací) a museli mít proto docela dlouho sondičku přímo do žaludku ( :cry: ), ale dobře přibírali -domů nás pustili už 25.den. V 6 týdnech už měli 2,80 kg a 3,40 a teď naposledy v 7 měsících a 3 týdnech 6,94 kga 70 cm a 8,71 kg a 72 cm, takže už žádní drobečkové!!! :D

No, tak to jsem se zase rozepsala, teď už fakt letím do postele. :? papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
1.3.07 09:51

Ivuško , připojuji s ke gratulaci k holčičkám :D teď už je to hned veselejší viď když aspoň víš, že to budou dvě princezny a že začínáš cítit pohyby, tak to je taky super, protože teď budeš mít aspoň klid, když je každý den ucítíš, tak budeš vědět, že jsou v pořádku :)
Alino - tvé nevolnosti patří k těhotenství, mě bylo do 3.měsíce také pořád zle, pak se to zlepšilo a já se cítila úplně perfektně, takže vydrž, určitě to poleví.
Helli - koukám že máš už pořádně doma veselo, u nás zatim kluci nelezou, Kubík ale válí pořád sudy, takže se taky občas objeví u radiátoru a Romča ten se točí pořád na bříšku dokola a skáče na něm, když má radost, je to legrační. No začíná to být veselý.

Jinak jsme byli včera s Romčou ještě na kyčlích, má to už dobrý, takže už nemusíme jít, což jsem ráda.

No já zase letím, kluci se bouří :) tak papa pohlaďte cipísky a bříška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.3.07 10:06

Ahoj děvčata,

díky za gratulace, je to veselejší, přesto úplně v klidu budu po 24, nebo spíše až po 28tt, kdy pomine to nebezpečí transf.syndromu,ale snažím se na to nemyslet a určo bude vše OK.

Jinak Jani , no manžel chtěl kluky, proto to malé zklamání, ale už ho to trochu přešlo a plánuje, co všechno bude s holkama podnikat :-) Mudr. Hodík má opravdu amb. v út, ale včera byla středa,já k němu ani do poradny chodit nebudu, přece jen to máme z ruky,ale na ty kontroly na utz jo. Ještě 3krát.

Helčo, brzy se uzdrav!

Lio, Dituš , jaké to je se 2, resp. 3 :-) princeznama? A co na ně manžílci? Taky chtěli kluky jako ten můj :-) ?

Tak už dorazil kočárek, ale musím vás zklamat, zatím nejsem schopná ho dát úplně sama do kupy :? :? :? Manžel se vrátí zítra, tak pak dám vědět, jinak ty jednotlivé části vypadají perfektně :lol: :lol: :lol: Možná nad to ještě večer sednu a dám to dohromady,ale teď musím běžet na návštěvu k sestře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
1.3.07 14:39

Ivuško,

tak já si dlouho myslela, že vykojenou hlavu nemám, ale jak je vidět, tak mám. :( :oops: Ach jo. Já do ambulance jezdila až od 36 tt, chtěla jsem v HK rodit, tak proto. Stejně jsem tam byla jenom 3×, podruhé mě chtěl hospitalizovat, to jsem ukecala na ještě týden, v úterý kolem 15. hod. mě přijali a ve 23 hod. mě odveleli na porodní sál a ve 4.40 a 4.45 byli kluci na světě. Chudák manžel, jel těch 60 km během 24 hod. 6× (ještě na první návštěvu s babičkou, dědou a mojí ségrou). :D :D :D A to jsme v HK byli ještě v sobotu, chtěli jsme ještě do kina a u nás nic nedávali, vzali jsme pro jistotu tašku a jeli. Lidi na mě koukali, co se to valí. Vždycky jsem viděla, jak to břicho úplně přitahuje pohledy.

Já si myslím, že manžel bude za holčičky rád. Naši kamarádi čekají vytouženou holčičku a můj manžel právě nedávno kamarádovi říkal, jak je úžasné mít holčičku, on se v Kajce úplně vidí. Včera spolu usínali, prý tam musel zůstat, protože chtěla vyprávět jaké to bylo, když se narodila. :D :D :D

Alino, mně bylo blbě do takového 16 tt a pak už jsem začala mít veliké břicho, tak celkově nic moc, ale na druhou stranu paráda. :D

Heli, ať jste brzy zdraví, u nás se to taky točí. Navíc jsme s klukama byli dneska na krevním obraze, prý nic moc, zítra kontrolní odběry ze žíly. Mají hodně bílých krvinek (to by prý mohla být rýma a kašel, co mají), málo železa a hodně nebo málo (to nevím) krevních destiček. Nevíte, co to znamená?

Hoky, mějte se krásně, mám tu burg, dopoledne jsem zvládla velký nákup v Tescu s klukama sama a teď to tu musím dát do kupy.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.3.07 20:49

AHOJTE!

Tak se mi podařilo (alespoň částečně) složit kočárek; brzdový systém a zadní kolečka už byly nad moje síly :-D Jinak se mi kočárek i naživo strašně líbí a nemůžu se dočkat, až s ním vyjedu i s beruškama … ale to si ještě počkám. Mám trochu výčitky, že jsem kočárek rozbalila, víte co se říká :-( ale hned zítra až přijede manžel poputuje kočárek pěkně do garáže, ať není doma! Snad se nic nestane, že ne holky :? :? :?

Tady je odkaz na fotogalerii http://ivaman.album.cz/novy-kocarek/ heslo: tfk kdo by se chtěl podívat. Jinak oproti očekávání mě zklamala jen velikost nák.košíku, ten není moc velký, a polohování opěradel pomocí dvou zipů bude vyžadovat trochu cviku, ale jinak jsem nadšená, moc. Projede krásně 80cm dveřma i vevnitř bytu, nejen vchodovými, ikdyž jsou možná úplně stejně široké :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
1.3.07 22:31

ahoj Ivuš , na ten odkaz to chce po mě nějaké heslo, abych se do albumu dostala 8O jinak teda já moc pověrčivá nejsem, ale kočár jsem doma taky nechtěla mít, takže ho zítra honem strč do garáže, ale určitě se nic nestane, jste statečný holky ne!!!
Letadlo s tou krví ti neporadím, ale jen je hrozný to, jak těm malým dětem berou krev z žíly. Klukům brali asi už 3×, nikdy jsem teda nebyla přímo u toho, ale jak plakaly, to bylo strašný. My měli taky málo železa, ale teď už naštěstí je to ok, kluci brali Aktiferrin, a pak dvoje tabletky, takže to bylo hrozný, už od 2 měsíce jsem jim to dávala po dobu tří měsíců, ale teď na novým krevním obraze bylo už vše ok.

Jinak pro Alinu posílám jednu fotečku, ať jí to taky rychle utíká:
 http://img.mimibazar.cz/…ka372680.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
1.3.07 23:04

Zdravím všechny těhulky a přidávám se do vašich řad. Jsem v 19tém týdnu s dvojvaječnými dvojčátky. Doma už máme dvou letou cácorku. Tak budeme mít doma pozdvižení. Je fajn tady pokecat se stejně „postiženými“ maminkami.

IVUŠKO, právě jsem okoukla váš kočárek. Je nádherný. Taky chci červený TFK. Už to vypadá, že jsem manžu ukecala a taky ho koupíme. V kolikátém týdnu jsi. Nechci koupi uspěchat, ale na druhou stranu bych ho už ráda měla doma. Jistota je jistota.

Taky jsem četla někde na německých stránkách, že lze na TFK připevnit autosedačku Maxi Cosi. Nevíte o tom někdo něco? Myslím ale, že to platilo jen pro mono kočáry. Nikde to tam ale nepsali. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
2.3.07 08:04

Jééé, vítáme Markytku ! Já jsem rovněž v 19tt, teda zítra začínám 20tt. Kočárek jsem objednávala už teď, protože mě strašili 3-měsíčníma čekacíma lhůtama, a oni ho najednou měli skladem, no tak jsem ho vzala hned, jistota je jistota. Snad bude vše v pořádku s holčičkama. S autosedačkou jsem nic takového neslyšela,nikde ani nepsali, spíš si myslím, že se týká mono kočárků, ani mě nenapadá, jak by to tam šlo upevnit, když tak na něj koukám. Ani v návodu k němu nic takového nepíšou. Ale je to to jediný, co by mu scházelo do dokonalosti :-)
Pitrsko, heslo je tfk, je to napsané hned za odkazem :-)
Já musím běžet, jedeme dnes na návštěvu za kamarádkou co má doma 5-tidenního Marečka, tak se těším na miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová