Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a taky se narodili Zuzice ve stejný datum, teda 18., akorát o 7 měsíců déle ![]()
PŘIPOJUJI SE
GRATULUJEME!!!!!!!
Moc Tě obdivuju, ty váhy jsou skvělé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ještě jeden dotaz…
Nevíte jak je to s Paralenem při kojení?
Mám pěknou chřipku… Může se při kojení Paralen? Na příbalovém letáku je jenom jeden den…
Ahoj holky,
můžu se přidat k Vám do diskuze?
Už si Vás pár dní pročítám, takže jsem v obraze, jak na tom s dvojčátky jste.
Podle mě jste všechny naprosto úžasné maminy.
Já z toho mám strach. Když jsem se dozvěděla, že budeme mít dvojčátka, tak jsem se 3 dny buď smaála nebo plakala ze strachu o ně.
Mám hrozný strach jestli je donosím, jestli budou v pořádku a taky jak to zvládnu já.
Máme už jednu holčičku Viktroku, tý budou v květnu 2 roky. Mimča se mají narodit 21.6.2007, takže by měli být od sebe o ty dva roky.
To bude pořádná makačka. Radši na to ani nemyslím.
Všechno mi připadá jiný než v tom jedno těhotenství. 3íleně přibírám a teď na začátku 6 měsíce mám břicho jako předtím těsně před porodem. Už se mi špatně sedí a leží a děti pořád kopou a bříško občas i pobolívá, prostě se to nedá srovnat. Představa dalších 4 měsíců mě docela děsí. Obdivuju Vás jak jste to všechno zvládly.
Taky vybíráme kočárky a připadá mi to jako hrůza. Docela se mi líbí Spider Swing, ale nevím, jak s ním budu moct jezdit v zimě. TFK je taky hezkej, ale šíleně drahej. Ten Spider bych chtěla koupit asi už použitej aTFK jsem zatím moc na netu neviděla.
Příště napíšu víc, te\ď už musím končit, Viky mě volá.
Mějte se
A gratuluju Zuzikovi k mimčům.
Už bych to taky měla za sebou
Pa Nissa
Jééé, nová dušička 3 v 1!
Vítám Tě mezi námi Nisso! To je super, aspoň tu nebudu sama dvojtěhule. A koukám, že jsi z Jihlavy, to je 20km od nás, jsem z Havl. Brodu …
Jestli máš z toho dvojčecího těhotenství tak trochu depku, jak jsem vyrozuměla, tak tady jsi na správném místě, tady mě holky moc podržely, když jsem k nim přišla jako nová dvojtěhule a byla ze všeho vyplesklá a vyplašená, rozdýchávala jsem to skoro měsíc.
Jak koukám na Tvůj metřík, tak jsi 5 týdnů přede mnou. Tak to už víte, co to bude? Nebo se necháte překvapit? My to chcem vědět, už za 14 dní na velkém UTZ snad … A čekáš jedno- nebo dvojvaječné?
Jinak píšeš, že bříško je větší, to prý bývá u druhého mimča ikdyž je jen jedno, natož dvě. Závidím Ti kopání, já ještě pohyby necítím, nebo to aspoň nepoznám, ale čekám že snad do týdne, do 14 dní …
S jedním dítkem navíc to určo bude náročnější, ale jsou tu i dvojčecí maminy s ještě jedním potomkem, tak ty Ti určitě řeknou víc z vlastních zkušeností …
Co se týče kočárku, my jdem do TFK, sehnali jsme levnější korbičky z druhé ruky a tchýně přislíbila, že na kočárek výrazně přispějí, tak jsme se pro něj rozhodli, ikdyž není nejlevnější, ale o to víc bude doufám kvalitní. Ale na Spider Swing jsem také koukala, na netu jsem nenašla ale nejlepší reference, co se týče podvozku. Ale na druhou stranu jsem četla i bezproblémové zkušenosti mamin co ho už mají …
Zuziko, obrovská gratulace!!!!!!! Tak to je super! A váhy jsou perfektní! Jsi fakt SUPERMANKA!!!
Hodně štěstíčka s prckama!!!
Vítám mezi námi Nissu!
Kuželko, Paralen se při kojení může. Říkali mi to při propouštění z porodnice. Takže se neboj. ![]()
Lio, ty jsou nádherné! Takový panenky krásný. Musím je ukázat manžílkovi, určitě bude chtít holčičky, až je uvidí …
Ahojky všem,
tak jsem vás konečně našla
Ale musela mi poradit Helli,kterou znám už z diskuze IVF-ICSI
Tímto jí děkuji za radu
Je tady teda požehnaně a všechna miminka jsou úžasná ![]()
Já jsem naše broučky rodila 34+2tt. a váhově:Niki-2210g,44cm a Samuel-2100g,47cm.A dnes,v 9měs.mají:Niki-8kg,74cm a Samko-8,8kg,80cm.Takže hezky papají
Nikol je náš závodník Nikilauda a už měsíc stojí u nábytku a chce už i chodit.Když leze je pěkně rychlá a někdy máme co dělat,páč se vrhá střemhlav dolů z postele apod. ![]()
Samko je opatrnější a začal se stavět asi před týdnem,lezení mu jde už ale taky dobře.Mám pocit,že si musím co nejdřív opatřit brusle,abych je uhlídala ![]()
Jejich první měsíce to byly fakt galeje,pak od4měs.do 8měs super a teď už je to zase hoňka
Ale i to samo překonáme a za tu srandu co s nima máme to stojí ![]()
Jinak děti jsou po ICSI,manžel je embryolog,já porod.asistentka a tak to asi byla deformace z povolání
Poznali jsme se v IVF centru a stalo se nám i osudným
Děti si manžel vyrobil „sám“
a na každé své přednášce,konferenci je ukazuje k dobru
Prostě si to užíváme všichni 4!A v práci to s náma všichni prožívají,manžel musí pravidelně ukazovat fotky nebo videa
Naše děti jsou takoví firemní maskoti
Dobrý blázinec,že?
Moje těhu bylo taky rizikové-v 9tt.krvácení,12tt. taky a v27tt jsem byla 3týdny v nemocnici,pak další 4týdny jak placka doma
Ale zvládla jsem to a stálo to za to!Přibrala jsem 17kg a nyní mám ještě 2,5kg a vytáhlou kůži-na cvičení není čas ![]()
Neumím vložit fotky přímo do diskuze,ale dala jsem pár aktuálních fotek našich andílků do mé galerky,v soukromých albech jsou pod Fetus.
To jsem se pěkně vypsala
Tak zdravím všechny dvojčatové maminky i jejich miminka +těhulky-taky to všechny určitě zvládnete a miminka vám to 100násobně vrátí! ![]()
Mějte se tu báječně.Pa Zuzka a spol.
ZUZIKO GRATULUJEME I MY, UZASNA ZPRAVA A VYBORNE VAHY
JSTE MOC SIKOVNI, TAK VZHURU DO ZIVOTA
SABRI & SOFIE & JIM
Ahojky všem!!!
Předně OBROVSKÁ GRATULACE PRO ZUZ IKA!!!!!!!! Teda ty míry jsou fakt úžasný! Hodně štěstíčka a zdravíčka!!
Už jsem tu delší dobu nebyla,ale včera jsem měla nějaké tušení, že jsou nová miminka, akorát jsem spíš myslela na Míšu… Ta je pořád ještě 3v1???
Vítám novou dušičku!!!!!
A taky Zuzku (Fetus)! Jsem ráda, že jsi to nakonec našla a uvidíme se občas i tady!!! ![]()
Anetka, Matýsek, Dominička i Alexka jsou přímo nádherní!!!! Fakt krásná miminečka! Akorát že naši určitě takhle maličký nebyli, to není možný!!!
![]()
Letadlo , náš Lukášek už má čtvrtý zoubek! A přesně chápu, co cítíš! Vždy když se jim povede něco nového, mám hroznou radost, ale na druhou stranu je mi tak nějak divně smutno z toho, jak se čím dál tím víc vzdalují od miminkovskýho věku. A čím dál tím víc si říkám, že bych to chtěla zažít ještě jednou, fakt! Jsem asi blázen, před manžou to nemůžu ani vypustit z pusy, ten jen nevěřícně kroutí hlavou.
![]()
Musím zase běžet - Lukášek se začíná bouřit v postýlce, už se mu tam nelíbí. Chrupkal až doteď.
Zato Niki jsem naopak teď dala znovu spinkat - měla budíček už v 6
a místo očiček už měla jen malé škvírečky. Je fakt, že za to, chuděrka moje malá, nemohla. Má rýmu (příšernost, u takhle malých dětí bych ji zakázala!!!!
)a špatně se jí dýchalo.Navíc poslední dny slintá jak bernardýn, tak očekávám taky růst zoubků. ![]()
tak zatím papapa
PS Míšo, myslím na tebe!! A večer se sem zajdu znovu kouknout, mám tušení, že jsou další mimi na cestě!! ![]()
Ahoj holky, tak já taky jen tak na skok. Vítám tu novou dušičku NISSU, nedělej si starosti, nestresuj se, užívej těhotenství v klidu, pak už moc klidu nebude
uvidíš že to zvládneš, podívej se na nás, můžeme jít i na net a něco písnout a jsou tady i maminy co mají ještě jedno dítko k tomu, už to tady taky zaznělo. Buď v pohodě, aby miminka byla taky v pohodě. všechno bude dobrý ![]()
Jinak Lio , tvoje prdelky jsou úžasný, není možný že kluci byli taky takový malý uzlíčci. A máte to taky koukám jako my, každá je úplně jiná
ale jsou kouzelný.
Zdravím také Fetus , zase další dušička s dvojčátkama, aspoň si počteme další příběhy
No a jak tak čtu, už to máš taky pěkně veselý, takže od 4-8 měsíc říkáš paráda a pak zase kolotoč. No ty moji raubíři jsou zatím taky v klídku, ale pomalu už taky začínají válet sudy, za chvíli určo začnou lézt, taky se staví na nohy, tak počítám žee budou brzy chodit, no tak uvidíme. ![]()
Helli- ty to máš už taky pěkně náročný co, koukala jsem i na mimibazar na fotečky, jak ti tvý raubíři jsou pěkně čilý, jak píšeš, že už se vzdalují toho miminkovského věku, to je fakt že to hroooozně utíká.
Takže já už pádím, těhulky držte se, ty co to mají za pár držíme palečky a maminky pevné nervy.
Pa všem
Lio
ty jsou úžasné.
Holky, jak zvládáte kojení?
Já se musím přiznat, že prcky tahám jak kočka koťata, a to jsou ještě malí, vůbec si nedokážu představit, jak to bude, až budou těžší.
Zatím nejsem ještě s nimi doma sama, buď jsem tu s manželem, nebo s maminkou, teď mi omarodil Kubí, takže jsme tu všichni s chřipkou… Nic moc.
Ale pořád si tu přemýšlím nad tím, jak to dělat, až tu budu fakt sama. Jak zvládáte třeba koupání? U nás je Matýsek hrozný křikloun, tak to tedy fakt nevím.
Tak zatím utíkám. PAPAPa