Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kuželko , to jsou krásní cipísci! Já už chci taky taková krásná miminka
Moc vám to s kočárkem sluší, vypadá dobře.
Dito , Croozer je super, příští týden se snad dočkáš kočárku, vid. Tak budu držet pěstičky.
Jinak u mě nic nového, čekám na výsledky testů AFP v 16tt, měly být dnes, ale rozhodli se mě trápit, takže bud odpoledne, nebo až zítra
A kočárek budu ještě tenhle týden objednávat TFK Twinner Twist, korbičky jsem díky Helče sehnala z druhé ruky výrazně levněji, tak mám radost, díky Helli!!!
Jo a ten avízovaný pořad o vícerčatech bohužel taky musím oželet jelikož ten kanál nemáme
ale moc by mě to zajímalo.
Tak už měli výsledky a všechny hodnoty jsou v normálu, huráááá! Mám radost
![]()
Ahojky,
tak se mi snad podaří poslat komentář, v pondělí se mi celý smazal. ![]()
Vítím novou těhulku Ali
Neboj, dvojčatové těhotenství může být pohoda, já jsem to tak měla. Celé těhu pohoda, jen únava veliká. Do 20tt jsem pracovala, pak jsme se stěhovali z Anglie domů do Čech, zařizovali atd. Kluci se narodili 37+2, prodní váha 3,21 a 3,28 kg, 51 cm, krásní, zdraví. Porod byl spontánní, kluci jsou 5 minut po sobě a ani to nebylo tak strašný. Ještě kolem 3 ráno jsem se s manželem vybavovala, kolem 4 hod. začala tlačit a ve 4.45 byli oba venku. Teď jim bude 5 měsíců, stále plně kojím, ve 4 měsících měli 7,25 kg.
Tak se neboj
![]()
Dito, skvělé fotky s vozíkem. To je super, ale úplně chápu, v čem Ti vadí. To je přesně důvod, proč máme starý obyčejný kočár a až teď budeme kupovat nový sporťák.
A jen se chlub, jak Ti to krásně šlo. Já si myslím, že s dvojčátkama je to celé o organizaci. Pak to jde. A Ty jsi to zvládla bezvadně, jen to jídlo
Jíst musíš.
Přesně takhle jsem se cítila, když jsem minulý týden zvládla odvézt Kajku ráno do školky i s klukama a když jsem v 8.45 přijela k tchýni, hnala se, že mi udělá snídani, uzemnila jsem ji, že jsem snídala. To byl krásný pocit, všechno jsme ráno zvládli jen za hodinku.
Ivuško, kde budeš kočárek objednávat? A jakou barvu? Nevíš, jestli jsou nějaké čekací doby? My asi pojedeme do Brna na veletrh „Pro dítě“, tam to obhlídneme a eventuelně hned objednáme. Jsem rozhodnutá pro TFK, ale nejdřív si ho chci ošahat.
Jinak největší novina od nás. VČERA VEČER JSEM JURÁŠKOVI NAŠLA PRVNÍ ZOUBEK.
Ani nemám radost, už to přestávají být miminečka. ![]()
Jdu se chvíli věnovat domácnosti, mám tu nemocnou Kajku a je toho dost. Kluci spinkají v kočáře.
Jana
Ivuško,
gratulace, tak se koukej objednat to Hradce, ať máš klid.
Jana
jééé Ivuško, to ti moc gratulujeme, sdílím s tebou velikánskou radost.
Drž se. ![]()
Jo jo Jani, objednám, chystám se už na to, čekala jsem jen na ty výsledky, manžel to nakonec snad nějak udělá a pojedem spolu.
Jinak gratuluji Juráškovi k prvnímu zoubku!
Já už jsem pro TFK pevně rozhodnutá, stejně ho v okolí nikde vystavený nemají, a do Brna se asi nedostanem na veletrh a kdovi jestli ho tam budou mít… Konzultovala jsem ho i s tou paní, co mi bude prodávat korbičky a nemohla si ho vynachválit.
Co jsem koukala, mají ho ve třech e-shopech: www.super-baby.cz (kamen.obchod v Plzni), www.e-detskysvet.cz (kam.obchod Žatec, rozvoz i po Praze), a www.ajuty.cz (kamenný obchod v Praze) cena je všude skoro stejná-16500, čekačku říkají jak kde (tak 1-3 měsíce), ta paní ho kupovala nv té Plzni, vozí to rovnou z Německa. Tak to objednám asi tam.
Nakonec jsme se s manžou shodli na červené barvě, může být jak pro kluky tak pro holky a ty korbičky co budem mít od paní jsou červené …
Teď jsem koukala na seznam vystavovatelů na Pro Dítě, tak superbaby tam bude vystavovat, otázka je jestli i dvojčecí … ale to by se dalo zjistit.
Tak to je zatím všechno, jinak vás holky upřímně obdivuju, jak to bravurně vše zvládáte, já z toho mám obavy ale říkám si, že když to zvládají ostatní, tak bych to mohla zvládnout taky… No uvidíme.
Ivuško,
připojuji se ke gratulacím. Pohlaď svoje cipísky a opatruj se ![]()
Kuželko ,
moc vám to všem sluší
![]()
Kočár si asi pěkně užíváš, co? Vypadá dobře. Fňuk, fňuk, třeba se taky brzo dočkám. Prý mají ty Herqulesy přijít teď v sobotu…
Ivuško , je skvělé, že jste O.K.!
Holky, já měla doma dneska veselo! Měli jsme tady delegaci z města. Já mám napsáno, že jsem z Ostravy, ale ve skutečnosti mám do Ostravy asi 200m daleko! Bohužel
. Administrativně patříme do města Rychvald, což už je ale dokonce i jiný okres. No a právě v Rychvaldu se holky staly prvními letošními občánky, což místní „konšelé“ ocenili darem - zlatými přívěšky v podobě písmen A a E. Spolu s kytkou a plyšovými hračkami nám to byla předat paní místostarostka s doprovodem, fotografka to fotila do Rychvaldského zpravodaje. No budeme prostě slavné
.
Musím honem končit, koupat, kojit… PAPA
Holky,
Kuželko, já úplně zapomněla. S kočárkem Ti to moc sluší a děti jsou úžasné. A co Kubík? Jak se mu dvojčátka líbí?
Dito, tak to jste měli slavný den.
Naši kluci sice nejsou prvními občánky, ale zase jsou první dvojčata v obci snad po 12 letech, tak měli ve zpravodaji fotku. Tím pádem nás všichni znaji (oba jsme přistěhovaní), všichni se k nám hlásí, ale zase paní vedoucí z konzumu posílá prodavačky nebo místní děti ven houpat, když dvojčátka brečí. ![]()
Ještě Zdeníku, přejem krásný a pohodový porod a nádherné a zdravé miminečko. Koukala jsem na fotky, moc Ti to sluší. A jsem moc zvědavá na holky, to budou zase hlášky.
![]()
Jdu uspávat dravou zvěř.
Jana
Ahoj holky,
Ivuško , gratuluji k výsledkům!!! Teď už jen směle do příprav a nakupování
!
U nás nic nového
. Jsem stále 3v1 a občas mám pocit, že už je to navěky
! Dneska jdu na KO, tak uvidím co bude nového… ale vzhledem k tomu, že už mě skoro měsíc neprohlíží… tak se asi stejně nic nedozvím
.
Jinak mám zprávu od Míši - čeká se na spontánní porod a pokud se to nerozjede do úterka, začnou vyvolávat! Takže už se jí to blíží! Vzhledem k tomu, že má termín týden po mě, tak jí fakt závidím
.
Zuziko, je parádní že tak ještě držíte pohromadě!! fakt super, je to jenom dobře. Jsem zvědavá, co nám dneska povíš až přijdeš od kontroly. A Míši pozdravuj, myslíme na ni. Držte se!! těhulky
No já jen na rychlo, takže mamky pohlaďte cipísky…pa
Teda, Zuzi , Ty pěkně držíš! Ale to čekání Ti nezávidím. Ale je jisté, že to obě s Míšou máte za pár…
A brzy tady budeme vítat další mimísky
. Moc vám držím palce ![]()
Zuzi, Bára přijala ségry skvěle a je mi opravdu platnou pomocnicí. Ponosí, přebalí, pohlídá, jen když začnou příliš hodně ječet, má na to osvědčenou metodu - uteče. Ale ne, je fakt skvělá. Žádné žárlivé úlety, ona už to bere tak, jako že my tři jsme si pořídili dvojčata…
![]()
Jani-Letadlo , máš můj obdiv, jak zvládáš k dvojkám ještě jednoho prcka, moc si to neumím představit, já mám doma už fakt velkou holku!
Ivuško , to máš super, že jsi sehnala levnější korby na ten TFK. Do toho bych šla taky, moc se mi líbí. A ber určitě ten červený! ![]()
Dito , tak to je paráda, že máš takovou pomocnici. Přece jenom je už fakt velká a určitě hodně samostatná.
Já jsem se právě vrátila z kontroly, která začala slovy mého doktora: „Tak kdy hodláte porodit?“
Tak jsem ho ubezpečila, že s touhle otázkou přicházím já
a že už fakt nemůžu… Ještě chvilku mě nechá - jen musím zítra zase na kontrolní UTZ a tlak (dneska jsem měla nějaká hausnumera
) - no a když se nic nebude dít, tak ve čtvrtek nastupuju! Sice to neznamená, že budu rodit ve čtvrtek, ale pravděpodobně by se udělali nějaké laborky a rodila bych o víkendu… ale mě se tak strašně ulevilo
Ta vidina toho konce je strašně uklidňující! No paradox je, že mému břichu se směje už i můj vlastní doktor
a když jsem řekla, že v noci nemůžu spát… tak se smál, že po porodu se nevyspím tím tuplem
![]()
Ale nálada se mi fakt zvedla…