Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no Helli píďata jsou šikovný, to je dobře že vám to tak jde a udělat si hezký den je potřeba. ![]()
Oren
to je paradicka byt zase doma vid?
jeste ted me hreje u srdce, jak to pises, my jsme v Krci prozili prvni 2 mesice zivota
ahoj Sabri, a co ty a malej? vše ok? nepsala si náhodou na www.dvojcata.cz o operací?
Ahojky! Tady se nějak zastavil čas ![]()
Tak si vám musím postěžovat … dnes jsem byla na kontrole. Bylo hodně lidí, čekala jsem hodinu a půl a v ordinaci jsem si pobyla jen 5 minut. Ani UTZ mi nedělal, jen vyšetřoval pohmatem, to prý bylo v pořádku. Ale ani nevím, jestli jsou obě mimi v pořádku, to přece pohmatem poznat nemůže, jestli jim tluče srdíčko … Ach jo. Taky mi bral krev na tripple testy, takže za týden bude výsledek. A další kontrola až za měsíc, pokud vše bude OK, to už se snad konečně dočkám a uvidím prďolky a snad už se taky konečně dozvíme pohlaví!
Tak jsem si říkala, že počkám ještě na výsledky testů a pak se objednám k panu dr. Hodíkovi, jak mi doporučovala Janča do toho Hradce, jelikož tam mi aspon udělá pořádnej UTZ …
A jakpak vám rostou mimča? Co Míša a Zuzi, nejsou už další přírustky na světě?
Ahoj Ivuško ,
tak přírůstky zatím nejsou
Ani od Míši zatím nemám zprávu, takže je pravděpodobně stále 3v1 ![]()
Docela si ještě živě vzpomínám na to období do 20tt jak se to všechno strašně vleklo… jak mě strašně mrzelo, když mi neudělal na každé prohlídce UTZ
a hlavně jak jsme strašně chtěli vědět co to bude
Bohužel na to je jediný lék - být trpělivá
(to jsem ti pomohla, co?) Ale neboj, uteče to jako voda. Co se týče pohlaví, tak já jsem byla hodně nedočkavá. Na ten velký UTZ screening jsem měla jít (a nakonec i šla) ve 22tt, což se mi zdálo jako strašně daleko
, tak jsem si ve 20tt zaplatila soukromou konzultaci u svého bývalého dr., který mě prohlédl a mimojiné mi řekl, že to budou dva kluci (na tom řádném UTZ mi to pak potvrdili
).
Tak ti držím pěsti ať ti to rychle uteče a ať jsou všechny výsledky v pořádku. Jo a co byste si vlastně přály?
Zuzi, dík za uklidnění, koukám, že je to všude stejné, taky Ti nedělali pokaždé UTZ… tak já zkusím být trpělivá, asi si zaměstnám hlavu něčím jiným zatím. Mně je celkem fuk co to bude, hlavně když to bude zdravé (obligátní, leč pravdivé tvrzení), ale o krapet víc bych já chtěla dvě princezny a manža dva raubíře
![]()
No a že jsi ještě vcelku, to jed dobrá zpráva, čím déle tím líp, ale asi stejně brzy poputuješ do nemocnice,vid,když nic samo od sebe … Tak držím pěsti, ať je vše OK, mám ted taky kámošku těsně před porodem, tak to s ní rovněž prožívám … neví co to bude, chtějí se nechat překvapit, už jednoho klučinu mají, takže doufá v holčičku, ale myslím, že stejně jako Ty budou mít dva uličníky ![]()
Já to pořád říkám, že mám divného chlapa
. U nás to bylo naopak - já jsem chtěla kluky a on chtěl holky
- což nikdo nechápe
Ale jasně, že nám to je ve finále jedno…
a nejkrásnější je pak ta příprava kdy už víš co to bude… a nakupuješ v barvičkách a řešíš „kluci tohle…“ a „kluci tamto…“ - je to pak sranda. ![]()
No to je opravdu trochu neobvyklé, i u Tebe
co vím, tak většina holek si přály holčičky … My máme „kluky“ jako pracovní název
manžel se tím už jako připravuje na realitu a já si říkám, že to stejně to budou holky
Tak uvidíme, kdo z koho, ale až za měsíc
A jaká máte jména? My u kluků nevíme, u holek máme skoro jasno (Anetka a Natálka), ale u těch kluků se nějak nemůžeme shodnout. Třeba to nebudem potřebovat ![]()
No potřebovat to budete v každém případě
. Alespoň u nás něco do těch papírů napsat musíš
My jsme měli jasno v holkách docela brzy - Klárka a Michaela… ale nad klukama dumáme ještě teď
Už máme sice vybráno - Daniel a Lukáš (každý jsme prostě vybrali jedno jméno, protože jsme se nemohli shodnout
, řešili jsme to snad dva měsíce skoro denně - postupně jsme z širšího seznamu vyškrtávali) a dokonce máme vyplněný ten papír na jména… ale ještě pořád si říkám jestli to nezměnit… jenže stejně nevím za jaké jiné
takže u toho asi zůstane ![]()
A problém ještě nastal, když jsem nadhodila co když bude jedna holka
(jsou dvojvaječní) … a nastal problém, které z těch klučičích jmén bude No.1
Takže přeju úspěšný (a hlavně rychlý a klidný
) výběr
.
Ahoj Ivuško, úplně si vzpomínám na sebe, jak jsem byla nedočkavá. Taky mi dělali UTZ jen na začátku a pak v tom 20.tt, bylo to nekonečný čekat až je uvidím a co to bude. Pohyby člověk taky necítí, tak si jen dělá starosti, je vše ok? ale pak když je vidí, je to krásný.
No Zuziko a ty to máš už za pár co, tak ať ti to hlavně dobře dopadne.
Píšu jen v rychlosti, tak se mějte holky a držte se
![]()
Tak to je sranda Zuzi, Daniel je můj favorit a to druhé ještě nevíme, ale o Lukášovi jsme rovněž uvažovali, obě jsou krásná jména!
Každopádně máme dost času na přemýšlení, tak snad se na něčem shodneme.
Pitrsko, taky děkuji za útěchu, to jsem ráda, že vám taky nedělali pokaždé UTZ, to víš, když nevím jak to chodí a jak říkáš ani je necítím, tak myšlenky jsou všelijaké. Ale podle toho, jak břicho roste, jsou asi OK
Už mám 3kg navrch
a bude hůř
Tak pa holky, a dík, už je mi na dušičce lépe
![]()
já přibrala Ivuš celkem 15kg a zůstalo mi 5 a nejdou mrchy pořád dolů
zatím to neřeším, ale až bude léto, tak se budu stydět vyjít v plavkách. Jinak kluci jsou v pohodě, akorát trápí teď zoubky, takže jsou občas pěěěěkne mrzutý. Za 2 týdny jdem na 7 měs. kontrolu. To letí jak blázen. No ale teď už opravdu pádim. Tak se opatrujte papa
Ivuš, na Danielovi jsem si urputně trvala
Ale ve výběru jsme měli těch jmen více - taky Tomáš (ale to je nejlepší kamarád), Michael (manžel byl jen pro „Michal“, takže z toho sešlo), ale pak přišel manža s Lukášem, že to by se mu líbilo
(první klučičí jméno, o kterém řekl, že by se mu líbilo
).
A co se týče váhy
Opravdu bude hůř
, ale nejlepší lék na to je to neřešit! Hlavně ne v těhu! Já mám momentálně 17-18 kg nahoře a už to více méně stagnuje. Kdo to bude shazovat netuším
, ale nějak se s tím snad poperu
. Dokud mi manža říká „ty moje sexy mamino“, tak jsem v klidu ![]()
Pitrsko
to je mozny, ze jsem to byla ja, obcas tam neco hodim
my jsme v poho, malej musi jeste jednou na kontrolu s tou jizvou…ted mu pro zmenu prasklo ockovani po TBC, ale nic tragickeho
my jsme jinak v pohode
Ivusko
to ted vuuuuubec neres, myslim ty kila, oni potom padaji dolu sami!
jo jmena, kde jsou ty casy…my jsme prekvapive nemeli problemy se jmeny pro kluky…to byl Jim a Tom a pro holcicky Sofie a Sandra
me se hodne libila Nela, ale to se nelibilo manzelovi, ale nakonec jsme se dohodli a jmena se nam moc libi oboum
Zuzika, tak to je bajecny, ze takhle hezky drzite pohromade
ja jsem moc nenabrala, ale taky jsme rodili 33+3, ale v tech vedrech jsem si pripadala nekdy jako hrosik a rikala i manzelovi, vezmi hrosika na prochazku ![]()