Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2817
16.2.07 13:15

Zuzi , tak to Ti moc přeju, že už máš reálnou vidinu konce utrpení :-D Já si nedovedu představit, jak s tím obr břichem budu spát, když už teď se mi spí nepohodlně :-( A jak říká správně Tvůj pan doktor, pak už se nevyspíme vůbec, to jsou teda vyhlídky :lol: :lol: :lol: Ale nejdůležitější je, že už brzy na Tebe vykouknou Tvoji dva cipísci, závidím … :?

Jani , ve čt si mám volat panu Dr.Hodíkovi, a objednat se na UTZ, tak pak dám vědět, jak jsem pochodila. Manžílek to snad nějak vymyslí a nakonec pojede se mnou. Kdyby mě objednal brzy tak se pohlaví dozvíme třeba i dříve než na UTZ ve 20tt, jupí :!

Jo jinak máte všechny můj obdiv, ať už „jen“ s dvojčátky, nebo dokonce s ještě jedním capartem,já si nedokážu představit, jak to budu zvládat, asi to bude šok, teď se flákám (vyloženě) doma na neschopence, starám se jen o sebe a pak bác … a bude o zábavu postaráno :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.2.07 14:04

Ahoj holky,
jak tady tak ctu, mate se vsichni dobre, tak to je dobre.

Ja ale nemam dobre zpravy, vystrasila me dnes doktorka (nejaka zas nova, uz me to stve, ze mluvim pokazde s jinym gynekologem, ale muj doktor, ktereho taky ani poradne neznam, je nekde v coudu, tak musim pokazde k jinym :-( ).

Sla jsem tam kvuli spineni, jen tak, abych mela klid a pocit, ze se chovam zodpovedne. A ona na me hned: neschopenka, klid na luzku, lezet, za dva dny at budu pripravena na pripadnou hospitalizaci…ze je to krev a take kvasinkova infekce, ze pokud ty dvojcata fakt chci mit, tak at lezim nejlepe porad a tak… :-( Ja je chci mit, ale lezet fakt neumim, klid na luzku stejne nevydrzim… :-( . Jo, a zakazala mne i ten posledni sport – plavani, a taky milovani. To je parada!!! To si mam uzivat tehotenstvi. Pro vylepseni pretrvavaji nevolnosti a bolesti bricha. :-(

Mala pozityva – mam uz tehot. prukazku. dalsi fotky z UZ - kazdeho mimca zvlast a spolecnou, mam orientacni termin porodu - 25.9.07

Ale budu statecna, treba se to zlepsi, a doufam, ze uz brzy. Drzte mi prosim palce, at vse dopadne dobre, a tim padem, at mate potencialniho kupce na vsechny vase kocarky, korbicky, sedacky a co tam jeste vsechno vlastne ty deti potrebuji :-). Vzdyt tak za 7-8 mesicu hodne z vas uz je nebude potrebovat, ze jo? :-) :lol: :D
Pa.
 Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
16.2.07 14:26

Ahoj Alino,
rozhodně tě teď nechci strašit, ale v tomhle případě bych se snažila tu doktorku poslechnout. Do konce třetího měsíce je to fakt hodně rizikové období a pokud máš problém se špiněním či krvácením tak je absolutní klid na místě. Pravda je, že jsou doktoři (např. Dr. Koucký od Apolináře - www.porodnice.cz), kteří zastávají názor, že pokud se má něco stát, tak se to stane a ani klidový režim tomu nezabrání, ale zase vím, že v naší únorové diskusi byly holky s problémy v začátku těhotenství a myslím, že jen opravdu tím klidem všechno překonaly a už mají prcky u sebe! Určitě bych se snažila hodně odpočívat a ležet… a hlavně neuklízet (nebo nějaké takové podobné nesmysly :lol: ).
Držím pěsti ať se to brzy spraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
16.2.07 14:50

Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu, občas vás čtu, jelikož sem chodí jedna moje kamarádka (Ivuska 111).
Chci trochu uklidnit Alinu - já jsem taky na začátku těhu (kolem 8.tt) špinila. Čekala jsem teda jenom jedno, ale byla jsem dost vystrašená. Mám celkem rozumnou gynekoložku, a jelikož bylo jinak vše ok, tak jsem mohla dál chodit do práce. Dostala jsem akorát Utrogestan (progesteron) a Ascorutin to je vit. C a rutin- zpevňuje cévní stěnu). Pak jsem si o tom hodně četla, jedná se o tzv. implantační krvácení, jak se to miminko zabořuje do děložní sliznice a tvoří se placenta a tak, tak se může trochu špinit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
16.2.07 14:51

Ali , já se jen přidám k Zuzi, být Tebou tak neriskuju a poslechnu doktory, aspoň do toho konce 3.měsíce, to je fakt riziko. Já jsem od 9tt na neschopence, jen tak preventivně, nemám žádné potíže, no kdybych začla špinit, tak bych z toho byla asi hodně divoká … Je ale takypravda, že u dvojčat jsou doktoři vždy opatrní, možná někdy až moc, ale to nedokážeš posoudit, dokud se Ti opravdu něco nemilého nepřihodí. Mně třeba vůbec nedoporučil Mudr. cestovat a tak jsem musela odmítnout dlouho plánovanou cestu ke tchánům (cca 300km, autem tak přes 3 hodky), taky jsem to považovala za zbytečné, ale doktora jsem poslechla, tcháni nakonec přijeli k nám… Ale bůhví co by se stalo, kdybych tam jela, to člověk neví.
Nemusí to trvat věčně, třeba se to tím klidem brzy spraví a pak už budeš moct to co předtím, nebo aspon nebudeš muset ležet a dostaneš vycházky.
Moc na Tebe myslím, a těch pár týdnů ležení se dá vydržet, když víš, že to pomůže mimískům!
Koukám, kdo nás to poctil návštěvou :-) je to možné, že je to jen z toho zabořování, ale u dvojčat je to přece jen trochu něco jiného než u mono těhu, já bych byla opatrná, než něčeho pak litovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
16.2.07 15:02

ahoj ALI , taky tě podpořím, vůbec se nestresuj. Já špiněla v tom 12.tt, šla k dr. a říkal že to nic nebylo a taky mi řekl, jak psala Biba tuším, že to je tím jak se mimčo zabořuje do sliznice a ty tam máš ještě k tomu dvě mimča. Taky jsem brala ten Utrogestan a dal mi i Ascorutin. A můžu tě uklidnit i když to nic nebylo, taky mi zakázal úplně všechno, sport jakýkoliv, plavání také, no jediný co jsem mohla dělat, bylo ležet, ležet a ležet. Do toho třetího měsíce je to opravdu nejrizikovější, takže bych opravdu poslechla dr. a jen se válela, děláš to pro ty dva drobečky. Vím že je to těžké, taky jsem typ co neumí ležet, no taky jsem dopadla. Dělali jsme podkroví no a když jsem se cítila dobře, samozřejmě jsem tady poklízela a tak, no a v tom 23.tt jsem neměla sice žádný bolesti, ale začínala jsem se trochu otevírat a šoupli mě do špitálu, kde mě nechali až do porodu. Ale to už jsem tu psala. Takže pokud nechceš trávit těhotenství v nem., tak bych se rozhodně válela radši doma na gauči. Jo také si psala o kvas.infekci, tu já jsem sice neměla, ale slyšela jsem že to trápí hodně těhotných, takže to není zas taková tragédie.
Takže schrnuto podtrženo, opravdu se na všechno vyprdni a jen odpočívej, pro ty drobečky musíš obětovat vše!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.2.07 16:19

Diky za rady a podporu. Nejspis u me to neni uhnizdeni plodu, na UZ Dr. pry videla i nejake male krvaceni ci hematom, poradne mne to nevysvetlila, strasne spechala, navic nejsem jeji pacientka, tak treba to taky ovlivnilo neco (treba ten cas, ktery mne chtela venovat). Navic vim o te Dr., ze vse prehani, jednou ji kritizoval muj mlady doktor, ze je pry stara, ze se drzi starych metod a kazdy problem prehani. Kez by to tak bylo.

Co se tyce kvasinkove infekce, tak jeji vyskyt u tehotnych je opravdu o hedne vyssi, a to kvuli vetsimu zvlhceni pochvy a totiz i lepsim podminkam pro tu houbovou infekci. (mozna i ta vyssi teplota o 0,1-0,2 stupni se jim libi). To me bude provazet nejspis celym tehotenstvim, byla jsem nachylna k vytokum i pred tim, ikdyz netusim cim to muze byt, imunitu mam v poho, sladke az tak neprehanim, pak duvodem muze byt i nadmerna hygiena, ale to jsem se taky uz zmirnila posledni dobou s tim vecnym mytim.. Akorat ted se nic nesmi, zadna antimikotyka v I trimestru, tak to se blbe s tim bojuje…

Pak jsem zdelila Dr., ze je mi porad zima, a ze mam az fialovi nehty obcas, nezavisle na teplote v pokoji ci venku. Tak to mne doporucila jod, pry nevi jestli v Calibrum babyplan vubec je, a ze mozna stitna zlaza produkuje malo hormonu, ktery ma vliv i na termoregulaci… Tak jsem jeji ukol koupit si konkretni pripravek jodu (Kelp) zatim nesplnila, protoze mi rekla, ze to musi byt od konkretni firmy, a ne jiny. Pokud vim, tak ta firma nic takoveho nevyrabi, a pravdepodobne si to spletla s jinou znackou. Ale na moji argumenty reagovala negativne, tak jsem radse to nechala byt, a nedokazovala jsem, ze jsou i veci, v kterych se lekarnice holt vyznaji lip, nez doktori :-).

Jsem v posteli uz celych 4 hodiny! Nekolik tydnu pro me predstavuji nesplnitelny ukol :-( ach jo… Ctu tady o odlozene ceste k tchyni, 300 km… Ja mam takovou praci, ze trebha denne sama ridim 300-400 a vice km a k tomu jeste 10-12 hod pracuji :-( A to dobrovolne a nevadilo mi to. Jasne, ze bych pro ty miminka udelala vsechno, tak jsem prave chtela vyuzit moznosti a sance docela snadno vydelat hodne penez, ktere mne pak budou chybet na normalni zivot, na hypoteku, az budu mit tu materskou… Skoda, ze zdarvi to nedovoluje… V mych snech to by mozna byl i maly baracek, a nemusel by me stvat ten maly byt 2+1, v kterem pry budeme bydlet (pres to, ze mam svuj 3+1, ale pritel nechce mit „sve deti, v nesvem byte, ze ma s tim blbe zkusenosti“. Tak ho chapu a toleruju to…Zatim. Zatim, co nas neni tak hodne, pak si to jeste rozmyslim :-)). Nejak se hodne stezuji.. lidem, ktere nejsou zasveceny do detajlu problemu, asi se zdame divni).

Do nemocnice pochopitelne nechci, a je velka sance, ze tam nepujdu, pokud za 2-3 dny prestanu spinit. Ascorutin mne taky dali, ale to nejspis preventivne, co jsem pochopila, tak to nebude krvaceni z kapilaru… Jeste mne pichli nejakou injekci na zastaveni krvaceni (ten nazev jsem slysela poprve), a ta je tehotnym kontraindikovana , a stejne mne ji dali :-( A ted ani nemuzu si precist vedlejsi ucinky a rizika, protoze nevim, jak se to jmenuje… :-(

Klid na luzku ma za nasledek dlouhe prispevky :-) Tak doufam, ze jsem nikoho nenudila svymy problemy.

Zatim ahoj, jeste se ozvu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
17.2.07 08:34

No teda Ali , krvácení/hematom, s tím asi není radno si zahrávat, pokud tam opravdu něco takového je … Ale věřím, že at je to, co je to, bude to v pohodě!
Jinak s tou neschopenkou, já z toho byla rovněž v šoku, asi víc než z dvojčat :? dal mi ji 3 dny před Vánocema, s čímž jsem absolutně nepočítala, stejně jako Ty jsem si plánovala, jak ještě do mateřské budu chodit do práce a vydělám nějaké ty penízky, které nám pak budou chybět … Mimochodem máme rovněž 2+1, tak už se těším, jak se bude třást v základech :lol:
Ale co vím, tak většinu dvojčatovských mamin stejně nechávají doma od 20tt, a s Tvojí prací - dojížděním a prac.dobou, to stejně vidím nereálně, uvidíš, že budeš ráda, až se trochu vykulí bříško, a přijde i únava, že můžeš doma odpočívat. Samozřejmě by bylo lepší, abys zažehnala to špinění a měla vycházky a nemusela tvrdnout v posteli. Tak a dost kázání :P

Přeji všem krásný slunečný víkend, byť bez sněhu (manža je z toho na prášky :-D)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
17.2.07 10:37

ahoj Ali, poznala jsem v té nemocnici dost mamin a příběhů, kdy maminy měli také nějaké krvácení, hematomy či myomy a pod. a všechny mi teda říkali, že to dopadlo dobře, buď se to vstřebalo nebo prostě upravilo samo. Takže já věřím tomu, že u tebe to bude v pořádku. Hlavně se nestresuj a mysli na něco jiného. Já vím lehce se to říká, znám to, ale nic jiného ti nezbývá. Ale když jsem četla, jak se k tobě ta dr. chovala, měla jsem vztek za tebe :evil: jak vůbec může takhle někoho vyšetřit a neříct pořádně o co jde a ještě že pospíchala, no to je fakt hrůza, já bych byla určitě na nervy. A ještě čekáš dvojčátka, to by tě měli opravdu více hlídat. no mám opravdu vztek :evil: to snad ani není pravda. V dnešní době se musíš opravdu po všem pídit a ptát se, co vlastně ti je. Kdyby nebyl ten net, tak spoustu věcí taky nevím, ještě že to existuje a můžeš si najít hodně věcí. Takže Ali vydrž, uvidíš že to bude dobrý. opatruj se a přeju hezký víkend.
Jinak holky že máte 2+1 to fakt obdivuju, nedovedu si to představit, ale moje ségra má taky 2+1, udělali z toho teda jako 3+1, ale je to stejně maličký a mají 3 děti a žijou taky, takže zvládnout se to určitě dá.

Zuzi, Míšo, držte se ať máte krásný zdravý miminka. Myslíme na vás

Maminy pohlaďte cipísky. papa já letím...... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
17.2.07 15:55

Ahoj holky,

jen nakukuju, jak jsou na tom Zuzika a Míša. Stále 3 v 1? Tak ať už to máte holky za sebou. :wink: Už se těšíme na vaše prďolky! :lol:

Já poslední dobou nějak zapomínat zapnout PC. Je pravda, že je to trochu rozdíl. Když jsem byla těhu, tak jsem taky byla na neschopence a času bylo habaděj. Teď už přeci jen ten čas spíše věnuji holkám. :wink:

Kuželko, máš krásná miminečka! Fakt roztomiloučká! A kočárek je zajímavej a je hodně lehoučkej, viď? :wink:

Moc obdivuji vás všechny, co máte doma k dvojčátkům ještě další dítka, to je fakt obdivuhodné! :wink:

Ivuško, gratuluji k výborným AFP testům! :wink:

Alino a ty odpočívej. Ať je mimískům u tebe co nelíp! :wink:

Mám chvíli klidu. Holky se mi opalujou na terase v kočárcích (máme staré monokočárky a tam se jim líbí). Počasí je opravdu nádhera! Azuro! :lol:

Já se hrozím dalšího týdne. Budou nám rekonstruovat druhou koupelnu, takže bouchání, prach a manža si nemůže vzít dovču, protože ji vyplácal na šestinedělí s námi. Takže tu musím s chlapem být já. Takže musím holčičky někam zalígrovat. No a aby toho nebylo málo, tak příští týden jdeme na kontrolu po očkování na TBC a pak ještě na vítání občánků, pak nás čekají kyčle. No, takže to budou samé výpravy na severní pól. :? :oops: A aby toho nebylo málo, tak mě ještě čeká kontrola na gyndě po šestinedělí. To si ale asi nejspíš zajistím hlídání. :oops:

Užijte si krásný zbytek víkendu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
17.2.07 15:59

Jo, ještě dotaz. Jak dlouho vám trvalo šestinedělí? Tedy, jak dlouho jste se čistily? Já už mám týden a něco po šestinedělí a pořád ne a ne přestat. Spíš naopak. Začala jsem zase krvavě špinit a to dost. Tak si říkám, jestli už to nemůže být zase nějaká menstruace. (Když jsem chtěla otěhotnět, tak jsem prostě měla anovulační cykly a tudíž jsem byla bez menstruace, no, to by byl paradox, kdybych teď takhle hned spontánně menstruovala bez hormonů…). :oops:

Jsem zvědavá, co mi řekne gyn Dr. :?

papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
18.2.07 19:59

Ahojte,

já jsem jen chtěla prásknout Zuziku..ve vedlejší diskuzi už proběhla zpráva!!

„Dnes v 14:00 a 14:10 se Zuzice narodili Daniel a Lukáš. A teď padněte: každý 3,2kg a 49cm!“

Zuziko gratulujeme!! Klukům (mmch krásná jména) i Vám všechno nej do života! a teda jsou to kluci jako buci ;-)

Zdenik a spol

Ps. dneska mám první TP podle UTZ…a nic..;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
18.2.07 20:12

:D :D :D Naprosto úžasné :! :! :!

Velká gratulace k nádherným klukům :D ! Parádní „kousci“ :D !
Ať rostou a vzkvétají :D !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
18.2.07 21:25

Obrovská gratulace, to jsou pořádní chlapáci a jména super! 

Držte se všichni, ať jste brzy doma.

Já už chci taky miminka :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
19.2.07 09:13

no to jsou teda pořádní chlapy, paráda. :lol: :lol: :lol:
OBROVSKÁ GRATULACE A HODNĚ ŠTĚSTÍ DO ŽIVOTA !!!!!!! :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová