Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
OREN
BUĎ NA SEBE OPATRNÁ.
Jestli máš teplotu a problémy určitě jdi k doktorovi dřív!!!!!!!!!!!!!!!
Jaký máš termín porodu - máme podobné metříky -
já mám 20.2.2006. Ale doktor mi vůbec nic nepověděl.
na kontrolu jdu až 3.1.07 a 5.1.07 jdu na ultrazvuk. Doufám jen že vydržím co nejdýl to půjde, ale …
Četla jsem, že tu někdo jezdí do Motola. Jsi to ty?
Řekl Ti doktor, z čeho je to svědění? Čím se mažeš? není to nějaká reakce na mast?
Holkdy držte se všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PAPAPA
Lio - až na to svědění - to musí být naprosto příšerný, teda krásné zprávy a že by teda toho 28.12
…no těším se jak jste dopadli!!! držím palce
Dito - teda z čeho vy to holky máte..i když já se začínám taky drbat a to už mám dvojčata víc než tři roky na světě
…
Oren - být tebou tak se hned sbalím a jedu do porodnice ty otoky nejsou žádná sranda..a jestli ti to roste a pokračuje směrem nahoru raději otravuj!!!!!! a jestli se přidávají další věci tak nemeškej je lepší děti vypiplat než to všichni zdravotně odskákat..nevím jak to píšeš..mě laikovi se to moc nelíbí…vážně.
no a jinak u nás vánoce perfektní, dokonce jsem se viděla na fotkách s pupkem (mezi námi, netrčí mi od těla to co vám a kdysi i mě
ale jsem jako veliká almara..byla jsem oplácaná i před tím..ale tohle je normálně děs…břicho jak před porodem a celkově k tomu přibyl další člověk do šířky
už se vidím jak budu povinně lítat s kočárem snad padesátkrát denně
, když mě táááák chutná..... ach jo
holky držte se, myslím na vás
Zdenik
Ahoj holky
.
Oren ,
souhlasím s holkama, s otokama nemám žádnou zkušenost, ale ta teplota je fakt divná
.
Zdeniku ,
to bych taky ráda věděla, z čeho to je to svědění. Vyrážka a pálení…
Já to z prvního těhotenství vůbec neznám!!! Proto mě teď uklidňuje, že nás to má víc.
Mně to postihlo už někdy v říjnu, výhradně na kůži na břiše, Dr. říkal, že je to alergická reakce na jídlo, ale že mi na to nemůže v těhotenství nic účinného napsat. Ať jsem jedla, co jsem jedla nebo nejedla nic, a ať jsem mazala, co jsem mazala nebo nemazala vůbec, nemělo to na svědění žádný vliv. Po asi třech týdnech se to uklidnilo. Až teď mě to postihlo znova, ale je to trochu jiné. Kůže na břiše je v klidu (ta už si to asi odbyla), zato na rukou to už ani nesvědí, spíše pálí!
Tak nevím. Je to dost peklo ![]()
Jinak na Lioness myslím, kudy chodím a držím palce!!!
Mě čeká zítra poslední poradna u Dr., jsem zvědavá, co řekne. Doufám, že v pohodě vydržíme do toho nového roku, ať se mimča ještě pěkně dopečou…
PAPA všem maminám,
pohlazení bříškům a mimískům.
Ahoj holky,
dneska je trošku lépe… ale balila jsem tašku do nemocnice - zítra kontrola, tak projistotu.
Kuželko do Motola jezdím! Sice nerada, ale jezdím. Musím tam prý odrodit protože máme u jedné holčičky vrozenou ortppedickou vadu a v Motole to prý umějí hned po narození operovat. Snad to na operaci nebude, ale to se uvidí až po narození.
Jinak bych rodila a ráda v Kolíně - tak jsem si jezdila na soukromé UTZ a radit se z doktory. V Praze mi nikdy nikdo pořádně neporadil jako tam.
No jinak v Motole jsou docela příjemní lidé.. teda sestry a doktoři
dost mně to překapilo. Nicméně čekací doby jsou šílené. Na UTZ se objenává 5 týdnů dopředu, takže tam chodím bez objednání a pak mne berou mezi objednanými a sedím tam třeba 3 hodiny. V maličké totálně vydýchané místnosti s kovovo-dřevěnými židlemi.
Naposledy mne vzali na poslední chvíli - už jsem se tam začala klátit - mále bych omdlela.
No takže v Motole na kontrole to mám husté.
Hodinu a půl cesta z domova autem - 1. horor, čekání cca. 1 hodinu na ordinaci - vážení atd… pak třeba i 3 hodiny na UTZ a pak ještě další hoďka čekání a prohlídka u DR. Šílené!!!!!!
Tak trošku doufám, že to bude zítra naposledy, ale na druhou stranu bych zase ještě chtěla být doma!! I když holky fakt nevím! Doma se zas bojím, že něco prošvihnu.
Fakt mi není dobře, ale nevím, jestli to není normální! Vždycky když jsem v životě měla nějaký zdravotní problém - dělali ze mne hypochondra.
Než mi zjistitli Boreliosu, 2 roky jsem běhala po doktorech od čertu k ďáblu… nikdo mi neveřil, pak jsem zkolabovala a udělali mi pořádné testy a zjistili Borelii - jenže už bylo dost pozdě a dostávala jsem se z toho víc jak 3 roky.
No takže moje zkušenosti s Doktory nejsou moc dobré. Nechci působit jako simulant.
Uvidím zítra, jak dopadnu na tom monitoru. Pokud to půjde - dám vědět.
Díky za rady a za podporu - moc mne to těší a psychicky mne to hodně podporuje.
Svědění - myslím si, že to není reakce na nějaké jídlo, spíš jde podle mého o nedostatek nějaké látky v těle. Já se mažu Veledou - to je absolutně přírodní… nic mne celé těhu nesvědilo… až teď posledních 14 dnů. Hlavně břicho, prsa a ruce!
No zítra se na to zeptám v Motole.
Holky mějte se krásně, držím palce… a snad zítra ještě zase napíši ![]()
Renata
Rendo,
tak na Tebe myslíme, ať je vše v pořádku.
Mě čeká návštěva Motola až někdy v lednu. Druhého jdu ještě ke svému doktorovi, pak říkal, že už mě pošle do Motola, takže ještě přesně nevím, kdy tam půjdu. Řekli Ti jak budeš rodit? CŘ nebo normál?
Drž se, třeba se v Motole ještě sejdeme…
Tak zatím a holky držte se všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahojte
tak na lednu už mají zprávu o Lioness - kopíruju:
Tak Alexka a Dominička už jsou na světě! Nevím přesný čas, váhy jsou 2,5kg. Jsou vlasaté a nádherné a zdravé. Mamka je hotová, vše bolí a přichází k sobě. Ale šťastná.
Lio - moc moc gratuluju a přeju holkám všechno nej do života.
Zdenik
LIO!!!!!!!
GRATULUJEME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HODNĚ ZDRAVÍČKA A SIL VÁM VŠEM
![]()
LIO,
OBROVSKÁ GRATULACE KE KRÁSNÝM HOLČIČKÁM. JE TO NÁDHERA, HLAVNĚ, ŽE JSTE VŠECHNY TŘI ZDRAVÉ!!!
JANA A SPOL.
Takové zprávy se krásně čtou… Takže
VELEGRATULACE PRO LIONESS!!!!!
Ať holčičky krásně rostou a prospívají a Lia ať se dá rychle do pořádku… Je to skvělé!
Já jsem dnes absolvovala poslední poradnu, Dr. už mě nechce vidět. Až po šestinedělí…
Napsal mi do průkazu nástup 3.1. do nemocnice na kontrolu a objednání se k porodu. Prý nejpozději druhý lednový týden. Zatím prý ohromně držíme pohromadě. Jen jsem dnes měla docela dost vysoký tlak, ale nijak to nepociťuji (já se tam sama vezla autem)… Mám i nadále brát železo a vy:,–(it magnézium (brala jsem ho 2× denně). Přibrala jsem přes Vánoce 1/2kg, takže teď to mám od začátku za rovných 15 kg.
Objektivně mě trápí jen to brutální svědění, štípání, pálení kůže některých částí těla. No a samozřejmě pohyb s velebřichem a někdy dost bolestivé hemžení holek někde tam dole kolem močové trubice…
Tak. Mějte se fajn a vydržte!
Papa
holky, tak vám posílám ještě přesnější váhy dvojčátek od Lioness
Dominika 2560 g, 47 cm
Alexandra 2450 g, 48 cm.
Prý Alex celá táta a Dominika jako schoulený medvídek ![]()
Jako panenky na hraní.
Takový krásný pocit jsem měla i já ![]()
**LIO,
MOC MOC GRATULUJU K HOLČIČKÁM!!!!!! Přeju, ať jste všechny tři úplně v pohodě a máte ze sebe nazvájem jen a jen radost!!!**
Musím se přiznat, že mě to úplně dojalo. Vybavil se mi můj porod a okamžik, kdy jsem viděla naše drobečky poprvé. Lukášek měl otevřený kukadla a zvědavě si mě prohlížel. Nikdy na to nezapomenu.
Oren , přidávám se k ostatním. Upaluj k doktoru a vůbec o tom nepřemýšlej! lepší 100× zbytečně než pak 1× pozdě!!!
Svědění - poslední týdny těhotenství naprostá příšernost. Do takovýho stadia, jak tu popisova asi Dita, to sice nedošlo (zřejmě „díky“ předčasnýmu porodu),ale i tak to byl děs. Příčinu netuším, doktorům jsem to radši zatajila. ![]()
Jinak my jsme si opravdu moc užili první vánoce s našema broučkama. Měla jsem trochu obavu z chaosu, ale Lukášek s Nikolkou byli fakt úžasný, prostě zlatíčka!
A musím se vám pochlubit jedním dárečkem. Nedostali jsme ho přímo my, ale manžílkovo rodiče a babička - 23.prosince jim přibyl další (pra)vnouček - Tomášek. Babičce se tak letos zvedl počet pravnoučet z 2 rovnou na 7, nejdřív naše dvojčátka, pak dvojčátka bratrance a teď Tomík. Tomu říkám šťastný a úspěšný rok!!
Tak ať je takový i ten další!!

Helli,
to PF nemá chybu.....!!! Broučci jsou naprosto „k sežrání“…
Ahoj holky, chtěla jsem taky napsat něco o tom svědění, já tohle neměla v těhotenství, ale po porodu, byla jsem obsypana všude a šíleně to svědilo, jak už to tady někdo psal, takové vodnaté puchýřky, mohla jsem se uškrábat, trvalo to asi 14 dní, pak to samo zmizelo. Je možné, že tělo tak nějak reaguje na ty změny co se v něm dějou.
Tak uvidíte že to taky ustanete
a s těma prďolkama malýma na to nebudete myslet ![]()
Ahoj dvojtěhulky a maminky!!
LIO držím moc moc palce!! Aby všechno dobře dopadlo a byly jste všechny tři v pořádku. Uričtě dej vědět, že vše dopadlo OK. Já už se sama nemohu dočkat!!
Tak kdyby to přišlo do konce roku ještě na některou z vás… tak přeju moc moc štěstí a zdravá miminka.
Holky, já svědím jak ďas.. břicho mám rozškrábané až do krve.. svědím hlavně v noci, kdy už nespím - skoro vůbec.Vlastně noci probrečím, proskoukám do tmy a drbu a drbu… ráno pak mažu mastí, abych si to večer mohla zase rozdrbat!
Na Štědrý den jsem totálně otekla. Nohy bez kotníků a kolen a postupuje to do celého těla. Včera v noci mi manžel muset kleštěma usštípnout prstýnky, málem mi zmodraly prsty… bolestí jsem se vzbudila.
Ve čtvrek mám kontrolu s tím monitorem… tak uvidíme… co nám řeknou!
Dneska jsem málem jeli do nemocnice… moc tvrdlo bříško, moc otoky, teplota a tákkk.
Holky držte se!!
Renata