Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
842
4.1.07 22:03

Holky, tak nám včera pustili LIO z porodnice domů, takže už má starosti, ale ty hezký 2 maličký :) Tak uvidíme kdy se utrhne a objeví se zase tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.1.07 22:07

Jééééé
to je krááásnýýýý :! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
5.1.07 07:34

Ahoj holky,
Oren , vydržte co to jde a fakt na sebe dávej pozor. To nejhorší už určitě máte za sebou, tak se hlavně nestresuj a odpočívej. Musím teda uznat, že si tě ty problémy fakt našly. Já klepu na dřevo, protože když nepočítám problémy s tím, že už člověk neví jak ležet… a nějaké drobné bolesti pánve a stydké kosti… tak mi v podstatě vůbec nic není. Pravda - někdy už toho mám docela dost, ale když tady čtu ty možné problémy, tak si můžu pískat.
Dneska mě čeká po třech týdnech kontrola, tak jsem docela zvědavá. Snad už mě teď taky pošle na UTZ, protože naposledy jsem byla ve 22tt.
Kuzelko , tebe konečně vítám mezi námi „domácími“ těhulemi a maminami :wink: :D Myslím, že je nejvyšší čas, že už jsi doma.
Všechny vás moc zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.07 15:15

Ahoj všem :)

Teď jsem dosedla doma po cestování. Byla jsem na ultrazvuku a dětëm - jak vypadá dle výsledků- se vede dobře. Obě jsou hlavičkou dolů. Anetka má hlavičku níž a váha je cca 2.100 g. Matěj má - jak prohlásila paní doktorka - hlavičku také dole a prdelku někde pod mým pravým prsem 8O a váhu cca 2.400 g. Je pravda, že když sebou začnou mrskat - stojí to za to!!!!!!!

Oren, buď na sebe moc moc opatrná a jak se říká „vyděržaj pijanier“ :wink:

Zuziko, říkám si to přesně jak Ty, když vidím, co všechno se může objevit, je mi fajn.
Hned po ultrazvuku jsem byla trochu pokoukat po obchodech a pak jsme si došli s manželem na oběd. Moc jsem si pochutnala na slepičí polévce a dala jsem si škvarky a bramborové placky - to byla dobrota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Teď jdu na kafíčko a dortík.

Holky tak zatím, pa :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.1.07 15:18

ahoj holky, jste tu jeste????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.1.07 15:21

ahoj holky, tak ja zase jenom kratce…
ve stredu v noci ze me vyhrkla krev, tak honem do porodnice, nechali si me tam, ale dneska uz jsem doma a pry je to zase dobre… tak nevim…
Lia uz je doma? to je teda fofr!
Oren drz se!!!!
jedne pani co tam se mnou lezela mezi svatky se uz v 29 + neco tt. narodil chlapecek a pry sam dycha a je asi v poradku…
tak ja doufam ze kdyby neco tak ti nasi drobci uz to taky vsechno zvladnou…
holky, tak se drzte, ja jdu zase lezet!!!!
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.07 15:56

MISO,
také buď na sebe opatrné.
Teď už to určitě všechny zvládneme!!!!!!!!!!!!!!!!

Jdu si také dát dvacet :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
5.1.07 17:20

tak kuzelko, to máš pěkný macky, to je dobře, to budeš mít na konci těhotenství 2 mimča z váhama jako když se mamině narodí jedno :wink:
ale hlavně že jste v pořádku a pěkně si ještě dopřej dobrůtky. Až budeš kojit, tak budeš koukat, co můžeš a co ne, tak toho ještě využij.
tak se holky držte.
A ty Míšo dávej na sebe taky pozor a odpočívej :) Jo a jak si psala o tý paní co porodila v 29 tt a že maličký je v pořádku, tak to je fakt. V dnešní době dokážou zachránit mimčo už v 21.tt a třeba půlkilový. Dokonce to teď mají dávat na Nově v pondělí v magazínu Víkend, tak se podívej. Dnešní doba je už daleko, dají se zachránit opravdu hodně maličký tvorečkové. A ty už seš hodně daleko. :wink:
Zatím pa holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.07 22:08

přeji všem klidný víkend :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
6.1.07 15:47

Ahoj holky!!!

tak hlásím, že 28. 12. se nám císařským řezem v 10.32 h narodila Dominička a v 10.33 h její sestra Alexka. Naše dvojčátka. :lol:

Dominika vážila 2560 g a měřila 47 cm, Alexandra vážila 2450 g a měřila 48 cm.

Vše proběhlo bez komplikací. Holky byly v naprostém pořádku a zdravé. Poležely si hodinku v inkubátoru na zahřátí. :wink:

Sice jsem při operaci ztratila dost krve, takže mi chtěli dát transfúzi. Jenže já ji odmítla a vykřesala se. Dodnes mám žlutobílou voskovou barvu, ale za ta zlatíčka to stojí. Ty moje berušky mě vzchopily. Teď si tu hezky chrupají v postýlce. :wink: Zatím docela záhul, ale proti porodnici je to procházka růžovým :,-(em. Tam jsem řvala každý den a ten pocit bezmoci bych už nikdy nechtěla zažít. člověk je tam na vše sám. Ani si nemůže s nikým popovídat. Návštěvy jen hodinu. Pak nátlak okolí, který mi pěkně zabrzdil laktaci. No, doma se už pěkně rozkojujeme. :wink:

Péťo, Pitrsko, děkuju moc za přetlumočení mých SMS. :wink: A děkuji ti za mailíky z fotkama kluků. Jsou to pěkní mackové a mají nádherná kukadla! :wink: Fakt se vám povedli. Musím se smát. Taky to máme rozdělený. Domča je černá a Alex je světlá. Každá naprosto jiná. :wink:

Jsem šťastná, že jsme doma!!!! :wink:

Mějte se krásně! Moc myslím na DITU!

A jinak to svědění - v porodnici jsem se rozdrápala do krve, dávali mi na to jen dithiaden, ale já ho pak vyhazovala, protože jsem po něm byl děsně utlumená, to k mimčům nešlo. Byl to zápřah, krmit po 2 hodinách stříkačkou a ještě k tomu být připravená na vizitu, mít uklizený pokoj, absolvovat návštěvy, návštěvy kožního a vizity dětské Dr. :wink: A být na vše sama. Sestřička vše vysvětlila 1. den a pak už se nikdo nestaral. Plav si. :wink: :x

Jinak tu vyrážku mám pořád, na kožním v nemocnici mi řekli, že je to těhotenská kopřivka, že do konce šestinedělí by měla vymizet. Jmenuje se ta vyrážka „PUPP“ a prý dithiaden je naprd (když se kojí) a nejlepší je tekutý pudr. A musím potvrdit. Mně dost pomohl. Tolik se neškrabu a usychá to. Nejhorší je nosit syntetické tkaniny. Lepší je na to bavlna. A hlavně mi přijde horší, když se to „zpotí“. Takže i sprcha pomáhá. ALe jak říkám, svědím dodnes. Jsem samej strup. :oops:

Brzy bude líp. Už jen to, že jsme doma, je skvělý. Manža mi hodně pomáhá. Docela ho to strhlo. Je těma drobečkama úplně posedlej. Nechá mě i spát a třeba se 2 hoďky stará a pak se vystřídáme. :wink: Včera jsme tu měli návštěvu a mimča tahaly jako kočky, tak jsme z toho byli hodně špatní. Hlavně manža. Řekl, že mu to trhalo srdce. Taky holčinky celou noc plakaly, ale opravdu celou noc a taky pěkně blinkaly, jak byly „rozharašené“ chuděrky. Už tohle nikdy nedopustím! :cry:

Teď tu spinkají a jsou klidné, asi už toho měly dost a byly pěkně ztahané. Příště asi návštěvy (hlavně s dětmi) v šestinedělí nebrat! :wink:

Mějte se zatím krásně, snad brzy juknu!

papa LIO :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
6.1.07 16:20

Ahoj LIO , ještě jednou velká gratulace :D Holky teda mají krásné váhy! A teď už bude jenom líp!!! A je super, že je taťka tak nápomocný! Moc držím pěsti ať holky hezky rostou a jsou bez problémů!!!

Mohla bys ještě napsat kde jsi rodila? Já právě spoléhám, že když budu rodit u nás v malé porodnici, že se mi budou více věnovat, než kdybych rodila v Praze…
A to svědění už padlo i na mě :( Už konečně chápu o čem jste psaly. Je to děs.

Holky nemáte zprávu o Ditě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
6.1.07 16:37

Holky, děkuji za gratulace. :lol: :lol: :lol:

Rodila jsem v K. Varech. :? Doktoři super. Ostatní nevím… :?

Zde je fotka holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
6.1.07 19:08

LIO
máš moc moc krásné holčičky :D

Myslíme na vás a držíme palečky, ať sjou ty dvě treperendy zdravé a spokojené. Tobě i manželovi pevné nervy a vzájemnou podporu!!!!!!!!!!

JEŠTĚ JEDNOU HODNĚ ZDRAVÍČKA :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
6.1.07 20:21

No Lio, tak ses utrhla viď. Holky jsou krásný a jak si psala, každá jiná, máte to taky pěkně rozdělený. Když si vzpomenu na sebe, na ty začátky, ale veliká podpora je opravdu od tvého manžela. Je to skvělý, když ti má kdo pomoct. Jak si psala, v porodnici na všechno sama, je to tam fakticky bezmoc a já tam byla 3 týdny, to bylo fakt děsný. Každý den tam je utrpení. No nikdy víc Vary. No hlavně že jsou holky zdravý a spokojený, ať vám přináší jen radost a až budeš mít trable, chtít radu, ozvi se, poradím, ale nejsem jediná, je tady víc mamin, co rádi poradí, jsme s tebou :wink: :wink:
Jo a s tou vyrážkou si nedělej starosti, zmizí to samo, sice to šíleně svědí, ale já měla to samý a zmizelo to. A určitě si udělala líp s tím pudrem, než se ládovat nějakýma práškama, který stejně nepomáhají.
A taky s těma návštěvama bys měla chvíli počkat, aby holky něco ještě nechytly. Já to taky nechtěla, oni i ty miminka jsou potom roztěkaný, jak si i psala. Ještě si je užijou ažaž.
Tak se opatruj a hodně sil. Zatím papa.

Holky o Ditě taky nic nevím, snad se co nejdřív objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
7.1.07 10:45

Holky,
s těma návštěvama je to leckdy opravdu peklo. Vzpomínám si na sebe, když se mi narodil Kubík. Každy chtěl přijet okamžitě a byl to záhul s jedním prckem, natož se dvěma… No a z vlastní zkušenosti vím, že chápavější jsou přátelé než příbuzní…

Musím říct, že jste mě pěkně vylekaly s tou porodnicí. To je věc, na kterou jsem ještě vůůůůbec nepřemýšlela, jak to tam bude fungovat. Ale nejde to asi posuzovat všeobecně? Je to všechno o lidech ne? No, budu jen doufat, že si prcky dopeču co nejdýl u sebe v bříšku a v porodnici nebudem pak zbytečně dlouho!!!!!!!!

Večer a ráno jsem měla takový hlenovitý výtok :oops: může to být předzvěst něčeho? Na kontrolu jdu až ve středu. Ale naposled doktor říkal, že čípek je OK?… A ani žádné bolesti nemám :!

pěknou neděli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová