Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17911
18.12.06 14:39

fotky jsou krásné, už aby to bylo taky tak daleko, moc vám to přeju!
díky za spoustu užitečných odkazů a rad, fakt se tady vždycky dozvím něco, co se bude hodit. už jen ty diskuse o kočárcích, zatím to ještě neřeším, ale budu mít přehled dopředu. Vy to odzkoušíte a já pak jen vyberu to nejlepší :lol:
kdy jste kdo začaly mít v těhotenství kontrakce, tedy myslím tvrdnutí bříška? Mně s prvním tvrdlo až v třetím trimestru, s druhým už od 14. týdne, tak se toho bojím. Donosila jsem obě, ale teď asi přituhne :?
těch 50 % zmatených dětí se týká současného (nebo výlučného) používání lahve se savičkou. Dudlík, zvlášť používaný až po 6nedělí, bych tak dramaticky neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.12.06 15:29

ahoj Elisko, urcite se dockas taky velkeho bricha, ale ja mam pocit ze fakt vedu :)
me nastesti bricho netvrdne! tuk, tuk, tuk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
18.12.06 16:08

Ahoj skoromaminky :D :D … trošku jsem zanedbala diskuzi… ale je to asi tím, že v posledních dnech se necítím vůbec dobře!!
Břicho mám jak balón a pořád se zvětšuje… už nemohu ani pořádně jíst - jen maličké porce a často.
Vůbec nemám chuť na taková ta teplá klasická jídla, spíše ovoce, zelenina a pečivo!
Nemůžu se hýbat - nic… ani sedět, ani ležet… vlastně opravdu už to nějak nezvádám!!
S tím chozením na „velkou“ - myslím, že Lio to tu psala… já chodím tak 3× až 5× za den… už se to do mně asi taky nevejde!!
Hrozně mne potěšili fotečky maličkých dvojčátek - už narozených. Já se na ty naše holky tak strašně těším!!
Dneska mi manža přiveze domů kojící polštář - byl ho dnes vyzvednout… tak bych se snad už mohla vyspat… poradila mi to jedna maminka dvojčat, že jí to pomohlo. … nevejdu se už do těhu kalhot, z triček mi leze bříško… těhu čára se začíná rozšiřovat a břicho praskat… hodně mně pne pupík!!
Na porod je ještě brzy ale mám už dost intenzivní poslíčky… nicméně to musím ještě vydržet!!
4. ledna nastupuji do Motola… budu v 35. týdnu a asi mne říznou už takto brzy… mám slabé srdce a můj krevní oběh to nějak přestává zvládat!! No ale lepší rodit v 35 týdnu než teď!!
Vzkaz pro Sabri7
Já bydlím teď nově u Nymburka… moje holčičky ale v den srazu asi ještě na světě nebudou - nebo budou ale budeme všichni v porodnici!!
Nicméně budu ráda za novou kamarádku s podobným životním údělem!!
Na kontroly chodím každý týden - každý čtvrtek!! Tento čtvrtek se uvidí - jak budou holčičky velké a jaký bude čípek.. a podle toho se taky uvidí, jestli zůstanu na svátky doma nebo ne!!
I když je mi opradu zle… tak bych radši doma ve své posteli a se svým manžílkem… než v Motole - sama a mezi cizími

Jinak se holky držte… u nás Vánoce jen na okraj - letos!!
Tak papá… a mějte se líp než já!

• Citovat
  • Upravit
1652
18.12.06 21:40

Oren, drž se a hlavně ať to ještě chvilku organismus vydrží! držím všechny palce…a snad se mimča trochu uskromní ;-) a ty si chvilku odpočineš..a hlavně zůstaňte pokupě ještě chvíli…vysvětli dětem, že teď se to prostě nehodí ;-) ;-) kdyby to bylo tak jednoduché že?..drž se.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.12.06 01:43

Ahojky dvojčecí těhulky a maminky!

Tak jsem vás dolouskala..... :lol:

Já dnes měla poradnu. Tak jsem se strááášně bála, že mě na Vánoce zavřou do špitálu! No a dopadla jsem úplně super. :) Doktor jen nevěřícně kroutil hlavou, že jsem nějakej exot. Normálně dvojčatovky už mají často v tomto týdnu těhu porozeno a nebo leží na pozorování…

Takže: tlak v pořádku, moč taky, čípek stále pěkně drží na CS5, což odpovídá tabulkám a u dvojčat je to prý moc pěkný. Další kontrolu mám 25. 12., ale přímo v porodnici, slouží zrovna můj gyn Dr. Zvážíme mimča, udělá CTG a ostatní vyšetření a hned v to pondělí se domluvíme na termín toho císařáku. Říkal, že by ho rád udělal mezi svátky. Takže já počítám tak cca plus mínu 28. 12., že budeme rodit. Samozřejmě mi řekl, že kdyby se cokoliv dělo, tak přijet dřív a okamžitě. Tak já pevně věřím, že holčiny ještě chvilinku v bříšku pobudou. :wink: No a řekl mi, že mimča už jsou zralá a dopečená a že kdyby se náhodou chtěla vylodit už teď, tak že to je v naprostém pořádku :D :wink: .

Jen mi pořád nejde na rozum, že třeba za 10 dní budu maminka!!!! :oops: :oops: :oops:

Poslední dny jsem taky na prasknutí. Pupík hrozně pne. Bříško začíná praskat. Bolí mě jizva po peercingu (moje blbost, že?). No, ale jak mi dnes řekl Dr. takové pozitivní zprávy, tak mi je hned hej. Fakt! :lol: Najednou jsem jak čamrda a schody k nám do 4. patra jsem dnes vyběhla jako srnka. :lol: :wink:

Takže rodit budeme ve 38.tt. Dýl u nás absolutně nenechávají. Naopak spíš to ukončují dřív. :wink:

Tak mi držte palce, ať vydržíme do toho 24. 12. doma. Potom od toho 25. 12. - děj se vůle Boží. :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.12.06 01:51

Oren, tak to mě mrzí, že to tvůj organismus takhle hůř snáší. Moc ti přeju, ať je vše v pořádku a třeba to tak nakonec bude lepší! :wink:

Capinko, tvoje holčinky jsou nádherné, já je pořád okukuju i na Baby café! Za chvíli mi taky nastane šrumec. :wink:

Míšo, tak vidíš, jak jsi pěkně pokročila! Kočárek objednanej, ostatní taky, tak už jsi klidná, ne? :wink:

Dituš, taky jsem na prasknutí, ale po dnešku jsem zase nějaká optimistická a to i přesto, že máme „rozbombardovanou“ kuchyň. Montují nám totiž novou, ale je to na etapy (fakt síla). Snad to stihnou. :? :oops: Ale ty už to máš taky za pár!!! :wink:

Eliško, neboj, za chvíli budeš tam, kde jsme my a budeš tady radit dalším dvojtěhulkám. :lol: :wink: Jinak já musím zaklepat, ale bříško moc netvrdne… :wink: Tak co ty víš, třeba zrovna nebude tvrdnout! :wink:

Zdeniku, tak látkovky nejspíš používat nebudu vůbec. Max. tak na zakládání, kvůli kyčličkám. No a dudlíka bych taky raději „instalovala“ až po šestinedělí. :wink:

Píšu hodně pozdě, nějak jsem se zasekla na netu. Letos Vánoce nějak neřešíme, ale jsem ráda, že jsme dnes vše nakoupili (co se týče potravin na přípravu štědrovečerní tabule). Hurááá. Ani nebylo moc lidí. :wink: Tak pevně doufám, že si toho kapříka ještě doma v neděli dám. :wink:

Krásnou a klidnou dobrou noc!

P. S.: asi bych si měla vzít tady na někoho číslo a pak vám dát jen echo, až budou holčiny vyloděné. :wink: :lol:

Zatím papa! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.12.06 09:30

Lioness ,
My dvě to máme jak přes kopírák… Já byla včera taky na poradně, přes všechny ty šílené tlaky v břiše (holky furt rostou :) ) a praskání kolem pupku jsou tlak, moč, vše v pořádku, žádné otoky a hlavně - uzávěr prý drží výborně a rodit se prý ještě nechystám. Takže mezi svátkama 28.12. mám poslední poradnu a 2.1. nástup do porodnice na vyšetření a pak CŘ… Kdyby se něco začlo dít dříve, tak mám okamžitě bez prodlení frčet do nemocnice a pro všechny případy mě včera Dr. ještě poslal na EKG a tam mi udělali předoperační vyšetření, jehož výsledek („schopna zákroku v celkové anestézi“) mám nosit v průkazu všude s sebou…

Takže Lio , termín máme asi o týden různý a ten závěr tomu plně odpovídá. Pokud vše půjde, jak má (držme si palce), tak Ty budeš mít děti už letos a já až příští rok :) :) . Ale uvidíme, co na ty plány řekne příroda :? .

Oren ,
jsi ve finále, hlavně se nenervuj a zkus zůstat v pohodě!!! Držím palce, ať to i Tvé tělo v poho zvládne. Máš to za pár…

Holky,
už jsem na těch magických 15 kg navrch a přes pupek mám 120cm (podotýkám, že měřím zcela průměrných 168cm). Jak jste na tom?

PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
19.12.06 10:42

ahoj holky, vidim ze opravdu nektere finisujete!
tak se jeste drzte!!!!!
ja mam asi 17 kg navrch - to bude tim ze nechodim tak casto na velkou :)
vcera jsme meli kurz na peci o dite, ucili jsme se to na panenkach… no jsem poleno!
jo a taky jsme zkouseli chovat panenky jen tak, pak v rychlovazacce a pak v takove te perinkce a bylo to nejlepsi…
na poradnu do porodnice jdu ve ctvrtek tak uvidime… ja furt nevim jak jsme velci…
Oren, kojici polstar je na spani dobry, jednu dobu jsem bez nej nespala vubec…
a taky jsem nemocna (ryma a boleni v krku), tak jdu dneska k doktorce…
tak zatim… hlavne se vsechny opatrujte!!!!
jaktoze se nam neukazuje metrik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
19.12.06 12:52

Ahoj holky.
Tak už jdeme do finále? Já ještě tedy za vámi pokulhávám a pořád si říkám, když mě někde něco bolí či tlačí, že bude hůř…
Ale ty zlatíčka za to stojí…

Všude řádí bacily!!! Hrůza. takže se držme, ať se nám obloukem vyhnou (jde-li to ještě)!!!

mě čeká návštěva u doktora až 3.1.07 a pak říkal, že mě pošle do Motola, tak uvidím. Už se mi dvakrát v noci stalo, že mě vzbudila bolest v podbřišku, ale přešla. že by poslíčci? Já to s Kubíkem vůbec neměla, tak se nechám překvapit. Ale ještě mají prcci nějakou chvíli čas :!

Tak pohlazení po pupíku a krásné odpoledne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.12.06 14:43

Dituš, tak to máš pravdu, že my dvě jsme skoro jako přes kopírák. Akorát malý rozdíl - mně nožičky a ručičky otékají. :lol: A taky mám už 17 kg hore (při 163 cm výšky) :oops: :oops: . Takže jsem o něco horší. :lol: :wink: Ale jinak skoro vše sedí na chlup! :lol:

Kuželko, tak tobě se to taky už pěkně krátí!

Teda holky, já se celé těhu bála, že budu ten konec ležet v nemocnici (tak jak tu všechny píšete) a světe div se, ono se mi to vyhlo! :lol: Jsem moc ráda, ale říkám si, že jsem si to asi odležela na začátku a vyžrala na začátku, tak teď jsem ušetřena (možná)… :wink:

Ještě si moc přeju, aby měly holky pěknou váhu a nemusely jsme čekat na nějaké „dopékání“ a taky aby se mi pěkně hojila jizva po CŘ a my mohly brzy domů. Stejně tak aby kojení nebyl problém. No, to bych toho chtěla asi moc, že? :lol: :oops: :oops:

Tak pohlaďte pupíky!!! :wink: Už si jich moc neužijem! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
19.12.06 14:50

Lio,

chtěla by jsi moc, ale my jsme živoucím důkazem, že to možné je. Tak si věř a uvidíš, že to půjde.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
19.12.06 15:00

Ahoj skoromaminky :D :D

jasně že nám ti naši drobečkové stojí za všechno těhotenské strádání… já už se nemůžu dočkat až budu mít ty dva nevinné uzlíčky u sebe v náruči!!
No nějak to musíme všechny doklepat… maximálně co to půjde!!

Jo holky… jeden všeobecný dotázek… jedna moje internetová známá s dvojčaty mi dneska psala, abych si HLAVNĚ zřídila ve svém bydlišti kontakt a styk s laktační poradkyní - no holky… já vůbec nevím kdo to jako má být?? To je jako doktorka?? Nebo kdo? Jak ji seženete?? Holky… poraďte!!
Ta moje známá… mi říkala, že se neměla s kým poradit a nakonec kojila dvojčata jen 1,5 měsíce a do teď jí to štve.
Co myslíte??

Pohlaďte bříška a mějte se fajn

• Citovat
  • Upravit
1719
19.12.06 15:16

Jejda, Oren, tak to teda nevím, ale vím, že existuje nějaká Laktační liga, kam se dá zavolat. Mám doma půjčené DVD o kojení a tam je na to reklama, takže v nejhorším volám tam. :wink: Jestli tady máme nějakou laktační poradkyni, to fakt nevím, spíš myslím, že ne. :?

Jani, právě já si docela věřím! :lol: Ty mi k tomu dodáváš sebevědomí!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
19.12.06 17:09

ahoj maminy a skoro maminky

Oren nejsi ty ta posledni dvojtehulka ze Sadske????

holky laktacni poradkyni si najdete dle mista bydliste na www.kojeni.cz

my jsme s broucky stravili dva mesice v Krci, takze nas to naucili a poradili tam!!!

me stiha uplna nostalgie, kdyz ctu ty vase prohlidky a jak vas tady a tuhle dloubne......jezis to uz je tak dlouho, ted uz se rozplyvam nad uzlicky tady!!! je to nadhera!!! doufam, ze vsechny budete drzet pohromade, jak jen to bude potreba a jestli se vysypete trochu driv, tak budete trosku mensi a se zbytkem uz vam pomuzou doktori! musela jsem si i otevrit fotky, kdyz jeste broucci byli v brisku, jak jste me naladili

doufam, ze vsechny z vas jeste proziji jeziska doma a potom uz huraaa pro darecky do porodnice

urcite nam dejte vedet alespon sms kou

tady je moje cislo

728 848 396

at dam holkam tady vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
19.12.06 17:35

Ahoj dvojtěhulky,
hezky nám ty týdny zase poskočily… :D nějak to teď vůbec nestíhám registrovat (což je možná dobře, protože nemám čas se moc pozorovat).
Dito, Lio - vám se to fakt krátí a myslím, že za chvilku budeme vítat nové prďolky :wink: :D
Musím říct, že já jsem teď v naprosté pohodě. Samozřejmě nepočítám to, že jsem jako slonice :D :D :D , ale tím, že poslední dvě prohlídky dopadly výborně (a to v 26tt dr. hrozil, že nastává kritické období a možná půjdu ležet…) a sám dr. konstatoval, že „to drží úplně ukázkově“ :D a byl z toho velmi mile překvapen… (CS mám stále 1 !!!)tak na mě to asi zapůsobilo jako živá voda a fakt se cítím suprově. A když vidím jak se holky daří vám, tak jsem přesvědčená, že taky vydržíme :wink: :D
Miso , já jsem teď taky bojovala s nějakými bacily… výborně mi zabral Bioparox.
Oren , určitě ještě vydržte holky. Už se to krátí, tak teď už těch pár týdnu nějak doklepete, ne? :wink: :D A s tou laktační poradkyní má ta tvoje kámoška určitě pravdu. Nejlepší je kontaktovat v případě problémů laktační ligu, kde ti doporučí nejbližší laktační poradkyni. Já jsem rozhodnutá si ji domluvit jak to bude nutné, protože chci kojit, co to půjde.
Jani , Lio má pravdu. Ty seš takový náš důkaz, že to jde i v pohodě :wink: :D
Kuzelko , to bolení v noci mám občas taky. Ptala jsem se doktora. Říkal, že s tím nic neudělám, že ty tlaky už jsou velké, povolují veškeré vazy… a chce to prostě vydržať :wink: :D

Já jdu na kontrolu až 5.1.07, takže si teď hodlám v klidu užít Vánoc a Silvestra :wink: :D Včera nám přišly matrace, což byla snad poslední věc co nám chyběla… takže teď už máme výbavičku až na drobnosti typu líh na pupík kompletní. Hlavně manžel si asi docela oddechl :wink: :D . Teď ještě vybíráme auto (naše současná Felicie je fakt pro dvojčata nevyhovující :wink: ), aby to pak nemusel řešit sám a můžeme rodit :wink: :D

Ještě se vás holky zeptám. Budete rodit císařem v celkové anestezii nebo v epidurálu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová