Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dito , tak story s Herqulesem úplně chápu, neboť to byl náš vyhlídnutý kočárek. Samozřejmě jsme na stránkách Herqulese zjistili, že jediný český zástupce je opravdu Babyexpert, nikdo jiný ho u nás nemá. Tak jsme se tam na něj koukli a dlouho zvažovali - pak nás odradilo to, že právě nemá přepážku a prostoru v mimitaškách je opravdu málo… takže jsme začali váhat a následně jsme zjistili, že vlastně kočárek vůbec není… a bude až v lednu
Do toho jsme zjistili, že dvě autosedačky na podvozek bohužel nedáme… a tak jsme se s ním rozloučili (minimálně pro začátek a uvidíme až za půl roku nebo za rok budeme vybírat sporťák, jinak je totiž ten Herqules super)
Od jedné holčiny (snad ze serveru dvojcata.cz) jsem zjistila, že jej taky nesehnala a tak jej rovnou objednali ve Švýcarsku, což se jim snad úspěšně podařilo.
Takže u nás to dopadlo nakonec tak, že jsme koupili z druhé ruky Inglesinu včetně autosedaček. Kočárek má pro každé mimčo vlastní korbičku a dá se dát za sebou i vedle sebe. Prostě je variabilní a pro první půlrok ideální (snad
).
Ten Phil co vybrala Lio je taky super, ale ta cena je už docela šílená ![]()
Zuziko , já to o tom Herqulesu přímo ze Švýcarska na dvojčatech.cz četla, bylo to ale na můj vkus poněkud krkolomné. Koneckonců kdybych nebyla vybíravá, tak bych byla už Herqules měla,ale pouze hnědobéžový nebo zelenočerný. A přece jen mám pocit, že když mám za kočár vyvalit skoro 20 tis., měl by se mi alespoň trochu líbit.
Nacvaknutí autosedaček - obou! - na kostru kočáru jsem považovala za dost klíčovou podmínku, než jsem zjistila, že mám smůlu, pokud nechci kočár s dětmi za nebo lehce nad sebou (Inglesina, Jané..), ale vedle sebe. Z těchto to, pokud vím, neumí žádný. Bohužel!
Co je to za Inglesinu, co o ní píšeš, že se dají dát korbičky nebo autosedačky za sebou nebo vedle sebe? Na jejich stránkách jsem viděla jen ten dlouhý podvozek a na něm vždycky všecko za sebou?
Dito , koukám, že jsme vybírali obdobně. My jsme taky chtěli ten červený Hergules
Pak jsme zjistili, že čekáme dva kluky, takže by se mi líbil i ten modrý…
S tou Inglesinou je to tak, že netuším zda ty korbičky vedle sebe jdou dát u nových modelů… nikde jsem se o tom nedočetla. Myslím si že ne. Ale u dřívějších (my jsme nakonec koupili z druhé ruky asi z roku 2003, ale naprosto zachovalý, modrý s kostičkama) se ty korbičky nacvaknou za sebou, nebo je k tomu adaptér který dáš napříč toho kočárku a korbičky dáš normálně vedle sebe. Sedačky jdou dát myslím jen za sebou, ale to je do obchodu stejně praktičtější. Pro mě byly ty autosedačky docela klíčové. Jsme na malém městě a všude jezdím autem. Navíc představa, že se nehnu půl roku z domu jenom proto, že nebudu mít jak vzít prcky se mi moc nezamlouvala (a mít autosedačky v autě a všude tahat kočár je docela nemyslitelné - do kufru už bychom nic jiného nedali). Navíc ty samostatné korbičky jsou hodně prostorné, takže se zpočátku nebudou prckové mačkat. Počítám, že až trošku vyrostou a budou sedět, vybereme kočárek nový, ale už jen nějaký sporťák.
Jak se tahle volba osvědčí ukáže čas
![]()
ahoj holky, teda tady takova velka diskuze a ja tu chybim…
vitam novacky Elisku a Ditu (i kdyz Dita je uz zkusena ![]()
Lio , tak jak jsi dneska dopadla?
a kocarek urcite vymen, jinak by te to mrzelo…
s tim koupanim, PA v kurzu rikala ze nejlepsi je koupat jen v ciste vode…
nohy mi asi neotekaji, ale zda se mi ze me boli kycle a ze mi kleslo bricho, ale to bylo asi tim ze jsem si dala jine tricko a vypadalo to jinak
Lio , moc ti to slusi, jinak si hubenour, posku vam asi me obrovske bricho!
holky, ja uz mam tak 13 kg nahoru!!!!! ale pokud to znamena ze deti rostou, tak dobry…
Kuzelko , ty jdes jeste na koncert, tak ne ze budes poskakovat a hazet hlavou ![]()
jo a s tim kopanim, zrovna jsem premyslela ze mam pocit, ze mi skace jen horni bricho, tak nevim jestli to spodni mimco je v poradku! ale vidim ze to mate taky tak…
Lio , jo, my chcem nakonec prekvapeni…
tak a nevim co jsem chtela jeste komu napsat… tak se vsechny opatrujte a ahoj
jo, ve stredu jdem na tu prohlidku porodnice…
Dito, ted jsem si vsimla jake mas jmena… zrovna vcera jsme u nasich premysleli ktere z techto dvou je hezci, kdyby to byl parecek ![]()
Zdravím všechny - nově i Ditu ![]()
Včera jsem se tu neukázala - byli jsme se podívat na stromeček na Staromáku…
Lidí všude spousty - úplné davové šílenství, ale zase jsem trochu nasála vánoční atmosféru.
Trochu i nachystala vánoční výzdobu, ale přiznám se, že se mi do toho moc nechce, jelikož se děti narodí v únoru a já nevím, jak budu v lednu schopná - zda ještě vůbec budu - zase všechno uklízet… Letos to trošičku ošidím . . . Ale Kubíkovi se to moc nelíbí- jemu jsem v pokojíčku vánoční výzdobu nachystala, vyndala betlém - jen ještě světýlka nemá, manža to nějak nestihnul - no uvidím, možná se vydám na štafle sama.
Koukám, jak jsme všechny zápasily a možná některá z nás ještě zápasí s výběrem kočárku.
Já se přiznávám, že to bylo příííííííšerné!!!!! Ještě se zjištěním, že se mi kočárek s 80 cm kolečky nevejde do výtahu, takže ať chci či ne musím mít kočárek s korbičkama za sebou… No zálohu už mám zaplacenou a už jen čekám, kdy se ozvou, že bude na prodejně.
LIO Tobě držím palce, ať stihnete vyměnit kočárek za tu správnou barvu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Holky, koncert jsem už Kubíkovi slíbila a oba se moc moc těšíme. Nikde ovšem poskakovat nebudu - Kuba už je velký rozumný kluk, takže je to po manželovi takový můj druhý ochránce. Hlavně mě uklidnilo, že tam určitě někde najdu místo k sezení ![]()
Ještě jsem Kubíkovi slíbila divadlo - Lakomá barka, ale už jsem mu vysvětlila, že nevím, zda bych to zvládla. Sám se mě totiž na to ptal, jestli spolu půjdeme… Možná to ještě vyřeším tak, že koupím lístky i mým rodičům a poprosím je, že půjde Kubík s nimi… uvidím…
Zítra jdeme na ultrazvuk, tak jsem na ty své dva čutálisty zvědavá… ![]()
Ještě ale musím rychle dokoupit Mikuláše - nějak jsem to letos flákala a nic nemám…
A jak zvládáte předvánoční shon vy?
Pěkný den Kuželka
Kuzelko, tak malosky zitra pozdravuj…
no, manzel uklizel ted na vikend, protoze prijeli znami s detmi a oni jsou takova „uklizeci rodina“ tak kdyby videli nas curbes, tak je asi odvezou… ![]()
a vanocni vyzdobu - uz mame svetylka v okne, venec co mi delala kamoska a pak jen nazdobim vetvicky, stejne budem u nasich a s mamkou jsme si nechali napect… ale pristi rok to uz asi bude vsechno jinak! ![]()
Zuziko , s tím kočárem mi mluvíš z duše a myslím, že to máš vymyšlené dobře s tou starší Inglesinou (ovšem jak sama říkáš, praxe ukáže). Já se taky bez auta z domu nehnu, tak nevím, jak to vlastně budu řešit. Tajně spoléhám na manželovu šikovnost, jak ho znám, tak něco vymyslí (a hlavně vyrobí) na Herqules tak, aby se tam ty autosedačky daly dát obě. Okoukl konstrukci Herqulesu v krámě a prohlásil, že to nějak půjde. No hlavní je teď vůbec mít kočár doma. Dneska jsem byli omrknout Childwheels Jogger Twins, mám ho „v záloze“, kdyby Herqules ani v lednu nepřišel…
K tomu kočáru do kufru auta… ještě v září jsem si lebedila, že mám Felicii kombi a že se mi tam dvojčatový kočár pěkně vejde, až jsem se jednou v noci při pravidelném výletě na záchod mrkla z okna a auto nikde!!!
To jsou radosti. Takže u nás se výbavička pro mimča prodražila o nové (ojeté) auto. Kočár se tam (snad) do kufru v pohodě vejde a tři sedačky dozadu taky (Bára má naštěstí už jen bobek) - to mám vyzkoušené.
Kuzelko , a ten kočár s korbičkami za sebou se Ti do výtahu vejde? Já viděla, tuším, ten Jané a připadalo mi, že je tak dlouhý, že se nevejde vůbec nikam ![]()
Holky, vánoční shon nějak neřeším, zatím na mně nedolehnul. A krom toho jsem prioritně řešila dnešní Barborku - jednu máme doma. Ale asi bych něco podniknout měla, ať Bára nemá pocit, že kvůli ségrám v břiše nebudou Vánoce. Ježíškovi ale napsala už v říjnu a Ježíšek zavčasu konal -pro jistotu- kdyby se ocitl nějak neočekávaně v nemocnici. A manžel si už taky nadělil sám veledar k Vánocům a současně i ke čtyřicátinám, které bude mít v lednu (no, dvojčata jsou taky docela slušný veledar
).
Tak se mějte a opatrujte bříška.
Ahoj skoromaminky…
skoro všem co jsme tu se to krátí… Lio doufám, že si na nás vzpomeneš až budeš mít po porodu. My tu budeme ještě chudinky v očekávání co se bude dít.
Holky musím si postěžovat, protože vůbec nevím, kam se mám obrátit. Holky z únorové diskuze s jedněmi mimískami mi asi neporadí.
Takže kdo byste měl podobnou zkušenost nebo stav… dejte vědět, abyste mně utešili.
1. jsem 30. týden a mám už 17 kg navíc… z původních 54 kg mám už 71.
2. pořád tvrdne břicho - ve dne v noci
3. natýkání nohou - večer
4. hlavně se mi nohy a ruce odkrvují, píchá mne u srdce a nemůžu pořádně jíst.. asi se to do mně už nevejde!!
5. nespím… nejde si pořádně lehnout… pořád všechno tlačí, holky v noci řáděj jak vetřelci
6. UTZ - na poslením nám naměřili větší rozdíl mezi holkama - jedna je o dost větší než ta druhá - myslíte, že to je normální?? Ve 29. týdnu nám naměřili váhu 1500 a 1200 g - je to velikost v pohodě? a co ten rozdíl, není to špatně?
7. četla jsem o víkendu knihu o dvojčatech a mám z toho hrozný problém - psala tam nějaká maminka, která předčasně porodila a mimískové měli Mozkovou obrnu! Že já to četla… teď z toho skoro nespím a bojím se!!
8. vůbec nevím, co mám koupit… jako kosmetiku, a tak… mám základní věci, ale s tím jsem skončila
9. koupila jsem si kojeneckou podprdu, ale už dneska je mi malá!! Jak to uděláte s koupí? Nedovedu si představit, že mi ji bude kupovat manža? Kolik si jich budete kupovat?
10. foto taky zkusím vložit, ale jen sem… k podpisu… jak si to Lio dokázala?? Poraď prosím!
Holky začínám mít strach!! Ty moje živelky mne snad rozkopou!! Jedna je hlavičkou dolů a druhá obráceně - jedna mne kope do žeber a druhá mi šlape po močáku a po hrdle - je to dost nepříjemné… nemůže mi to hrdlo prokopnout?? Tedy obrazně řečeno?
Tak moc moc díky za rady.
Jo a nové těhulky… moc zdravím!! A přeju hodně hodně štěstí!!
Omlouvám se, že je to dlouhé… ale já nemám moc času.. práce, přípravy a tak…
Dituš, tak ty jsi se taky zapojila do LEDNA 2007?????
Tak to je super! Už tam nebudu jediný exot s dvojčaty!!! To jsem ráda. Já tam byla taková samotinká!
Fakt jsi mě potěšila!
A s tím kočárkem, to máte teda story. Hlavně že ho Baby expert nabízí a kde nic tu nic!
My taky koukali na Herqules, líbil se nám, ale když jsme viděli Phila, tak bylo vymalováno! No a cena je podobná. S vložnýma taškama vyjde na 19.000 Kč. My jsme si toho Phila vyhlídli přímo na prodejně v Praze v Baby expertu a pak jsme zkusili kontaktovat jeden babyshop u nás v K. Varech a pán byl moc šikovnej a ochotnej a sehnal h ještě levněji než ho prodávali v Praze. Sice jen o pár stovek, ale zase se nemusíme nikam honit, platit benzín a navíc servis budeme mít tady, kdyby se něco stalo.
U nás to funguje tak, že pán z babyshopu sežene cokoliv. I v zahraničí. No a ten Phil je až z Nového Zélandu.
Pán se akorát napojil na zdejšího dealera.
Jinak u toho Phila je i varianta, že koukáš na obličejíky miminek, jelikož pod rukojetí se buď dá odepnout ta šusťáková „stěna“ a buď se to nechá „děravé“, že na ně koukáš jako do normálního kočárku a akorát dopředu připneš speciální neprůhlednou pláštěnku odolnou proti dešti, větru a nebo dopředu nepřipneš nic a pod rukojeť připneš obrovská slídová okna, kterými vidíš, co miminka právě dělají. My to budeme praktikovat tak, protože ta neprůhledná pláštěnka dopředu stojí kolem 1800 Kč, což je hodně. Takže my to půl roku vydržíme, stejně moc ven chodit nebudeme - bude zima, možná i sníh a navíc bydlím ve 4. patře bez výtahu, takže spíš budou prckové spát na terase. Pak už v půl roce budou sedět a můžu i po:,–(it sedačky na sporťák.
Jinak na netu to nikde vidět nejde, jak to vypadá s těma vložnýma taškam, bohužel to nemají nikde nafocené, ale všechno jsme na krámě vyzkoušeli i s prodavačem a fungovalo bezva. ![]()
Ahoj Oren,
já jsem tady narozdíl od Tebe úplný nováček, ale snad se můžu pokusit Ti napsat pár slov na uklidněnou.
Nečti žádné knížky s katastrofickými scénáři. Ničí zkušenost nemůžeš vztahovat na sebe a své děti. Ale nejsi sama, kdo má strach. Máme ho asi všechny. Já ještě do čtvrtka chodila normálně do práce a musím říct,že na psychiku to bylo skvělé. Neměla jsem čas se studovat. Teď už čas mám a to své finále taky pořád řeším.
Jinak buď v klidu. To, co popisuješ, pod to se můžu klidně podepsat. Téměř kompletně. Taky v noci nespím, taky mám pocit, že mě holky rozkopou, taky je nepříjemné,až bolestivé, když kopou někde tam dole vevnitř. Břicho mám někdy tvrdé jak šutr, jindy méně. Ale vesměs mám pocit, že prasknu. Mám asi 13kg navrch a holky měly prý v 32.týdnu 1800g. Doktor říkal, že je to v poho. Tak myslím, že jsi se svými holkami úplně v normě. Nohy mi sice nenatékají, ale jíst taky moc nemůžu. Funím, jak nosorožec a když se mám v noci otočit z boku na bok, tak je to docela výkon.
Všechno dohromady je to dost nepříjemné, ale na druhou stranu žádné drama.
Jedno dítě už sice mám, ale nic z toho, o čem je tady řeč, z prvního těhotenství neznám. To byla procházka růžovým
em, proti tomu dvojitému teď.
Kojící podprdu kupuju jen jednu, pro klid duše do porodnice. Já ji totiž u prvního dítěte moc neužila. Přišla mi dost nepohodlná pro použití 24 hodin denně. Postupně jsem používala doma výhradně jen sportovní bezešvé pružné prádlo, kde nebyl problém vystrčit prso a někam ven buď tu kojící podprdu nebo jakoukoli jinou měkkou, kterou jsem jednoduše z prsa odhrnula. Hlavní byly ovšem vložky do podprsenky! Jak se laktace rozběhla naplno, stačilo se naklonit nad umyvadlem a mlíko ze mně vytékalo jak z cisterny. Počítám, že u dvojčat bude ta laktace ještě divočejší. Faktem je, že za pár týdnů se mi plně vyrovnala produkce se spotřebou, z prsou už nic neucházelo a bez vložek jsem se obešla.
Omlouvám se za ty romány, mějte se, PAPA.
Jinak na netu ten Phil i s vložnýma taškama vychází na 24.500 Kč!!!!! Tady ten náš pán z babyshopu nám ho sehnal i s vložnýma taškama za 19.200 Kč a to jsme se ještě domluvili, že nám nechá ušít někde pláštěnku na míru od nějaké paní, takže bude stát pár stovek. Kdežto ta originálka by vyšla na 1200 Kč!!! (jenom ta obyčejná slídová!)
A pak jsme se i domluvili, že si k tomu kočárku koupím univerzální tašku na kočár pro dvojčata (je celá černá, bez nápisů od Babypointu) a ta vyjde tak kolem 400 Kč. Originálka by zase stála asi 1500 Kč! Ty doplňky jsou strašně drahé. Ony stačily ty vložné tašky, ale ty se bohužel koupit musely.
Univerzálky nepasovaly… ![]()
Jinak jak nám spletli tu barvu kočárku, tak pán mi už volal, že to byla chyba toho dealera od Phila, že měli na krabici uvedenou špatnou barvu a že není problém, že to vymění do 14 dnů! Takže budeme mít můj vysněnej ŠEDEJ!!!!!
Jsem moc a moc ráda!!!! ![]()
Jinak Childwheels Jogger jsme taky měli vyhlídnutý, líbil se mi s tou zelenou kopretinkou, ale na krámě mě moc nepotěšil. Přišel mi jako herka (pardon). Korbičky byly šíleně těžký a byl takový široký. To už byl o dost hezčí ten Herqules. To bych radši vydržela do ledna! ![]()
Lio,
ještě, že máš po ruce takového angažovaného prodavače…
![]()
Mně nezbývá než vydžet s nervama a doufat, že se v lednu dočkám svého Herqulesa.
Teda ale to 4. patro bez výtahu Ti nezávidím
. Ten kočár budeš muset taky nosit až nahoru?
Ještě jen, jak jsem dopadla u Dr. na poradně:
Takže, tlak byl přímo ukázkový, žádný cukr v moči, čípek CS5, od minula se moc nezhoršil (minule před měsícem byl CS4). Dr. říkal, že vzhledem k týdnu těhu a k dvojčatům je to naprosto OK. Akorát mi napsal mastičku na kvasiny, protože jsem si o ní řekla (přijde mi, že s pokročilejším těhu mě nějak otravuje výtok
), ale říkal, že je to běžné, že je to způsobeno hormony. Udělal mi kultivační stěry, které se v těhu dělají. No a bála jsem se, že mě bude už chtít vyslat do nemocnice. No a řekl mi, že jsem dobrá, tak že mě ještě 14 dní nechá doma. Ovšem kdyby jakýkoliv problém, hned musím přijet sama do nemocnice. 18. 12. mám tedy další kontrolu, když budu do té doby špatná, hned mě hospitalizuje (bohužel na Vánoce) a budu pod kontrolou. Když budu dobrá, tak mi dovolil, že smím zůstat doma a budu do nemocnice jen denně dojíždět na monitor a na kontrolu. Přes Vánoce doma a pak hned 27. 12. nástup do nemocnice a během pár dní porod císařem. Bohužel holky se nepřetočily a navíc mám malou pánev, drobná, chce to takhle. ![]()
Takže já se musím snažit asi těchto 14 dní být více v klidu, abych mohla být na Vánoce doma. Chuť sice nemám nic vyzdobovat, ale doma je doma. Už jsem těžkopádná. Vše bolí a otéká. Ale už vydržíme.
Takže si myslím, že u nás to asi jistí Silvestr, plus mínus… (myslím porod)
![]()