Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
20.11.06 17:31

Zdeniku , vždycky když napíšeš, tak mi přijde, že to bude pohodička :wink: :D Je fajn, že člověk nečte jen „katastrofické scénáře“. Myslím, že nám těhulím vaše zkušenosti (dvojčatových mamin) docela hodně pomáhají.
A s tím časem… ani mi nemluv! Ani si to zatím nestíhám užívat :D No ale teď už to snad půjde… :oops: i když dneska jsem první den na neschopence a mám migrénu jako blázen :wink: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.11.06 18:28

Míšo,
jestli užíváš železo - tak to máš z toho na 100 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K těm katastrofickým scénářům: Já myslím, že je lepší se jim vyhýbat. Opravdu užít klidu, dokud to jde a připravit se na to, že to procházka růžovým :,-(em nebude,ale hlavně si vždycky říkám, že to zvládlo spoustu jiných mamin, tak proč ne právě já.
Z těch katastrofických příběhů jen vybrat to, čeho se vyvarovat!!!!!!!!!!!

Vánoce jsou za dveřmi, a tak je lepší nestresovat se nákupem dárků, ale opravdu být rád za to, že máme to štěstí a sejdeme se všichni ve zdraví…a pak je úplně fuk, jestli tam těch dárků bude 5 nebo 25. A hlavně jsou to svátky pro děti :lol:

Jenže tohle si většina lidí uvědomuje, až když se něco stane. Prožila jsem jedny vánoce právě ve stresu, jestli se sejdeme všichni zdraví a živí a všechno nakonec dobře dopadlo, ale pak je fakt úplně jedno, jestli je byt vydezinfikován a na talíři 20 druhů cukroví.

Letos budu ráda, když si mimísci užijí vánoce pěkně v mém bříšku, užijeme si to pospolu u stromečku a v klidu. Hlavně žádný STRES!!!!!!!!!!!!!

Krásný večer, PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
21.11.06 07:44

Zuziko - ono to fakt je pohodička…ono na ty nářky a katastrofické scénáře prostě není čas..;-), a když už přijde komplikace je třeba ji řešit rychle účelně a ne se ubíjet…;-) a pak dvojčata jsou opravdu dvojnásobná radost! a ta radost převažuje nad starostí mnohonásobně.. však uvidíte až se na vás začnou zubit ty bezzubý pusinky, až začnou vyvádět alotria a budou na vás hledět ty „andělské“ bezelstné očiska… jojo dá to někdy práci (někdy je ta únava vražedná) v každém věku je to něco, ale v tomhle jsme za jedno s ostatními rodiči…škodolibě: oni to mají doma taky ;-)

jo a taky ty katastrofické scénáře jak už jste si asi všimli většinou znamenitě popisují ti, kteří dvojčata sami nevychovali..jen to „znají“ z druhé ruky…

holky máte se na co těšit, fakt…to se mnou určitě ostatní už maminky budou souhlasit..;-), hlavně ať je všechno v pohodě a zvládnutelné po zdravotní stránce a pak už jde všechno tak nějak samo…

užívejte si pupíky a odpočívejte

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
23.11.06 15:40

ahoj holky
tak se loučím, už nejsem dvojtěhulka, redukce proběhla úspěšně
teď ležím doma a doufám, že zůstanu alespoň těhulka
přeji všem jen samou pohodu
zuzajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.11.06 19:04

Zuzajdo!!!!
MOC MOC MOC SE OPATRUJ A DÁVEJ NA SEBE POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KUŽELKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
24.11.06 12:26

Zuzajdo, ta největší pohoda teď patří tobě takže ti posílám do zásoby, opatruj se ..teď už musí být prostě všechno v pořádku.. drž se!

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.11.06 12:39

zuzajdo, urcite to bude uz v poradku! drz se a hlavne se opatruj a dej nam obcas vedet, ze jsi v pohode!!!! mej se a at vsechno dobre dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
24.11.06 14:52

holky, jste moc hodné, určitě dám vědět, i když vyhráno budeme mít až po porodu :P
tak zatím nám držte palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
24.11.06 15:30

Zuzajdo,

preji ti at vse vyborne dopadne a at ti uzlicek dela jen samou radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
24.11.06 15:37

holky jeste k tomu kojeni. my kojime plne, ale jak uz nekdo napsal, protoze jsem prvorodicka je docela hodne dulezite, jaky pristup k tomu ma porodnice a hlavne maminka sama, ja jsem si strasne prala kojit, ale ono to prani nestaci, ale diky skvelym sestrickam na JIPce, kde jsem uronila par kapek mlicka asi druhy den po porodu a pravidelnym odstrikavanim spustila laktaci.
ja jsem odstrikavala kazdy 3 hodiny ve dne v noci a prala si, aby uz ty uzlicci byli na prsou, protoze me to moc nebavilo a hlavne spatnym stylem odstrikavani v prvnich tydnech, jsem si je tak sedrela, ze se to hojilo dalsi tri nedele, ale stoji to za to a rikam si s vedomim, ze pro miminka delam to nejlepsi a nejzdravejsi, ze i kdyby tohle byl posledni den kojeni, z nejakeho duvodu, tak to fakt stalo za to!!! je to uzasny pocit, kdyz vam ty dva sosacci sosaji kazdy z jednoho prsu, ale na druhou stranu, kdyz neni dost mlicka, nebo to z nejakeho duvodu nepujde,tak se kvuli tomu netrapte, protoze fakt spokojena mamka = spokojene deti a oni toho fakt silene moc vyciti, az se mi to nekdy zda neuveritelne

Sofinka se od minule soboty zacala na nas usmivat, je to tak nadherne, nemuzu se dockat, az se budou usmivat oba, fakt je to dvojnasobne stesti…holky teste se!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.11.06 05:51

Ahoj holčiny,

Zuzajdo, to je mi moc líto. :( Přeju ti mnoho úspěchů i jako těhulce! A přijď se za námi taky podívat! :wink:

Já jsem teď nějak mimo. Mám absenci. Prostě ještě pořád lítám a dozařizuju vše poslední. 2.12. nastupuju na mateřskou. No, letí to strašně. :wink:

S tím kojením - snad to bude v pohodě. Kamarádka mi půjčila DVD o kojení, tak jsem to malinko okoukla a nevypadalo to tak hrozivě. :wink:

Poslední dobou mě tak pálí žáha a zácpu mám taky. No, nic moc, že? :?

Přeji všem krásný víkend. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
25.11.06 11:59

Zdravím a přeji pěknou sobotu.

Lio trochu jsi mě uklidnila, že jdeš na mateřskou až 2.12. Čeká mě tohle pondělí návštěva u doktora, a tak jsem měla strach, jestli mě nebude chtít už nechat doma.
Cítím se fajn a vše je ok.
Jen budu mít pondělí EKG a doktora a v úterý znovu k doktorce-pro změnu obvodní…

Zrovna včera jsem tak zkoumala postýlky, jak dětem napolohovat matraci? Máte nějaký dobrý fígl?
Když se narodí počítám s tím, že budou v postýlce jedné a teprve až povyrostou chci aby byli každý ve své, ale tohle zatím dořešené nemám…

Tak se mějte prima, hezký víkend,pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.11.06 13:07

Ahojky,

Kuželko, no právě mně zase přijde, že 2. 12. je už za chvíli :? . Myslím, jako že mi začíná mateřská. Tím, že jsem doma, tak je to o něco později, než kdybych do teď chodila do práce. :wink:

Jinak téma postýlky - naše holky budou mít rovnou každá svoji. :wink: Vyzkoušíme, uvidíme. A navíc budou spát rovnou v dětském pokojíku, protože v ložnici nemáme místo. Tam se vejde akorát naše postel. No, ale pokojík je ihned vedle ložnice, takže budou otevřené dveře + chůvička. :wink: No a rošt na matraci jsme zatím dali do té nejvyšší polohy, ať se nemusíme moc ohýbat. Jakmile povyrostou, taťka to šoupne níž. :wink:

Jinak vlastně, u nás už postýlky stojí sestavené. Dnes peru nové povlečení a mantinely, tak už se těším, až to pak i povlíknu, ale zatím je na to čas. :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
25.11.06 16:39

Na téma postýlky bych mohla jen mluvit. Přestěhovali jsme celý byt, abych mohla mít postýlky u postele. Takže jsme si přestěhovali ložnici do obýváku a už se tu vejdeme všichni.
Mám taky dvě postýlky, ale říkala jsem si - a i dle zkušeností jiných mamin - že po narození budou moct být oba v jedné - já totiž koupila tu kousek větší postýlku 140×70. Rošt mám také nastavený na nejvyšší polohu.
Ale jde mi o to, že by měli děti mít hlavičky ve zvýšené poloze. Alespoň u Kubíka jsem měla celou matraci zvednutou - je to kvůli ublinkávání a pak i při rýmě či nachlazení. . . Nějak jsem zatím nedořešila jak na to…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.11.06 21:16

Jé, tak to nevím :? . Já ani nevím, že má být z kopce. Sice třeba ten kočárek, co jsme vybrali (Phil and Teds), tak ten tu variantu má, že se dá dát do vodorovné polohy a nebo i mírně nakloněné (tak to je fajn), ale u postýlek jsem nevěděla. Jedině to něčím vypodložit? :? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová