Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky
Lio, tak dej vedet tvuj plan
a co kuze, furt se napina a boli?
Oren, jak se dari?
Kuzelko, tak s teplomerem ti neporadim… jeste jsem o tom nepremyslela…
ale ted o teplomeru do vody, rikala jsem si ze staci loket, ale PA vcera na kurzu rikala, ze by mel byt teplomer, protoze pokazde mame jiny pocit…
a pristi stredu jdem na navstevu porodnice… uz se tesim!
holky, ja si furt nedovedu predstavit, ze budu rodit!!!!
Já se přiznám, že samotný porod si tak nějak moc nepřipouštím…
Jen doufám, že všechno proběhne-doufám- přirozeně, a když to nepůjde, tak (jak jsem kdesi slyšela) půjdu na vyndání dětiček císařem…
DOma mám tak ze 70 % nachystáno, ale ještě pár věcí musím dotahnout do konce. . . . ani vlastně nedokážu popsat svoje pocity…
Tenhle teploměr právě měří i teplotu vody.
Je takový celkově univerzální. Včera jsem dokonce objevila jeden od ETA, ale ač vím, že je to naše dobrá značka, nevím, jestli zrovna na takovéhle věci…
ja se ho totiz strasne bojim, a furt mi prijde ze se me to tak nejak netyka…
a my nemame nachystane furt nic!
Míšo, to se Ti jen určitě zdá, že nemáš nic…
![]()
Jakou máš představu pod pojmem nic nachystáno.....?
Vůbec ničeho se neboj, já se před prvním porodem uklidňovala, že to zvládly miliony jiných žen přede mnou, tak proč zrovna já ne?
Teď jsem byla jen trochu nervozní, protože s jedním prckem už jsem měla představu co a jak, ale teď při dvou jsem pořád měla pocit, že bude všeho málo. Ale pravda je, že ty dětičky ze všeho ukrutně rychle vyrostou, takže základ jsou postýlky,kočárek!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
my fakt nemame vubec nic…
ani postylky, ani kocarek, ani obleceni, proste nic…
rikala jsem si ale ze musime napsat seznam a vyrazit!
ani nachystane misto a tak vubec…
me prijde ze manzel to ma vymyslene tak ze bude je fakt jeste cas a nebo to udela az budu v porodnici… ![]()
ja se porodu bala uz od mladi… ja vim ze to zvladly jine, ale ja jsem hrozny straspytel…
Tak to si musíš říkat, že ty čtyři očička, co se pak na Tebe budou koukat, za to všechno stojí…
No já přestěhovávala byt asi měsíc po tom, co jsem se dozvěděla, že budeme mít dvojčátka, ale také proto, že dětský pokojík má Kubík a přeci jen 3 děti by se do něj nevešly. A také 2 postýlky se mi do ložnice nevešly, takže jsme to opravdu generálně předělali…
kdyz ja se bojim ze budu hystericka ![]()
a budete mit mimca v loznici nebo ne?
nam staci presunout jedna stena pryc z loznice a tam bude misto pro postylky… a v obyvaku presunout sedacky a tam se da asi treti postylka… nebo ja nevim jak to resit, kdyz postylky budou nahore v loznici, kde je mam mit pres den…
Neboj, určitě hysterická nebudeš!!!!!!!!!!!!!
A KDYŽ!!!!!!!!!!!!!!TAK SE UKLIDŇUJ TÍM, ŽE JSOU TAM NA HYSTERKY ZVYKLÍ ![]()
Ty jsi číslo
Nebo tam na tebe nachystají nějakou semetriku a ještě ráda si to hysterčení rozmyslíš ![]()
Já asi budu mít děti nahoře spát normálně ve 2 postýlkách. Budou je mít v pokojíku, je to hned vedle naší ložnice. Do ložnice se nám už 2 postýlky nevejdou, bohužel. Dole je pak budu nechávat ze začátku v těch lehátkách naležato a až povyrostou, uděláme jim ohrádku, do které se normálně koupí 2 matrace, takže si tam budou jak hrát, tak i spinkat. Dek už mám do zásoby dost. ![]()
Jinak kůže na břiše stále pne, mám pocit, že už i začíná malinko praskat kolem jizvy od peercingu (no jo, hříchy mládí
). Za to si můžu sama. Tam je ta kůže bohužel tenoučká. ![]()
Míšo, neboj, já všechny věci nakoupila během snad 2 dní. Stačilo zajít do jednoho babyshopu a objednat a druhý den jsem to tam měla naštosované. A navíc můžeš využít internet. Na oblečky třeba Mimibazar. Já se tedy přiznám, že nekupuju vše na chlup stejné. Jen podobné. Spíš materiál, aby byl stejný, aby jim bylo stejně teplo, mimískům.
A na rovinu, nekupuju vše nejdražší, stejně ze všeho hned vyrostou. Postýlky máme obyč, takové to světlé dřevo a autosedačky od Babypointu (nové), asi ty nejlevnější. Spíš jsme zainvestovali do toho kočárku. No, na ten zatím čekáme, ale záloha je zaplacená. ![]()
ahoj Lio, diky za uklidneni… ![]()
no, ja mam takovy divny pupek a jeste po te laparce, tak doufam ze mi nepraskne steh nebo neco…
ja jsem prave domluvena s tou pani s dvojcaty a koupime nejake obleceni i od ni… ale monitor dechu a odsavacku jsem rikala at kdyztak proda, ze jeste nevim jestli to budu potrebovat… vy uz to mate?
a vcera mi znama donesla dva svetriky - stejne pruhovane svetla s cervenou, tak nevim jak v tom kluk budu vypadat… ja jsem zvedava co budem mit, tchan rika dva kluky a svagrova rika dve holky ![]()
tak snad od kazdeho neco ![]()
jo a cukrovku nemam…
tak se zatim vsechny opatrujte a ahoj
Misko , já myslím, že je to jedno co to bude, ne? Koukni na nás s Lio - ona dvě holky, já dva kluky a myslím, že se těšíme obě stejně
![]()
Omlouvám se, ani jsem vás nepozdravila.
Takže ahoj těhulky!
Já jsem včera absolvovala kontrolu a zatím ležet do špitálu nejdu! Kontrolu mám za 14 dní… a vánoce mě snad nechá určitě doma. Takže mám radost!
My jsme se s manžou vrhli do nákupu věciček. Manžel dostal strach, že půjdu ležet a on se tady z toho zblázní
Včera mi přišly pleny, máme objednané matrace do postýlek, manikúru, hřebínky, fusaky, zavinovačky… a další blbosti. Z těch velkých věcí už snad většinu máme (kočárek, sedačky, postýlky, komody, monitory dechu… ), ale těch drobností je mraky… takže to ještě bude zajímavé… ![]()
Tak jsem se tady hezky pochlubila
![]()
Holky, taky se to těhotenství ve vás nějak zlomilo? Mě najednou dochází, že už se to blíží a strašně se těším. Dokonce se mi i sny nějak přehouply s těch těhotenských kdy se mi zdálo, že jsem těhotná, velké břicho… a tak… do miminkovských, kdy se mi zdá, že už jsou prckové na světě a já kojím a podobně ![]()
Lio a jak to vypadá u tebe s porodem? Už víš jestli budeš rodit spontánně nebo císařem?