Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
9.11.06 09:29

Jani, krááááásnéééé fotečkyyy!!!!!!!!!!! :lol: :D :D :D Moc vám to tam sluší!!!!! A bříško tedy pořádné!!!! :wink: Máš hezkou památku!

Jinak s tebou souhlasím, tu hospitalizaci jim vymluvím. Prostě se budu bít jako lev. Tak brzy tam nejdu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
9.11.06 11:25

ahoj holky, vy jste se teda zas rozepsaly…
Kuzelko, blahopreji k parecku, me se hrozne libi Matej, ale nam prijmeni zacina na j tak pry je to blbe… proste matej mi nejak neprosel :(
Zuziko, tak az da Oren vedet, budes nas prosim informovat? diky…
Jani, to je teda brisko, super… :)
ani nevim jestli tady mam davat to svoje trapne spekate bricho :)
Lio, v nemocnici to urcite prezijes i kdybys sla driv… no, ale jestli se citis lip doma… a gratuluju k holcickam… to budou velke holky!
a s tim pasem… holky, ja fakt nic nedelam… manzel se furt boji, tak me hlida a v te knizce o dvojcatech bylo taky napsane, ze mame odpocivat a nic nedelat… tak sbiram sily az na pak! :)
urcite jsem na neco zapomela reagovat, tak se moc opatrujte a pozdravujte mimca!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
9.11.06 15:41

Zdravím všechny!!!

Jani!!! TY FOTKY JSOU OPRAVDU PŘEKRÁSNÉ!!!

Až budu mít manžela někdy doma, musím si ten svůj „dvojdomeček“ - jak tu psala Lia - taky nechat vyfotit… JE TO FAKT OBR!!!

Koukám, že bych si měla knížku o dvojčatech také pořídit, třeba mě budou doma víc hýčkat. Ale já si nestěžuju, jen nemá kdo, jelikož manžel je pořád v práci… a když je doma, tak nic nedělám, abychom se užili všichni společně v klidu - a já to pak doháním jak se dá.
Minulý víkend jsem si fakt mákla a pak byla k nepoužití.

Zato jsme šli v pondělí na společnou večeři, která byla opravdu vydařená :-) Moc se mi to líbilo. A jak se mi pak spinkalo :-)

Zrovna dneska jsem koukala na stránky Motolské porodnice, kde bych chtěla rodit, i když teď chodím na UTZ k Apolináři, a tak jsem si říkala, jestli tam nezůstat, ale Motol mám blíž, tak asi u něj zůstanu. Jen se musím řádně informovat, jestli je opravdu nutné se včas registrovat? Víte už někdo jak to chodí?

Krásný večer
Pa, Kuželka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
9.11.06 17:32

Jani , to je super, že ses nám zase ozvala. Tak to bříško jsi měla fakt krásné! A já už konečně chápu, že to asi bude s těmi dvojčaty normální :oops: pořád si říkám, jak budu asi vypadat v devátém měsíci… když teď vypadám, že jsem před porodem :oops: a teď už to vím :wink: :D
Kuzelko , já mám pocit, že většina pražských porodnic vyžaduje včasnou registraci. Já jsem se k Apolináři registrovala cca v 18tt (stačilo telefonicky) a někdy kolem 30-32tt mám jít na první prohlídku. Jak to ale konkrétně je v Motole netuším. Jen vím, že v Podolí se muselo registrovat už ve 14tt.
Lio , s tou brzkou hospitalizací mi to taky přijde zbytečné. Snad se s doktorem dohodneš jen třeba na častější kontroly a hlavně ať holky vydrží co nejdéle :wink: .
Mě čeká zítra kontrola, tak jsem zvědavá… hlavně ta váha zase bude stát za to :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
10.11.06 14:18

Ahojky dvojtěhulky,

tak jsem se včera musela nechat ostříhat. Dvojčátka mě naprosto „vyžrala“ a odnesly to mé vlasy. Doslova slezly. Kadeřnice se docela zhrozila. Takže jsem skoro nakrátko. No, dřív jsem krátké nosila, ale teď si pořád nějak zvykám. Připadám si už jako taková mamina. Mamina kulička. Je fakt, že ten střih je asi usedlej, i když kolegyně v práci mi řekly opak. No, manžovi se to naštěstí líbilo. Ráno můj polštář taky vypadal líp (byl prázdný), tak snad se trochu vlasy zmátoří. Ovšem příští týden mě čeká kožní, protože kadeřnice mi říkala, že mám „postiženou“ i pokožku na hlavě, skoro jako kdybych měla lupenku. Zarudlou, lesklou a napnutou kůžu a jakoby malé stroupky. :(

Máte taky některá problém s vlasy? :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
10.11.06 14:39

ahoj holky
my pořád nevíme, jak na tom jsme, tohle pondělí se snad už rozhodne
AMC byla sice negativní, ale načetla jsem něco o reversním toku a vypadá to dost špatně … :cry:
no uvidíme v pondělí, možná pak už nebudu dvojtěhulka :cry:

jinak lioness
taky mi hrozně padají vlasy, na to jak se všude v příručkách píše, že by mi spíš měly přestat padat, tak jich v kartáči nacházím víc než dost
no doufám, že neskončím holohlavá :P

zuzika
pak napiš, jak jsi v porodnicích dopadla
já zatím nemám tušení kde rodit, jen mi doporučili ten trojlístek motol-podolí-apolinář
ale vzhledem k registracím, mě asi vezmou už jen v motole :?
zatím se jaksi nikde registrovat moc nechci, vzhledem k okolnostem

jani
nechat si nafotit bříško je fakt super nápad!
ačkoli máme pěkné ateliérové fotky ze svatby, nějak mě to vůbec nenapadlo, ale už s tím počítám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
10.11.06 14:52

Ahoj těhulky,
Jani, doufám, že se nebudeš zlobit, ale tvou nádhernou fotku jsem si „vypůjčila“ do naší únorové diskuse aby holky viděli, jak vypadá pořádné a krásné břísko :wink: :oops: Snad ti to nebude vadit. Každopádně ses všem moooooooc líbila.
Lio , s těmi vlasy jsi udělala určitě dobře, že ses nechala ostříhat. Vlasům se taky uleví a budou mít lepší prostor na regeneraci. Já jsem tedy spíše „dle příručky“. Vlasy mám naprosto v pohodě, možná mi dokonce začaly i méně padat.
Zuzajdo , myslím, že tě jako dvojtěhulku určitě ještě zaregistrují kdekoli. Není to nic závazného takže si klidně k tomu Apolináři zavolej. Pak je důležitá ta kontrola v 30tt a pokud na ni nepřijdeš, tak s tebou nebudou počítat… takže máš dost času si to mezi tím rozmyslet.

Dneska jsem byla na kontrole. Vše v pořádku, jen jdu za tři týdny na další kontrolu a na té se dr. rozhodne jestli půjdu do nemocnice. Dělají to preventivně na 2-3 týdny aby se nerozběhl předčasný porod a pokud bude vše v pohodě, tak pak pouští zase domů. Setkala jste se s něčím takovým některá. Já jsem na doktora koukala docela vyděšeně, vůbec jsem nepočítala se špitálem dříve než někdy v lednu (a to jen v případě komplikací, které zatím vůbec nemám) a vůbec se mi tam nechce… Tak doufám, že to za ty tři týdny bude v pohodě a nikam nebudu muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
10.11.06 15:27

ahoj holky,
Zuzajdo , doufam ze vsechno bude v poradku a budes tady porad s nama dvojtehulka - drzim pesti!
ja jdu na utz k tomu genetikovi v pondeli a v utery ke sve doktorce, tak doufam ze vsechno bude ok!
vlasy - me padaly i predtim takze s timto neporadim… me dokonce kdysi pichali nejake injekce proti padani…
nemocnice - ja se priznam ze ja jsem zas hrozny straspytel - ja bych to neriskovala, me se zminit ze me chcou pod dohledem, tak nevaham ani minutu… nerada bych neco zanedbala - ale takto to mam se vsim, takze zalezi na kazdem…
porodnice - ja jeste nikde nejsem, ale my tu mame jednu, tak doufam ze me proste vezmou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
12.11.06 12:17

Ahojte holky,

tak jsem zase jednou zavítala..vidím, že se tu pěkně zakulacujete..

Jani - krásné fotky…a teda opravdu břicho obřík..;-)

Zuzajdo - myslím na tebe a doufám, že bude všechno dobré..

vlasy - tak já s holkama i teď mám v těhotenství přímo hřívu…rostou jak zběsilý, ale za to první půlrok kojení..to jsem kontrolovala jestli už nemám lysiny…

preventivní hospitalizace - já bych nešla, když je všechno jak má, nevidím důvod..nebyla jsem ani mi to nikdo nenabídl…mě stačilo, že dr mě nechali 5 dní před porodem v nemocnici..nemohli se dohodnout kdy se bude vyvolávat já myslela druhý den ;-)…asi doufali, že v 39tt se to rozběhne samo což je sice fajn, ale já ač docela otrlý člověk prostě nemocnice ani dr vůbec nemusím,pro mě to byla muka a ležet pro nic za nic - už ani za nic…;-) já tam lítala po schodech, abych tomu pomohla, užírala se a docela mi to zkazilo poslední dny s holkama s břichem..a to mi ještě nechali jehlu v ruce kvůli zátěž. testu, že se bude opakovat..no vydržela jsem to první den jen do večera..a byla ze mě hromádka neštěstí..podle mě stačí klidový režim, má gyn.dr mě upozorňovala na týdny kdy si mám dát hodně pozor a já se to snažila dodržet…ale v případě, že je to opravdu nutné, jsou nějaká zdravotní rizika, a hlavně vy cítíte, že raději budete pod dozorem..určitě to není od věci.

no a jinak..nevím jestli jsem vám psala..čekáme kluka a bude to buď vodnář nebo ryba ;-) a cítím se výborně..pleť se konečně začala lepšit, už jsem myslela, že si budu muset pořídit nějaký šátek přes obličej ;-), únava trvá, břicho roste ;-)

mějte se já zase nakouknu teď spěchám takže jsem vás jen přelítla..

Zdenik a holky a špuntík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
14.11.06 10:29

ahojky
tak bohužel mám špatné zprávy
už nebudu dvojtěhulka, pokud budeme mít štěstí, budeme mít jedno mimi

to menší miminko se vyvíjí moc špatně, na vině je nejspíš nedostatečná placenta. Největší problém asi je, že mimi nedostává dost kyslíku, takže je vysoká pravděpodobnost velmi závažného poškození.
Sice doktoři předpokládají, že mimi odumře samo, ale čím později, tím vyšší riziko pro to druhé zdravé mimi.
Proto jsme se nakonec rozhodli pro redukci, i když riziko potratu mě děsí (15%!).
Jdeme příší týden, tak nám držte palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
14.11.06 11:21

Zuzajdo, tak to je mi moc lito! verim ze aspon to jedno mimco bude v poradku!!!!
my byli vcera na te genetice, cysty jsou tam furt, ale ta druha ledvina by mela fungovat…
a dneska jsem byla u doktorka, a ta byla s vysetrenim spokojena, akorat rikala at se setrim a necham se obskakovat!
a priste jdu na test cukrovky, to tam stravim cely den!
tak se vsechny opatrujte a ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
14.11.06 11:34

Zuzajdo,

to je mi moc líto. :( Držíme palečky, aby se druhé mimčo udrželo, ale určitě ano. Moc na Tebe myslíme.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
14.11.06 13:42

Zuzajdo, vsimla jsem si ze jsi zalozila novou diskuzi, ale pisi ti sem…
ja byla na te redukci 3/2, delali mi to v centru, rano mi dali kapacku asi magnezium, pak se divali na utz a pak mi pres bricho pichl jehlu… no, pak jsem si tam jeste polezela a pak jsem sla na tyden do nemocnice abych byla v klidu a davali mi tablety magnezia (doufam ze to pisu dobre)
asi 2× to kontrolovali utz… jinak se mnou myslim nic nedelali…
byla jsem myslim ve 12. tt
zakrok neni hrozny, spis asi ta psychika…
hlavne uz pak clovek nesmi premyslet, co by kdyby…
tak se hlavne opatruj a nic nedelej a drzim pesti at to dobre dopadne a druhe miminko je v poradku!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
14.11.06 17:30

Zuzajdo , je mi to moc líto, ale budu držet pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
14.11.06 20:05

Zuzajdo

ach jo…je mi to líto…držte se a držím všechny palce co máme doma

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová