Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
2.11.06 12:24

Ahojky!

Helli, děkujeme za každou radu! A moc chci pochválit tvá dvojčátka. Už několikrát jsem je obdivovala ve fotogalerii! :lol: Já mám dvojčátka po IUI. :wink:

Míšo, vidíš, tak Helli taky „bojovala“ s cystičkama a vidíš, má zdravá miminka, takže to bude OK, neboj se a věř si. :wink:

Zuzi a jakej jste nakonec koupili kočár? 8O Já jsem tohle asi „přeslechla“? Koupili jste toho Herqulese? 8O :wink:

Kuželko, jééé, tak mě kopou taky jen na pravé straně, tak se na to Dr. díval a říkal, že jsou tam obě napříč, jedno je hodně moc dole, proto ho necítím. No a já jdu taky v úterý na ultrazvuk (jdu na velký, budou se vážit miminka). Už se těším. A taky jsem zvědavá, jestli i do třetice potvrdí 2 holčičky. :lol:

Tak hezky nakupujte. Já se fakt cítím líp, když už něco mám. Ale nebojte, vemte si, že já tohle vše nakoupila pod jednou střechou během jednoho dne. Další den jsem si proto jen zajela s posilou (manžou) a autem. :lol: Jde to rychle. Akorát oblečky podle mě chtějí nakupovat postupně, ty moc najednou nejdou. :wink:

Tak krásný čtvrtek!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
2.11.06 16:25

Lio, tak at utz dopadne dobre… a jestli teda chces at jsou to dve holcicky! :)
Jo, Helli je velka bojovnice, uz mi pomohla pri redukci… moc na ni myslim a jsem ji vdecna…
tak se opatrujte…
jo, ja to jedno mam taky niz a zda se mi ze citim prave to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
3.11.06 19:05

Ahoj holky,
tak ti moji kluci byli posledně oba hlavičkama dolů (a krásně se k sobě tulili :D ), takže možná proto mě kopou úplně všude, protože jsou hezky vedle sebe. I když je asi zatím hodně brzy, takže je možné, že se ještě všelijak točí.
Lio , my jsme nakonec koupili z druhé ruky starší Inglesinu, protože momentálně splňuje všechny mé požadavky na první půlrok až rok. Korbičky se dají dát buď za sebou nebo vedle sebe a navíc k tomu jsou i autosedačky, které se dají dát na podvozek. To pro mě bylo docela lákadlo. Po roce bychom už koupili jenom nějaký nový lehčí sporťák nebo golfky. Herqulese jsme několikrát obkoukli a nabyla jsem dojmu, že je sice moc hezký, ale pro miminka mi přišly ty tašky strašně malé. Navíc dvě autosedačky na to nejdou dát. Možná o něm pak budu uvažovat jako o sporťáku, ale zase má nevýhodu, že nemá mezi dětmi přepážku… takže uvidíme. Zatím jsem ráda, že jsme to vyřešili takto. Nemluvím o tom, že jsme docela ušetřili :oops: .

Tak a ještě se musím pochlubit, že už mám doma ten podpůrný pás. Nemám od Anity, ale Maternu - nechala jsem si ho nechat napsat od doktora. A přijde mi to fakt docela super. Dneska jsem s tím tři hodiny lítala po bytě a myslím, že to snad pomáhá :D protože obvykle po úklidu necítím záda a teď jsem zatím v pohodě :wink: :D Ale asi to ještě ukáže čas. Dr. říkal ať ho nosím jen když se chystám na delší procházku nebo při úklidu, když jsem v klidu tak ho mám sundat.

Opatrujte se a dejte zase vědět novinky (hlavně po ultrazvuku :wink: :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
3.11.06 19:53

Míšo, myslím, že s tou redukcí jsi udělala dobře, protože 3 mimískové, to už není pro ženský a ani lidský organismus přizpůsobeno! :wink:

Zuzi, aha, tak to jste vyřešili moc dobře! No vidíš, tak každá korunka je dobrá! :wink: No, my máme nakonec objednaného toho Phila, šedou barvu a zelené vložné tašky. Přiznám se, že mi taky přijdou malinké :oops: , ale pořád si říkám, že budeme mít drobky a jakmile jim bude víc než půl roku, tak stejně už do vložné tašky chtít nebudou, to mi potvrdila každá mamina a i prodavačky z Babyshopu. Pak už budou jen teple oblečená a přikrytá dekami. :wink: A vzhledem k tomu, že nám se holky narodí koncem prosince, tak budou malinké a např. do dubna - kdy je ještě zima, se do vložné tašky (vlastně fusaku - je to 2v1) vejdou. No a pak od půl roku - cca od června budou už bez vložných tašek. Další zimu už jim bude rok, tak vložné tašky už mít nemusí. :wink: Snad jsme to promysleli dobře, ale kamarádky maminky mi to vše odkývaly. :wink:

Jinak kdyby jste chtěly vidět mou aktuální fotku (tedy ze 29.tt), tak ji mám ve fotogalerce - LEDEN 2007. :wink: Břicho ale schovávám pod halenou. :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
3.11.06 19:55

Nebo já jí dám rovnou sem, ať nemusíte hledat. :wink: A koukejte sem taky přidat vaše fotky aktuálních dvojdomečků!!! :wink: :lol: Ať nejsem jediná! :wink:

Pěkný víkendík! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
6.11.06 10:31

Lio, tobe to ale slusi!!!!!!!
my byli v patek v kurzu a pani mi ten pas docela rozmlouvala ze u tech dvojcat - a kdyz mam jedno jeste niz… tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
7.11.06 08:25

Přeji krásné dobré ráno!!!

Připojuji se :-)
Lio, moc Ti to sluší :wink:

Včera jsem byla na pravidelné kontrole u gynekologa, který mi řekl, že je vše v pořádku - víc jsem z něj nedostala…
Dneska jdu na UZ, tak se moc těším, že mimi uvidím. Také jestli uvidím, kde se vlastně melou, protože opravdu kopou jen na pravé straně bříška. Ale včera jsem slyšela obě srdíčka :-)

Pás jsem si pořídila a opravdu jej využívám, když jdu na delší procházku či se pustím doma do úklidu - protože bez něj to pak stojí fakt za to!!!!
V sobotu jsem převlékla cíchy a nevzala jsem si ho. Jak jsem si v neděli ráda vzpomněla, že jej mám.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No a na dnešek jsem se už vyspala bez bolestí zad… :-)

Krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
7.11.06 10:40

tak ja uz tomu rozumim :) ja ten pas vlastne nepotrebuji, protoze nic nedelam! :) takze je to vyresene :)
Lio, mozna jsi to tu uz psala, ale muzu se zeptat kolik mas roku?
Kuzelko, jsem rada ze srdicka bijou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
7.11.06 17:53

Miso , teď jsem se fakt pobavila :D :D

Lio , jsi fakt šikulka. A přijde mi, že to bříško máš pořád takové malučké :wink:
Kuželko , to je fajn, že je vše OK. Mě čeká taková ta běžná kontrola bez UTZ teď v pátek a myslím, že z dr. toho taky více nedostanu (doufám tedy, že je vše Ok :oops: ).

U nás nastal velký pokrok ve výbavičce. Hurááá. Kamarád mi přenechal pár věcí… skoro novou postýlku, monitor dechu (takže už máme dva :wink: ), sterilizátor, vaničku, kolotoč na postýlku, chodítko a ještě nějaké drobnosti, takže se nám pokojíček už slušně zaplňuje :wink: :D Ještě v tom někdo musí udělat pořádek :oops: . Ale musela jsem se pochlubit, protože mám fakt radost hlavně z té postýlky (přivezl ji složenou takže už to tady fakt vypadá jako dětský pokojíček :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
8.11.06 09:24

jeeee, Zuziko , ty uz zacinas dalsi tyden :)
my zatim s vybavickou nepokrocili, ale v tom prosinci jsme domluveni s pani s dvojcaty na nejake veci…
holky, nevite co Oren?
Lio , to je fakt, kde mas to velke bricho? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.11.06 14:56

Zdravím všechny a doufám že se vám všem dobře daří.

Včera jsem viděla obě mimi na UZ :-)
Potvrdili nám Anetku a Matěje :-)
Hned jsem po návratu domů šla nachystat dětem věci do skřínky. Anetka je na levé straně bříška a Matěj na pravé, tak jsem jim podle toho naskládala i věci do skřínky.
Koncem měsíce si jdu vyzvednout péřovou vložku do zavinovačky, kterou jsem nechávala přidělat a stávající čistit. Ještě nejsem rozhodnutá jak s peřinkou do postele. Zda z peří, či deku. Kubík měl také péřovou a nebyly s tím žádné problémy, tak uvidím, jak se domluvíme s manželem…
V sobotu jdeme zamluvit kočárek Jané twin two s korbama Matrix. Snad nebudeme litovat…

Jak jste na tom s bříškama…? Jsem už jak slonice…
Krásný den, PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
8.11.06 18:59

Miso , Oren psala do února. Myslím, že je vše OK, jen psala, že už 4.1. nastupuje do nemocnice, což mě docela vyděsilo. Ptala jsem se proč - zatím se neozvala…
Kuzelko , gratulace k UTZ! Tak zatím seš jediná s párečkem. Máme to tady aspoň docela pestré :wink: :D S tou peřinkou to budu řešit povlečením takové modré flísové deky z IKEA (tuším, že stála 59,–) Myslím, že to bude úplně stačit. Švagrová má taky únorové dítko a v pohodě s tím vystačili. Až později asi koupíme klasickou peřinku(nebo spíš něco z dutého vlákna nebo tak něco).

Holky chci se zeptat… myslíte, že se prckové mají ještě šanci nějak moc přemisťovat v bříšku? Nebo už zůstanou tam kde jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
8.11.06 23:22

Ahojky děvčata!

tak se opět hlásím! :wink: Děkuji za pochvalu břicha, ale já ho fakt mám velký, jenom to nikdo nevidí! :lol: :wink:

Míšo, je mi 26 let. :wink: Jinak jsi mě rozesmála s tím, že pás nepotřebuješ, že nic neděláš. Ty jsi kecka. :lol: Mně teda taky pás pomáhá. Akorát se mi obarvil od džínů. Takže je domodra. :oops: :oops: :lol:

Zuzi, tak to je fajn, že jste takto pokročili s výbavičkou. Přiznám se, že teď docela řeším ty monitory dechu. Koupit, nekoupit. Spíš jsem si řekla, že to zkonzultuju s doktory v porodnici a uvidím pak. :wink: Ale jistě je to užitečná věc, to nepopírám. :wink: Aspoň se člověk v klidu vyspí… :wink:

Kuželko, tak máte opět potvrzený páreček? To je nádhera! To byl můj sen, ale i 2 holčičky mě těší. :wink:

Jinak my jsme byli v pondělí v Praze a nakoupili jsme nějaký nábytek pro mimi. A taky taková ta lehátka pro mimi. Vše jsme vybrali v KIKA. Ten obchod se mi moc líbil. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
8.11.06 23:33

Tak a teď ještě musím poreferovat o mém UTZ. :wink:

Včera jsem byla na velkém UTZ ve 30.tt. (Byla jsem přesně 30+3tt). Doktor nám opět potvrdil 2 holčičky, jedna sice opět stydlivka, ale nakonec tu svou pipinku ukázala. Takže už snad věřím dvěma holčičkám. No a pak je doktor vážil a dost nevěřil, protože jsou to prý pěkní mackové. Jedna má 1800 g a druhá 1600 g. Pořád nevěřil, kde to mám naskládaný. :wink: Moc miminka pochválil. Tak jsem měla obrovskou radost. Doufám, že takhle budou pokračovat dál a mohla by se narodit s pěknou porodní váhou. Jedna holčička je stále napříč. Druhá se malinko přetočila. :wink:

Pak mi ovšem řekl, že v naší nemocnici je pravidlem hospitalizace 4 týdny před císařem. Tak jsem se zhrozila, protože to by mi zbývaly už jen cca 4 týdny „na svobodě“. Ptala jsem se proč. Tak mi říkal, že se pak hodně sleduje množství plodovky, pak jestli si dvojčátka „neužírají“. Měla by mít podobnou váhu. Ne velký rozdíl, to je pak průser. Kontroluje se čípek a dělá se CTG. No, tak jsem škemrala, že se cítím fajn a srším energií, jestli bych nemohla nastoupit dýl. Tak říkal, že se pak domluvíme. Že se uvidí. Myslím, že 14 dní předem by stačilo. To bych byla šťastná (mezi námi, stačil by i týden). Ale oni se asi bojí, protože se nesmí rozběhnout dříve spontánní porod, pokud plánují císaře. :wink: Jinak čípek mám zatím CS4 (ale podle tabulky v průkazce to odpovídá mému stádiu těhu). :wink:

Bříško už mi tolik netvrdne. Jinak já už si teď chystám pomalu věci do porodnice. Člověk nikdy neví a je fakt, že manža by pak asi vůbec nevěděl, co kde koupit. :wink: Ale snad ještě chvíli vydržím na svobodě. :wink:

Tak toť moje story. :lol: :oops: :wink:

A děvčata! Koukejte přihodit ty vaše fotečky dvojdomečků!!!!! :wink:

P. S.: zítra se jdu ostříhat. Začala jsem nadměrně pelichat. Je to už opravdu neúnosné. Třetina vlasů je pryč. Takže jsem zvědavá, co mi ta kadeřnice na hlavě vykouzlí! :wink:

Dobrou noc

LIO :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.11.06 00:22

Ahojky,

hlásím se po delší době, vůbec nemám čas psát. Číst ano, když chovám a kojím, tak je času habaděj. :D

Kluci jsou pěkní macci, minulé pondělí měli v necelých 6 týdnech Honzík 4850g a Jiřík 4750g. Taky mám občas pocit, že mě chtějí sníst. :D

Já jsem byla včera na kontrole po šestinedělí a taky v pohodě. Ještě musím zajít k obvoďákovi, aby mi poradil co s tím mým břichem. :( Mám rozestup přímých břišních svalů a pupeční kýlu.

Lio, nechápu, proč hospitalizují tak brzy. A už vůbec nechápu, proč by si dvojvaječná dvojčátka měla užírat. Jestli tím pan doktor myslel transfúzní syndrom dvojčat, tak ten se fakt týká pouze jednovaječný a ty máš dvojvaječné, ne? Tam se může stát, že se každé vyvíjí jinak. A navíc pokud by syndrom byl, tak už dávno je. Prostě ty spojky v placentě buď jsou nebo nejsou, ale pokud každé mimčo má svou placentu, tak se to stát nemůže. :P

Holčičky mají fakt parádní váhy, určitě budou pěkně veliké. A na fotce Ti to moc sluší. Jo, monitor dechu je určitě dobrý, jen si nejsem jistá, jestli Ti u dvojčat zaručí klidný spánek. Já nespím víc jak 2h v kuse. :(

Holky, nezvládám už na nic reagovat, jdu do postele než se ti maličtí hladovci vzbudí.

Ještě Vám přihodím fotku, ať máte představu, jaké jsem měla břicho.

Mějte se krásně a pohlaďte bříška.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová