Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17910
2.12.06 20:47

Moc díky za povzbuzení :P Asi dneska radši zalehnu, protože pak zas bud vstávat na záchod a navíc určitě uprostřed noci řešit vyzvedávání ze školky a pod. :wink: Určitě se ozvu a vám všem šťastné těhotnění!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
2.12.06 20:56

Lio , tak pupík už máš nádherný! Teď tedy snad poprvé přiznávám, že je poznat, že jsi napřed. :oops: :D Ale slibuju zítra fotečku, manžel slíbil, že mě zase vyfotí :wink: :D S přípravama už jste to tedy hezky zmákli. S tou kosmetikou máš určitě pravdu, taky budu kupovat minimum, ale chci koupit alespoň dětské mýdlo, líh na pupík a olejíček na tělíčko (švagrová doporučila obyčejný Aviril). Z těch jednorázových věcí jako jsou vložky a kalhotky mám po jednom balení, vůbec netuším kolik toho bude potřeba, ale lékárný fungují stále, takže když tak to bude shánět manžel :wink: :D
S tím kočárkem jste určitě udělali dobře, že jej chcete vyměnit. Jednou jste si objednali šedý, tak přece za 20 tis. nemůžete přistoupit na modrý, jenom proto, že to nějaký moula spletl.
Kopání a pohyby cítím taky hlavně vpravo a nahoře. Myslím, že to je v pořádku, protože i doktoři doporučují spát hlavně na levém boku - z toho usuzuju, že je tam mimčo (nebo mimča) nejmíň natlačeno a tudíž je hlavně vpravo :wink: :D .
Nohy mi zatím neotékají, i když poslední dny se cítím celá na odpis, takže kdo ví, jestli se to už neblíží :D
Dneska jsme vyrazili na jedny z posledních nákupů. Koupila jsem látky na povlečení do postýlek a taky jsme koupili krásnou výzdobu s medvídkem Pú do pokojíčku. Nějak ani manža neodolal a říkal, že chce aby to tam měli kluci krásné :wink: :D

Eliško , gratuluju!!! Rozhodně je to krásná zpráva, i když chápu, že se to tak první den nemusí jevit. Určitě to zvládnete, hlavně je super, že máš podporu manžela. Já sice zatím žádné děti nemám, ale můžu tě uklidnit, že rozporuplné pocity jsou zcela normální. Já jsem první den probrečela… Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, na prvním UTZ byl vidět jen jeden váček. Vše tedy OK. Za týden jsem šla na kontrolu a to byl ten šok, kdy mi řekl dr. že tam jsou dva 8O . Cestou domů jsem se sice nenabourala, ale fakt jsem ji probulela. A když jsem večer přišla z práce domů, hodinu mi trvalo, než jsem to řekla manželovi… a to ještě tím stylem, že jsem mu jen dala fotku z UTZ, protože jsem nemohla ani mluvit (opět šílený brekot :D ) Chudák byl z toho sám v šoku, ale když viděl mě, tak to začal brát jen pozitivně aby mě povzbudil. Dneska se na prcky oba strašně těšíme (a to i přesto, že manžel tajně doufal alespoň v jednu holku a čekáme dva kluky - myslím, že už mu je to jedno :wink: :D ). Pravdou ale je, že až do 12tt jsme stále čekali, zda vůbec můžeme o dvojčatech mluvit :oops: .
Moc držím palce a samozřejmě tě vítám u nás „v klubu“ :wink: :D Určitě dej vědět jak se vám daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
2.12.06 21:21

Zuziku,
jak píšeš o tom, jak jste se vše dozvěděli, tak jsem si vzpomněla na nás…
Manža byl zvědavý a chtěl prcka vidět. Já vše s doktorem předjednala a on mi povídá, jak ho překvapuju a že jsou tam dvě. Pak zavolal manžela a já se jen a jen smála a brečela dohromady..
V každém případě je super, že nás naši chlapi drží!!!!!!!!!!!!!!!!
Přesně jsem byla v šoku a řešila vše s dětmi spojené. Manža mě ale uklidnil a upozornil, že vše budeme řešit až v ten daný okamžik. Byla jsem fakt zralá na panáka… Pak už jsem se jen bavila reakcemi ostatních lidí… 8O

Mám pocit, že jsem den ode dne o centimetr větší a už se neunesu…
Zítra se jdeme podívat na vánoční trhy. Tak jsem zvědavá, jak to zvládnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
2.12.06 21:44

Kuzelko , jojo chlapi :D Musím ale říct, že je to jedno z nejkrásnějších období jaké jsem zatím zažila a jsem strašně ráda, že to tak s manželem prožíváme :wink: :D
Mějte se hezky, dneska už peláším do pelíšku :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
2.12.06 22:23

Jelikož je to moje druhé těhotenství, věděla jsem předem, že budu pěkně rozmazlovaná.
I když je manžel teď hodně v práci, tak si ale každou chvilku s ním vychutnávám… Také ale Kubík už se moc na dětičky těší a je moc prima!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
3.12.06 08:27

ahojte,

tak..jsem zase tu..;-)

Eliško - gratuluju a věřím, že šok to musel být…a 4 děti…zvládnete ..opravdu, starší děti budou čímdáltímvíc ;-) samostatnější a dvojčátka jsou opravdu v pohodě. a počkej za pár let jak u vás bude veselo ;-) hlavně, aby se vám pokud možno všechny rizika těhotenství vyhýbala a bylo všechno v pořádku. takže držím palce!

ke kosmetice..co si teda pamatuju - tak já si pořizovala mycí gel od biodermy - je bezparfemový, nedráždivý a výborný..stačí na umytí malé množství dlouho vydrží, holky jsem s ním umývala tak rok a půl i s vlásky! na tělíčko jsem měla mléko taky od biodermy a bylo super..ale holky na to stačí obyč. modrá indulona ta je prostě nejlepší ;-) a doporučuje se i na AE..co si pamatuju tak dětská mýdla klasická (johnson a pod - vůbec kosmetika johnson se před třemi lety dost nedoporučovala) se nedoporučují a olejíčky prý dost vysušují pokožku..co můžu radit raději nakupte dražší přírodní a bezparfemovou kosmetiku - vyplatí se…v lékárně vám určitě poradí a na netu je také spousta info. co si myslím, že na nákup stačí: něco na umývání, něco na opruzeniny (rybilka, rybí mast aj), něco na namazání a pro sebe je výborný na popraskané bradavky tak na opruzeninky pro mimčo - bepanthen. a když olejíček tak bych šla do balnea hermal - dá se dát přímo do vody, nebo rovnou mazat.
ale nejsem zase tak sběhlá v dětské kosmetice..takže určitě když si najdete nějaké podobné diskuze je určitě víc možností…mě stačilo tohle. tak snad nejsem zas tak od věci…;-) a vidíte..díky za připomenutí..po vánocích obrazím lékárny ;-), jo a co se vám vyplatí jsou protipočůrávací ;-) podložky..já kupovala ve zdravotních potřebách klasické (mají větší rozměr než ty kupované v dětských prodejnách a obě holky se na ni vlezly)..hodí se k dr. na přebalování, na prohlídky, popř. když budete chodit na plavání, na cvičení, na návštěvu..prostě někdy se nehoda stane a podložka se rovnou vyhodí. ale to asi znáte ;-)

a co jsem …no teď nevím..;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.12.06 11:57

Před několika dny jsem objevila tuhle diskusi, tak se hlásím mezi maminy čekatelky. Jsem v 33.tt a čerstvě na mateřské (od 1.12.) - takže teď mám čas i na ten Internet (zatím) :). Doma mám 8-letou Báru a na cestě další dvě cácorky. O dvojčatech jsem se dozvěděla až v 17.tt při amniocentéze, takže šok. Ani bych nevěřila, že je ve 21.století něco takového možné. Na druhou stranu se rychle vysvětlilo, proč mi tak výrazně roste břicho :). S úsměvem vzpomínám na slova mého gynekologa: „Gratuluji, ano, je to těhotenství, 5.týden a dítě je jedno.“ Od té doby beru všechny informace o dění v mém břiše s rezervou…

Mějte se a opatrujte své drobečky nebo bříška (v našem případě spíše BŘICHA).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
3.12.06 12:21

Ahoj Dito , vítám tě tady… v našem zdravotnictví je možné všechno :D (tím nechci nadávat…). Dokonce jsem četla, že se dr.Koucký z Apolináře někde přiznal, že odhalil třetí miminko u jedné paní až snad někdy ve 34. týdnu - dr. i paní celou dobu počítali s dvojčatama… taky dobrý…
Jinak zdravím Ostravu… mé rodné město! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
3.12.06 12:29

ahoj Dito ..vítej a gratuluju ke dvojčatům …ono je to možné..protože druhé prostě bylo schované..byla jsi na utz ve 12tt? kamarádce zjistili dvojčata ve 20tt..takže nejsi rozhodně sama ;-) holky určitě bude zajímat tvá příprava..kočár a tak..takže jestli máš chuť určitě napiš..jak se u vás vede s dvojčaty ;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
3.12.06 12:36

Ahojky děvčata,

Dito, vítám tě mezi námi a jsme na tom dost podobně. Já nastoupila mateřskou 2. 12. Začínám 35.tt a taky čekám 2 holčičky! :lol: Vzhledem k tomu, že v naší porodnici ukončují dvojčata ve 37. - 38.tt je to u nás už docela na spadnutí a tudíž počítám s porodem kolem Vánoc či Silvestra. Tak si nadělíme ty nejhezčí dárečky. :wink: Jak to bude u tebe? Mně plánují císařský řez z důvodu špatné polohy miminek a malé pánve (jsem vůbec celá drobná a prcek). :wink:

Eliško, taky tě tu moc vítám. Věřím, že dvojčátka byl šok. Já to 14 dní rozdýchávala. Manža to ovšem vzal hned a perfektně. Pro babičky a rodinu to byl taky šok. Vzhledem k počátečním problémům jsem byla moc ráda, že se nakonec těhu udrželo. Věřím, že máš strach, protože dvojčátka se vždy berou jako rizikovější. Ale já měla taky a moc velkej, protože jsem malá, drobná, nikdo si nedokázal představit, kam ty dvě nacpu. Dokonce mi doporučovali redukci, jenže to já nedokázala. A vidíš, už se nám blíží konec a musím říct, že jsem se v těhu cítíla perfektně. Teď ten konec je tedy horší, začínám otékat a jsem těžkopádná, ale to znají i určitě těhulky s jednočetným těhu. :wink: Držím moc palečky, ať je vše v pořádku! :wink:

Zuzi, no, věř mi, že to moje břicho už je zase větší. Ta fotka už je postaršího data. :wink: :lol: Jinak musím říct, že zlatý druhý trimestr! :lol: Dnes jsem se vzbudila oteklá, nohy, ruce. Hlavně pravá ruka je jako kdyby mě štípla vosa. Nemůžu ani zmáčknout prsty. :oops: :oops: :lol: Už asi moc pohody nebude… :?

Zdeniku, já dostala od kamarádky zase doporučenou kosmetiku pro mimi od Altermedu, je to také hypoalergenní a prodávají ji v lékárně. Je to většina bez parfémů a barviv a s přídavkem Panthenolu. Jinak pak mám jen dětské mýdlo, ubrousky na zadeček sensitiv a Bepanthen na zadeček (a na bradavky). Časem bych chtěla i dokoupit zimní krém pro mimi od Altermedu. :wink: Jinak Zdeniku, když jsi dvojčátka kojila, kojila jsi je souběžně nebo každé zvlášť? Já teda pořídila kojo polštář, ale zatím teda jsem na to zvědavá, jak to všechno bude. :wink:

Tady je odkaz na tu dětskou kosmetiku v lékárně (Altermed):

http://www.altermed.cz/…air-and-body

A tohle mlíčko jsem koupila:

http://www.altermed.cz/…47037409.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
3.12.06 12:41

Jéé, to jsme se tu nějak sešly v podobný čas! :lol:

Dituš, napiš nám, to je pravda, třeba jaký máte kočárek atd., atd.

Jinak děvčata, to si pište a vy jste mě v tom utvrdily, že chci ten kočár vyměnit. Z modrého je mi do breku. To je takový ten tmavomodrý a štvalo by mě, koukat na ten kočár každý den. Je hezký, ale je klučičí. A navíc ty zelené vložné tašky se s tou tmavomodrou teda pěkně tlučou. Já chtěla šedý, protože holčiny budou mít vše do pastelových barev a do růžova a šedá je neutrální, k ní se hodí vše. :wink: A máte pravdu, dávám 20.000, tak přeci nebudu dělat nějaké kompromisy, ne? :wink: Snad to dobře dopadne. Pořád se bojím, že při mé smůle mi zůstane ten modrý. :? Uf, zítra bude pán volat, tak snad pořídím dobře. :wink:

Užijte si neděli. :wink: A pohlaďte pupíky!!! A přihoďte sem fotky!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.12.06 13:07

Zdravím Zuziku - ostravskou spolurodačku - ale samozřejmě i celý dvojtěhotný zbytek republiky :) .

Lioness , jsme na tom fakt podobně. V pondělí jsem byla na UTZ a holky mají obě 1800g a jsou hlavou dolů - aspoň zatím - a já fakt netuším, jestli mají šanci se ještě přetočit jinak. Ale hlavně - vůbec to neřeším, protože jak jsem psala, veškeré tyto informace beru s rezervou. Rodit můžu teoreticky spontánně, ale po svém prvním porodu po tom nijak neprahnu, hlavně bych ráda, aby to bylo rychlé a bezpečné pro prcky - klidně se nechám vykuchat. Takže uvidíme.

K tomu mému dvojčecímu překvapení… Ve 12.tt mi UTZ nikdo nedělal, šla jsem až na AC v 17.tt (kvůli věku 36 let), podrobný UTZ v nemocnici jsem absolvovala až po AC v 19.tt. Mimochodem tam už jsem byla známá jako „ta, co se to dozvěděla až tady při AC“ a taky mi tam povídali o mamince, co císařem rodila dvojčata a vyndali tři! Sestřička s doktorem se přitom dohadovali, jak je možné, že si toho třetího nikdo nevšiml. Takže tak.

Zatím pa, ke kočáru se vyjádřím později. To je taky kapitola sama pro sebe, hodná 21. století a rozvinutého kapitalismu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
3.12.06 13:55

Dituš, tak váhy už máte pěkné!!!!

My měli na ultrazvuku ve 30. týdnu váhy 1800g a 1600g, tak doufám, že od té doby jsme už zase poporostli. Ale jsem si jistá, že jo, protože břicho mi roste před očima a váha je taky vyšší. :wink:

A čekáš jednovaječná dvojčátka nebo dvoj? Já čekám dvojvaječná. Takže holky asi na chlup stejné nebudou :lol: .

Pak nám sem napiš ještě tvojí story s kočárkem. Věřím, že to story může být. Mně stačil náš výběr. :wink:

Tak zatím papa LIO :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.12.06 18:18

Holky jsou asi dvouvaječné. V tom 17.tt, kdy na dvojky přišli, doktor říkal,že UŽ se to nedá s určitostí poznat, ale že to VYPADÁ na dvouvaječná.

Kočárek jsem vybrala Herqules v šedočervené kombinaci a jak jsem si myslela - zavčas - v říjnu - jsem ho objednala v BabyExpertu. Jenže v listopadu nám volali, že kočár bude až v lednu. Možná. Na to jsme reagovali otráveně tak, že jsme si nechali vrátit zálohu s tím,že ho koupíme jinde. V nejhorším se po něm mrkne manžel přímo ve Švýcarsku (je to švýcarský výrobek), kam letěl v listopadu na školení. Jenže ouha. Poté, co jsem obtelefonovala všechny kamenné prodejny BabyExpertu (kromě té ostravské je to Praha, Brno a Hradec Králové), jsem zjistila, že v republice prostě tento kočárek na skladě není. A nebude. Minimálně do toho ledna. A i to bez záruky. Ve Švýcarsku manžel rovněž neuspěl, přímo v Bernu je to se zbožím na krámě ještě mnohem horší než u nás. Takže jsem se rozhodla vydržet s nervama a čekám na ten leden… :x
Možná přece jen koupím nějaký jiný kočár, ale nevím nevím… Zatím trvám na tom, že chci vozit miminka obličejíky k sobě a to příliš mnoho sporťáků s vložnými taškami neumožňuje.
Jo ještě jsem zapomněla napsat, že v průběhu naší kočárkové anabáze byl tento zdražen o dalších 1400Kč, protože dřív byl nánožník v ceně, zatímco teď už se platí zvlášť. Dobrý, co?

Lio , koukala jsem na ten Tvůj Phil, sporťák vypadá skvěle, subtilně, moc se mi líbí, ale nikde jsem nenašla ani jeden jediný obrázek s vložnými taškami pro novorozence. Máš nějaký tip, kde je k vidění? U Phila se taky nedají mimča otočit k mamině, že jo…

Papa

P.S. Do Ledna 2007 jsem přistrčila svou aktuální fotku. Přímo sem ji nějak neumím dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
3.12.06 19:34

Lioness - já kojila zvlášť…a tuším jsem to tu už popisovala o pár příspěvků dál..holky byly opice dohromady to nešlo..ani za miminek ani když byly větší..rozptylovaly se a byla to ohromná sranda - výborně se bavily u prsa nedbajíc zoufalé matky..;-)
a ta kosmetika vypadá dobře, zaujala mě ta mycí koupel i krém, asi vyzkouším, je levnější než ta bioderma (aspoň co si pamatuju ;-) a taky budeme mít po novém roce info od tebe jak si s tím spokojená..;-)

Dito - tak to bude asi ono..v tom 5tt je to přehlédnutí asi pravděpodobnější (i když…), a řekla bych že velká většina těhotných, aspoň co vím, chodí na utz i ve 12tt a někdy to bývá první utz… takže se to prostě dozví dřív..no musel to být šok…;-), já je zjistila právě ve 12tt - první utz v tom těhotenství..teď mě dr. poslala s předstihem, byla zvědavá jestli tam nejsou zase dvě ;-) a vidím, že se mají děti taky pěkně k světu..kdy máš termín..teda jestli jsem to nepřehlídla ;-)

jo a shánění kočárku..vyhlídnutého…vůbec se nedivím, že jsi nepochodila..ono i sehnat na běžně dostupný kočárek, dvě nová kolečka dá pěkně zabrat..docela se divím v dnešní době…držím palce ať pochodíte.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová