Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Miso, drahé mi přijdou všechny
, ale tenhle bude patřit nad průměr
Mě na něm jenom vadí právě ta malá kolečka a nejsem si jistá zda projede 80cm dveřmi. Ale zase ten Hartan se určitě už dá koupit z druhé ruky
![]()
Já jsem se teď zamilovala do toho Herqula
, jde k němu dokonce levně koupit adaptér na autosedačky. Teď jsem ho ukazovala manželovi a taky se mu líbí… tak teď na něj ještě musíme kouknout v reálu.
no, ten oranzovy pod nim je jen za 8200,– to je dobry ne? akorat nevim jestli je to i sportak?
to jsi me ted trochu nalomila, protoze i manzel se ptal a co ty male kolecky ve predu? tak ted nevim… mel starost jak to bude ve snehu…
no, jeste obejdem i jine prodejny a tak…
Cena toho Dorjanu je slušná, v detailu je fotka i sportovní verze, takže to určitě půjde. My bychom radši právě tříkolku s otočným předním kolečkem kvůli manipulaci, protože když vezmeš, že v roce budeš tahat cca 40 kilo (necelých 20 kočárek a dětí každé tak 10 kg), tak představa, že jej musím v každé zatáčce nadzvedávat
to bych se docela nadřela!
Ta malá kolečka u Hartanu můžou a nemusí vadit. Záleží kde s tím budeš jezdit, ale pravda je, že ve sněhu jsou velká kola určitě lepší.
Už se ti Miso líbil nějaký kočár v reálu?
ahoj Zuzi, prave vcera jsme se byli divat na nejake kocarky, meli tam jeden takovy velky i s velkyma kolama, ale mel pevne dna a me nahlodala ta pani s dvojcatama, ze jsou lepsi ty tasky…
a pani rikala za ten hartan je lehky a kola se hybou a ze ho dost kupuji a ze tak za 3 tydny ho tam budou mit, tak se mame prijit podivat…
jeste pojedem do jedne prodejny, ale me prijde ze pro dvojcata maji spis skladem nez na prodejne!
a trikolka se mi ted zrovna zase nelibi… ale uvidime za nejaky cas…
a co jinak? jak se citis? a uz vite co to bude nebo to jeste nejde zjistit?
Ahojky holčiny,
tak u nás jednoznačně vede tříkolka, protože jsme s manžou sportovnější typy a hlavně manža by chtěl s kočíkem bruslit. No a pravda je, že když je u tříkolky to přední kolo aretační (dá se zafixovat a nebo nemusí), tak to usnadní to nadzvedávání při zatáčení. Já chci určitě větší kolečka (budeme mít zimní mimča - tak do sněhu) a nechci mít v kolečkách ty drátky, prý dost reznou (ale ono to na fuknčnosti asi neubírá, spíš jen na kráse
).
Jen mě mrzí, že dvojčatovské kočíky většinou nemají na krámě, tak jak si ho pak člověk má prohlédnout?
![]()
My už asi opravdu vybráno máme (ten Jogger od Childwheels), ale trochu mě nahlodala Zuzi, že má malá lůžka. Proto bych ho chtěla vidět v reálu. ![]()
No a hlavně se bojím, do jakého auta se vlastně takhle široký kočár vejde? My totiž budeme měnit i auto. Máme sedan a chce to alespoň kombík. (i když já bych brala i rodinnej vagón a nebo jeep, ale to jsou jen sny
).
Dneska si jdu vyzvednout ten těhu pás, už mi přišel. Bude stát 700 Kč. Bude to ten „s ponožkou“, tak cena je lepší než na netu. ![]()
Tak zatím papa!
ahoj lioness, ja kdyz rekla ze chci trojkolku na brusleni, tak se manzel smal, ze nekoho prejedu, ja jsem totiz zacatecnik a hrozne kopyto! ![]()
a odkud mas vlastne ten pas? asi se taky po nem mrknu…
taky me trochu stve ze se na ty kocary nemuzes moc podivat… ![]()
jo, takovy jeep, bych si taky nechala libit ![]()
Lio , ono to bude s tou šířkou lůžka asi problém u většiny dvojčatových. Já jsem volala na Černý most do Babyexpertu jestli mají fyzicky ten Herqules (mají) a jestli mají i ty korbičky… a paní mi řekla, že se používají ty tašky pokud to chci od narození. Korbička že se dá na:,–(it jedna
tak jsem moc nerozuměla a zeptala se jestli je jako společná… a ona že ne… tak nevím. Docela jsem z toho pako, ale podíváme se reálně a zeptáme se na to přímo v prodejně. No a korbička má šířku 35,5 cm, ale taška myslím jen 30cm
tak si vyber… Jak je to u toho Joggera? Dají se opravdu na:,–(it dvě korbičky? Už jsi ho viděla?
Auto s manželem teď taky vybíráme, protože naše současná malá felicie nám bude malá ![]()
Až odzkoušíš ten pas, tak poreferuj ![]()
Ahoj všem ![]()
pročítala jsem tu diskusi ohledně kočárků. Jsem v 17. týdnu a termín mám až 20.2.2007, a tak také řeším, jaký pořídit kočárek. Ještě k tomu musím mít kočárek s dětmi za sebou, protože žádný vedle sebe mi neprojede naším výtahem.
Dneska jsem objevila Peg Perego duette sw - ale nenašla jsem zda se do něj dají pořídit tašky? Nevíte náhodou někdo.
http://batolata.mimishop.cz/detail.php?…
Pak ještě se mi líbí - a to i cenově kočárek Oregon tandem BABY WELT
http://www.bazarkocarku.cz/index.php?…
do toho tašky prodávají, ale nevím, jestli je vhodný do zimy a hlavně do sněhu, i když ve městě.
Co vy na to?
Díky Jana - a omlouvám se, že jsem sem tak vtrhla ![]()
Ahoj kuželko Jani,
to vůbec nevadí, že jsi k nám vtrhla, jen sem choď i nadále. V jednotě je síla!!!
A víc hlav, víc ví! ![]()
Ty kočárky, co jsi sem dala, jsou moc pěkné. Ten první mi nabízela u nás paní v babyshopu. Ten volant je zvláštní, možná i praktickej na ovládání takhle dlouhého kočárku. Ale fakt nevím, zda se tam dají dát ty vložné tašky. Spíš tam asi zkus zavolat a pozeptat se. Nánožník tam půjde určitě. Bude spíše pro starší děti (od půl roku dál…).
No, já včera dostala od kamarádky knížku „dvojčata“ a jsou tam různé tipy a rady a taky rady ke kočárkům. A psali tam, že nevýhoda kočárků za sebou je, že jsou nestabilní, že když se děti nakloní na stejnou stranu, může i přepadnout, takže si vybírej asi radši takové, co mají větší kola a lepší stabilitu. Chápu to s tím výtahem. My pro změnu bydlíme ve 4. patře bez výtahu
. Takže my asi budeme nechávat kočík v autě a děti tahat nahoru. No, bude to horor. Už teď se trochu děsím.
![]()
Míšo a Zuzi, už mám ten pás. Včera jsem ho měla na sobě půl dne ve městě a musela jsem ho malinko povolit, protože mě tlačil, ale zase jsem si připadala taková jakoby „podepřená“. Hezky jsem ho zamaskovala oblečením. Ta ponožka přes bříško je docela příjemna. Hlavně v zimě bude. ![]()
Míšo, já si ten pás objednala u nás ve zdr. potřebách, je od Anita Maternity a stál rovných 700 Kč. Na netu ho mají za 990 Kč. Takže cena dobrá. Je to přesně tenhle:
http://www.promi.cz/…foto/640.jpg
No a mám velikost S a bohatě stačí. Oni to mají nějaký posunutý. Výroba je zahraniční (Německo nebo Itálie, to jsem ještě nezjistila
).
Zdravím všechny dvojkový těhulky, náhodou jsem narazila na vaši diskuzi ohledně kočárků a jelikož mám doma už 2a1/4 letá dvojčata, tak jsem jen chtěla přidat svoji trošku do mlýna. Za „nás“ až takový výběr kočárků nebyl, jako je ted, ale je fakt, že určitě bych vybrala s aretovacíma kolečkama, jelikož to velmi usnadňuje manipulaci, docela se hodila i přehazovací rukojeť, brzda na kolech. Šířku lůžek pro děti jsem si sama metrem měřila, protože jsem zjistila, že informace, které jsou psané ne vždycky odpovídají a většinou se kočárky v šířce lůžka shodují, je to dáno i tím, že je snaha, aby se vešly do 80 cm dveří, takže ta šíře bývá obdobná. Určitě znáte, ale kdyby ne, tak jukněte na dvojcata.kat.cz , kde je fakt velmi pěkný přehled kočárků pro dvojky. Ještě mě napadá, že u nás by se býval hodil kočár, kde jsou dětičky pěkně izolované, jelikož časem se tam začaly škádlit, tahat, kousat… Přeji pohodové těhotenství, jana + prťátka
Ahoj holky,
Janine , díky za tipy. Každá rada je vítána.
Tak se s vámi musím podělit o zážitek z expedice za kočárky
. Byli jsme s manželem v Praze okouknout ten Herqules a měli tam také Lio toho Joggera a Free line Spider, což byly zatím favoriti
A musím říct, že jsme z toho trošku rozpačití a docela nás to přivedlo na myšlenku, která už tady zpočátku padala, a to koupit kočárek z druhé ruky na půl roku a pak pořádný sporťák. Přišlo nám, že všechno je pořád nějaký kompromis
a nic není dle našich představ. Totálně zklamal Free line, protože ani na kousku po prodejně se s ním moc dobře nejezdilo. Herqules byl na manipulaci zase výborný (ta dvě přední kolečka jsou znát), ale narazili jsme na problém těch tašek, protože to vypadá, že tam teda moc prostoru nebude
(vím, že to bude problém asi u většiny…
). Navíc je ten kočár fakt docela těžký, takže netuším jak jej budu sama skládat např. do auta. Jogger je dost Herqulovi podobný - hlavní rozdíl byl, že má takovou pevnou přepážku mezi miminama, Herqules ji nemá. A zpracováním se nám Herqules líbil více, takže ten jsme tam prozatím docela rozebrali
. Má třeba opravdu výborná kolečka, ale ten prostor… chtělo by to zkušenou maminu…
Takže zatím se žádné konečné rozhodnutí teda nekonalo
a výběr pokračuje…
Ahoj, zdravím všechny!!!
Lioness, díky za radu. Mám ještě pár týdnu čas, ale už jsem sama naštvaná na sebe, že nejsem o ničem moc rozhodnutá.
Jinak jsem viděla, že se tu bavíte o těhotenském pásu. Kupovala jsem si ho též někdy minulý měsíc tady:
http://www.tveret.cz/detail.php?…
zrovna měli akci za 690,– Kč, ale na netu to není uvedeno. Možná by stálo za to si předem do prodejny zavolat, zda ta akce ještě probíhá a zda i za tuto cenu pás zasílají na dobírku…
Já měla záda tak bolavá, že jsem byla rozhodnutá koupit jej za jakoukoliv cenu. Také mi opravdu hodně!!! pomohlo spaní pouze na boku s polštářem mezi koleny. Neměla jsem při prvním těhotenství vůbec žádné problémy, a tak jsem si o této „babské“ radě myslela své,… ale musím přiznat, že mě opravdu POMOHLA!!! a bolesti se o hodně zmírnily.
Mějte se moc prima ![]()
Ahoj, zdravím všechny!!!
Lioness, díky za radu. Mám ještě pár týdnu čas, ale už jsem sama naštvaná na sebe, že nejsem o ničem moc rozhodnutá.
Jinak jsem viděla, že se tu bavíte o těhotenském pásu. Kupovala jsem si ho též někdy minulý měsíc tady:
http://www.tveret.cz/detail.php?…
zrovna měli akci za 690,– Kč, ale na netu to není uvedeno. Možná by stálo za to si předem do prodejny zavolat, zda ta akce ještě probíhá a zda i za tuto cenu pás zasílají na dobírku…
Já měla záda tak bolavá, že jsem byla rozhodnutá koupit jej za jakoukoliv cenu. Také mi opravdu hodně!!! pomohlo spaní pouze na boku s polštářem mezi koleny. Neměla jsem při prvním těhotenství vůbec žádné problémy, a tak jsem si o této „babské“ radě myslela své,… ale musím přiznat, že mě opravdu POMOHLA!!! a bolesti se o hodně zmírnily.
Mějte se moc prima ![]()
Ahojky děvčata,
Kuželko, tak ten pás jsi taky měla za celkem prima cenu. Ten můj stál rovných 700 Kč. Takže ono to asi chce pátrat a člověk narazí i na slevičku.
Mě teda taky záda bolí jako ďas, ale zjistila jsem, že ten pás nesmím moc utahovat, protože pak mě nějak chytá ploténka. Takže spíš ho nosím půl dne, střídám to. Ale je fakt, že taková ta klasická bolest zad, co jsem měla při delší chůzi celkem ustala. Jinak ten polštář mezi kolena taky zkusím, díky za radu. Už si připadám, že mám ty kyčle úplně „obouchaný“, jak člověk jen leží na bocích.
A s tím, že nemáš stále vybraný kočík, si nelam hlavu, podívej na mě, já bych už měla vybírat jako vzteklá a zatím jen brouzdáme s manžou po netu a nevíme si rady.
![]()
Zuzi, mohu se tě jen zeptat, v kterém přesně obchodě mají v Praze vystavený ten „můj“ Jogger? Nemáš nějakou adresu? Protože my pojedeme zřejmě ve čtvrtek do Prahy, takže bychom to zkoukli.
No, ale jak píšeš, tak člověk si pořád neví rady, viď? Jak se vůbec manipulovalo s tím Joggerem? Mám taky hrůzu z toho skládání. Já ho totiž chci skladovat v autě (bude to něco, pořád to sklapovat a roztahovat), protože nemáme kočárkárnu a dole ve vestibulu máme v baráku jen takovou úzkou chodbičku, která musí být přístupná ke schránkám. No, docela síla. Fakt si zatím nevím rady. Mám z toho malinko noční můry.
Včera jsme s manžou večer brouzdali pěknou dobu po netu a obhlíželi i kočíky, které prodávají třeba v Německu. No, našli jsme i pěkné, ale teď už v tom mám takový zmatek, že nevím, čí jsem. No a taky u nás padala myšlenka, jestli nekoupit na prvních 6 měsíců (u nás by to znamenalo zimu a sníh) nějakou levnější ojetinu a pak koupit pořádný sporťák. Manžovi se strašně líbil JANÉ POWERTWIN (taky tříkolka), ale za sebou. No, já nevím, říkám si, jestli to mimčo vzadu taky něco v tom kočíku vidí.
Ale je fakt, že ten kočík je pěkněj. Takovej nadčasovej. Možná i lehkej a dobrej na manipulaci. Je to tento:
http://www.detskydum.cz/obr/920_1.jpg
A pak jsme našli ještě jeden, pro nás teda náhernej, ale vyrábí ho v Holandsku a zřejmě u nás na trhu se vůbec nedá sehnat, tedy, aspoň jsme ho nenašli. Vypadá tak odlehčeně, ale zase to není trojkolka, trochu mě tam děsí ta malá kolečka vepředu. Ale v Německu se dá pořídit za 450 EUR. Je to tento:
http://www.firstwheels.nl/…me/photo.jpg
s korbičkama:
http://www.firstwheels.nl/…win/wieg.jpg
sporťák bez boudiček: