Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
19.8.06 16:00

No jo, Los :wink: - byl suprovej. Já coby stará harcovnice jsem si navrhla léčbu a s ním jen zkonzultovala :D . Byl fakt suprovej!!!

Porod - rodila jsem císařem, protože Áčko (Mates) byl koncem pánevním, ale znám holčiny, který i dvojky rodily normálně. Někde ale těhotenství po IVF automaticky ukončují císařem - nevím proč.

Taky jsem si přála páreček - ale víš co - to už je taková rozežranost :wink: - jsem neskutečně vděčná za ty moje dva camprlíky…

A máš recht - Jakub je teď hodně častý jméno, fakt se s tím setkávám na každým rohu, jenže já jsem měla na výběr jmen dost požadavků, navíc manžovi se nic nelíbilo, takže výběr a kombinace jsme měli hodně ztížený, no a nakonec to dopadlo takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
19.8.06 19:05

ahojte!

Miso - gratuluju k tomu, že redukce dopadla dobře a teď odpočívej ať je vše jak má být…přemýšlela jsem o tom a nevím jestli bych se sama rozhodla jinak, ono trojčata je prostě velké riziko jak pro tebe tak pro děti myslím zdravotně, prostě na pohodě to nepřidá, ale zase hnedle plný „dům“ dětí..to je taky paráda…byla bych hodně zvědavá jak bych to zvládala v reálu…ty si teďka krásně užívej těhotenství a starosti hoď za hlavu…jo a porodu se neboj, není to procházka růžovým :,-(em,ale děs a hrůza taky ne…a to setkání s těma dvěma užlíčkama je prostě dokonalé!!! a to je určitě ať už rodíš císařem nebo přirozeně..

Lioness - ten Hauck co jsem měla jako sporťák vážil tuším 14 kg a některé golfky mají i pod 10kg ale teď teda nevím jestli nekecám ;-) mě teda teď přijde ujetý, že kočárky pro jedno dítě vyrábí a kupují se s 19kg!!!!!! to fakt nechápu…

víte co mě mezi prvním napadlo, když jsem se dozvěděla, že čekáme dvojčata..nejdřív smích a pak..hlavně ať to nejsou holky to nevymyslím žádný jméno…pohlaví mi bylo teda fakt fuk ale tohle mi blesklo hlavou…no máme Martinku a Janičku a teď vím, že vymyslím klidně i na třetí…ale hlavu si asi zasukuju ;-)

zatím..

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
20.8.06 11:16

Míšo, ta redukce možná byla správné řešení. Třeba jsi tím pomohla miminkům i sobě. Ale nemám nic proti tomu, když se někdo rozhodne pro trojčátka. :wink: Je to opravdu osobní věc. :wink:

Xeng, vidíš to, kdyby fungovalo podvědomí, tak to by bylo fajn. Protože pak bych tam měla mít 2 holčičky a nebo páreček. No, uvidíme a možná se zasmějeme, jak byla moje intuice „mimo mísu“. :lol: Ale největší priorita je zdraví miminek, takže přesně tak. Na pohlaví až tak nezáleží. :wink:

Zdeniku, teda s tím kočárkem mám pořád stále brouka v hlavě. Pořád si říkám, že času dost, ale člověk nikdy neví, kdy ho můžou odvézt do nemocnice (nedej Bože). Já už si tam odležela na začátku s tím hyperstimulákem a byl to hnus. :x :wink: No, uvidíme. Počkám si na ten UTZ ve 20.tt za týden a pak hurá do nákupů mimi věcí. :wink:

Holčiny maminky, v jakém týdnu těhotenství jste porodily? :wink:

Hezkou neděli všem!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.8.06 11:40

ahojky,

Lio, já rodila ve 37. týdnu - rupla mi v noci voda a pak nastal hukot - šlo to šíleným tempem - kontrakce, otvírání… Rychle se mnou hnali na sál, aby toho císaře vůbec stihli a mimina nesestoupali moc nízko. Kdybych rodila normálně, tak byli kluci během dvou tří hodin na světě 8O 8O 8O (což je na prvorodičku víc než slušný :wink: )

No a tašku do porodnice jsem měla od 25. týdne nachystanou - člověk nikdy neví… Byly to fakt nervy a byla jsem vděčná za každý další probuzení ještě vcelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
20.8.06 11:50

Xeng - 37. tt, tak to už je hezký. Ona stejně dvojčátka jdou dřív, ne? Zpravidla tak o 14 dní? Aspoň tak mi to říkali v nemocnici, že je snad ani dýl nenechávají. Jo a na začátku mi chtěli zredukovat dvojčátka na mimi jedno (jsem malá, drobná), že je neunesu! Ale my jsme to s manžou zakázali a stáli jsme si za dvojčátky. :wink: Já si myslím, že ty naše dvojky se budou drát na svět někdy kolem Vánoc. :lol: Pěkný dáreček! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.8.06 13:11

Většinou se u dvojčat počítá s porodem tak o měsíc dřív. Ale znám mamču, které porod s dvojkama vyvolávali po 40. týdnu a děti měly obě okolo 3,50kg. Ono je to individuální - pokud těhu prospívá a nejsou nijak ohrožení děti ani maminka, tak není důvod to ukončovat dřív.

Redukce je hrozně těžký rozhodování. Sama jsem moc ráda, že jsem před tu otázku nebyla postavená, protože opravdu netuším, jak bych se rozhodla a jestli bych do smrti toho rozhodnutí nelitovala (ať už by to bylo tak či tak), protože člověk nikdy dopředu nemůže odhadnout co se stane…
Každopádně je super, že jste se rozhodli pro dvojčátka, a určitě bude všechno v pořádku!!!!!! Hlavně se šetři… Ono je to opravdu velká zátěž na organismus (to i jednočetné těhu, natož vícečetné)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
20.8.06 22:57

Ahojky,

Xeng, tak to abych zítra už tu tašku urychleně nachystala, že? Jsem flákač a nemám nachystáno nic.

Lio, já sice neříkám, co čekáme, ale když mi to paní sonografka řekla, odpověděla jsem, že ani nemusela, že jsem to věděla. :D

A neboj, kočárek vyber a objednat může kdokoli na internetu.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
21.8.06 07:08

Lioness - věřím, že je to těžké rozhodování, ono naštěstí před třema rokama nebyl takový výběr takže jsem fakt zajela do obchodu koupila a když jsem byla v porodnici tak ho manžel vyzvedl ;-)

holky tak já tašku do porodnice teda sbalenou neměla… až když jsem měla jistotu, že do porodnice jdu a to jen košili, župan (to nebylo třeba), ručník a hygienické potřeby vše ostatní mi pak donesl manžel..plínky, vložky.....ono jsem asi z těch co by rodila asi 2 měsíce po termínu ;-) 39+0 vyvolávačka, já nepřemýšlela, že bych rodila dřív, ani o dvojčatech nijak nestudovala co se všechno může stát…protože to většinou ovlivnit nejde tak proč se tím zatěžovat a ty katastrofické scénáře a problémy…děs, to není nic pro mě takže se mě nějaké obavy moc netýkaly..teď bych řekla, že se bojím víc.....

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.8.06 07:41

Zdeniku, tak to já jsem zase takový plaša, že všechno moc řeším a vymýšlím si různý katastrofický scénáře - hlavně před spaním a v noci :D . Takže tašku jsem fakt sbalila brzo. Ale měla jsem to nachystaný hlavně kdyby se stalo něco nečekanýho (nějakej ten můj katastrofickej scénář :wink: ) a musela jet narychlo do nemocnice. TAk bych asi neměla čas nic balit a na manžu jsem v tomhle spolíhat nemohla. Já už jsem totiž pár takových urychlených přesunů záchrankou do nemocnice zažila, takže jsem si říkala, že budu radši připravená :wink: .

Jani, no neké? Takže taky šestej smysl??? :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.8.06 13:31

Teda holky, jestli mi taky vyjde můj šestý smysl, tak budu pěkně čubrnět! No, to vám pak napíšu, jestli jsem se trefila! :lol: Hurá, už přesně za týden a přesně v tuhle dobu bude ležet pod UTZ!!!! :D Jsem fakt napnutá! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
21.8.06 14:57

Lio,
strašně ti závidím!!!! :? :?
Už bych taky moc chtěla vědět, zda páreček nebo holčičky či kluci. Mám podvědomě pocit, že to budou dva kluci.
Nicmnéně bych hrozně ráda páreček - samozřejmě ideální kombinace.

V 18 týdnu jdu na 4D UTZ, tak tajně doufám, že se mimi odhalí a že udivíme… kdo to pak v lednu nebo únoru na nás jukne.

Hlavně dej vědět, pokud si to necháš říct… jsme zvědavé všechny!!

Dneska jsem měla kontrolu:
bez UTZ: - tak jsem se těšila, že je uvidím… ale na UTZ bylo mnoho žen a já bych tam musela dlouho sedět. tak jsme jen poslechly srdíčka a ty tam bily jako zvon.
Taky mne začala večer kolem 18.00 hrozně bolet kyčel, bolí tak, že nemohu chodit. Mám v ní od mala odvápnění, ale vždycky jsem to nějak zvládala a bolesti nikdy nebyly tak šíleně silné. No a Dr. mi řekla, že mi s tím nepomůže… že nemůže nic dělat… prý to musím přežít!! Nejsou na to prášky, nejde s tím nic dělat..... asi si budu muset koupit berličku!! Nebo nevím!!

Tak se holky mějte krásně :D :D Ren.

• Citovat
  • Upravit
938
21.8.06 17:48

ahoj holky, tak se opet hlasim…
dneska jsem byla na nakupu, chtela jsem nejakou tehu podprsenku, ale nejak mi nesedly nebo co… a zkousela jsem si i tehu rifle a manzestraky s halenkou a vypadalo to uzasne, akorat ze uz mam bricho jako v devatem mesici… a pritom na vaze jsem moc nepribrala… ale to je fakt des!!!!!!
no, uz je to rozhodle, tak uz nemuzu premyslet nad tim jak by to bylo kdyby jsme se rozhodli jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.8.06 18:44

Oren, tak to mě mrzí, že máš problém s kyčlí! Pij hodně mlíčka, papkej hodně vápníku, možná to malinko pomůže. :wink: Jo a jestli jdeš v 18.tt na 4D UTZ, tak to si piš, že se vám mimča ukážou. Pohlaví je prý rozpoznatelné už od 17.tt. Někdy to poznají i v 16.tt. :lol: Takže dobrý, ne? :lol:

Míšo, to mi povídej. Já se do ničeho nevejdu. Objednala jsem si těhudžíny s nápletem a dnes mi přišly balíčkem a jsou mi jen tak tak. Mám pocit, že mi budou tak 14 dní. Přes břicho teda dobrý, ale přes zadek nějak tip ťop :? No, uvidíme, třeba se vytáhnou. Jsou takový tvrdý - nový. :wink:

Mám nějaký chutě. Manža bude vařit smaženici, tak se těším, jak si dám do nosu! :lol:

Holky, jenom dotaz, já vím, že v těhu by se Niva neměla jíst, ale zase jsem někde četla, že u nás se dělá z pasterizovaného mléka a to že nevadí. Myslíte, že bych si mohla dát? Já do teď odolávala, ale poslední dobou mám na ní takový chutě. Chodím kolem ní jako mlsnej pes :oops: :oops: . Áách jooo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.8.06 19:21

Lio, když do sebe nebudeš tlačit půl kila nivy denně, tak si klidně dej :wink: .
Víš jak - všeho s mírou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.8.06 19:28

Hurááá, dík, to jsem potřebovala asi slyšet!!! :lol: Kousíček si odkrojím. Ať ukojím chutě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová