Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
5.8.06 09:28

Čauky,

Jani, já si celý těhu lebedila, jak nemám nikde žádnou strii - prohlížela jsem si břicho v zrcátku anebo jsem prosila ostatní spolubojovnice, aby mě „zkontrolovaly“ :D - fakt nikde nic, krásný nepopraskaný čisťounský oooobr bříško. Ale po porodu - hrůza a děs - vůbec nevím kde se to tam najednou vzalo :( . Ale vybledlo to, neboj. Akorát mi zůstal ten převis kůže :? .
Břicho se mi vlnilo ukrutně - jak kdybych tam měla vetřelce :D

Jo a okolo toho 20. týdne si dávejte pozor - já skončila na týden v nemocnici, protože se mi najednou zkrátil děložní čípek (do té doby OK). Bylo mi to vysvětlený tak, že v tomto období se najednou vytvoří víc vody, takže to čípek nemusí ustát. Takže fakt polehávat, šetřit se. Já v tohle období nosila i podpůrnej pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
5.8.06 12:09

Ahojte,

Oren - pokud si nejsi jistá a máš nepříjemný pocit volej dr. ale tuším, že je to od roztahování dělohy, mě to chodilo po etapách ;-), a vůbec se nestresuj tím, jak to zvládneš, teď už jiná varianta není takže ji vypusť z hlavy a řeš to až nějaký problém nastane. fakt. jez vitamíny a hodně odpočívej.

Letadlo, na větší bříško radím vzít do postele kojící polštář a pěkně si ho dát vedle sebe, pokrčené koleno na něj, podložit břicho, hlavu na něj…prostě přitulit se jako k manželovi…;-) kdybych to tenkrát tušila, že je to tak výborný pořídila bych si ho už od 12tt..(manžel se pořád vrtěl ;-) takhle jsem si užila jen měsíc ;-) a mezi mnou a manželem byl pořád kojící polštář. jsem ujetá já na něm spím do dnes..i když teda jen pod hlavou…ale už potřebuje doplnit výplň, setřepal se ;-)

strie - no já jsem dlouho žádné strie neměla a pak z ničeho nic se to rozjelo, ale tak, že jsem to měla úplně zarudlý, bolavý, jako ještě nezaschlé odřeniny..výsledek, strie od ledvin a až po pupek..ale ty dva 3kg drobci za to stáli…;-), ani mazání nepomohlo…

no tak teď už nevím co jsem to chtěla tak jen pozdravím…ahoj…

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
5.8.06 12:13

jo ještě - mě dr kázala hodně se šetřit 26 - 34 tt. hodně polehávat, a dělat si jen radost ;-). takže to jsem šlápla na brzdu a trochu se hlídala..

z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
5.8.06 12:42

Ahojky,

Xeng a Zdeníku, strie mám zatím takové maličké, fakt jenom kolem pupíku a řekla bych, že docela světlé. Je mi to vcelku fuk, doufám, že po porodu vyblednou. A máte pravdu, za zdravé děti to stojí.

Zdeníku, kojo polštář mám a pomalu si na něj zvykám. Bohužel mi je každý večer Kajkou zabaven a musím jí ho krást, když jdu spát. Ale stejně špatně spím, možná proto, že mi za tím polštářem chybí manžel. :( Je na služebce v Anglii až do konce srpna. :cry:
Už dlouho se chci zeptat, holky jsou jedno nebo dvojvaječné? Zdají se být hodně podobné. :P

Odpočívat se snažím, teď právě jsem Kájulu odeslala k babi a mám odpoledne pro sebe.

Mějte se.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
5.8.06 20:38

Ahojky,

tak já pořád čekám na pohyby (říkala jsem si, jestli dvojčátka se neprojeví o trochu dřív, ale zatím nic, nebo to nepoznám) :?

Včera v práci už na mě poznali, že někoho nosím v bříšku. Oni to věděli, ale pořád mi říkali, že jsem placatá. Byla jsem tam jen na návštěvě. Jsem doma na rizikovém. :wink:

Tak ten kojící polštář, to zní jako dobrá pomůcka na spaní. Je fakt, že už teď si přijdu malinko neohrabaná, hlavně při otáčení z boku na bok v posteli. Jinak jsem docela ale ještě čamrda. :wink: Ale jak říkám, bude hůř… :wink:

Tak si užijte hezký víkend! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
5.8.06 20:55

Holky, ten kojící polštář je fakt dobrej. Zvlášť ke konci když už nevíte jak si lehnout. Já byla zvyklá spávat na břiše a to se pak už jaksi nedalo, takže jsem si o ten polštář vždycky opírala břicho, abych si na něm neležela :) . Měla jsem ho s sebou i v porodnici - v začátcích kojení fakt super!
A ještě k těm striím - poctivě jsem mazala celý těhu, klidně i několikrát denně, ale bylo mi to stejně prd platný :? .

Lioness, vydrž, ty pohyby budou určitě každým dnem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
5.8.06 21:15

Lioness,

já myslím, že pohyby přijdou každým dnem. Já jsem první cítila kolem 16 tt, ale byly jen ojedinělé a pak zase třeba 3 dny nic. A nejsem prvorodička. Ale těš se, je to nádhera. :D Hlavně, když mě teď v noci budí. :wink:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
6.8.06 07:34

Jani - holky jsou určitě dvojvaječné ovšem jako by si z oka vypadly ;-), jsou poznatelný, já s tím mám problém jen, když si přehodí oblečení a utíkají předemnou, nebo přijdou se skloněnou hlavou ;-) a na některých fotkách kde je třeba jen jedna už jsme doma taky hádali ;-), jsou si podobné čím dál tím víc ;-), nejdřív mi to nepřišlo, ale teď …

tak já první oficiální kop měla 19tt ale takové šimrání jsem cítila trochu dřív..

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
6.8.06 13:09

Holky dík, tak to mám ještě na kopanečky trochu času! :wink: S těma strijema jste mě moc nepotěšily :( , já si myslela, že je to daný elasticitou kůže. Např. moje mamka nemá ani ťuk, tak jsem si říkala, že bych to třeba „zdědila“. Ale je fakt, že u dvojčátek je to asi jiný. :? Tak doufám, že to pak pěkně vybledne - aspoň. A čím mažete? Já jak kdy. Někdy vezmu ten ElastiQ z lékárny a někdy hrábnu po Dove (jedno takový hodně mastné mléko - myslím NutriMilk) a občas vezmu takový ten fialový zpevňující na strije z Avonu. No, důležité je asi „to mazání“, že? Asi ne značka? Nebo jak?

Do kojícího polštáře jistě půjdu!!! :wink:

Já jsem si dala závazek, že jak tu někdo psal, že mezi 20. a 24.tt se může zkrátit čípek z důvodu utvoření se většího množství plodovky, tak že v tomto období si denně opravdu lehnu aspoň na dvě hoďky, aby se to tak nenamáhalo. :?

A můžu se ještě zeptat? Já už od začátku těhu mám, že mě občas píchne jakoby u čípku a někdy i víckrát denně. Tak snad to nic není. Dr. jsem zatím nic neříkala, ale příště to asi řeknu. Nevíte, co by to mohlo být? :wink: Jinak s břichem „zatím“ problémy nemám, bolelo jen na začátku. I když teď začalo pěkně růst, tak uvidíme, co mě čeká. :wink:

Tak pište, pište, každá rada a zkušenost je dobrá a taky pište, jak pokračujete! :wink: :lol:

Hezkou neděli! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
7.8.06 08:16

Lioness - hlavně mazat ;-)! výborná je taky obyč. modrá indulona a to i pak pro děti..

a to píchnutí…no může to být od roztahování dělohy, a co si pamatuju teď roste i dost rychle..ale určitě se zeptej dr.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
7.8.06 12:41

Ahoj těhulky!!
tak jsem od neděle v pohodě. V sobotu večer jsem si naprosto vyčerpaná lehla na bok do postele - téměř do té fixační polohy (bylo mi doporučeno, že se mi v ní bude dobře ležet) a bolesti a to šílené píchání přestalo. Usnila jsem asi v 7.00 večer a spala až do 11.00 drohého dne.
V neděli to bylo naprosto OK. Jak kdybych nebyla vůbec těhotná!! Dokonce jsem začala mít strach :(
Dneska jak sedím od rána v kanclu, mne občas trošku píchne, ale v porovnání se čtvrtkem, pátkem je to neznatelné!!

Kamarádka mi na strije doporučila jeden krémík z lékárny - doma opíši název a napíšu vám ho. Prý nemá žádné… ale myslím, že to je pokožka, od pokožky a tělo od těla.
Určitě dvojčata bříško zvětší více než u jednoho.

Ve středu jdu na UTZ, takže jsem opět nervní, jak to dopadne. Pořád mám strach jestli se něco špatně neděje, aniž bych o tom věděla.
Myslíte, že to můžeme nějak poznat, kdyby byl nějaký problém??

Díky za rady a všem posílám hodně pozdravů.
Renča

• Citovat
  • Upravit
1652
7.8.06 14:01

Renčo - myslím, že to poznáš jestli je něco špatně je to prostě instinkt (a když ne tak by bylo něco hodně špatně co bys nemohla ovlivnit ani kdyby jsi se ládovala vitamínama, šetřila se a dělala jen to nej nej nej..ale to je extrém a na ten se prostě v těhotenství zakazuje myslet), poslouchej své tělo, když se cítíš dobře užij si to a na to špatné nemysli. lehko se napíše já vím, ale opravdu to pomáhá ;-)

je fajn, že už tě to píchání vesměs přešlo, tak ať už je líp..a ten spánek..jojo ta únava!

Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
7.8.06 15:18

Zdeniku, tak fajnky, juknu se po modré Induloně :wink:

Oren, to je fajn, že ti už je líp. A nestresuj se!!! Vše je v pohodě! V těhu mysli jen pozitivně! :wink:

Holky, jen dotaz. Měly nebo máte povolen sexík v těhu s dvojčátky? Nám ho na začátku zakázali (mám vaječníky plné cyst :( ) a já se už cítím dobře, ale zatím jsem se styděla Dr. zeptat, jestli už můžem a nebo ne. Takže raději abstinujeme, ale mám takový blbý pocit, že manžu pěkně zanedbávám. Sice není přehnaně náruživej, ale víte jak… Jsem z toho teď nějaká špatná. V práci mi ještě blbka kolegyně na:,–(ila brouka do hlavy, aby to nehledal někde jinde. :? Tak jsem jí řekla, že jestli by byl tak bezcharakterní, tak to bych ho rovnou poslala k vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
7.8.06 15:53

Lioness,

tak to si trefila na srávný dotaz. Jsem ráda, že se někdo odvázal ptát se na takové dotazy, protože mně taky zajímaj… a to především naoplátku od vás v pokročilém stádiu.

Já jsem ho taky měla zakázaný. Ze začátku jsem ale měla problémy s krvácením a potratem… nějak chtělo tělo to jedno mimi vyloučit!!

Takže jsem měla zákaz všeho - brala jsem tuny prášků a hormonů a skoro 2 měsíce jsme nesměli. No v tu dobu mi bylo dost blbě, takže nebyla chuť a manžel to chápal a jen se těšil až to bude lepší!!
Naprosto tedy chápu tvůj dotaz a naprosto chápu i připomínku tvé kolegyně… :oops: :oops:
Já jsem to cítila podobně ..............a i když vím, že mě má manžel rád, taky dost dobře vím, že oni někdy nepřemýšlej mozkem ale „…“

No, ale k mé zkušenosti. Jak mi přestalo být špatně od žaludku tak jsem začaa mít na sex hroznou chuť… takže jsme na to skočili.
No samozřejmě opatrně, manžel se snažil.
Bylo to naprosto v pohodě, dokonce jsem si to i parádně užila. Myslím si, že pokud by si cítila, že to bolí, nebo že to nejde… tak toho můžete vždycky nechat.
Dr. mi říkala přesně to samé. Opatrně, kdyby byl problém, tak přestat… ale když prý na to mám chuť… tak je to pro mne super a miminka o tom nebudou vědět!!
Prej co je pro mne dobré (samozřejmě v rámci zdraví) a co si užívám je dobré podvědomě i pro maličké
Snad jsem ti pomohla.
Nicméně když to zkusíš, nic nezkažíš… !! Přestat se dá vždy… a kromě toho, manžel bude určitě ráád ne??

• Citovat
  • Upravit
3504
7.8.06 17:09

Ahoj holky,
tak se musím přidat… já jsem žádný zákaz sexu nedostala a musím říct, že od začátku těhu mám na něj docela chuť, což překvapilo i manžu :oops: :P, protože počítal s přesným opakem. Samozřejmě drobné obavy jsou, ale protože se nikdy nedostavilo žádné krvácení nebo problémy, zatím se moc neomezujeme :P
Docela mě znepokojuje, že vám to dr. zakázal případně nedoporučil. Mě vlastně zatím řekl jenom to, že určitě vím jak se mám jako těhotná chovat :oops: (toť celé poučení). V podstatě jsem zatím chodila jen na ultrazvuky a pořádnou poradnu jsem ještě neabsolvovala… tak nevím. Ve čtvrtek jdu na UTZ a snad dostanu průkazu, tak jsem docela zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová