Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
938
22.8.06 16:39

ahoj holky, tak jsem se chtela pochlubit, uz mam tehu podprsenku, vlastne zrovna i tu kojici… takze to muzu nosit uz ted at je nemam povadle… :)
no, jeste ze plisnaky nemam rada :)
tak se vsechny opatrujte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.8.06 16:14

ahoj holky, kde jste vsechny?????
ja ted nepsala, poctive jsem lezela, v utery v noci jsem zacala krvacet, ale je to v poradku… doufam… tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.8.06 11:57

Míšo, tak opatrně! Dávej na sebe pozor! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
25.8.06 21:03

ahoj Lioness, diky.
no, skoro furt lezim, ale ted se mi zda, ze ze me jde jeste trocha krve, ale uz je starsi, doktor rikal ze muzu jeste po te prohlidce trochu krvacet, tak doufam ze to je v pohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.8.06 19:23

Míšo, určo to bude v pohodě. Kolegyně z práce teď taky čeká dvojčátka a taky nějak špinila nebo krvácela, tak měla taky klid, ale už je v naprostým pořádku, tak neboj. Určitě to nic nebylo. Ale stejně být tebou, raději bych byla v klídku!!! :wink: Práce ti neuteče - nemá nožičky! :lol:

Jéé, holky, ať už je pondělí, už budu mít ten UTZ! Snad to Dr. nějak neodbyde. Jsem zvědavá, kterýho vyfásnu (jdu totiž na velký UTZ do nemocnice - u nás se tak chodí) :wink: . Ale zase si mě pamatují ze začátku těhu, to jsem tam měsíc ležela s tím hyperstimulákem :? . Tak snad budou hodní. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.8.06 16:36

Ahoj děvčata,

tak náš UTZ ve 20.tt dnes dopadl na výbornou. Vše bylo viditelné, orgány v pořádku, srdíčka bušila a mimča zase vyrostla. A s největší pravděpodobností vypadáme na

**DVĚ HOLČIČKY!!!! :o :wink: :lol:

(Dr. ale říkal, že úplně stopro to nikdy není, pindík může být někde schovaný). Takže uvidíme… :wink: :lol:

A jak se máte všechny? Nějak to tu usnulo! :wink:**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
28.8.06 17:02

Lio , velká gratulace! To by se mému manželovi líbilo - dvě holky :P
My jsme dnes absolvovali UTZ v rámci kombinovaného testu - výsledky super! A manžel kouknul na prďolky, tak jsme oba spokojení :wink: :P
Docela už se těším až taky budeme vědět co to bude. Je mi sice celkem jedno co to bude, ale už bych chtěla vybírat trošku přesněji jména :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
28.8.06 18:02

ahoj holky
Lioness, moc blahopreji! jsi rada za dve holcicky? ja bych chtela par, ale to uz bych si moc vymyslela…
ja byla dneska taky na ultrazvuku (Dr. Polak) a jeste mi brali krev, tak zitra mame volat, ale utz asi v poradku… akorat to jedno mimco se mi zdalo nizko, tak se musim jeste poradi s gynekolozkou… ona me vlastne jeste nevysetrovala… a uz mame skoro 7 cm!
a normalne tam byly dve maminky, kterym nemohli vzit krev, asi mely blbe zily, tak museli volat anesteziologa… docela sila…
tak se vsechny opatrujte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.8.06 23:16

Ahojky,

Lio gratuluji pozitivnímu UTZ a holčičkám. Určitě to budou nádherná princezničky. :D
Taky jsem Ti chtěla napsat, že mám od kamarádky ten podpůrný pás od Anity a nevím. Včera jsem třeba uklízela, stírala prach a podlahy, to jsem si ho vzala a měla jsem pocit, že mi pomohl. Dnes jsem ho měla víc jak 6 hodin v kuse a děsně se mi ulevilo, když jsem ho sundala. Tak nevím, co si o tom mám myslet. Trošku mi přijde, že omezuje v pohybu.

Míšo, uvidíš, že mimča budou v pořádku. Jedno mimčo je vždycky níž, já jsem měla dost často hlavičky až kdoví kde (dole) a nic se nedělo. Teď začínám dle MS 35 tt (metřík je dle UTZ) a mám stále CS 1, čípek drží a to se nijak extra nešetřím. Jasně, že se snažím odpočívat, ale neležím celé dny a mám na strarosti Kajku.

Holky, vůbec se mi nechce věřit, že už to máme za pár. Že za necelý měsíc budu mít drobečky v náručí. To tak děsně rychle uteklo. :?

Mějte se krásně.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
29.8.06 00:18

Ahojky holčiny,

moc díky za gratulace!!!! Třeba se ještě doktorova teorie vyvrátí, co já vím :wink: Ale tak nějak už s tím počítám. :wink:

Zuzi, gratuluji k super výsledkům!!! A to bylo pokoukáníčko ten UTZ, viď? Ten ve 3. měsíci byl nejhezčí!!! :wink:

Míšo, neboj se, já taky měla jedno mimčo níž, asi to tak bývá. Oni je podle toho jmenují i na „Áčko“ a „Béčko“. :wink: Neboj, vše bude OK!!! :wink:

Letadlo, tak to je teda úžasný - čípek na jedničku! Taky bych si to moc přála! A jsem zvědavá na ten pás.. Můžu se jen zeptat, jakej máš? jestli je to jen ten pás a nebo to má i takovou tu „ponožku“ přeš bříško? Potřebuju nutně poradit, do kterého jít. Dr. mi spíš nutí „ponožku“, je prý lepší, tak nevím. Ale taky je o dost dražší… :?

Dobrou noc. LIO :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
29.8.06 00:56

Lio,

je to ten s tou ponožkou přes bříško. Přímo se to jmenuje BabyBelt od Anita maternity. Ale někde jsem slyšela, že pokud je to potřeba ze zdravotních důvodů, což u Tebe určitě je, tak to aspoň částečně proplácí pojišťovna. Ale zkušenosti nemám. Já bych ho neměla, kdyby se kamarádka sama nenabídla.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
29.8.06 10:34

Ahoj holky - skoromaminky :D
Lio - moc moc gratuluju k výsledkům. Dvě holčičky to je fajn - to se máš na co těšít viď?? Už přemýšlíš o jménech??
Já snad ani nedospím na ten UTZ, kde mi řeknou pohlaví. Nicméně 2 holky jsou fajn, zejména taťka by měl mít ohromnou radost…!!

Já si ještě počkám do 7.9. ale už teď jsem jak na trní. S manžou jsme se konečně domluvili na prvních jménech… Máte už také předvybráno, nebo to ještě neřešíte??

Míšo s tím jedním dole, já ho taky mám jedno hodně nízko… dokonce na posledním UTZ mu Béčko šlapalo po hlavičce… chudáček maličkej!! Oni se srovnají. Důležité je, aby byly pořád tak nějak stejně velcí, aby se jedno neživilo na druhém!!!!!

Nakonec holky dotaz !! Chtěla bych se zeptat těch v pokročilejším stádiu.
Upozorňovala mne Dr. na tvrdnutí bříška, ale neřekla mi, jak to přesně poznám… prý to ale najisto poznám!!
Teď mi v podleních dnech - asi od pátku - není vůbec dobře. Jsem šíleně unavená, v noci se hodně budím a nějak se mi právě něco děje s bříškem a já nevím co to je a co s tím dělat.
Dole v podbřišku mne to začne tlačit… jakobych měla úplně plný močák. Dokonce se mi jakoby čůrat chce, ale vlastně nechce, protože jsem se už vyčůrala. Také cítím, že je podbřišek takový napjatý… při pomačkání až tvrdý. Je to nepříjemné… když si lehnu, tak mám pocit, že se mi uleví… ale stále se to vrací. Řekla bych, že každý den.. dneska jsem s tím i vstávala!!
Trošku mne také pobolívá dole podbřišek, stále se hlídám jestli nekrvácím, ale nic… jen výtok… a ten je prý normální.
Pomozte mi holky… nechci plašit doma ani doktorku… třeba o nic nejde a já jsem jen hysterická!!

Dííííííííííky,
zmožená a unavená Renata

• Citovat
  • Upravit
1719
29.8.06 13:22

Oren, to bude asi tvrdnutí. Nenapsala ti doktorka Magnesium? Mně ho Dr. napsal a je klid. Taky jsem to tak nějak měla. Teď je to lepší. Asi to pomáhá. A navíc, teď se asi vytváří hodně plodové vody, takže možná bříško bolí i z natažených vazů dělohy. :wink: To bude dobrý, uvidíš. :wink:

Jani, tak s tím pásem, to jsem ráda, že vím. Měla bych asi taky zvolit ten s tou ponožkou, akorát stojí kolem tisícovky. Ten normální (jen pás) se dá sehnat i za 400 Kč. Co vím, tak snad pojišťovna by to mohla částečně proplatit, ale můj Dr. mě naštval, ani mi to nenabídl a vím, že by mi to ani nenapsal, protože když se nám nedařilo mimi, chtěla jsem cvičit Mojžíšovou a ani na tu mi nechtěl napsat doporučení. Takže já už se raději nedoprošuju. To mě fakt unavuje. Takže nejspíš pás zakoupím. Jen mi ještě napiš, jestli se to dá nějak dobře schovat pod oblečení? Já si totiž pořád říkala, jestli ten obyčejný pás není míň nápadnej (ale zase je fakt, že ta ponožka to bříško hezky udrží a navíc prý to i omezuje strije, tak nevím). :? Ale věřím, že ten pás ulehčí. Já když třeba teď vyrazím do města, tak po dvou hodinách jsem totálně grogy, jako kdybych třeba několik hodin v kuse posilovala. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
29.8.06 14:06

Lio,
moje Dr. mi nic nenapsala. Ptala jsem se na vápník - šíleně mne bolí kyčle - skoro nemůžu chodit, na procházce to vydržím kouseka pak musím zpátky.
No musela jsem si ho koupit sama. Stál 150 Kč.
No a magnesium taky mám, doporučila mi ho lékarnice… ale říkala, že ho mám užívat při křečích v nohách… o břiše nemluvila :-(

Tak já ho začnu hned brát!!
Je to špatné to tvrdnutí?? Nemůže to způsobit nějaké komlikace??

• Citovat
  • Upravit
1719
29.8.06 15:23

Oren, no to tvrdnutí jsou v podstatě „stahy dělohy“ - křeče - tedy něco jako kontrakce. Do 10 tvrdnutí denně je to prý v pohodě a v normě. No, ale to magnesium by tomu mělo pomoci. Kdyby to bylo neúnosné, tak vím, že v nemocnici dávají kapačky s magnesiem. Když jsem ležela v nemocnici, tak jsem měla na pokoji maminu, co čekala dvojčátka a tvrdlo jí hodně bříško a potřebovali mimča ještě udržet pár týdnů, tak tam ležela a měla kapačky s magneskem, ale jí se ještě k tomu otevíral čípek, takže asi i proto. Ale porodila krásné kluky s pěknou váhou (2,60 a 2,13 kg), takže šli i brzy domů. :wink: Ale nedělej si starosti. Já bych řekla, že to je normální, že večer bříško trošku tvrdne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová