Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
17.8.06 08:59

Ahojda holky, nedá mi to, abych se neozvala :-)
náhodou jsem objevila vaši diskusi a přitom pěkně zavzpomínala.. není to tak dlouho, kdy jsme taky řešili kočárky, oblečky atd. atd., a teď mi vedle v pokoji chrupkají už 8měsíční kluci!
přeju vám všem hodně štěstí a radosti z vašich broučků, protože je to nádherný pocit, mít mimi, a 2 k tomu :)
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.8.06 09:19

ahoj holky, ahoj Dano

Já tuhle diskuzi taky pročítám s nostalgií … Sice to bylo období plné nejistoty, strachů, obav … ale když se na to podívám zpětně, tak to bylo všechno hrozně krásný, jedinečný, neopakovatelný.

Užívejte si každou sekundu, prožívejte naplno tohle neopakovatelné období - hrozně rychle to uteče !!!

Já si teď užívám to motání pod nohama, kdy musím dávat opravdu pozor kam šlapu :wink: , ale denně si uvědomuju, že při všech těch starostech je to to nejkrásnější, co může každá ženská v životě prožít.

Rozhodně se ničeho nebojte. Uvidíte, že všechno půjde dobře a že všechno zvládnete i až budou prcci na světě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.8.06 17:38

ahoj tak uz jsem zas tu…
neco o me? no, je mi 31 (tento rok uz teda 32) :)
je to moje prvni tehu, takze jsem vyplasena… :)
vcera jsem teprve dostala prukazku, takze doufam ze uz bude vse v poradku… jdu si vas prvni docist, at vim o cem rec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.8.06 18:18

tak holky, uz jsem vas konecne docetla…
Lioness, musim se „priznat“ ja jsem po IVF, dokonce jsem cekala trojcata, ale pry je to velka zatez, tak jsem byla na redukci… ale melo by to byt vsechno v poradku…
Jufko, uz to mam za sebou… ten odkaz jsem porad nemohla najit…
s tim sexem - nam taky doktor zakazal, i kdyz se tvaril ze treba nejak SETRNY by se dal… tak manzel rekl ze radsi uklidi a bude pokoj :)
no, ja moc chut nemam, manzel „rype“ ze predtim jsem taky nemela :)
a dokonce kdybych chtela chodit do nejakeho kurzu kde bude i cviceni tak ho mam sidit!
takze skoro furt polehavam, manzel je hodny a nenecha me nic delat, furt me hlida! a ja jenom kynu… i kdyz na kila je to jeste dobre (ja byla tlusta i pred tim) ale bricho mam asi vetsi!
holky, tak se mejte krasne, nakouknu asi v pondeli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
18.8.06 18:21

Míšo, a kdes na tom IVF byla? Já mám kluky ze Zlína :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
18.8.06 18:45

Míšo, jéé, tak já si tě asi pamatuju z diskuse IVF + ICSCI. Pár holčin tam tak trochu znám (Andri a Lenu). No a nám taky hrozila redukce, protože folikulů bylo víc, ale nakonec si to sama upravila příroda a zůstalo to na dvojčátkách. My jsme jezdili do Natalartu v Plzni. Stačila nám inseminace. :wink: Já jinak patřím do Profisnažilek. :wink:

Danoušku, máš roztomilé klučíky u metříků. Tak hodně radosti a štěstíčka s nimi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
18.8.06 18:47

Xeng, taky máš dva klučíky? :wink: No, já jsem šíleně zvědavá. Za 10 dní jdu na UTZ ve 20.tt. Doufám, že budou mimi spolupracovat a ukážou se nám.

Holky, co už jste maminkami nebo pokročilé těhulky - ukázala se vám ta vaše dvojčátka ve 20.tt nebo to byl problém? :? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
18.8.06 19:31

Lioness, u nás nebyl problém - kluci se ukazovali o 106 :lol: .
Když mi dr. oznámil prvního kloučka, tak jsem zavýskla, když oznámil druhýho, tak mi úsměv trošku zmrzl (chtěla jsem páreček :wink: ), ale jasně že jsem za ně strašně moc vděčná… Jsou to zlatínka největší a dělají mi jen samou radost a prostě je miluju, miluju, miluju a je to to nejúžasnější, co mě mohlo v životě potkat!!! :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
18.8.06 19:53

Ahojky,

čtu Vás holčiny pravidelně, ale nemám tolik času psát. Peru, žehlím a k tomu se cítím děsně unavená. Denně prospím i 3 hodiny, pokud je Kajka u babiček.

Lio, mimča se nám ve 20.tt ukázala krásně, prý jsem si mohla říct už v 17tt. Od té doby to bylo vidět na každém UTZ, máme to potvrzené od 4 doktorů nezávisle na sobě a 3× to mám dokonce písemně.

Lio, ještě k tomu kočárku. Taky o něm přemýšlím - myslím ten od Chidlwheels, ale teď mám koupený hluboký z druhé ruky. Tento má totiž pouze černé korbičky a to i uvnitř. Měla jsem z toho strach, tak jsem to vyřešila takto. A na jaře koupíme pořádný sporťák. :D

Mám ještě v merku tento. http://www.buggy.de/twinnertw.php?…

Někdo se tu ptal na četnost UTZ. První jsem měla ve 12tt, druhý ve 14tt(zkoumali jestli děti mezi sebou mají přepážku-mají), 17 tt (všechny tři bylo pouze základní měření, zda rostou souměrně), 20 tt (to byl ten orgánový) - všechny byly ještě v Anglii.
Potom v ČR následoval ve 23tt (ten trval asi 1 a 1/4 hodiny, zkoumali průtoky krve pupečníky kvůli transfúznímu syndromu, 27 tt (opět kontrola kvůli transfúznímu syndromu). A poslední ve 31tt, to byla kontrola pouze základních rozměrů, zda Neználci rostou. A rostou, oba měli víc jak 1900 g, paní Dr. se nestačila divit. A moje Dr. dělá UTZ při každé kontrole, ale jenom rychlý, kontroluje srdeční činnost a polohy a taky měří čípek, minule to bylo stále 4 cm, tak doufám, že ještě chvíli vydržíme 3v1.

Holčiny, držte se, hodně odpočívejte, fakt je to potřeba. To bříško zmáhá, je holt velké a těžké. Kolikrát si říkám, že takovýhle náklad leckterá mamina nenosí ani když už rodí. :D

Ještě sex, nám ho nikdo nezakazoval, bylo to v pohodě, ale než manžel odjel do Anglii (před 3 týdny), tak už se jednalo o akrobatickou činnost a já byla zralá zůstat další půl den v posteli, jak jsem z toho byla unavená. :oops:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.8.06 14:11

Holčiny, tak to jste mě potěšily, že se vám ve 20.tt dvojčátka na UTZ ukázala! To je super. To je pro mě opravdu pozitivní zpráva. Já včera probírala věci - dostala jsem od sestřenky velký bágl. Ale jsou to skoro všechno věci na holčičku, tak jsem teda silně zvědavá! 8O Jedna by tam mohla být. :wink: Uvidíme…

Letadlo, ten kočárek, co jsi dala odkaz je taky moc pěkný. Já poslední dobou taky přemýšlím, jestli nekoupit hluboký jetý a pak koupit nějaký odlehčený sporťák. Ale oni asi ty sporťáky pro dvojčata mají všechny kolem 18 kg a výš, viď? :? :?: Jinak ti přeju hodně klidu, hodně odpočívej a věřím, že to musí být už náročné. Já jsem silně zvědavá na mě. Teď si budu asi objednávat ten BABYBELT (podpůr. pás), protože já bych je na konci už asi neunesla. Jsem pinďa. :wink:

Jinak mám obrovskou radost, řekla bych, že od včera mi konečně začaly ty správné pohyby, jak mají být! Dnes ráno to byl teda cirkus a teď když s vámi píšu, tak taky 8O . Mám pocit, že se mi tam honí myši! :D Už i manža to cítil. A hodně jsme se nasmáli. Konečně mám jistotu, že se mají k světu. Možná to i bude tím, že začínám mít obr chuť k jídlu (do teď moc nebyla a ani jsem nepřibírala). No a teď , co jsem se rozežrala, tak asi ví, co mají rádi. :wink: :D

Přeji vám krásnou sobotu. My dnes s manžou oslavíme 1. výročí svatby. :wink: Ale jinak jsme spolu už 8 let. :wink:

Tak papa holčiny. LIO :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
19.8.06 14:38

Lio,
teď když tak čtu tvůj příspěvek o té „holčičí“ výbavičce, tak jsem si na něco vzpomněla: ještě než jsem věděla, že to budou kluci, tak jsem se taky probírala nějakýma hadříkama a všechno holčičí jsem automaticky podvědomě dávala stranou… jakože: to nepotřebuju… Pak jsem se probrala a řekla si: ježiš, co blbnu, dyť vlastně nevím co to bude… Dodnes to nechápu, ale možná nějakej šestej smysl :D

Blahopřeju k prvním pohybům - to je mazec, co? A bude ještě větší! :wink: a taky blahopřeju k prvnímu výročí!

A s těma kočárkama - už jsem to psala do jiné diskuze - po těch zkušenostech, co mám, bych pořídila hlubokáč z druhé ruky a na jaro-léto dobrej sporťák. Ono ty kombinace jsou na prd, zvlášť u dvojčat - stejně se to v nich nedá odjezdit celý… Já jsem taky kupovala kombinaci, jenže po zimě se mi tam kluci nevešli (a to jsou narození na podzim), takže jsem na jaře koupila sporťák a jsem s ním fakt maximálně spokojená 8) . Nemusela jsem do té kombinace investovat tolik peněz, stačil ojetej… Stejně když byly ty hrozný mrazy, tak se na procházky nedalo chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
19.8.06 15:14

ahoj holky, ja vam blahopreji ke vsemu, ja jsem dneska nejaka dojata :)
xeng a ty jsi ze zlina? jo chodili jsme do zlina na tomasov…
Lio, tak to jsem ja :) u nas si priroda bohuzel s trojcaty neporadila sama, ale doufam ze jsme se rozhodli spravne - dost mi pomohla Helli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
19.8.06 15:30

Míšo, nene, jsem z KM. Napřed jsme jezdili do Brna, ale bez úspěchu, pak mě Chovanec přemluvil ať to zkusím u nich :wink: , no a vyšlo to :D - na 7. pokus :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
19.8.06 15:40

Los? :) k nemu jsme prave chodili…
na 7. pokus? to je sila!!!!!!
muzu se jeste zeptat? dvojcata se rodi cisarem nebo i normalne? ja se totiz porodu moc bojim, ale to sem asi nepatri!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
19.8.06 15:49

mate krasne jmena na kluky…
Jakub se mi libi taky, ale pry uz to ma kazdy…
a Mateje manzel nechce ze se mu budou decka smat ze mates (sazka) nebo co :)
a ja bych chtela asi holku a kluka! ale asi je to jedno, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová