Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
13.8.06 11:33

Zuziko, neboj se, mně ten test taky v 1. trimestru nedělali. Dělali mi POUZE ultrazvukový screening, tedy, že zkontrolovali ručičky, nožičky, šíji, srdíčka a nosní kůstky. Toť bylo vše. Ty asi myslíš nějaký ten krevní test v 1. trimestru, viď? Opravdu se neboj, protože on je víceméně novinka a prý se dělá spíše v Praze a tak a teprve se to rozjíždí. U nás v západních Čechách se zatím ještě vůbec nedělá a dělají se jen AFP testy (tripple test). Já se taky bála, protože holky u nás na diskuzi ho některé v tom prvním trimestru měly, ale pak jsem se dozvěděla, že se dělá jen někde. No a všechny moje kamarádky, co mají čerstvě mimi, tak ho taky nepodstupovaly (jedna má dokonce dvojčata) a všechna mimi jsou v pořádku. :wink: AFP může vyjít falešně pozitivní, ale s tím by měli počítat, že čekáš dvojčátka, než ty hodnoty hodí do PC a PC jim to vyhodnotí. Já jdu zítra na poradnu a dozvím se tam výsledky AFP, tak vám pak napíšu, jak jsem dopadla já. Trochu se bojím, ale co, proč by to nemělo být v pořádku? :wink: V 1. trimestru se bere krev akorát na zjištění RH faktoru a na pohlavní choroby apod. :wink:

Přeji klidnou neděli! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
13.8.06 11:58

ahojte vidím, že probíráte testíky ;-), holky, utz ve 12tt - screening, je aspoň u mě bylo, o těch ručičkách nožičkách… a dr. který to dělá hodně dlouho se s tím ani nemaže ;-) prostě koukne a jestli je všechno v normě tak netřeba rozebírat..takže pokud máte z popisu jiných pocit, že vás dr odbyl určitě vám dělal to samé co ostatním jen to tak s vámi tak neprobíral…také je to kvůli určení data, kdy jít na AFP v 16tt. AFP u dvojčat jsou většinou zkreslené a dr. s tím počítají, kdyby bylo něco hodně mimo normu tak vám určitě (mě řekli do tří dnů - přišel by mi telegram) dají vědět!! pokud to nechávají na poradnu je to s největší pravděpodobností v pohodě. holky nebojte, určitě to bude dobré…

dneska mi ty naše dračice teda dávají do těla, udělali mi tu normálně něco čemu slovo nepořádek velmi,velmi lichotí ;-), no tak jdu zachránit aspoň kuchyň ;-)

mějte se

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
13.8.06 15:38

Lioness , tak jsi mě trochu uklidnila :oops: Už z toho začínám trošku asi blbnout :oops: Švagrová mě dnes taky uklidňovala, že to bude určitě v pohodě, že toho moc čtu :wink: :P
Budu muset požádat manžela o zklidňující masáž :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
14.8.06 01:15

Ahoj holky, s těmi vyšetřeními u DR-já jsem až do 30 tt chodila k DR v Praze, pak jsme se stěhovali a začala jsem chodit k DR u nás. A musím říct, že mám pocit, že to ti pražáci docel flákali. I ten můj nový DR se divil, že mi spoustu věcí neřekli. Vůbec nám neřekli, jetsli čekáme jedno nebo dvouvaječné. To se prý dá zjistit jen v prvním trimestru, ale oni se na to nějak vykašlali. I ty kontroly nebyly nějak důkladné..jiná kamarádka s dvojčátky chodí na velký UTZ každý měsíc, kde jí miminka kontrolují. U mě na ně vždycky jen koukla, jestli jim tlučou srdíčka. Já nevím, možná to stačí, ale myslím, že ty dvojčátka by se měly víc hlídat. Tak se jen nenechejte v ničem odbýt!
A hlavně buďte na sebe opatrné, je to prostě větší zátěž, než s jedním mimi.

Zatím ahoj, občas k vám mrknu.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
14.8.06 08:56

Ahoj těhulky i maminky s dvojčátky!!!
Mám na vás prosbu: Kamarádka čeká dvojčátka a obhlíží kočárky. Včera jsem jí našla na MMB kočárek RETRUS a chtěla jsem se vás zeptat, jestli s ním nemáte některá zkušenost nebo neznáte někoho, kdo jej má. Jestli je to dobrý kočárek nebo není moc kvalitní…? Tady je na něj odkaz: www.mimibazar.cz/foto.php?…
Díky moc za odpovědi.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
14.8.06 09:03

Katko, je to polskej kočár, obhlížely jsme ho na veletrhu, všechny tohoto typu jsou příšerně těžký, strašně blbě ovladatelný i bez miminek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
14.8.06 09:24

Ashley - píšou tam, že má 18,5 kg. Kamarádka včera našla ještě Dorjan Cross Country TWIN a ten má prý 19 kg. Tak asi do těch 20 kg by jí to nevadilo…? A Ty máš tip na nějaký lepší kočárek pro dvojčata? Ale za rozumnou cenu.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
14.8.06 10:09

Katko, docela důležitý je taky to 82cm - to nikde neprojede, chce to najít kočár do 80cm, tenhle tam nabízí 7700,– tuším kolem 10tis je pěkný kočárek HOCO TWIN ( já ho neměla, ale už znám tři dvojčatové maminky a jsou s ním vcelku spokojené),váha kolem 18 kg je u dvojčatového docela v normě, těžší bych nebrala. velký výběr najdeš na www.dvojcata.kat.cz tam jsou na fotkách snad všechny co v ČR seženeš.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
14.8.06 11:21

Zdeniku , díky moc!!! Odkaz na stránky už jsem přeposlala kamarádce.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
14.8.06 13:04

Ahoj holky, rozhodně bych nekupovala kočár bez otočných předních koleček. Neumím si představit, že bych ho musela nadzvedávat do každé zatáčky. Ze začátku možná, ale už budou mít obě děti kolem 10 kg, tak to máte i s kočárem 40 kg!!! Takže raději trochu víc investovat, než si zničit záda. my jsme nakonec vybrali kočárek Hartan Zwilling. je to teda dražší kočár, ale doufám, že bude kvalitní. Prý je na dvojčata hodně dobrý. Koupili jsme do něj jen ty univerzální tašky, na tom se hodně ušetří, ale stejně vyšel kolem 20 tis.
Tak šťastný výber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
14.8.06 14:13

Ahoj dvojtěhulky…

aááá téma kočárky… taky se s ním intenzivně zabývám…!! Jojo dvojčata prostě obrátí svět do jiných rozměrů a to doslova.
My jsme se s manželem přestěhovali do domečku a ještě že je ten dům starý a má veliké dvoukřídlé dveře… nedovedu si to představit třeba v paneláku!!

Nicméně jsem se rozhodla že koupím kočárek z druhé ruky. Už jsem jich pár viděla a všechny byly ve velmi zachovalém stavu - no některé dokonce vypadaly jak nové.
Také dávám na doporučení majitelek - tzn. vyjímací a polohovatelné oba košíčky, otočná a ternní kolečka a výbavičku… tzn ty doplňky k tomu. Ten co mám vyhlédnutý, kupovali asi za 18 tis a mně ho nechává za 4,5 tis.
U kočárku potom až budou větší šetřit nebudu - tam chci pořádný sporťák se vším všudy.

• Citovat
  • Upravit
oren
14.8.06 14:21

Jo a ještě k těm testům!!!
Také si myslím, že všude to mají jinak s kontrolami i s UTZ a testy. Já jsem např. ve všech těhotenských knihách četla, že s dvojčaty se chodí na UTZ každých 14 dnů a to z důvodů, že kdyby jedno náhodou odešlo, nebo se přestalo výrazně vyvíjej - byl by prý průšvih pro maminku a samozřejmě i pro to druhé zdravé.
Takže se holky nebojte si říct!! Já jsem si poprvé připadala jak buzerace, ale na Dr. si vždycky připravuji dotazy a chtěla jsem aby mne kontrolovala pořádně. A taky že jo, i když moje Dr. je úžasná. Je hrozně ráda že mám dvojčata. Prý je miluje!! No a tak na mne dává pozor.
Jednou za 14 dnů jdu ke své na kontrolu a UTZ a střídám to jednou za 14 dnů s Apolinářem.

Na ty tripple testy - no holky… to budu asi úplně vyřízená!! Jak je možné, že jim výsledky vycházejí špatně?? To s tím nemůžou něco udělat??

Ještě jsem se chtěla zeptat zkušenějších. Holky konečně jsem si snad našla porodnici. Jedu se tam v týdnu podívat - tak snad mne nezklame, jako u Apolináře v Praze. Jde o novou porodnici v Kolíně. V loni všechno nové a dobře nachstané i na dvojčata.
No a mají tam 3D a 4D ultrazvuk - za 100 Kč. tak jsem si myslela , že tam zajdu. Za tuto cenu bych fotečky i chtěla. Za 500 dostanete i DVD s natočenými mimči - tak asi půjdou do obou, abych potěšila rodinu - babičky a tak.
No a k dotazu: kdy je dobré navštívit ten 3D?? Abych tam něco viděla?? Teď ve 14 týdnu je asi brzy že??
Dejte vědět holky… a díky

• Citovat
  • Upravit
1719
14.8.06 20:25

Ahojky dvojčátkovské těhulky a maminky,

tak se musím pochlubit, že dnes jsem se dozvěděla v poradně výsledky tripple testů. Vyšly nám naprosto v normě, vše v pořádku, takže nemusíme na žádnou plodovku ani genetiku. Jupííííííííííííííííííí!!!!! :lol: Mám obr radost. :wink:

No, mně Dr. teda UTZ pokažadý nedělá. To jen ze začátku, do toho 12.tt (v nemocnici), teď už jen v 16.tt a pak jdu až ve 20.tt. Do té doby asi „shořím“ zvědavostí. :wink:

Dnes mi Dr. dělal kontrolu pohmatem a zjistil, že mi tvrdne břicho, takže mi napsal mangesium a nařídil mi, že nejdéle od 6. měsíce těhu musím začít nosit BABYBELT (podpůrný těhu pás). Jsem totiž malá a drobná a říkal, že dvojčata budou těžká a že by to pro mě taky mohly znamenat nemalé zdravotní potíže. :? Je fakt, že prý ten pás hodně „odlehčí“ a uleví a hlavně šetří záda. A po porodu prý pomáhá i zformovat bříško nazpět. :wink: Takže si ho budu muset nechat u nás v maternity shopu objednat. Jsou 2 druhy. Jeden je levnější, tak Dr. mi říkal, že ten dražší je lepší, že roste s bříškem a netlačí. Ten druhý prý není tak dobrý. Ale ten dobrý stojí 1000 Kč. Ale mám pocit, že by to mohla částeč. hradit i pojišťovna… No, to mi Dr. teda nenabídl, ale co jsem koukala na rodině, tak tam to někdo psal.

Ten pás vypadá takhle:

to je ten za 1000 Kč:
http://www.promi.cz/…foto/626.jpg

a to je ten za 579 Kč:
http://www.promi.cz/…oto/9768.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
14.8.06 20:36

Takže já do něj stopro půjdu. Opravdu dvojčátkovské bříško je prý velká zátěž. Lidský organismus není na dvojčata stavěný. Co bysme pro zdraví neudělaly, že? :lol: A vidina toho, že třeba i ulehčí té kůži na břiše, to je docela fajn.

Téma KOČÁRKY:

Vyčetla jsem v diskuzích, že je dobrý HARTAN Zwilling a taky TEUTONIA ALU TEAM. Polské kočárky raději nebrat, vím, že jsou levné, ale jsou taky hrozně moc těžké a špatně ovladatelné a je pravda, že když v nich budou sedět ještě děti, bude to asi oříšek. Dobré je, aby třeba i prolezl dveřmi :wink: Sporťáky už vypadají líp a nejsou drahé, ale já se rozhodla koupit jeden kočár a mít už pak klid (trojkombinace).

Po velkém přemýšlení a rozmlouvání okolí, jsme se rozhodli pro trojkolku (navedla mě na ní Ashley ze čekatelek - tímto díky :wink: ), jsme s manžou spíš sport. založení, takže aby šel i k bruslím atd. Navíc bydlíme ve městě, takže s tím nebude problém. Samozřejmě to přední kolo je otočné (s aretací). :wink: Celkové ten kočárek vypadá „svižně“ a je takový odlehčený. Konstrukce by měla být hliníková. Prostě jsem se do něj zamilovala. :wink: Dá se použít jako sporťák (samotný sporťák stojí cca 10.000 Kč) a i jako hluboký - to se dokoupí korbičky s madlem (to pak dělá 15.000 Kč). Jediné, co nejde - současný hit - nacvaknout autosedačku na podvozek. To myslím, že neumí. Ale to neumí skoro žádný pro dvojčata (až na pár vyjímek). Já to přežiju. Jinak je to belgický výrobce Childwheels. Já jen doufám, že mi ho zdejší prodejce sežene, ale myslím, že nebude problém, když je i na netu.

A tady je fotka:

http://www.childwood.be/…CWTW_570.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
14.8.06 20:40

Na šířku má 78 cm! :wink:

Sice je černý, ale jsou do něj různé barevné vložky, takže si stačí vybrat dovnitř barvičku (nemusí být jen červený) :wink: ¨

Tady jsou:

http://www.childwood.be/…CWCS_570.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová