Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky, diky za podporu s tou polohou plodu…
dneska jsme volali na vysledky krve na ty vrozene vady a je to dobry!
moje mamka mi honem volala, jestli uz to teda muze rikat… ![]()
Oren, ja teda asi nemam tvrdnuti, ale v noci kdyz lezim tak me taky tlaci bricho a pritom moc necuram… ![]()
a kdyz se otacim tak me tam nekdy pichne…
jo a jmena, sice jsme o nich uz diskutovali, na holky mame dost jmen, ale na kluky moc ne…
holky, tak se vsechny drzte a at je vam dobre!
jo a s tim uklidem a tak… ja mam furt ten prisny klidovy rezim, a manzel me stejne nenecha nic delat, takze pohoda…
Ahojky,
Oren, s tvrdnutím neporadím, břicho mi ztvrdlo za celé těhotenství asi 2×. Jsem asi exot, ale neměla jsem s tím problémy i při prvním těhotenství. Jinak je to normální, jsou to stahy dělohy, trénuje si činnost. Prý těch 10 tvrdnutí za den je normální, postupně i 20. Pozná se to tak, že Ti celé břicho fakt ztvrdne, chvíli to trvá a pak to povolí samo. Je to hodně nepříjemné. Ale rozhodně by Ti na to Dr. měl napsat magnesium, pokud je to příliš často a neměla by jsi to kupovat ze svého. Jinak na křeče v nohách bych řekla je nejlepší Detralex, mně hodně pomáhá. Ty křeče nejsou svalového původu, ale od vnitřních křečových žil a tento lék je přímo na to. Hodně se doplácí, ale zkus se svého doktora zeptat. Ten doplatek je asi 300 Kč na 60 tablet a berou se 2 denně. Někdy vezmu jednu, někdy 3, podle toho, co nohy dělají. Může se až 6 denně.
Lio, řekla bych, že pás je pod oblečením dobře schovatelný. Jedny džíny mám bokovky a tam je to ideální. Pokud máš kalhoty do pasu (nebo vyšší), tak je vlastně stejně vysoko jako guma u kalhot a není skoro vidět. A třeba s bílým trošku kratším tričkem se docela dobře doplňuje. Jen po něm oblečení víc klouže.
Oren, neměj strach, ono bude dobře. Dnes jsem celý den lítala po obchodech, unavená jsem, ale zároveň se cítím moc dobře. Neboj, všechno zvládneš a až budeš na konci, bude Ti nakonec líto, že se bříška už brzy zbavíš.
Já si moc přeji, aby Neználci vydrželi uvnitř do 10. září, máme domluvenou fotografku na nějaké pěkné fotečky celé rodiny, mého bříška a Karolínky. Moc se na to těším, tak doufám, že i děti budou spolupracovat. ![]()
Jana
Letadlo, jůů, tak to bude hezký, fotečky bříška!!! Mě včera fotil manžel a úplně jsem se musela smát, jak si vyhrál. Pořád mě nějak nastavoval a furt lehni si, sedni si. No, nějak se do toho zažral. Ale asi ví proč. Mám takový pocit, že bříško mám poprvé a naposled.
A neboj, Neználci do 10.9. vydrží! Vždyť už je to jen pár dní!!!
A ten pás - musím se už rozhoupat. Jsem děsná. ![]()
Oren, tak vidíš, to tvrdnutí je dokonce - trénink dělohy - jak napsala Letadlo. Takže už můžeš být v klidu. Ale pravda, to mangésko by ti měl napsat Dr., doplácela jsem asi jen 16 Kč a tablet tam bylo 50.
Jo a Oren, ty rodíš v lednu? Já mám totiž taky termín na začátku ledna… ![]()
Míšo, gratuluju k super výsledkům! Teď už to můžete roztroubit světu!!!! ![]()
Tak jsem si řekla, že budeme stejně nakupovat neutrální věci, spíše do žluta, protože ty dvě holčičky, no, já tomu pořád nějak nevěřím. Byly tam pěkně narvané a třeba fakt ten pindík mohl být někde schovaný (u jednoho třeba)… Jsem strašná - nevěřící Tomáš, ale to já u všeho!
Ale pokojík máme taky do žluta, tak se to aspoň bude hodit. ![]()
Lioness, diky! tak troubim… trutrutru ![]()
vcera jsme byli u znamych za detma, mala ma 7 mesicu… byla paradni…
dneska jsme s tchyni probiraly veci co mela po detech a uz mam i par veci na mimca… a nektere byly uplne nove…
holky, mejte se krasne!
Míšo, taky jsem dostala hafo věcí od sestřenice po malé, ale musím to probrat. Všechno už není pěkný. Ale třeba na doma to bude stačit. ![]()
taky jsme to probiraly stylem, ze na zahradku se to bude hodit… a jeste kdyz mame psa…
a jak se jinak vsechny mate?
my na kontrole dopadli dobre, dalsi bude 19. 9.
jo a v utery jdu za jednou maminkou co ma dvojcatka, tak se tesim!
tak se opatrujte
Míšo, tak vysonduj u té maminky dvojčátek nějaké dobré tipy a rady. To nás zajímá!!! ![]()
Tak hezký zbytek neděle!!! ![]()
jasne! okorat ze se vubec nezname, ale doufam ze bude sdilna ![]()
tak papa
Holky kde se touláte? Ať nám to tady neusne
![]()
Jani, jak se ti daří? Tobě se to už blíží, že?
A co ty Lio? Někde jsem skoukla tvoje fotky a moc ti to sluší ![]()
Holky dejte vědět novinky.
U nás vše OK, teď jsem byla na testech AFP, čekám na výsledky.
ahoj Zuziko, ja jsem tady ale nejak to tu vazne.
u dvojcatek bylo fajn, pani nam ukazovala fotky jak se narodili, to je teda sila… a zvladala to dobre… mela kluka a holku… no, asi to bude narocne… byli takovy malinci…
Zuzi, tak si říkám, jestli jsem taky někde neviděla tvoje fotky?
![]()
Míšo, tak to musela být fajn beseda, s maminkou dvojčátek. A nestraš mě moc.
![]()
Fakt to tu nějak vázne, kde jste kdo?
![]()
ja te nestrasim!!!! ![]()
ja jsem tady!!! manzel jel pryc, tak jsem u maminky a u tatinka a ti me opecovavaji ![]()
tak dobrou noc! misa
Lio , těhu fotky zatím nemám, protože máme foťák v reklamaci a čekáme co bude
Ale s bříškem jsem ti v patách
![]()
Jinak netěhu jsem se ukázala v únoru 2007
.
Holky jaké jsou odezvy u vašeho okolí? Já si připadám občas jako exot, všichni řeší že čekáme dvojčata (většina má k tomu ještě dosti děsivé poznámky jaká to bude hrůza
). Docela mě všichni deptají, ale mě ten strach nějak po prvních týdnech opustil a vůbec nemám obavy, že bychom to nezvládli.
Lio , ty jsi trošku napřed… kdy jsi měla první pohyby?
A nevíte některá jestli podpůrný pás může předepsat doktor?
Míšo, koukám, že občas ponocuješ, jako já.
No, tak si to užij u rodičů. To je parádička, to opečovávání. Hlavně tam vždy pěkně přiberu.
![]()
Zuzi, já viděla tvou fotku v únoru 2007. Moc ti to sluší, jsi sympaťanda!
Neříkej mi, že už máš takový bachorek jako já
. Já když to srovnám u nás s holkama v lednu 2007, tak jsem skoro největší břichounek (ale zase se utěšuju, že tam mám dvě)
No, ale okolí mi tvrdí, že mám malé bříško. Já si teda nepřipadám.
No a ten těhotenskej pás by měl správně předepsat doktor. Pojišťovna by měla něco přispět. To vím jistě, já to našla někde na netu. Ale přiznám se, že můj Dr. mi to napsat nechtěl, protože mu to asi ubírá nějaký body, nebo co. Za to může ten pitomej Rath.
No, takže já si ho objednala v našem městě ve zdr. potřebách a do středy bych ho měla mít. Je to ten s „ponožkou“ přes bříško. Vyjde mě na 700 Kč, což se mi zdá levnější než na netu. A taky mi paní objednala S i M a podle toho, co mi bude, si vezmu. Ale zkus se normálně gyn Dr. zeptat! Za to nic nedáš!
Jinak mě s dvojčatama taky každý straší. Docela mi to taky znechucujou a někteří se i vysmívají.
Takoví ti škodolibci. (např. bydlíme ve 4. patře bez výtahu). Mě to občas pěkně štve, ale už jsem se zabejčila a řekli jsme si s manžou, že na všechny kašleme. Co nadělám? Jsou lidi, kteří nemůžou mít děti vůbec. Děti jsou velký dar, i když jsou to dvojčátka. U nás sice za to mohly spíše hormony (sice v rodině je taky máme a dokonce 2×), ale i tak. Sice to bude záhul, ale já už bych je nedala. Ať se každej třeba pos…e!
Až je budeš držet v náručí, tak si řekneš, jaký to je štěstí. Dvojnásobný štěstí!!!! A ber to tak, že když to bude záhul, že zase zhubneme do původní velikosti a naučíme se všechno dělat rychle. Prostě supermanky - supermamky! ![]()
Jinak co se týče pohybů. Já začala mít takové ty záchvěvy kolem 18.tt. Jako když mi v břiše pobíhají myši. Ale pořádně se to rozjelo až ve 20.tt. Teď už to jede naplno, ale nejsou to zatím extra intenzivní kopy. Spíš takové ťukání. Ale poslední týden se mi už i vlnilo břicho. Myslím, že ta intenzita bude nabírat a pak zase ubývat, protože už nebudou mít tolik místa. ![]()
Promiňte za můj sloh.
Ale myslím, že tu dlouho nikdo nic takovýho dlouhýho nenapsal. ![]()
Krásnou neděli! ![]()
Lio, díky moc za radu a za povzbuzení!!!
Hned je mi trošku líp.
Začínám mít hrozný strachy… ale asi jsem zbytečně hysterická!! Čím víc čas postupuje, břicho se zvětšuje… tím to nějak hůř nesu… no jo, práce, doma rekontrukce domečku, do toho pořád nějaké ty běžné problémky.. a to všechno na mne nějak padá… vůbec nejsem psychicky tak silná, jako normálně!!
chjo, chjo… a jak všichni píšete - BUDE HŮŘ!!!
No už aby byl leden!!! Nikdy jsem se tak na leden netěšila jako nyní!!