Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
7.8.06 17:30

Zuziko, neboj se, pokud máš bezproblémové těhu a nekrvácíš, myslím, že je to OK.
Já mám dvojčátka po inseminaci (dvojvaječná), (i když v rodině máme též dvojčátka 2×!) a na začátku těhu jsem prodělala hyperstimulační syndrom 4. stupně. Byl to následek stimulace hormonálními injekcemi. Poležela jsem si měsíc v nemocnici a bylo to docela peklo. Měla jsem přestimulované vaječníky, 4× zvětšené a plné cyst a v těle mi zkolabovaly cévy, které začaly zadržovat vodu, místo aby jí filtrovaly do krve, takže i hustá krev, kterou mi museli ředit injekcema. Byla jsem na kapačkách a nakonec jsem v sobě měla 15 litrů vody!!! A nabyla jsem obrovských rozměrů (normálka vážím 51 kg a jsem drobná) :wink: Sotva jsem se hýbala a dýchala. Bylo to nepříjemné a psychika nic moc. Nakonec se mi dostala voda i do plic a musela jsem několikrát podstoupit punkci vody z plic (auau), protože jinak bych se udusila. Z plic mi vytáhli 4,5 l vody! Byly to krušné začátky, nerada na to vzpomínám, ale za to mi ti malí dva drobečci stojí. Člověk pak rychle zapomene. :wink: No, ale jako následek mi zůstaly zvětšené vaječníky plné cyst. A to je asi to riziko, proč mi sexík zakázali, protože v případě prasknutí cysty by mohlo být ohroženo těhu :cry: . Ovšem na poslední poradně jsem měla vaječníky už o něco zmenšené, tak si říkám, že se to třeba ještě upraví. :wink: Tak se schválně Dr. pozeptám. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
7.8.06 17:38

Lioness , tak to čtu úplně v šoku :? Nevím co napsat, ale pevně doufám, že už sis s prckama vytrpěla dost a teď už to bude jen krásné pohodové těhu a samé radosti s mrňouskama. Je dobře, že se to všechno tak zlepšilo. Budu držet pěstičky.
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
7.8.06 18:53

lioness - je vidět, že ženská fakt vydrží všechno…úplně mi zamrazilo, a moc ti přeju ať už je všechno jen a jen v pohodě…brrr teda to si ani nedovedu představit, fakt..

sex - tak my žádná omezení neměli, ovšem než manžel přišel z práce já už spala ;-), ale tak nějak jsme si užívali po celou dobu ovšem ke konci to byl pro mě už docela sportovní výkon neb jsem to sotva udýchala ;-) a na přípravu porodních cest to bohužel nemělo vliv ;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
8.8.06 11:39

Holky jste hodné, no, už to nejhorší (snad) mám za sebou. Snad jsem si to vybrala na začátku. A máte pravdu, že ženská vydrží všechno. :wink: Na plicním jim bylo líto, že mi tak musí „ubližovat“, když jsem k tomu ještě těhulka (punkce z plic se provádí propíchnutím tlusté jehly mezi žebry na zádech a dělali mi to bez umrtvení, protože jsem byla těhulka - tudíž zákaz veškerých anestetik, takže parádní bolest) a paní doktorka říkala, že jsem statečná, že se jim u toho kácí dvoumetroví chlapi. Já ani nepípla. Nějak jsem se styděla tam u toho brečet, tak jsem vždy zkousla zuby. Ale do smíchu mi nebylo. Už jen ta psychika, co se ještě bude všechno dít… :( Proto jsem na rizikovým doma (především kvůli těm následkům - cystám). Ovšem v práci to pár lidí nechápe, myslí si, že se jen válím bezdůvodně doma. Já, která v životě v práci nemarodila. :! Ale jak jsem říkala, kdo mě neviděl s 15 litry vody v sobě, neuvěří. A ať si ti někteří myslí, co chtějí. Já chci mít zdravé a donošené děti. :wink:

A vy jste holky doma na rizikovým? Mně teda bylo i řečeno, že dvojčata se berou automaticky jako rizikové těhu. :wink: :?:

Jinak s tím sexíkem se pozeptám, ale když to Dr. nedovolí, smutnit nebudu, důležité je, aby bylo dobře prckům. Takové heslo razí i můj manža, za což jsem ráda. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
8.8.06 13:39

ahoj lioness,

tak to je hustý!!!! co se ti dělo… jsi ohromně statečná a dobrá!!! … to bych já asi nevydržela. Hlavně, že už jsi v pohodě a zdravá a hlavně miminka. Ty budou asi pěkně otrlá… když si toto všechno s tebou prožila.

no a ty řeči tvých kolegů ignoruj..... chtěla bych je vidět na tvém místě - hlavně chlapy. ha… ha…ha!

Já jsem na riziku taky, ale částečně kvůli dvojčatům a částečně kvůli problémům na začátku!!! Ale myslím, že právě dvojčata jsou důvodem proč rizikové!!
Myslím, že to chápou hlavně ty z nás, které to už mají za sebou… když to tak tady čtu - máme se na co ještě těšít !!! :(

Nicméně souhlasím, že za zdravá miminka stojí cokoliv.
Já jsem měla dneska v noci sen, že se mi narodily - dvě krásný a maličký drobátka!! Holky...... já jsem se vzbudila s takovou radostí!!! Ten pocit..... to zahřátí u srdce! Kráááása.....

Zítra jdu ráno na UTZ - tak uvidíme co bude nového. Doufám, že nic, že bude všechno v pohodě!!
Tak držte palce.
 R.

• Citovat
  • Upravit
1719
8.8.06 20:00

Ahojky Oren,

na ten tvůj zítřejší UTZ se moc těš!!!! Je moc nádherný!! Já u něj skoro bulela! Budeš zírat, jak už se budou mít prckové k světu a jak s sebou budou mrskat a cvičit!!! Fakt to stojí za to. A jestli můžeš, tak s sebou vezmi manžu nebo přítele, protože ten můj nebyl a pak toho moc litoval. Já mám z UTZ ze 12.tt 7 fotek!!!! Doktor v nemocnici mi je dal grátis, za to moje počáteční trápení. :wink: Já se teď moc těším na ten UTZ ve 20.tt. Ještě 20 dní a možná se už dozvíme, kohopak nosím. :wink: To je adrenalin :wink: .
A copak jsi měla na začátku za problémy, jestli se mohu zeptat? :wink:

Hezký večer holky! :wink: LIO :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
10.8.06 14:41

Ahoj Lio,
díky za odpověď. Na UTZ jsem byla a výsledek testů je NEGATIVNÍ !!! takže hurrááááá!!! Odcházela jsem z nemocnice hrozně šťastná!!
S tím UTZ máš pravdu - jsou krásně vidět obě a celé!! Asi naposledy. Už jsou dost velicí.
Nicméně je sranda, že jeden sedí nebo šlape tomu druhému na hlavě!!
No tak snad ho neušlape !!

No hlavně že nemáme vady!!
R:-)

• Citovat
  • Upravit
1719
10.8.06 16:15

Oren, tak to ti moc gratuluju! Super výsledky! Tak se opatruj. Mně tak začíná vylézat břicho, že to není možný. A zase mě začínají bolet vaječníky (asi už je to tam napěchované) a ty cysty k tomu - nic moc. V pondělí jdu na poradnu, tak se Dr. pozeptám. Snad bude vše v pořádku. :wink:

jéé, tak to je legrační, že si tvoje dvojčátka šlapou na hlavu. Naše leží zatím každý jinde. Jedno u levého vaječníku a druhé pod pupíkem, ale na sebe naposledy nešlapali, tak uvidíme ve 20.tt na UTZ. Jinak včera jsem asi poprvé cítila pohyby, byly to takové „myšky“ pod kůží. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
10.8.06 16:58

Ahoj holky,
tak jsem dneska byla na kontrole. Prďolky jsem viděla, vše vypadá že je v pohodě (i když nic moc se nezkoumalo :? ). Já měla jednoho dneska „stojícího na hlavičce“ a vypadalo to že má zrovna rozcvičku :wink: :P a druhý chrněl… tak jsme ho trošku probudili :oops: :wink: Můžu se zeptat co všechno u vás zkoumali ve 12.týdnu? Jsem trošku na rozpacích a další kontrolu mám za 4 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
10.8.06 18:31

Zuzi, ve 12.tt mi měřili šíjová projasnění u miminek (zkratka NT), kontrolovali nostní kůstky, pak nožičky, ručičky, měřili plody a pak kontrolovali průtoky pupečníkem a samozřejmě srdíčko. Ale dělali mi to v nemocnici a jeden velmi pečlivý a výborný Dr. Dal si hodně záležet, protože na začátku jsem brala docela dost léků, kapaček a injekcí, tak to radši pořádně zkontroloval. Ale když jsem byla na UTZ v 16.tt, tak už jsem byla u svého Dr. a můžu ti říct, že to bylo taky letem světem, ani srdíčka pomalu nezkontroloval. Byla jsem z toho vedle, ale pak jsem si řekla, že se tím nebudu stresovat, nemá to cenu. Prostě naše mimča jsou OK! :wink: Navíc ti pak budou odebírat tripple testy a ve 20.tt se má dělat UTZ screening, tak tam to musí podle mě udělat pečlivě. Já se tím utěšuju. :wink: Snad narazím na dobrého Dr. :wink:

Moc držím palečky! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
11.8.06 16:42

Ahoj Zuziku,

já byla na těch genetických testech - projasnění jak psala Lio - přes UTZ a odběry krve. Také mi brali krev na krvní skupinu.
Dále mi měřili tělíčka, kontrolovali tep srdíček a koukali na ručičky, nožičky - žaludek atd…
Vše bylo OK.

Hlavně, jak mne vyplašili u Apolináře s těmi genetickými testy, jsem nyní šťastaná že to dopadlo dobře. Nicméně 1 týden stresu mi zatím stačil… pokud mne čekají ještě další… tak se ustresuju!!!
No ale snad jsou broučci zdraví!!

Hezký víkend holky!!! Pohlaďte bříška a zase v ponělí!!
 pááá

• Citovat
  • Upravit
1719
11.8.06 23:58

Ahojky,

tak to jsem ráda, že vše probíhá tak, jak má. Já teď taky čekala na obávanou obálku testů na AFP (tripple testy z krve), protože i Dr. mě varoval, že u dvojčátek je často falešně pozitivní, ale musím to zaklepat, nic nepřišlo a od odběru uplynulo již 11 dní, tak snad už nic nepřijde. :wink: Sestra na gyndě mi říkala, že kdyby to bylo špatné, přijde mi do týdne domů obálka s upozorněním. Pokud bude vše v pořádku, obálka nepřijde a výsledky se posílají normálně zpět do gynekologické ordinace, kam chodím. No a v pondělí jdu zrovna na poradnu, tak se rovnou Dr. zeptám, jak ty testy dopadly. Jsem zvědavá. Snad už mě nic „nepřekvapí“. :wink: Napíšu vám pak, jak jsem dopadla. :wink:

Tak zatím papa a pohlaďte dvojčátka na bříšku! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
12.8.06 11:07

Ahoj holky, taky cekame dvojcatka,dve holcicky. Musim rict, ze nam to totalne zmenilo zivot. Meli jsme koupeny byt, ale byl by porblem se tam vubec s kocarkem dostat, natoz vmestnant dve postylky do loznice, tak jsme ho zase prodali a opravili si horni patro u tchyne na baraku. Sice nebydlime sami a dokonce sdilime kuchyn,ale myslim, ze pro dti bude dvur a zahrada super a ja budu mit po ruce babicku.
Jinak cele tehu bylo OK, ted uz je to teda horsi,musim vic lezet, ale snad tam holky udrzim co nejdyl. mam je obe koncem panevnim, takze me ceka cisar. ale hlavne, at jsme vsechny zdrave. Uz se na ne moc tesime, i kdyz to urcite nebude jednoduche.
Jeste jsem chtela naspat, ze byly pocaty prirozenou cestou a v rodině dvojcatka nemame, takze to bylo fakt pekvapko.:)
Tak se holky hlidejte, neprehanejte to s praci, radeji budte doma a uzivejte si to, odpocivejte, nestoji to za zadne komplikace.Prece jen je to zatez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
12.8.06 11:25

Capinko, díky za rady. S kočárkem jsem si už taky lámala hlavu, vůbec nemám v baráku místo na kočárky, ani žádnou kočárkárnu - natož na ten široký dvojčatovský. Takže taky to pro nás bude znamenat změny. Budeme muset prodat naše auto a koupit nějaké větší, kam se ten kočár vejde a bude zůstávat před barákem v autě zamčený. Jinak to nejde… :? No a ven taky budeme mít problém chodit, protože bydlím ve 4. patře bez výtahu, ale děti budou nejspíš spát na terase v korbičkách kočárku. :wink:

Moc ti gratuluju ke 2 holčičkám, to je krása, taky bych je brala! My se to dozvíme snad za pár dní, co čekáme. :wink: Jestli teda budou prckové spolupracovat. Přeju ti pohodový zbytek těhu, šetři se a opatruj se, ať prckové přijdou na svět do pohody. :wink: A občas nám pak jako novopečená mamča můžet napsat nějakou tu radu (ale klidně i ještě jako těhulka) :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
12.8.06 16:10

Ahoj capinko , myslím že dvojčata nám taky docela zamávají s životem :wink: :P Byt jsme si sice koupili s manželem před dvěma lety docela velký, takže budeme řešit jen nějaké úpravy, ale co se týče auta - vybíráme nové :wink: protože do současné felicie bychom se fakt nevešli :wink: :P
Určitě se zase ozvi co je u tebe nového. Jak tak koukám jsi z nás těhulek teď nejdál :wink: :P
Oren , já jsem z toho doktora totálně zmatená. Teď měl dovolenou a zastupující dr. mi v podstatě udělala jen UTZ kde koukla, že mají ručičky, nožičky a páteř a to bylo vše. Zase za 4 týdny. V průkazce mám poznámku AFP, takže to budou tripple testy, jenomže to se dá předpokládat falešná pozitivita :? Vůbec netuším jestli mám ještě vůbec šanci někde ten kombinovaný test absolvovat. Manžel mě uklidňuje že jsou prcci určitě v pořádku a ať to neřeším, že se dříve taky žádné takové testy nedělali a rodila se zdravá dvojčata. Tak nevím… Docela jsem z toho zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová