Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak jsem holky nakonec raději jela k dr… tvrdlo mi břicho fakt hodne…
takže shrnutí cht ela mne poslat do špitálu k ležení,to jsem odmítla proste nemám nikoho k detem… děti váží cca 1700g každý jsou hlavičkama dolů holčička je sestouplá a má hmatnou hlavičku…musím doma ležet a ležet a ležet magnosolv 2krát denně utrogestan na noc ,může to prý být jen podrážděné jak rychle vyrostly,čípek je 4cm cs 1 hrdlo zavřené…takže asi tak…mám děti přemlouvat at tam zustanou,protože jakmile by odtekla voda což muže být i při negativním nalezu ,bylo by to jasný
Market držim moc palečky aby si prďousky přemluvila aby ještě nějaký ten týden vydrželi ![]()
Pistinko jen si nemysli já taky chodim jak když mám zítra rodit a břicho si podpírám,ale holka bude hůř ![]()
Vítám další novou duo maminku ![]()
Ja mam horni tlak 135,ty vecicky maji v Kiku troje tricicka 200kc troje kalhotky taky 200kc tak jsem je koupila dvakrat a maji tam krasne veci na miminka.Market odpocivej at tam mimisci jeste vydrzi
marketm píše:
tak jsem holky nakonec raději jela k dr… tvrdlo mi břicho fakt hodne…
takže shrnutí cht ela mne poslat do špitálu k ležení,to jsem odmítla proste nemám nikoho k detem… děti váží cca 1700g každý jsou hlavičkama dolů holčička je sestouplá a má hmatnou hlavičku…musím doma ležet a ležet a ležet magnosolv 2krát denně utrogestan na noc ,může to prý být jen podrážděné jak rychle vyrostly,čípek je 4cm cs 1 hrdlo zavřené…takže asi tak…mám děti přemlouvat at tam zustanou,protože jakmile by odtekla voda což muže být i při negativním nalezu ,bylo by to jasný
Banální otázka: u prvního dítěte jsem přibrala 24kg,byla jsem oteklej kombajn, ale byla jsem schopná do 41.týdne normálně fungovat. nyní v 18t mám 5 nahoře, ale břicho mám jak v 8 měsíci i tak jsem neohrabaná. Asi bude hůř. Představa,že jsem v polovině mě ničí. Jsou ty 25 - konečné týdny tak strašné? Fakt všichni ležíte s nohama nahoře? Jsem maličko workoholik a fakt miluji lůžko na těch 6 hod spánku a hurá s prvorozenou do světa. Přijde mi(z poslechu,od známích a z diskuzí) že všechny „stereomaminky“ jsou od 7 měsíce upoutány na lůžko,nebo pendlují mezi OUNZ a svými Mudry. Všem přeji hodně štěstí a úspěšné ukončení této nelehké tratě.. ![]()
pistinka píše:
Ahoj holky,moc gratuluji k úspěšným kontrolám!!
Vítám nové těhulky a přeji moc štěstí. Já jsem taky měla na začátku jedno mimi menší, pak se nějak srovnali.
Já jdu zítra a jsem z toho už nervozní, aby bylo všechno v pořádku. Taky čekám, jestli mi definitivně potvrdí ty dva chlapečky.
Pistinko, děkuji za komentář, že jsi měla miminka taky rozdílně velká. Já věřím, že u mě bude vše OK- dr. nemá moc kvalitní utz a třeba bylo mimčo nějak otočené…no moc dlouho je neprohlížel- cca 2 min, viděl dvě srdíčka a byl spokojený. No a podle fotky UTZ co jsem vložila mi holky čenátkách 2011 kde diskutuji psaly, že budou asi jednovaječná. Ale dr. to neurčil, řekl, že nemá tak kvalitní ultrazvku…tak nevim
To se dozvím 8.12, kdy jdu na screening…a to ten menší určitě dožene ![]()
Market, moc na tebe myslím ať u tebe dětičky ještě nějaký ten čásek zůstanou. Musíš se hodně šetřit a opravdu a poctivě ležet, nic jiného ti asi nezbývá. Asi to bude těžký, když máš doma děti, co? Ale prostě musíš. A zase na jednu stranu je fajn, že tě dr. nechal ležet doma…
Já jdu zítra na KO, tak mám taky takový smíšený pocity… na jednu stranu se těším a na druhou se bojím, aby bylo vše v pořádku… no prostě jako každou kontrolu ![]()
hovezinahoubach píše:
Banální otázka: u prvního dítěte jsem přibrala 24kg,byla jsem oteklej kombajn, ale byla jsem schopná do 41.týdne normálně fungovat. nyní v 18t mám 5 nahoře, ale břicho mám jak v 8 měsíci i tak jsem neohrabaná. Asi bude hůř. Představa,že jsem v polovině mě ničí. Jsou ty 25 - konečné týdny tak strašné? Fakt všichni ležíte s nohama nahoře? Jsem maličko workoholik a fakt miluji lůžko na těch 6 hod spánku a hurá s prvorozenou do světa. Přijde mi(z poslechu,od známích a z diskuzí) že všechny „stereomaminky“ jsou od 7 měsíce upoutány na lůžko,nebo pendlují mezi OUNZ a svými Mudry. Všem přeji hodně štěstí a úspěšné ukončení této nelehké tratě..
Jejda a tak to já si nemyslím zase..Fakt je že mě dr. dal okamžitě na neschopenku jelikož jsem dělala s nebezpečnými látkami,ale že musíš od 7měsíce ležet to není nijak dané,jen jsem o žádné ženě neslyšela která to nesla statečně až do konce bez problémů
..Jak říká můj dr. je to dvojitá dávka miminek berou dvojí dávku živin a ta tíha,já od 29tt jsem opravdu hodně doma nezvládám téměř nic
a to podotýkám nebyla jsem žádná lenivka sportovala jsem a tak a teď jsem opuchlá velrybka co se těší až budou kluci venku
..
hovezinahoubach píše:
Banální otázka: u prvního dítěte jsem přibrala 24kg,byla jsem oteklej kombajn, ale byla jsem schopná do 41.týdne normálně fungovat. nyní v 18t mám 5 nahoře, ale břicho mám jak v 8 měsíci i tak jsem neohrabaná. Asi bude hůř. Představa,že jsem v polovině mě ničí. Jsou ty 25 - konečné týdny tak strašné? Fakt všichni ležíte s nohama nahoře? Jsem maličko workoholik a fakt miluji lůžko na těch 6 hod spánku a hurá s prvorozenou do světa. Přijde mi(z poslechu,od známích a z diskuzí) že všechny „stereomaminky“ jsou od 7 měsíce upoutány na lůžko,nebo pendlují mezi OUNZ a svými Mudry. Všem přeji hodně štěstí a úspěšné ukončení této nelehké tratě..
tak to není,já měla problém třeba jen včera.....taky jsem dost aktivní ženská …pravda do práce nechodím od počátku(jsem zdravotní sestra a prácoviště mám rizikové) ,ležela jsem pár dní na začátku kvůli placentě a pak to vše bylo v pořádku…problém nastal včera ,kdy mi tvrdlůo břicho docela dost až mne to samotnu vyděsilo,ale nález je dobrý a dnes už ani tuk…i mne napadlo že to bylo jen tím jak se prckové otáčely hlavičkama dolů,protože den předem byly ještě příčně...... já naopak znám soustu jednomamek(docela dobrý výraz ne
) co maj problémy a jsou furt ve špitále to já jsem proti nim držák
holky jinak všem moc děkuju za podporu moc pro mne znamená…
andrejko,no právě že děti nabraly za ty 3 týdny hodně a to je možná problém já nabrala 2 kila za 3 nedele a ony dohromady 1,6…a to bříško na to asi chtělo upozornit…
všichni jsou na mne nejací hodní,trener z fotbalu si přišel pro kluka až domu učitelka ze školy povolila,že popřípadě pokud Kájinka povede Honzíka do školky nebo fotbal muže přijít dyl a dokonce ředitelkA ZE ŠKOLKY se nabídla že si vyzvedne přiští úterý ve čtvrt na sedm Honzíka u mne doma a vezme ho do školky jelikož maj plavání a já bych se bála Karolínku pustit s ním před sedmou hodinu samotné ještě je tma…tak mne to dojalo si tu tak bulím…bříško je atím dobré..
Market je to od nich od všech hezké,že ti chtějí pomoct a ty slzičky plně chápu je to dojemné a zároveň tak milé
.Jsem ráda že dneska už je líp ![]()
Pavli džim na dnešní KO palečky ![]()
marketm píše:
holky jinak všem moc děkuju za podporu moc pro mne znamená…
andrejko,no právě že děti nabraly za ty 3 týdny hodně a to je možná problém já nabrala 2 kila za 3 nedele a ony dohromady 1,6…a to bříško na to asi chtělo upozornit…
všichni jsou na mne nejací hodní,trener z fotbalu si přišel pro kluka až domu učitelka ze školy povolila,že popřípadě pokud Kájinka povede Honzíka do školky nebo fotbal muže přijít dyl a dokonce ředitelkA ZE ŠKOLKY se nabídla že si vyzvedne přiští úterý ve čtvrt na sedm Honzíka u mne doma a vezme ho do školky jelikož maj plavání a já bych se bála Karolínku pustit s ním před sedmou hodinu samotné ještě je tma…tak mne to dojalo si tu tak bulím…bříško je atím dobré..
andrej odpočívám a jsem ráda ,že už vlastně mám všechno hotové a připravené včetně tašky do porodnice a věcí na cestu domu,jen ty ještě musím dát do tašky…
Jé Market a ty už máš nachystaný i posýlky/ku? já si pořád říkám ať se mi na to nepráší ale ono to už je taky za pár
.Včera jsem nesla mikrovlnku do schodů a člověk by až rodil
..Jinak taky už mám nachystanou tašku a vše nakoupeno akorát jsem chtěla nějaký vánoční overálky s čepičkama když to tak krásně vyjde, v tescu prý mají hezký ale nevím jestli už je maj nevíte někdo?
Ahoj holky,
moc gratuluji k úspěšným kontrolám!!
Já jdu zítra a jsem z toho už nervozní, aby bylo všechno v pořádku. Taky čekám, jestli mi definitivně potvrdí ty dva chlapečky.
Helčo moc ti to sluší a miminkám taky
Kolik máš ten tlak? A kde jsi koupila ty krásné oblečky?
Andrejko, Markét držte se, za chvíli vám všechny budeme moc závidět, že už máte mimi u sebe

Díky za rady s tím pásem, zkusím ho někde sehnat, snad pomůže. Připadám si jako simulant, teprve 23tt a hekám a furt si podpírám břicho. A to jsem si myslela, že do vánoc budu v pohodě chodit do práce!
Vítám nové těhulky a přeji moc štěstí. Já jsem taky měla na začátku jedno mimi menší, pak se nějak srovnali.