Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já přesně nevím jak dlouho ta ochranná lhůta trvá, ale přesně tak. Ukončíš poměr, půjdeš na pracák, tam si tě zaregistrují a až si vyřídíš neschopenku tak jí odneseš na pracák a bude se ti vyplácet nemocenská. Nevím jak je to první dny, ale potom to vychází na asi 60% čistého výdělku. Nemocenskou ti potom ukončí gynekolog a dá ti papír s nástupem na mateřskou a to odneseš na pracák.
(ono dřív to bývalo i tak, že bys měla nárok na podporu v nezaměstnanosti - tam by záleželo co by pro tebe bylo finančně zajímavější, ale myslím že to změnili tak, že když ukončuješ poměr dohodou tak nárok nemáš)
Kátísek píše:
Takže.. ja poslednihu dubna skoncim dohodou, dostanu odstupné. dojdu si 2. kvetna na pracak aby platili socialni a zdravotni, a pak si dojdu k dr at mi da neschopenku? nemuze mi pak zamestnavatel to odstupné vzit? nebude z toho nejaky prusvih?
HAifa1:-D, ty jsi taky ukoncila pracovni pomer dohodou, dostala odstupné a pak sla ne neschopenku nez jsi sla na materskou kdyz jsi byla jako ze nezamestnana???
Luci, dekuju.. to jsem nevedela.. kazdopadne pro me je lepsi jit na odstupny, nez jit ted na neschopenku a byt zamestnana.. to ne.. proste beru odstupny
a jak dlouhá je ta ochranná lhuta?
Soptiku:) ja jsem 14+6 dle PM a na konrolu jdu pristi patek coz bude 16+1 ale je to takovy.. utika to pomalu.. ale uzivam si to… jinak my prirozenou cestou, prvni tehotenstvi a jsou dvojvajecna.. ![]()
pajo,máš pravdu,já mám holky a nechtěly ukázat,stydlivky jedny
až někdy ve 23tt to šlo vidět.Namáhavé to je a celkem dost,ani jsem tohle utrpení nečekala,ale dneska mi doktor řekl Neděláte to pro sebe,ale pro ty děti.A má pravdu,už to dotáhnu do konce ![]()
jinak ještě pro sandritkal,co se týče těch vycházek-já si poprosila u doktora neomezené vycházky,to v těhotenství jde,není to nemoc,takže nemusíš sedět doma a kontrola ti potom nemůže přijít,když ti to lékař nastaví neomezeně
zkus ![]()
Někdo tady psal 7 dnů. Myslím, že to tak je, ale nejsem si jistá, ale určitě bys tohle našla na netu. Nech si vyplatit odstupný, potom pracák, pak neschopenka - zaměstnavateli to může být jedno, protože on nic vyplácet nebude
Kátísek píše:
Luci, dekuju.. to jsem nevedela.. kazdopadne pro me je lepsi jit na odstupny, nez jit ted na neschopenku a byt zamestnana.. to ne.. proste beru odstupnya jak dlouhá je ta ochranná lhuta?
Soptiku:) ja jsem 14+6 dle PM a na konrolu jdu pristi patek coz bude 16+1 ale je to takovy.. utika to pomalu.. ale uzivam si to… jinak my prirozenou cestou, prvni tehotenstvi a jsou dvojvajecna..
Katko, já jsem se ptala na vycházky a prý to od nového roku nejde, dr. ti může napsat maximálně 6 hodin. Ptala jsem se u několika doktorů i na sociálce. P/rý o tom ještě spousta doktorů ani neví a pak jsou překvapený, že chodí kontroly i na těhotný a opravdu chodí (mám několik případů z okolí…)
Jůůj, moc moc dekuju Luci:) tak to jsem rada ze budu mit jeste dalsi prijem nakej, ne moc velkej, ale aspon neco.. takze ja tech prvnich 21 dnů nic nedostanu a pak socialka.. ale s tema vychazkama… je to pravda ze jsou od novyho roku jen 6 hodin… tak se jeste rozmyslim, chci chodit v lete ven a ne sedet od podvecera doma na prdeli… takze uvidim :-d ale moc moc dekuju za rady.. ty vychazky sopttiček ma pravdu…
Co se vycházek týče, tak jsem slyšela, že kontroloři mají logicky taky pracovní dobu, takže se mi nezdá, že by přišli v sedm večer - ještě jsem o tom teda neslyšela.
Když ja jsem hrozne z tehlech kontrol podelana, takze bych doma byla :-d
holky to mi povídejte o těch vycházkách… jsem doma od 5.týdne, co mi dvojčátka zjistili a je to síla. člověk je opravdu moc omezenej, ale někde jsem četla, že po třech měsících na neschopence, lze u dr.zažádat o neomezený a dr.musí poslat žádost na sociálku, tak nevím, skusím se na zítra zeptat ![]()
AHááá.. tak zkusit to muzes.. vis jak se rika.. lina huba holý nestesti..
ja uz si taky rikam aby 6 tydnu uteklo pak budu doma.. uz jsem premejslela ze i na ten mesic nez odjedu z prace si hodim neshchopenku.. tak nwm
hih
Holky, predavala vas dr do porodnice kde budete rodit? me tam po tom 16 tt posle.. ale nwm zda budu na poradnu chodit ke sve dr nebo jen do porodnice…? nevite? je tady vubec nejaka mamina , tehulka z ml.boleslavi ci okoli?
tak to nevím,já v říjnu zažádala o neomezené a šlo to,od nového roku změny no…to mi přijde zcestné,jen 6 hodin pro těhotné,to si v létě zajdeš na nákup,navštívíš babičku,dáš si zmrzlinu a jdeš hnít domů
Lucko,mojí mamce přišla kontrola minulý týden o půl 9 večer,takže netuším,jakou mají oni pracovní dobu,asi tak nějak všelijakou ![]()
Slyšela jsem, že chodí i večer, když jsem se ptala dr. co s koupenýma lístkama na koncert, řekla, že to musím risknout… Je to nastavený, že musíš být nejdéle do sedmi doma… Vymyslel to určitě nějaký chlap…Taky mě to čeká, teď na konci března končím v práci, v dubnu si vyberu dovolenou a v květnu půjdu na nemocenskou do půlky června taky nejsem moc nadšená, ještě, že bydlíme v baráčku se zahradou
Fakt??? Tak to slyším prvně.
Ale jako, nikdo ti nemůže dokázat že jsi zrovna nespala tvrdým spánkem, ne?
katkabanova píše:
tak to nevím,já v říjnu zažádala o neomezené a šlo to,od nového roku změny no…to mi přijde zcestné,jen 6 hodin pro těhotné,to si v létě zajdeš na nákup,navštívíš babičku,dáš si zmrzlinu a jdeš hnít domůLucko,mojí mamce přišla kontrola minulý týden o půl 9 večer,takže netuším,jakou mají oni pracovní dobu,asi tak nějak všelijakou