Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Elenn.. dekuju.. jsem rada ze je nekdo takovy jako já.. ja to pritelovy taky rikala a on ze mi zatrhe internet a bude odeme klid a je to vazne tim, ze jsem nekde neco cetla a prestala a dobry..takze uz to ani nak nerikam pritelovy.. a pak tu nekdo napise o hematomu(nebo tak nak) ze jsou deti postizeny(narodi se zdravi) tak me to proste desi… nwm.. ale dekuju za tvuj nazor.. aspon vim, ze v otm nejsem sama ![]()
Barunka maminka píše:
nežeň holky nikam buť ráda že tam jsou opravdu vím o čem mluvím nech je tam
snažím se,ale už je to otrava
to břicho je tak velký,už se nezvládnu sama obléct,jen nehybně ležím a čekám
za 13 dní mají přijít holky na svět,teď už mají plíce dovyvinuté,jsou docela velké a už prostě nemůžu
ale asi moc ven nechcou,sex nepomáhá,dneska jsem skákala doma s vysavačeem a nic-se tam drží klíšťata ![]()
tak mě přítel,chce taky zatrhnout internet
prý si všechno vyčtu tam a pak nervuju,jenže mě třeba dnes strašně píchá v podbříšku na obouch stranách a bříško mám takový tvrdý, no třeba to nic není,ale já zase myslím na nejhorší
,(ale přitom stím vůbec nepočítám) a říkám si,že to bude dobrý
no prostě magor,no
![]()
Coz o to,ja jsem takhle v pohode.. rodina, pritel.. penize… budu mit to odstupné tak ani neresim to za co nakoupime vybavicku ci tak.. ae vzdycky nekde neco prectu a to me vystrasi..jen na chvili.. verim tomu ze vse bude v poradku..ale nekde naka zminka a uz si reknu ze to budu mit ja.. kdyz nemam zadne priznaky tehotenství, nic me netrapi…
HIh.. elenn
me zezacatku taky obcas pobolivalo a nebo me chytla krec ale kdyz jsem to rikala dr tak mi na to vubec nerekla, takze se asi telo pripravuju na zatez…
zvládneme to, jsme mladé a sikovné.. dáme to
tak nebudeme nikde nic hledat na netu a bude to treba lepsi.. driv to neznali, nevedeli a byly mimca ok
![]()
Jeee, tak to jsme na tom s tim Netem stejne
me taky manzel porad nadava, ze tam porad ctu nejaky horory a pak se zbytecne stresuju, ale ja jen proste sbiram informace ![]()
A nervak jsem taky. Kdyz mi zjistili dvojcata, tak jsem se nebala toho mit 3 deti, ale hned me napadlo, ze preci ja a s moji postavou nemuzu donosit 2 zdrave deti!!! No, ale prave diky tomu internetu jsem uz mnohem klidnejsi a vim, ze to jde ![]()
A tajne to neni, jen to nechci nikomu cpat, ale zijeme v USA
Ale navrat do CR po narozeni dvojcat bude vic jak nutny ![]()
páááni,ty jsi američanka,ty se mááš
já bych se tam chtěla moc podívat…
Vracet se budem kvuli tomu, ze tu nikoho nemame. Ikdyz prijete na pomoc tchyne, tak do budoucna to moc nevidim, se 3 deckama…
V CR mame moznost zrekonstruovat si byt a budem kolem rodiny a hlavne babicek ![]()
Katko, tos mela rict tak pred rokem
, ted uz je pozde ![]()
TAk to pak jooo, ja bydlim od sve rodiny 140 km a uz tak mi chybi..nedovedu si predstavit ze bych byla tak daleko… tak at se ti v cr opet pekne libi ![]()
Dekujem, myslim, ze jsme si dalky uz dost uzili a ted nastava cas pro rodinu ![]()
Barunko, mně se kočárek líbí, ale jsi od Brna a my z Plzně, to máme docela z ruky, škoda ![]()
Jinak Katko pořádnej pupík, když jsem to ukázala příteli, co nás nejspíš brzy čeká, tak byl pěkně vykulenej ![]()
já třeba kupovala kočárek od jedné paní z Hradce Králové a jsem z Ostravy,to je přes celou republiku a nemohla jsem už cestovat v mém stadiu těhu,tak mi ho poslala v třech balících na dobírku,ale chápu,že kočár chcete předtím vidět a vyzkoušet,my měli vyzkoušeno z obchodu a od známých a paní nafotila i detaily a taky ho máme ještě v záruce:)
Dobré ráno maminy
, dneska nás čeká 4D ultrazvuk, ani jsem nemohla dospat.
Holky katkabanova má pravdu, taky jsem se na začátku hrozně plašila, protože o první jsme přišli a vedlo to akorát k tomu, že jsem skončila v nemocnici s vysokým tlakem. Je to těžké, ale přestala jsem přemýšlet nad vším špatným - stejně není v našich silách to ovlivnit a bobíšci taky musí bojovat a k tomu potřebují klid. Takže vytáhnout jenom jarní sluníčkové myšlenky a těšit se na mimi.
Já se v prvním těhu taky stresovala, protože úplně první těhu skončilo zamlklým potratem, začala jsem v 7.tt krvácet a doktorka na utz už nic neviděla
Pak asi po 9 měsících přišlo další těhu (z toho vznikla naše Kačenka) a to jsem se v I. trimestru nervovala a pozorovala od rána do večera, furt jsem chodila na záchod, jestli nekrvácím. Ale pak jsem to nějak přestala řešit a začala jsem se bát až ke konci těhu, když jsem si zase na netu někde přečetla, že se dítě může v bříšku udusit, když má omotanou pupeční šňůru okolo krku a že to mamina nepozná (leda až pozdě, když necítí pohyby), tak jsem se taky pěkně stresovala a když jsem necítíla delší dobu pohyby, tak jsem schválně žďuchala do bříška, abych Kačku probudila a dala mi najevo, že tam je
Teď jak čekám dvojčátka, tak musím říct, že se nestresuju vůbec, ale to je asi tím, že na to prostě nemám čas - chodit do práce, starat se o Kačku, o domácnost… A asi jsem taky trošku začala víc věřit přírodě, že to nějak zařídí a co se má stát, to se prostě stane.
Takže mírný stres v I. trimestru chápu a asi se s tím nedá nic dělat, ale jak holky poskočíte do 14.týdne, užívejte si pohybu, dokud jsme ho ještě schopné, a černým myšlenkám udělejme pápá ![]()
Já furt řeším kočár, asi si vůbec nevyberu!!! Mám požadavek, aby nebyl těžký, aby byl pokud možno za sebou (kvůli šířce) a děti tam měly hodně místa. Jenže takový neexistuje
Teutonia, Dorjan a spol. mají 22kilo! bez dětí, což je pro mě nepředstavitelný, ty tandemový za sebou mají zase málo místa, když tam jsou sportovní korbičky a děti bych chtěla dát do lehu, a ostatní kočáry vedle sebe se mi zdají široký, to se do Prahy moc nehodí, ani bych s tím nemohla nikam do krámu, protože bych se nevešla do žádný uličky u pokladen… Ach joooooooooooo ![]()