Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no já vás nestíhám dočítat… tento týden nemám moc čas, ale příští to tady zase budu strašin nonstop. Můj chlap je týden doma, týden v práci. Teď je doma, takže pořád něco děláme, pokojíček atd.
A co se týká zákonů a peněz od státu, raději mlčím, protože se mi zvedá žaludek. Ať jdou s tím porodným doprd… podporujou jenom cigoše a neroboše celoživotní!!! Když si chce normální rodina pořídit dítě, tak dostane prd, ženská normálně pracuje, chlap taky, ještě k tomu já nemůžu dělat svoji práci, takže jsem na neschopence, zase míň peněz a ještě mě budou chodit kontrolovat a buzerovat nejaké kozy z úřadu. Sorry za slovník ale neumím si pomoct
@sandritkal píše:
no já vás nestíhám dočítat… tento týden nemám moc čas, ale příští to tady zase budu strašin nonstop. Můj chlap je týden doma, týden v práci. Teď je doma, takže pořád něco děláme, pokojíček atd.
A co se týká zákonů a peněz od státu, raději mlčím, protože se mi zvedá žaludek. Ať jdou s tím porodným doprd… podporujou jenom cigoše a neroboše celoživotní!!! Když si chce normální rodina pořídit dítě, tak dostane prd, ženská normálně pracuje, chlap taky, ještě k tomu já nemůžu dělat svoji práci, takže jsem na neschopence, zase míň peněz a ještě mě budou chodit kontrolovat a buzerovat nejaké kozy z úřadu. Sorry za slovník ale neumím si pomoct
pravda,pravda:))je tadyy ale příspěvků co
my flákači,co nic nedělaj a uz jen čekají
tady pořád hniju a snažímse nějak zabít ten čas ![]()
to věřím, ono se už asi dost těžko něco dělá… závidím to tvoje čekání
tééda vy jste toho včera ještě nakecaly ![]()
Holky s porodným je to na štíru, ale berte to tak, že takový výhody co se týká rodičovský jako máme my, nikde jinde nenajdete. Všude ve světě můžou být s dítětem doma max 6 měsíců - placeně, můžou teda i dýl ala bez nároku na korunu.
Navíc si manžílkové budou od narození dětí uplatňovat nárok na slevu na děti + při ročním zúčtování daně stát vyplatí cca 25tis za manželku, takže když se to rozpočítá na měsíce tak v konečné fázy dostaneme rodičák 7tis + 4tis z daní. Ještě se máme dobře ![]()
AHoooj holky.. to jsem tu nebyla vcera od 9 a nestiham cist, vy teda jedete s tim psanim
ale aspon to tu zije…
My se taky budeme brat az za ty tri ctyri roky az deti budou vetsi a s penezma se srovna, deti se budou jmenovat po pritelovi takze to bude bez problemu pak..
Luci, takze kdyz ja budu s pritelem vdana, budeme manzele tak jemu pak za rok na danich vrati za me 25 tisic??
chapu to dobre???
Holky.. vim ze je to takovy neosobni to sem psat, ale máte ci meli bílej vytok? ja celou dobu nic a dneska takový kolo na spodnim pradle…
Kátísek: hustý bílý výtok jsem měla úplně od začátku a bylo ho opravdu hodně, teď se mění na vodový; doktorka mi říkala jestli to není doprovázeno svěděním nebo pálením, tak je to ok
Sleva na manželku/manžela
Poplatník může rovněž využít slevu na manželku (manžela) žijící s ním ve společné domácnosti. Roční sleva v roce 2011 činí 24 840 Kč. V případě, že došlo k uzavření manželství v průběhu roku, počítá se 1/12 z částky 24 840 Kč za každý měsíc, ve kterém byla uplatněná osoba k 1. dni manželkou (manželem). Je
Základní podmínkou uplatnění slevy na manželku (manžela) je, že příjem uplatněné osoby nepřesáhne 68 000 Kč za celý rok. Což potvrdí poplatník v daňovém přiznání čestným prohlášením, zaměstnanec podpisem příslušné kolonky tiskopisu daňového prohlášení.
Zaměstnavatel tedy oprávněnost nároku zkoumat nebude. Zodpovědnost je přenesena v plné výši na poplatníka. Při výpočtu oprávněnosti nároku (dodržení hranice 68 000 Kč) se přihlíží k hrubé mzdě (ne superhrubé), hrubým příjmům z podnikání (tržbám), k příjmům z pronájmu, důchodům ze sociálního zabezpečení (starobní, invalidní), nemocenským dávkám, peněžité podpoře v mateřství a dávkám v nezaměstnanosti. Nepřihlíží se k rodičovskému příspěvku, k dávkám státní sociální podpory, ke zvýšení důchodu pro bezmocnost, stipendiu při soustavné přípravě na budoucí povolání, dávkám sociální péče, dávkám pomoci v hmotné nouzi a příspěvku na péči. Podrobněji v pokynu D-6 (paragraf 35ba). Jedná se o pokyn, který nahradil dosud používaný pokyn D-300 k jednotnému postupu při uplatňování některých ustanovení zákona o daních z příjmů.
Pro rok 2012 činí sleva na manželku 24 840 Kč. Stejně jako v roce 2011 je možné slevu na manželku (manžela) uplatnit pouze v rámci daňového přiznání či ročního zúčtování. Měsíčně se neuplatňuje.
TAkze to ma malo ktera rodina ne? kdyz ja budu mit za rok vic jak 68 000…
jo na manželku,ale když vzatí nejsme tak se nás to netýká a za 3 roky už bude po rodičáku.Bílý výtok ok,pokud nesvědí,nepálí-to by mohla být kvasinková infekce a ta se musí přeléčit výplachama,měla jsem v těhu jakýsi těhotenský zánět,měla čípky,i přítel papal prášky a vpohoděě:))brý ráno jinak ![]()
Daně se vždy dělají zpětně. Vezmu příklad na sobě - pro lepší představu.
Já mám termín porodu v červnu, nástup na mateřskou v květnu. To znamená že od května do konce roku 2012 budu pobírat mateřskou, tj. 70% platu. Takže až se v únoru 2013 bude vyplňovat formulář pro roční zúčtování daně, tak třeba my ještě na těch ´25000 nárok mít nebudeme, protože já jsem za rok 2012 měla větší příjem než 68000. Na rodičovskou budu nastupovat myslím v lednu nebo únoru 2013 po dobu tří let. Rodičovská dovolená se do příjmů nezapočítává. Takže až se zase v roce 2014 bude dělat nové roční zúčtování za rok 2013 tak nárok na 25000 už bude, protože kromě rodičovské jsem žádné jiné příjmy neměla atd
… ale pozor si dejte, kdybyste si přivydělávaly a přesáhnete částku 68tis za rok, tento nárok odpadá.
Potom se uplatňují slevy na daní za vyživované dítě. Toto si po dobu mateřské a rodičovské může uplatňovat manžel či přítel, který je zapsaný v rodném listě.
To znamená, když beru v potaz dvojčata, že každý měsíc přinese manžel či přítel o cca 2tis více na výplatě. Tato úleva rodičovskou nekončí, ale pokračuje až do dospělosti dítěte. Po návratu matky do práce to může uplatňovat vždy jen jeden z rodičů.
ahojky holky,
teda vy jste toho napovídaly,včera jsem byla opět na té glyk.křivce tak doufám že to bude ok naštěstí tam bylo více těhulek tak ty dvě hod čekání utekly jako voda naštěstí,sice to byl hnus ale špatně mi nebylo tak se to dalo.Jinak dneska jsem totálně unavená tak se mi vůbec nic nechce dělat manža přiveze malou a asi si ní půjdu dát šlofíka odpo se s ní půjdu podívat na zahrádku jak pokračuje stavba chatky je hezky a tam je klid.Jinak manža na mě taky odepisuje daně tak nám zase něco vrátí.
Na manželku to platí stoprocentně, ale jak je to ve vztahu druh/družka nevím.
To ne, rodičovská či jiné sociální přídavky se tam nepočítají, to není příjem.
Nepočítá se tam ani nemocenská jako náhrada mzdy, takže v roce 2013 to vyjde málo komu, protože buď jsme v roce 2012 pracovaly nebo byly na nemocenské. Ale od roku 2014 už ano, pokud teda nebudete při rodičovské pracovat.
@Kátísek píše:
TAkze to ma malo ktera rodina ne? kdyz ja budu mit za rok vic jak 68 000…
Jo tááá, uz to chapu.. ok, diky moc za vase zkusenosti.. nastesti to nepali a nesvedi, tak ok
ale dr to reknu.. pro jistotu ![]()
já se pustila do uklizeni..ale uklizeni spis probirani veci, ktery vyhazuju( stary sluchatka, casopisy.. proste takovy to co se tu nahromadilo
a uklidila jsem psaci stul s pc a je toho dcl dost
a ted jdu na dvd a to co mame pod televizi ![]()
Jinak uz mam taky napsanej seznam co jak koupit, ale to byl seznam co jsem nasla na netu.. nejaky vlastni zkusenosti? podelte se, klidne celej seznam
krom obleceni, to je jasny.. ale co se treba hodi
na co jsem mohla zapomentou
sice je brzy, ale jeste nic nekupuju