Dvojčátka 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
991
22.3.12 17:44

Jo vyhoví, řekla mi paní na soc. , že kdyby ne tak mi budou nemocenskou vyplácet až do porodu a pak bych hned začala pobírat rodičák ana ten nárok mám protože mám prý za poslední 2 roky odpojištěno nějak 270 dnů nebo cosi,vůbec tady tomu nerozumím prostě jim jen věřím co mi poradí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
22.3.12 17:46

My jsme tady teda samý mladý maminy dvojčátek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 17:49

jj musis mit placené zdravotni nebo socialni( jedno z toho) a pokud mas tak materskou mit budes :) a kdy mas termin? toho 7. listopadu? to se jeste vejdes do te ochranné lhuty? ta je 180 dnů…
(kdyz ztratits zamestnani tak jsi 180 dnů v ochranné lhute aby jsi mela materskou.. )
ale to mas mesic 4,5,6,7,8,9 coz je pres 180 dnů.. a to nwm stli ji mit budes… teda takhle to rekli me.. odpracovano tech 270 dnů a abych se vesla do ochranné lhuty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 17:49

asi pujdes na materskou 8 tydnu pred terminem vid? tak to by ses asi vejit mela akorat :) promin zda te nejak matu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 17:50

Kátísek,no právě proto že mi to tak nešťastně dopadlo s tou prací,měla jsem kvůli tomu hodně stresy,lítala po sociálkách s nevolnostmi mezi cigánama a tak…tak jsme přítelovi práci najít museli,nakonec přes moji rodinu,dělá v dole vrtače a tam jsou pěkné penízky,má i 30 tisíc měsíčně,rodina hodně pomohla s výbavou,takže nám nic neschází,máme vše a možná ještě i nadbytek,bydlíme v pěkném pronájmu s krbem a bude líp,až budu taky dostávat rodičák,teď jsem prostě neměla nic no :( ale i to se stane,kolikrát si říkám máme kde bydlet,čekáme dvě děti,auto máme,každý hned nemá to štěstí.Já vždy chtěla dvě děti a takhle to máme jedním vrzem,sice neplánovaně ,převrátilo nám to životy úplně naruby,občas si sama připadám jako dítě a je mi smutno po starých časech,ale bude to stát za to :dance: :srdce: :srdce:
Elennn moc pěkný metřík máš:)hele nech to tak,jak doopravdy jsi,ono se to vyrovná,já měla holky i o dva týdny větší 8o byla jsem nějak v 15.týdnu ,ale velikostí byly na UTZ na 17.týden,ale potom se to nějak srovnalo kolem 30.týdne.Prý jsem je dobře živila :D a je mi 21,vypadám starší? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 17:50

a tobe je kolik?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 17:54

Elennn,na rodičák má nárok každá matka,i já! je jedno,jestli pracovala,nepracovala,nebo jestli je milionářka,podmínkou je,aby se o dítě(děti) starala.My máme u dvojčat jen tu nevýhodu,že dostaneme stejně tolik peněz jako bychom měli jedno dítko no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 17:56

ty joo kaci tobe jsem typovala tak 25 :-D jůůj, tak to verim ze to nebylo lehky.. ale zvladli jste to perfektne.. :potlesk: my s pritelem si taky dohromady vydelame tak 30, ale on plati auto ja mam splatky a plus dalsi vydaje(najem, voda, elektrika, atd…) tak nam zbyde dcl malo penizku, ale vzydky tak nejak prezijeme :) a pomuze nam to odstupné, predelame byt trosku a koupime vybavicku, pak bude materska( coz bude asi o 2500 nizzsi nez mam plat) tak se to snad nejak da :)
ja sama jsem dost zahrabana.. takovy ty pujcky 40 000. 20 000, atd.. malé ale plati se to a dohromady to dela dcl dost, ale pomalu se z toho hrabu.. my taky chteli jedno a rovnou se prirozene povedly dve tak to bude pri jednom:-D a co porod? bojis? jdes cisarem vid? to ti rekli hned nebo az casem ze pujdes cisarem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 17:58

elen asi mysli materskou.. tu muze mit jen ten kdo ma odpracovana(zaplaceno) zdravotni tech 270 dnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
22.3.12 18:06

****katko,no myslela jsem že ti je víc :D ,mě taky všichni tipujou víc už od 16 vždycky o ty 2-3 roky víc :lol: mě je 24 příští měsíc už 25 :mrgreen: ,to jo na rodičák má nárok každá,ale když máš odpojištěno těch 270 dní tak máš nárok si sama určit délku rodičáku a vybrat těch 220 000,a pokud nemáš tak prvních 9 měsíců doatneš něco kolem 7000 a zbytek do 4 let dítěte. To mi teda dneska řekli na soc. ****katísek, vypočítali mi nástup na mateřskou 12.9. takže se do toho tak tak vlezu :D
Jo amockrát děkuji za radu stím metříkem sama bych to nikdy nezvládla,neumím moc anglicky :oops: takže děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 18:08

cisaře mi určil doktor až podle poloh miminek.Když viděl v 32tydnu že jsou obě hlavičkama nahoru,tak prý už by nebylo možné přetočení,tak jsme počkali,ale psychicky se celou dobu připravuju na ten císař,vše si o tom zjistila,i zkušenosti maminek a pořád jsou hlavama nahoru takže už 100%.V každé porodnici je to jinak,tam kde budu rodit já rodí dvojčata přirozenou cestou jen pokud jsou obě miminka hlavičkama dolů,jinak císař.To záleží na té porodnici a doktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 18:11

Noo ja se toho bala ale rekla jsem si, ze to zvladli jini, ze to dam taky at to je tak ci onak :) ale taky si zjistuju obe varianty :)jak to probiha atd…
Elenn tak to je super ze ti to akorat vyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 18:12

Jenže můj přítel bude uveden v rodném listě jako otec a on pracuje,stačí když doloží od zaměstnavatele papír a taky si budu moci zvolit,takže já zvolím tu 3letou variantu,to je podle mě ideální.Dvouletá-11.500,– měsíčně vypadá fajn,ale nikdo mi nezaručí,co bude po dvou letech,jestli najdu práci,jeslti bude místo ve školkách atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 18:16

presne tak kaci ja taky chtela na dva roky.. ale co kdyz miloušové nebudou sami curat, nevemou je tak maly do skolky( i kdyz by meli) a zda sezenu hned praci.. dle me jsou ty 3 roky akorat.. kdyby jsme meli dost penez tak jdu i na 4,ale ta trileta je pro nas tak nak idelani a kazdopadne to jde kazdy tri mesice menit kdyby neco( vyhrali jsme ve sportce:-D- ale nesazime :-D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
22.3.12 18:23

jo vlastně to mi taky říkali,že to musí mít odpojištěný aspon jedn z nás. Asi jsem srab,ale já bych chtěla taky císaře,ale u nás ho taky na požádání nedělají. A chci jít taky na 3 roky mám vyzkoušený už u malího a je to ideál 2 roky to je ještě miminko a 4 už by mi přišlo zbytečně moc když už může chodit do školky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí