Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo vyhoví, řekla mi paní na soc. , že kdyby ne tak mi budou nemocenskou vyplácet až do porodu a pak bych hned začala pobírat rodičák ana ten nárok mám protože mám prý za poslední 2 roky odpojištěno nějak 270 dnů nebo cosi,vůbec tady tomu nerozumím prostě jim jen věřím co mi poradí ![]()
jj musis mit placené zdravotni nebo socialni( jedno z toho) a pokud mas tak materskou mit budes
a kdy mas termin? toho 7. listopadu? to se jeste vejdes do te ochranné lhuty? ta je 180 dnů…
(kdyz ztratits zamestnani tak jsi 180 dnů v ochranné lhute aby jsi mela materskou.. )
ale to mas mesic 4,5,6,7,8,9 coz je pres 180 dnů.. a to nwm stli ji mit budes… teda takhle to rekli me.. odpracovano tech 270 dnů a abych se vesla do ochranné lhuty…
asi pujdes na materskou 8 tydnu pred terminem vid? tak to by ses asi vejit mela akorat
promin zda te nejak matu ![]()
Kátísek,no právě proto že mi to tak nešťastně dopadlo s tou prací,měla jsem kvůli tomu hodně stresy,lítala po sociálkách s nevolnostmi mezi cigánama a tak…tak jsme přítelovi práci najít museli,nakonec přes moji rodinu,dělá v dole vrtače a tam jsou pěkné penízky,má i 30 tisíc měsíčně,rodina hodně pomohla s výbavou,takže nám nic neschází,máme vše a možná ještě i nadbytek,bydlíme v pěkném pronájmu s krbem a bude líp,až budu taky dostávat rodičák,teď jsem prostě neměla nic no
ale i to se stane,kolikrát si říkám máme kde bydlet,čekáme dvě děti,auto máme,každý hned nemá to štěstí.Já vždy chtěla dvě děti a takhle to máme jedním vrzem,sice neplánovaně ,převrátilo nám to životy úplně naruby,občas si sama připadám jako dítě a je mi smutno po starých časech,ale bude to stát za to
![]()
Elennn moc pěkný metřík máš:)hele nech to tak,jak doopravdy jsi,ono se to vyrovná,já měla holky i o dva týdny větší
byla jsem nějak v 15.týdnu ,ale velikostí byly na UTZ na 17.týden,ale potom se to nějak srovnalo kolem 30.týdne.Prý jsem je dobře živila
a je mi 21,vypadám starší? ![]()
Elennn,na rodičák má nárok každá matka,i já! je jedno,jestli pracovala,nepracovala,nebo jestli je milionářka,podmínkou je,aby se o dítě(děti) starala.My máme u dvojčat jen tu nevýhodu,že dostaneme stejně tolik peněz jako bychom měli jedno dítko no ![]()
ty joo kaci tobe jsem typovala tak 25
jůůj, tak to verim ze to nebylo lehky.. ale zvladli jste to perfektne..
my s pritelem si taky dohromady vydelame tak 30, ale on plati auto ja mam splatky a plus dalsi vydaje(najem, voda, elektrika, atd…) tak nam zbyde dcl malo penizku, ale vzydky tak nejak prezijeme
a pomuze nam to odstupné, predelame byt trosku a koupime vybavicku, pak bude materska( coz bude asi o 2500 nizzsi nez mam plat) tak se to snad nejak da ![]()
ja sama jsem dost zahrabana.. takovy ty pujcky 40 000. 20 000, atd.. malé ale plati se to a dohromady to dela dcl dost, ale pomalu se z toho hrabu.. my taky chteli jedno a rovnou se prirozene povedly dve tak to bude pri jednom:-D a co porod? bojis? jdes cisarem vid? to ti rekli hned nebo az casem ze pujdes cisarem?
elen asi mysli materskou.. tu muze mit jen ten kdo ma odpracovana(zaplaceno) zdravotni tech 270 dnů…
****katko,no myslela jsem že ti je víc
,mě taky všichni tipujou víc už od 16 vždycky o ty 2-3 roky víc
mě je 24 příští měsíc už 25
,to jo na rodičák má nárok každá,ale když máš odpojištěno těch 270 dní tak máš nárok si sama určit délku rodičáku a vybrat těch 220 000,a pokud nemáš tak prvních 9 měsíců doatneš něco kolem 7000 a zbytek do 4 let dítěte. To mi teda dneska řekli na soc. ****katísek, vypočítali mi nástup na mateřskou 12.9. takže se do toho tak tak vlezu ![]()
Jo amockrát děkuji za radu stím metříkem sama bych to nikdy nezvládla,neumím moc anglicky
takže děkuji ![]()
cisaře mi určil doktor až podle poloh miminek.Když viděl v 32tydnu že jsou obě hlavičkama nahoru,tak prý už by nebylo možné přetočení,tak jsme počkali,ale psychicky se celou dobu připravuju na ten císař,vše si o tom zjistila,i zkušenosti maminek a pořád jsou hlavama nahoru takže už 100%.V každé porodnici je to jinak,tam kde budu rodit já rodí dvojčata přirozenou cestou jen pokud jsou obě miminka hlavičkama dolů,jinak císař.To záleží na té porodnici a doktorech.
Noo ja se toho bala ale rekla jsem si, ze to zvladli jini, ze to dam taky at to je tak ci onak
ale taky si zjistuju obe varianty
jak to probiha atd…
Elenn tak to je super ze ti to akorat vyjde ![]()
Jenže můj přítel bude uveden v rodném listě jako otec a on pracuje,stačí když doloží od zaměstnavatele papír a taky si budu moci zvolit,takže já zvolím tu 3letou variantu,to je podle mě ideální.Dvouletá-11.500,– měsíčně vypadá fajn,ale nikdo mi nezaručí,co bude po dvou letech,jestli najdu práci,jeslti bude místo ve školkách atd…
presne tak kaci ja taky chtela na dva roky.. ale co kdyz miloušové nebudou sami curat, nevemou je tak maly do skolky( i kdyz by meli) a zda sezenu hned praci.. dle me jsou ty 3 roky akorat.. kdyby jsme meli dost penez tak jdu i na 4,ale ta trileta je pro nas tak nak idelani a kazdopadne to jde kazdy tri mesice menit kdyby neco( vyhrali jsme ve sportce:-D- ale nesazime
)
jo vlastně to mi taky říkali,že to musí mít odpojištěný aspon jedn z nás. Asi jsem srab,ale já bych chtěla taky císaře,ale u nás ho taky na požádání nedělají. A chci jít taky na 3 roky mám vyzkoušený už u malího a je to ideál 2 roky to je ještě miminko a 4 už by mi přišlo zbytečně moc když už může chodit do školky. ![]()