Dvojčátka 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2288
22.3.12 19:03

páni,před 18 lety bylo porodnictví na pěkně jiné úrovni :D vždycky nesnáším ty názory mojí mamky,babičky a tak…my jsme tohle neměly,tohle v porodnicích nebylo,tohle neexistovalo,tak proč bys to měla mít ty?? :zed: někdy mě to fakt vytáčí,když už existuje monitor dechu a já mám možnost spát v klidu s pocitem,že moje dítě dýchá,tak proč ne :nevim: nebo jen proto,že když já se narodila nebyly mantinely na postýlku,tak mi mamka vynadala ,že jsem je holkám koupila.Jako že já bez toho přežila neznamená,že si je teď nemůžem pořídit,ono to dítě z těch mantinelů taky bude mít pěkné ho*no,může tak max sledovat ty obrázky na tom,ale je to spíše pro nás,pěkně barevné nachystané měkké bezpečné postýlky :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:05

přesně tak.. doba je ted jinde.. ja o tech monitorech nejak nepremyslela.. to hlida jako zda dychaji a ty to slysis, nebo jak to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
22.3.12 19:06

Malej bude mít letos 6 a mě taky přijde, že si nic nepamatuji a budu rodit prvně,holky ted jedna hočena z druhé diskuze přišla od dr. je 11+1 a řekl jí že se mimi přestalo vyvíjet 8+2 :,( já se toho taky bojím. Ale zase se uklidnuju,že jsou dvě,že to je jiný a obě naráz by snad neodešly ne??? Omlouvám se za tuto otázku(vám musím myslet pozitivně) ale jestli to některá nevíte.???
Lištička: já stím zkušenosti nemám,ale raději bych šla k doktorovi,raději být za hysterku než něco zanedbat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:07
@Lištička3253 píše:
Od vcerejska me v tak 5-10 minutovych intervalech picha v pravym podbrisku, tak jsem z toho trosku nervozni… Nemate s tim nektera zkusenosti? Vzdycky me tam jen kratce dloubne…

Lištičko, to se mi delo kdyz jse byla v 10-11 tt tak nak a dloublo a obcasna krec a rikala jsem to dr a ta mi rekla ze to se zvetsuje deloha a telo se pripravuje na vetsi zatez, takze by to nic nemelo zlého byt.. trvalo to u me asi 4 dny a pak to ustoupilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:08

Elen toho se prave ze bojim… to jsem pred par dny taky rozebirala :( ja to chapu.. jsem sice uz 15 tydnu ale muze se to stat kdykoli a na kontrole jsem byla pred 3 tydnu a jdu az za tyden.. tak se modlim aby to bylo vse ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 19:11

Lištičko,já to měla stejně,píchání a bolesti,tvrdnutí,doktor mi napsal magnesium(magnosolv-piju do dodnes) a pomohlo to,deloha se ti hodne rozpina,bude to velkej tlak,deloha je vlastne sval a z takove male muslicky se stane nejvetsi sval tveho tela,takze to v tom tvem tydnu tak byva,ze uz proste deti rostou :mrgreen: ale pokud se citis nejiste nebo to boli hodne,tak si zajed,nic tim nezkazis :hug:
Katísku,monitor dechu snima,zda dite dycha nebo ne.Kdysi tahle vec neexistovala,protoze taky neexistovala nemoc SIDS-nahle umrti kojence.Nejsem v tom uplne znala,ale co mam nastudovane a nactene,tak za posledni roky se mockrat stalo,ze maminka rano vstala a v postylce nasla sve ditko mrtve :,( v noci proste prestalo dychat-zapomelo se nadechnout,monitor dechu te na to upozorni hlasitym alarmem,takze stacis s ditetem zatrepat a ono se nadechne.Hodne maminek mi psalo,ze jsou monitoru dechu vdecne,protoze zachranilo zivot toho malinkeho detatka.My je budeme pujcovat z porodnice,budu s nema klidnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:13

ty jooo.. tak to je husty.. tak to se zeptam taky na pujceni… nez to kupovat… to jsem netusila ze se mimco zapomene nadechnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
22.3.12 19:19

Já chci taky monitory a kamarádka mi to zase vymlouvá, že jí kolikrát houkaly a přitom se nic nedělo…,ale já je prostě chci!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 19:20

takove pribehy tady navecer,…vubec to nectete a nevenujte tomu pozornost!!!kazda mate v sobe dva krasne zdrave drobecky,kteri rostou kazdym dnem s vama :hug: jen jeste k tem monitorum,na netu toho najdes spoutu,ja ted v rychlovce nasla prispevek jedne moji zname…:Ahoj nám monitor zachránil našemu broučkovi na třech měsících život.Dvakrát nám začal pískat myslela jsem že je to planý poplach ale po třetí přestal dýchat a museli jsme ho oživovat/zatřesení ani poplácání nepomohlo)kdyby jsme ho neměli tak jsme ho našli pozdě,tak na něj nedám dopustit a jsem ráda,že ho mám… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:22

Stuj si za svym, ja taky rikala ze se bojim porodu ze pujdu cisarem a to jsi mela videt pritele a i jeho mamku- to si jako nechas rozrezat bricho? budes mit jizvu?.. boooze, upe me na*rali(s prominutim, to nejde rict jinak) co je jim do moji jizvy ktera stejne pak videt nebude… ale uz jsem se uklidnila a necham to na prirode jak se miloušové otočí…
Ale nekoukej na ostatni at si rikaji kdo chce co chce, stuj si za svym.. kdyztak se spalis sama a uznas chybu.. ale na tom monitoru nic nezkazime;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:25

Kdyz ty uz to mas za par Kačí a ver ze ti uz zavidime ze jsi tak daleko a mas v sobe zdrave holcicky… :) kdezto u nas proste ta mala nejistota je a radeji pocitas se spatnym a pak budes radeji prekvapena ze to je vsechno ok… ale pry nejhorsi jsou 3 mesice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 19:27

Elennn-ano,plané poplachy občas možná,když budeš mít monitora šmejda nebo bude špatně uložený v postýlce,i kdyby-raši budu denně vystrašená planým poplachem než potom být vystrašená tím,že jsem moji holčičce nemohla pomoct,že jsem přišla pozdě…za to mi těch pár stovek stojí,na předporodním kurzu nám říkala,že náhle úmrtí kojence se v poslední době stává častěji a častěji,to je strašné:(a fakt si najdětě,kolika maminkám to zachránilo dítě…ani si to nedokážu představit :( podle mě názor „Nepotřebuju ho,moje dítě se narodilo zdravé“ je totálně zcestný,nikdy nemas tu jistotu,byt je tvoje ditko zdrave sebevic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:31

jj přesně tak… :)

Ted jsem se dozvedela v jiné diskuzi, ze me budou pocitat materskou jen za 10 mesicu( ze ty dva mesice budu doma…) coz se mi zda divny.. ale asi to teda tak je… to je pekne na prd.. asi si dojdu na ossz a zeptam se jak to budou pocitat.. :-D
mam rada vsechno zjisteny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.12 19:35

taky budes mit dve krasne a mas podvedome nejaky pocit,co by to mohlo byt?ja jsem treba od zacatku tusila dve holky,mela jsem skaredou plet na zacatku tehu,to se tak rika ze kdyz cekas holku,ze ubira na krase a taky podle tvaru briska jsem si to myslela a nakonec fakt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
22.3.12 19:38

nooo jeden mesic jsem vypadala jak po naky nemoci, vsude akne a ne a ne se ho zbavit, mastili se mi vlasy.. ale zase nehty jsem mela pekny, a ted uz to je tak nak jako pred tehotenstvim, spis si zase pripadam chvilema hezci :-D a jak jsi to poznala podle tvaru bricha??? :) ale nedovedu odhanout.. chteli bychom parecek.. ale uvidime co pritel vytvoril :-D

Příspěvek upraven 22.03.12 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky