Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem byla na těhotenské cukrovce před týdnem a byl to fakt hnus. Nesladím čaj a tak to na mě bylo moc sladké, ale dalo se to vypít.
me sladký piti nevadi.. mam rada coca colu( vim ze bych ji pit nemela, ale obcas neodolam) tak to snad dam..
já piju colu posledních 14 dní pořád,mám na ni šílenou chut.Včera nebo kdy tady byla dokonce diskuze na téma ,zda se v těhotenství pije cola,většina maminek ano,je v ní sice kofein,ale když nevypiješ dva litry denně,tak to neškodí,já si dávám i slabé kafe,latte nebo tak:))
jj ja se nak s tim pitim ani jidlem neomezuju, dokonce jsem mela sklenicku decku vina:-D sumivého.. a nic se mi nestalo.. omezovat se budu az budu kojit aby chteli prcci mliko ![]()
HOlky, nevite zda mi do vypoctu materské zapocitaji i odstupné? nebo jak to budou pocitat kdyz od kvetna budu nezamestnana?
Mateřská se vypočítává z příjmů za loňský rok.
Já kofein taky moc neřeším. Mám hrozný zácpy a jediný co mi na to pomáhá je hned po ránu turecká káva
ale jinak piju kafe bez kofeinu.
Jj to vi ze 12 mesicu.. ale jak to budou pocitat me, kdyz kveten a cerven budu nezamestnana a 19. cervence nastupuju na materskou?…
tak dneska po práci a už jenom odpočívat co??:)) já ti s těmahle věcma nepomůžu,já tomu vůbec nerozumím,nemám žádný příjem ani nárok na mateřskou takže mě se tohle vůbec netýká
![]()
no,to je složitější situace ta moje…a fakt na dlouhý povídání,ve zkratce se mnou vypakl bývalý šéf v práci,pracovala jsem tam sice jen 3 měsíce,ale nedal mi smlouvu,jen mi ji sliboval.Když jsme mu oznámila těhotenství,nedalo se s ním domluvit,chtěla jsem smlouvu zpětně a prostě zašlo to do extrémů,nazval mne podvodnicí-že mu těhotenství 3 měsíce tajím,jelikož jsem mu to oznámila ve 3.měsíci,myslel si,že to víme asi od prvního dne nebo co
takže jsem to zkoušela přes nemocenskou,ale nepřijal mi nemocenské lístky,poslala jsem na něj pracák,právníky atd. a nevím ani jak to tam dopadlo,pro mě prostě špatně,jako kdybych byla nezaměstnaná,bez nároku na nemocenskou ,tudíž i na mateřskou…
je to mnohem komplikovanější,na smlouvě jsem trvala a každý den si o ni říkala,ale v mém věku jsem byla ráa,že vůbec nějakou práci mám,ještě k tomu tady u nás v Ostravě:/bydlela jsem sama,takže táhnout jsem ve 20 letech vše nějak musela a bez práce by to nešlo…takže celé moje těhu žijeme jen z toho co má přítel a to když jsme se dozvěděli,že čekáme dvě děti,přítel bydlel u rodičů a práci neměl žádnou… ![]()
wow.. tak to je dost kruty
a ted pritel praci ma? a bydlite ve vlastnim nebo u rodicu.. teda zda to smim vedet.. nejsem moc zvedava?
kači tak jsem si zkoušela dát metřík, tak já jsem dnes řešila něco podobnýho dnes v 11 mi volala šefová,že tam mám zajít,že chce něco vyřešit. Tak jsem tam jela a ona at podepíšu výpověd
Říkám jsem na nemocenský tak mi nemůžete dát výpoveď a ona : jste ve zkušební době, můžeme všechno
Zkušebka mi končí za 9 dnů
já tam dělám už od září ale na smlouvu až od 1.1
řekla jsem že nic nepodepíšu,že se nejdřív musím poradit na OSSZ. Byla tam moc milá paní a ta mi řekla,že kdybych výpoveď dnes podepsala tak nemám nárok na mateřskou
a zavolala šéfoví a poprosila jí jestli mi nedají výpoveď až k poslednímu a to už mi nárok na mateřskou vznikne
tak jí to odsouhlasila a zítra to tam jdu podepsat,ale vůbec se mi tam nechce
![]()
ty joo to jsou ale svi*e… to je teda pekne na prd.. a vyhovi ti teda aby jsi mela aspon tu materskou? ja jsem si to prave zjistovala zda kdyz odjedu a budu par mesicu doma zda materskou mit budu.. a prej budu, jsem v ochranny lhute 180 dnu a odpracovano mam 270 dnu taktez…
Kačí a tobě je 20 let??? Myslela jsem že jsi starší
Já mám ten metřík na 7+6 tak dneska jsem ,ale včera mi dr řekla, že mimi jsou 8+1 a 8+2,ale to neva ne??? Nechám si to tak jak jsem ve skutečnosti ![]()
ty brdo.. tobe takhle rostou jo?? me to spis o par dni vychazi min dle jejich velikosti
ale nechavam to dle posledni menstruace.. je mi 22 v cervnu 23 ![]()