Dvojčátka - Gábinka a Olinka?

Anonymní
22.4.17 19:34

Dvojčátka - Gábinka a Olinka?

Ahoj,

jak se vám líbí kombinace pro dvojčátka Gabriela a Olga? Já to vnímám přesně jakoten typ jmen, co bych dala dvojčátkům. Znějí rozdílně, ale mají podobné tvary Olinko, Gábinko, Oli, Gabi, Olísku, Gabísku (no jo, všichni jména kazíme zdrobnělinami :mrgreen: ), Olís, Gabís,… Přijde mi to prostě super. Jenže manželovi se to zdá na holčičky tvrdé - hlavně to G mu tam vadí - a chtěl by Anežku a Štěpánku, případně Elišku a Štěpánku. Ale já mám o jménech jinou představu. Tak nevím, jestli se ho snažit přesvědčit, podřídit se, nebo zkoušet ještě vymyslet něco jiného - ale netuším co, máme každý úplně jiný vkus na jména :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27708
22.4.17 19:37

Každý jedno jméno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
22.4.17 19:39

No, já bych to ještě řešila z pohledu holčiček… jedna bude závidět druhé krátké nebo dlouhé jméno… ale máš pravdu, mají podobné tvary, což je zas dobrý… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12948
22.4.17 19:39

Hele já jméno Olga hrozně nesnáším.
Takže to bych vypustila, podržela bych si Gabrielu a jemu schválila jedno z těch jeho.
Já třeba konkrétně Anežku.
Gabi a Aný je moc hezké.
Pokud teda ti ty jeho jména nepřijdou tak strašná, jako mě ta Olga.
Máte dvě děti, tak si každý vybere jedno, které bude pro oba přijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
22.4.17 19:40

Každý si sepiště pár jmen a uvidíte, třeba tam bude nějaké stejné. nebo každý at si dá jedno jméno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
22.4.17 19:41

Na me je tam moc G :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
22.4.17 19:42

Olina bych být nechtěla. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.17 19:42

@Safija Já myslím, že ta délka nevadí…právě to budí pocit, že jsme vybírali každé jméno zvlášť a ne jenom jedno jméno a k tomu ladili jiné. A vím, že já bych ségře délku jména nezáviděla :mrgreen: Různé jiné věci si sourozenci závidí, ale délku jména 8o

• Citovat
  • Upravit
6942
22.4.17 19:47

Být Olinka, tak bych byla pěkně naštvaná, že ségra má tak super jméno :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
22.4.17 19:49

Já bych se snažila vymluvit manželovi Štěpánka a Eliška, jména jsou hezká pro děti, ale v dospělosti mi to přijde straně dětinské.

My jsme měli pro dvojčátka Terezka a Barbora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
22.4.17 19:52

Přijde mi že taková témata jsou nějak k ničemu, 100 lidí 100 chutí, 50% napíše že ano a 50%že ne :D to není urážka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
22.4.17 19:52

Mně osobně se jméno Olinka nelíbí. Základním tvarem Olga ujde, ale zdrobnělina Olinky/ Olina ne.. To je ale můj názor, dejte si jména jaké chcete :lol: Gabrielka je hezké jméno, na mě trvdě nepůsobí. Z vašeho výběru se mi nejvíce líbí kombinace Anežka - Eliška. Nebo bych dala Elišku a Alžbětu. Teoreticky stejná jména, mají stejný význam, ale každé je prakticky jiné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
22.4.17 19:53

Být Olga tak budu naštvaná, že ségra má lepší jméno, ale pokud má manžel jinou představu o jméně, tak bych to udělala tak, že byste každý vybral jedno jméno, ať je to fér pro oba, samozřejmě pokud nebude ten druhý hodně souhlasit, tak třeba vybrat jiné, ale rozumíš jak to myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
22.4.17 19:57

Jinak mě se líbí Gabriela, k ní třeba Viktorie. Anežka a Eliška se mi nelíbí, Štěpánka jakbysmet. Místo té Olgy by se mi líbila Olívie, zdrobněliny jsou stejné, ale ten základní tvar u té Olgy se mi nelíbí no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
22.4.17 19:57

Mě se to moc líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie