Dvouletá přestala přes den spát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1604
15.4.15 12:40

Ahoj ženy,
obnovuji diskusi.

Jsem na prášky. Jindříšek (čerstvě 2r) byl vždycky dobrý spáč. Nikdy jsem ho neuspávala, prostě paráda. Ještě před dvěma měsíci měl bezproblémový režim, po obědě dal 2 - 3h. Potom se začal trochu cukat, při obědě ho chytala histerie, protože tušil, že po obědě se jde spát a nechtěl. Ale pořád ještě usínal, i když ze začátku s řevem. V poslední době se občas stalo, že se mu nepovedlou usnout, nebo usnul příliš pozdě a večer byl boj třeba až do 11h. Budiž. Ale teď od pátku nespí, ať dělám, co dělám. Já bych to přežila a pochopila (mladší nespala od 15m a přežila jsem to), ale on JE DĚSNĚ UNAVENÝ. Tak příšerně unavený, že je prostě celej den k nepoužití. Včera byl unavený až od oběda. Ale dneska už od devíti ráno. Padá, mne si oči, je úplně vyřízenej. Zkoušela jsem všechno. Nikdy nepotřeboval uspat. Dneska jsem uspávala i neupsávala, chodila venku s kočárem. Prostě všechno. Vždycky leží jak mrtvola a po chvíli se začne cukat a začne dělat kraviny. Prosím vás, jaké máte zkušenosti vy? Mám se přestat snažit a přestat doufat, že usne (nebo mi fakt hrábne) a snažit se dělat s nim všechno jakože nic (i když je chodící mrtvola?) Nechtěl třeba ani z kočáru, prostě chtěl sedět. Když jsme přišli domu, chtěl zapnout Michala (Kouzelnou školku), prostě je děsně unavenej. A neusne a neusne… Proč proboha nespí, když to potřebuje??!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
15.4.15 12:51

Zkusit dát spát doma? A trocha solidarity ode mě - jsem unavená a šla bych spát, ale už jsem asi tak desetkrát byla v ložnici, protože malý skunk ne a ne spát. Odpoledne je pak přesně co tvůj chlapeček - uřvanej, unavenej, v pět je pak schopný usínat v kočárku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.4.15 12:53

Synacek taky dva roky prestal spavat mym odjezdem do porodnice. odpoledne ję taky unaveny, nekolikrat vytuhl u pohadky, ale sam spat nepujde.. mam pocit, ze si mysli, ze spankem ztraci cas :nevim: zato aspon vecer usne behem peti minut, driv jsme uspavali i hodinu..

• Citovat
  • Upravit
31197
15.4.15 12:58

@euryanta Vydrzet, rekla bych, mym detem pri prechodu na novy rezim vzdy trvalo tak cca 14 dni, nez si mozek zvykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
15.4.15 13:04

@marrlinka uspávala jsem ho doma od devíti ráno :) nejde to. fakt jsem zkoušela všechno. děkuju za solidaritu.

@Hobitka Když by mi někdo řekl, je to normální, že je tak strašně unavený a nespí, přejde to… to je pro mě asi nejpřijatelnější. ale je to HROZNÝ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
15.4.15 13:05

@euryanta těžko radit děti mají někdy svojí hlavu zrovna teď my dvě v posteli řádí místo toho aby spaly! Já je vždycky nechám at vybijou energii apak tam v letim dam jim mléko do láhve a většinou usnou ten dvouletý vždycky a tříletá někdy. A nejlíp zabírá jízda autem ale to nejde dělat každý den :mrgreen: Zkus ho pořadně unavit dopoledne. A hlavně pevný nervy ty já potřebuji často

• Citovat
  • Upravit
1604
15.4.15 13:08

@elot Neusne, neusne ani když lítal venku půl dne, na čerstvym vzduchu. Neusne, kaput víc být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
15.4.15 13:10

@euryanta Mně přestal syn spát asi v roce a půl - uspávání vždycky i hodinu a půl a bez výsledku.. když pak výjimečně usnul, chodil spát v 11 večer a vstával v 9h ráno. Je fakt, že přes den unavený nebyl, jen měl jednu asi hodinovou krizi kolem 17h a když ji překonal, přetáhl se a chodil spát tak o půl 10, někdy i dýl. Nám pomohla změna rytmu - nevstávat v 8 nebo o půl 9 ráno (i když mně se to teda líbilo), ale budíček první den o půl 8, druhý den v 7, další den o půl 7 a nakonec v 6h. Dopoledne jít aspoň na hodinu ven za každého počasí, o půl 12 dát oběd a naládovat toho do něj co nejvíc, tím se unaví a odpadne sám. Teď, ve 2,5 letech, kdy jsem ho chtěla zase naučit spát po obědě kvůli školce, mi vstává v 6-6:30, po obědě mi usne do 30 min (a to jsme vždycky s uspáváním bojovali, nikdy mi neusnul sám!), nechám ho spát tak 1-1,5h (podle toho, jak se venku unaví - čím dýl jsme ráno venku, tím dýl ho nechám odpočinout) a večer chodíme ve 20h čistit zuby, chvilku si povídáme v postýlce, koukáme na hvězdičky a ve 20:45 vždycky spí :) Čím dýl jde večer spát, tím rychleji usne - někdy i do 3 min (u nás něco neskutečnýho :D ), ale ať jde spát kdy chce, budíček nejpozději o půl 7, aby se stihl dopoledne unavit a po obědě šel spát :)
Pro mě je to náročný, já bych mohla spát od 20h do 8 do rána, ale každý den mám budíka na 6:00 a prostě vstáváme a budím ho, když je třeba. Včera mi dokonce sám vstal v 5:50. Pro mě katastrofa, ale zase máme delší den a víc toho stihneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
15.4.15 13:13

@euryanta To vypadá, že už je pak úplně přetažený, že nezabere.. Zkoušela jsi ho dávat spát třeba v 11h a oběd až ve 13h po spaní? Určitě to bude o rytmu, jen musíte najít ten, který vám bude vyhovovat. Je důležitý vědět, kolik hodin denně potřebuje spát, aby byl v pohodě a podle toho mu ten režim upravit tak, aby si denně naspal potřebný počet hodin. A je jedno v kolik bude vstávat, jak dlouho bude spát po obědě nebo kdy půjde večer do postýlky :)
Určitě to chce zkoušet různé režimy. Nechat ho spát do 9, pak ho budit v 6, večer totéž a ono to nějak vyplyne a určitě najdete způsob, jak mu to bude vyhovavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
15.4.15 13:24

@Oňulínka ano, včera jsem zkoušela dát spát cca v 11h. dneska už v osm. protože vstával v šest a byl viditelně ospalý. opravdu nic. auto by zabralo. ale to jaksy není technicky možné, jezdit s ním každý den autem jen aby spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.4.15 13:26

@euryanta kolem 2 let jsem uspávala kluka v kočáru způsobem, že jsem ho sedícího naložila a lítala venku, fakt rychle, aby nemohl moc čumákovat, on v sedě usnul, ještě jsem chvíli šla, položila, pak jsem si ho zaparkovala pod okno a on spal 2-3 hodiny. Opravdu jsem to dělala denně, první dny trvala uspávací trasa klidně hodinu, postupně jsme zkracovali, pak chtěl položit ještě bdící, až jsme vyjížděli a on ležel a usínal do 5 minut od vyjetí. Je mu 3,5 roku a už spí zase doma. Tak měsíc trvalo než si na nový režim zvykl.
Jak píšeš, když nespal, tak byl adept na babybox. U nás to bylo o to horší, že večer místo toho, aby byl unavený, tak jak byl přetažený, tak čumákoval do desíti a ráno v šest vyspáno.
A tak to je dodnes, jak nespí přes den, tak je od 4 hodin protivka ukňučenej.

• Citovat
  • Upravit
elot
15.4.15 13:27

@euryanta tak dneska to u nás dopadlo tak že když sem oběma dala mléko tak po chvíli co jsem je šla zkontrolovat tak starší vylila mladšímu celou láhev na hlavu tak jsem jí vyhodila z pokojíku malého převlékla a snad usne :cert:

• Citovat
  • Upravit
69
15.4.15 13:43

Ahoj,
nemáte doma teď hodně světla? Řešila jsem toto nedávno, nám pomohla kombinace zatemňovacích rolet a ještě k tomu blackout závěsy. V poledne je v pokojíčku tma jak v ranci a syn (skoro 4 roky) spí jak bumbrlíček. Bez zatemnění (když jsme na návštěvě) nespí vůbec a je taky protivný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197
15.4.15 13:50

@euryanta Hele, dcera se asi 14 dni unavena uz budila. Stejne bez sance. Asi 14 dnu to provrestela ci proknourala, a pak jsme si najednou vsimli, ze uz je to vlastne dobry. Ale ona spac nebyla nikdy, takze ted aspon zvlada svou devitihodinovou :cert: noc v kuse. Malej (10 mesicu) nespi v noci (to teda od narozeni, ale ted tam ma 4hodinovou fazi hrani…), takze se ho snazime donutit, aby spal jen jednou denne. To je taky boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
15.4.15 14:03

@euryanta Syn když začne být unavený, tak začne hrozně lítat a dělat blbosti. Potom začne kňourat a to je ten nejlepší čas ho dát spát. Když čekám ještě chvíli, tak se přetáhne, je protivný, ale neusne. U oběda to poznám tak, že když se krmí, najednou položí lžičku, otočí se v židličce na bok a zavře oči. Tak mu rychle dám ještě 2-3 lžičky do pusy a šup spinkat. Je mi jedno, že nedojí oběd, dojí si ho k večeři a odpoledne má svačinku. My jsme taky bojovali se spaním.. byl ospalý a ne a ne usnout, ale opravdu stačilo změnit časy.
V kolik ti šel předevčírem spát a v kolik včera ráno vstával? Jestli dneska vstával v 6h, tak dávat dvouleté dítě v 8h zase spát je brzo.. to spíš byl ještě nerozkoukaný. Taky se nám osvědčilo dělat přesně stejné věci každý den, syn si na to zvyknul a to nám taky hodně pomohlo, aby začal chodit spinkat po obědě. My třeba máme pevný režim každý den - 6-6:30 budíček, do 7h snídaně, pak má půl hodiny pohádky, hodinku si hraje, pak si hodinu hrajeme spolu nebo mi pomáhá uklízet, vařit nebo co je potřeba udělat, o půl 10 se jedeme oblíkat ven, v 11:30 má oběd, před 12h se jde vyčůrat, maminka se jde vyčůrat :mrgreen: a mezitím on musí být v postýlce a mít zavřená očka. Až přijdu, lehnu si k němu, neustále mu opakuju, že nebude povídat, že zavře očička i pusinku a bude odpočívat, jako děti ve školce (hrozně se těší do školky, takže tohle na něj docela zabírá) a většinou do 20 min spí. Někdy taky uspávám i půl hodiny a to pak počítám do tří a dostává na zadek (ne nijak moc, ale aby to štíplo) a tohle ho spolehlivě uspí. Pak máme svačinku, celé odpoledne venku (nebo si hrajeme, když není pěkně), v 18:30 vana, 19:00 večeře, půl hodinky hraní, ve 20:00 zuby a do postýlky.. a takhle jsme si ho naučili, že on už si před 20h začne sám uklízet a říká si, že jdeme čistit zoubky, koukat na hvězdičky a pak spinkat :)
Tak možná ještě ten denní režim přesně dodržovat, pokud takový nemáte, to by mohlo pomoct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí