Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky ![]()
já už jsem fakt z toho mého chlapa nešťastná. Každý den jedna a ta stejná diskuze (teda spíš jeho monolog) o tom, jak našeho dvouletého syna (2 roky měl minulý týden) romazluju, že nic neumí, že jiné děti v jeho věku…
Teď si pozval na pomoc i tchýni, která se mi taky opatrně snažila naznačovat, že bych měla být na syna přísnější a hlavně se k němu už prý nechovat jako k miminu, ale jak ona řekla „ke klukovi“.
Abych shrnula, co je mi konkrétně vyčítáno:
--- dle mého chlapa by měl pít kravské mléko nebo ještě lépe kakao a z hrnku
--- dle mého chlapa by měl spát na normální dospělácké posteli
--- dle mého chlapa dudlík už od roku patří vyhodit
--- kočárek už měl být dávno prodaný, takový velký kluk má chodit na procházku pěšky
--- dle mého chlapa by měl jíst sám. Nemusí ještě příborem, ale lžičkou by se měl úplně dám a bez pomoci najíst
--- dle mého chlapa má pít z hrnku nebo skleničky a ráno se nezapíjí snídaně vodou, ale čajem. (po probuzení dostane 240 ml Nutrilonu a snídá tak za hodinu, hodinu a půl a to už to zapíjí čistou neperlivou vodou z Avent hrníčku)
--- opět moje chyba. Mám mu dát na hraní stavebnici, aby se naučil. Vláčky a zvířátka mám schovat.
Všechny tyto body jsou mi vyčítány, protože je to jen a jen moje vina, protože se s ním pořád mazlím a on je pak zženštělý a uřvaný jako baba. Prý ho rozmazluju a měla bych přitvrdit, protože mi začíná přerůstat přes hlavu.
Normálně tyto jeho slinty pouštím jedním uchem tam, druhým ven. Dá se to, protože takhle pindá normálně jen jednou, dvakrát za týden.
Ale teď má malý jakousi podivnou uječenou fázi. Pořád za všechno brečí, chce jenom maminku, vždycky se rád koupával s tátou a teď chce jen od maminky, rád chodil ven s babičkou a teď chce jen s maminkou, nechce dát nikomu pusu jen mamince, pořád se po mě věší a za všechno kníká. A chlap z toho roste. Úplně vidím jak mu cuká na krku žíla, když má malý jeden z těchto výživných dní. Před ním se drží, to je v pohodě, ale jak je malý v posteli tak si to slíznu.
Chtěla jsem se zeptat holky, fakt dělám všechno špatně?
Jsou ty body co jsem napsala pro dvouleťáka opravdu nestandardní a měl by se chovat tak, jak říká můj chlap?
Taky mi to přijde normální, jediné, co mě trošičku přišlo jiné, byla ta voda (občas bych mu dala aspoň čaj)
@michaela1808 tu vodu naopak já závidím, ten náš chce jen šťávu
Jen pozor na já ho mám prostě na tom nočníku držet dokud se nevyčůrá i kdyby se tam měl uřvat může mít pěkné trauma
Voda je nejzdravější, je naprosto v poho!
Kdo ale není v poho, je otec dítěte- nenavádí ho náhodou tchýně? přijde mi, že má takové ty názory a la 70.léta…
a ubrečená fáze je taky normální, to přejde!
@mishelka normální 2 leté dítě, manžel si představuje supermana ne? ![]()
@mishelka : Já bych to viděla na rozvod
. Úplně normální dvouleťák, nic nějak extra divnýho jsem neshledala.
No, tak trošku souhlasím s tvým manželem, kromě teda tý vody (ta je nejlepší, obzvlášť pokud mu chutná a vypije jí dost) a pak těch hraček (nevím co je špatnýho na vláčkách a zvířatech, na stavebnice je ještě malej)
Neřešila bych asi ani jedno… S tím jídlem to máme teda tak, že prcek jí sám lžičkou, poslední dobou chce už celej příbor (bude mu dva a půl roku), ale s jídlem mu teda nepomáhám už dlouho (nesnáší, když ho někdo krmí, radši nejí, než aby se nechal nakrmit)… Odplínkování jsme nastolili teď, dřív to prostě neprocházelo… Dělej to podle sebe… Chlapovi řekni, že když chce, aby si stavěl, má s ním jít stavět…
![]()
U nás podobný narážky končily na tom, že jsem řekla „tak to udělej sám“, nakonec to počkalo na mě a prd se stalo ![]()
@jannina1 píše:
Teda vybrala sis pěknýho k…a(chlapa)
a její tchýně je bonus k tomu
no jo a neměl by umět i násobilku??? to bych jim příště řekla
![]()
@jannina1 píše:
Teda vybrala sis pěknýho k…a(chlapa)
že jo!!!
hele a to jsem ještě zapomněla, že by se malý měl sám vysvlékat a oblékat
on to můj chlap totiž prý ve dvou letech všechno dávno uměl!
On si to teda nepamatuju, ale „máma říkala“
Ahoj, tak můj malý měl 2 roky v listopadu a…plíny sice nemá od 20 měsíce, ale jinak…spí jen s náma v posteli a samo, že s dudlíkem, chodit někdy taky nechce a na procházce bez kočáru jsme byli jen jednou a to jsem ho domů nesla
taky si nerad staví, nejraději jezdí autíčkem, sám nechce papat vůbec
jinak pije čaj atd. z flaštičky na Jupíka, co bych dala za to kdyby pil vodu, tak at si to manžel tady přečte
at ví, že to co děláš je úplně normální
já mám už třetí dítě, takže zkušenosti mám
a s tím nočníkem, u nás zabralo to, že jsem mu v bazárku koupila hrající židličku se stolečkem a řekla jsem mu víceméně v legraci, že pokud nebude chodit na nočník, tak mu židličku mu vemu…šel spát a ráno jak vstal, začal používat nočník zničeho nic, nechápu ![]()
Ahojky nechci se tě dotknout ale ten seznam věcí má něco do sebe sice to umět nemusí ale už pomalu bych je učila a manžel bude mít radost. Mám sice ročního prcka ale flašku chceme do 2 let zrušit nutrilon mu stále dávej ten je dobrý na imunitu.
Postýlku jako problém nevidím ale zároveň nevidím důvod proč pomalu neskusit dětskou postel s okrajem proti spadnutí
já jsem taky odpůrce dudlíku
na kočárku nevidím nic špatného když se jedná o delší trasu a bolí ho nožičky nebo když chceš být někde rychle., já osobně budu kočárek do 3 let využívat pak teprve půjde z domu
to jídlo chápu zas tebe
a ten hrníček na pití mi příjde spíše výhoda pro tebe že ti to nevyteče v tašce
ale asi bych nevydržela poslouchat takové blbosti každý den. Drž se a zkuste se domluvit na kompromisu třeba bych napsala tendle seznam a postupně odskrtávala co už váš prcek dokáže