Dvouleťák - dělám všechno špatně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
316
12.1.14 15:00

Není to tak, že bych nezkoušela třeba aby jedl sám, aby se oblíkal, o nočníku ani nemluvím. Stavebnici jsem mu taky nabídla, ukazovala jsem mu jak je to paráda, jak se dá z kostek postavit třeba komín atd. ale nezájem. Chvilku koukal, pak si donesl své dvě mašinky a začal si s nimi nerušené hrát. Tak jsem se ho snažila zapojit do hry, že jako postavíme mašinkám depo atd. a on se ke mně otočil zadkem a hrál si zády ke mě podle sebe :mrgreen:
Velkou postel jsem ještě nezkoušela. On sebou totiž v noci děsně mele, takže mám strach, že spadne i přes tu zábranu. Krom toho má postýlku velkou 160×70 cm. Jednou jsem mu z ní oddělala bočniči, ale ječel a nechtěl tam ležet, když jsem ji vrátila, tak se uklidnil a lehl si, ale pořád se za jednu šprušli držel a říkal: tady hají, tady hají.
No nebudu ho přece stresovat, co?
Nutrilon mu na noc dávám, protože on nejí jogurty ani žádné jiné mléčné svačinky a takže aby měl aspoň nějaké mléko. Kravské jsem mu nabízela. Nechtěl ho.
A tak bych mohla pokračovat dál a dál.
Ono se to podle mě poddá, jen se na něj nesmí spěchat. A hlavně nic nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.1.14 15:01

Jo a chlapovi bych řekla, že pokud chce děcko držet na nočníku násilím, tak je akorát tak zralý na to, aby mu vypěstoval nějakou parádní neurózu a psychický blok. A pak s tou plenou do té školy skutečně půjde. :roll: Děcko musí k nočníku dozrát, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.1.14 15:01
@boball píše:
@K-Black Kluci jsou líné potfory :cert: náš kluk nechce jíst sám, jen zažene největší hlad, tak tři, čtyři lžičky a poručí si, pojd budeš mně klmit u pojádky. Tři mu budou v dubnu :zed:

a vydrží jim to až do dospělosti :zed: starší už se teda krmí sám, ale jinak je to peklo :zed: :lol:

• Citovat
  • Upravit
15113
12.1.14 15:02

@K-Black Nestraš mně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
12.1.14 15:02
@BohunkaP píše:

souhlasím s dudlíkem, a s jídlem.
Na pití je nejlepší voda, neslazený čaj.
Aspoň se nenaučí na Jupíky a podobné nesmysly.
UM malej pil do 3 let, přestal, když šel do školky. Pil ho jako dezert po obědě.
Stavebnice, až ho chytnou, neřešila bych.
Samostatné jídlo trénovat, nočník taky.
Spaní ve velké posteli-malej spí u mě, ve své nechce spát. Já pak nechvi v noci vstávat k brečícímu dítěti, když do práce vstávám ve 4,a navíc poslouchat tlučení od sousedů do topení¨.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
12.1.14 15:03

…jinak, když jsme u toho krmení, tak švagrová i tu a tam krmí své 5,5 let staré dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
12.1.14 15:04

Bohužel. Budu opět v menšině, ale musím souhlasit s tvým manželem :nevim: Až na tu stavebnici, myslím, že dítě si má hrát s tím, co ho baví. Ale jinak… trochu samostatnosti by neškodilo :nevim: Také si myslím, že se k synovi chováš jako k miminu a rozmazluješ ho, ale on už je fakt velkej kluk. ;) Zrušila bych Nutrilon, lahvičku, šoupla bych ho do normální postele ve svém pokojíčku /jestli má/,pleny a hlavně dudulík 8o. Myslím, že by jsi mu tím do dalšího života jen pomohla, aby z něho nevyrostl totální závislák a mamánek. :nevim: Zkus se zamyslet nad tím, co ti manžel říká, jestli nemůže mít také trochu pravdu ;) nad to nevezmeš nějak zle. je to pouze odpověď ne tvou otázku, jestli opravdu déláš špatně. Za mě ano,90% toho děláš špatně. A nenech se uchlácholit místními názory. Tady s tebou budou všichni souhlasit a tvýho chlapa by nejraději upálily na hranici :roll:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
12.1.14 15:04
@boball píše:
@K-Black Nestraš mně :mrgreen:

to nechci, ale lepší když budeš připravená, mě nikdo nevaroval a roky mi trvalo se s tím vyrovnat, jak říkám PEKLO! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Katerina38
12.1.14 15:05

Nechápu proč haníte Nutrilon, pokud ho má malý rád a pije ho nevidím problém, já sama dávám malému26 měsíců pít Hipp a budu ho dávat až do tří let, ale o tomhle není debata, je to věc každé mámy :srdce:

• Citovat
  • Upravit
316

@cherrylady

taky to tak máme. Malý strašně rád tancuje. Jak začne hrát hudba, tak se natřásá (což je samozřejmě taky blbě, protože je jako holka a já ho v tom podporuju).
Sice ještě pořádně nemluví, ale umíme spoustu říkanek, kde já předříkávám a on ukazuje. Je hrozně vnímavý. Stačí mu to jednou, dvakrát říct a ukázat a on už to dělá.
Má taky děsného pamatováka. Ví kde co máme, pamatuje si, kam co patří. Uklízí se mnou nádobí, prádlo. Když řeknu jdeme pro to a pro to, tak už tam letí a ukazuje, kde to máme. Podle mě je to normální chytrý kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi

No vsak delas vsechno spatne a oni maji pravdu…ve dvou letech uz mel chodit do prace a prispivat vam na domacnost :roll:

• Citovat
  • Upravit
25324
@Katerina38 píše:
Nechápu proč haníte Nutrilon, pokud ho má malý rád a pije ho nevidím problém, já sama dávám malému26 měsíců pít Hipp a budu ho dávat až do tří let, ale o tomhle není debata, je to věc každé mámy :srdce:

jj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.1.14 15:06

@koprovka89 ale no tak ;) 90% dělá špatně? jedná se o dvouletého prcka. Osobně nesoudím manžela za jeho názor, každý máme nějaký ale že si zve na pomoc maminku ;)

• Citovat
  • Upravit
1490
12.1.14 15:07

Dcerce budou tři a ve vašem věku jsme na tom byli úplně stejně…jinak odplenkovali jsme ve 2,5, skoro ze dne na den, hodně dovedností přišlo skokově a toto byla jedna z nich…můj názor je, že ke všemu musí dítě dozrát…jasně, mělo by vědět, že existuje nočník a čůrá se do něj, ale než ho bude umět použít v okamžiku, kdy si uvědomí, že se mu chce čůrat, trvá u každého dítěte jinak dlouho…atd. atd. spoustu věcí máme podobně jak u vás a to jsme starší…dej na svůj instinkt, u čeho můžeš syna víc podpořit, ale nic nelámej, nejde to, a snaž se to klidnými argumenty vysvětlit svému muži…bojím se, že si tvůj muž zadělává na velký problém se vztahem ke svému synovi…bude mít na něj vysoké nároky, až bude ve škole, může být takový i v jeho dospělosti, nic mu nebude dost dobré, nepochválí, jen výkon, výkon, výkon…to se může na synovi a vztahu k otci těžce podepsat, dala bych si na to velký pozor a utnula to hned v počátku…měl by syna motivovat, ale i chválit, vidět snahu, trochu se o tyto věci zajímat čeho je v jakém věku schopen…myslím, že o výchově moc neví…zvážila bych návštěvu nějaké poradny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
12.1.14 15:07

@koprovka89 to nemyslíš vážně… ;) já mám třetího syna a ani ujednoho jsem to nehrotila a jsou normální, starší 17 let studuje gympl se samýma jedničkama a prostřední 13 let má taky samé 1,jsou normální, samostatní, chytří kluci, holky neřešte to tak :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML