Dvouleťák do ohrádky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
5.9.14 13:22

@aannetta podle mě to máš strašně blbě vymyšlený :nevim: taky bydlíme v RD, máme pejska, dvůr i zahradu, ale čas pro sebe a na odpočinek mám :nevim: nehledě na to, že tvůj chlap je tak trochu sobeček se mi zdá, on potřebuje čas pro sebe, ale ty ne? By ho taky neubylo, kdyby si dítka všímal víc a nebo vzal do ruky hadr :nevim: můj třeba vysává a občas pomůže s nádobím, skládá ponožky, pomáhá uklízet hračky atp. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
5.9.14 13:29

Ahoj,
za 2 měsíce bude mít syn 2 roky. Snažím se ho zapojovat do denních činností a prací v domácnosti. Ono to sice stojí hodně úsilí, času navíc, vše prostě trvá déle a chce to někdy hodně trpělivosti, ale když jde po obědě spát, tak mám 2-3 hod jen pro sebe a snažím se max. odpočívat a nabrat sil na odpoledne.
Ohrádku máme také. Když byl malý, tak v ní samozřejmě byl hodně. Dost si v ní pohrál. Nyní má ohrádku stále, ale oddělali jsme 3 oddělávatelné šprušle, dali dno ohrádky až na zem a dali nahoru přes ohrádku povlečení a dovnitř hračky. Takže má z ohrádky bunkr, kde se rád schovává a hraje si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
5.9.14 13:32

Náš je mladší (1,5) roku, denně ještě tráví v ohrádce (velké) tak dohromady půl hodiny (např. zvoní pošta, ráno sprcha apod.) Bez dozoru bych ho nenechala, máme takovou nebezpečnou obývákokuchyni - dlouhá kamenná deska krbu, kamenný konferenční stolek, to mi za riziko úrazu nestojí. Nevadí mu to, tu chvilku si vždycky hraje sám, jinak samozřejmě běhá po domě a zahradě. Uklízím a vařím, když se mu věnuje manžel (2 - 4 hodiny denně), když je toho hodně, tak uklízím taky, když spí, máme velký dům. Jinak zapojit do úklidu jo, ale třeba do vaření ne - ostatně záleží na tom, co se vaří - když se dělá pomazánka, fajn, ale když mám na plotně horký olej v pánvi, spoustu dalších hrnců s vroucí vodou a nevím, kam dřív skočit, tak v tomto případě podle mě malé dítě do kuchyně nepatří, nebudu riskovat, že se opaří apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.9.14 14:11

@Fikta Je to stejny pripad, nema poneti, jak deti funguji a co potrebuji, ale vystupuje jako expert na deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101782
5.9.14 15:13
@Králičice píše:
@aannetta - tak pokud by byly takové komentáře, tak bych malou manželovi nechala se seznamem úkolů, co je potřeba udělat a jela bych někam na celý den :-D

No, ale to by si tu ohrádku musela vzít s sebou, aby to manžel náhodou nezrealizoval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.9.14 16:33
@aannetta píše:
Ahoj maminky,
mame typickeho dvouletaka - zvidave, neposedne dite. Samo se moc nezabavi (nekdy ano, ale jen na chvili) vyhledava nasi spolecnost. Ja proto delam veskere domaci prace vcetne vareni v case, kdy po obede spi nebo vecer, az usne. Moc casu sama pro sebe nemam. Kdyz si postesknu memu muzi, ma reseni hned po ruce - dat dite do ohradky, pridat nejake hracky jit odpocivat/varit/uklizet apod. Pokud se mu tam nebude libit, nechat vyrvat, vsak ono si zvykne :roll: A mysli to naprosto vazne :zed: Podle meho nazoru do ohradky patri pouze male dite, ktere jeste neumi chodit (bezpecnostni duvod).
Prosim o vase komentare, dam mu je precist, aby si takova moudra jednou pro vzdy odpustil.
Dekuji!

dělám domácí práce s dětmi. Začíná se většinou tím, že je nutím, aby si uklidili hračky v obýváku ze země a já mohla vyluxovat a když je konečně dokopu to všechno poklidit a vytáhnu lux, všechny velice rády zmiznou, abych si náhodou nevymyslela další buzeraci :jazyk: Jinak třeba záchod a koupelnu meju v jejich přítomnosti, taky mi občas někdo visel na noze, vyřešilo se to úkolováním, dávají třeba nový toaleťák, nosí a věší čisté ručníky (k věšáčkům si nejmenší přistaví stupátko), když vařím, tak jim dám svačinu.
Když spějí, maximálně vytřu, abymi tu neťapali a zbytek jejich spánku je moje osobní volno.

Vůbec si nedokážu představit, že bych 22 měsíčního zavírala do ohrádky 8o Za prvý by zdrhnul, za druhý by nemohl na záchod, zatřetí by řval z principu, za čtvrtý by měl pocit, že mu upírám nějakou úžasnou činnost.
Takhle mi už ani většinou nezevluje za zadkem, protože koukat na šmrdlání štětkou v záchodě po sté je nuda a jde si po svém.
Překousni to, nauč se uklízet s dítětem, vařit v době, kdy svačí, dítě si zvykne a ty budeš mít víc času pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
5.9.14 16:35

@aannetta a dáváš mu šanci, aby to zjistil? Já totiž zjistila, že chci mít všechno pod kontrolou a i když hlídal byla jsem pořád s nima (kromě třeba hodinové procházky), takže on vlastně neměl šanci poznat, jak funguje a co potřebuje, protože jsem vše řešila já. Navíc jsem neměla šanci si odpočinout. Až jsem se jednou odhodlala a nechala je skoro celý den svému osudu :lol: Přežili oba a moc si to užili. Co na tom, že měl 8měsíční k svačině dort z cukrárny :mrgreen: Mám tyhle „volné dny“ pravidelně a manžel se už o dítě umí postarat líp jak já a ví, že udělat s ním nějakou práci je umění :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.9.14 17:14

@Fikta Ano, je to tak, moc nedeleguji. Radeji mam vse pod kontrolou. Takze asi je to u nas stejne, jako tomu bylo u vas. Zkusim jim obema dat vic prostoru a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.9.14 19:33

Myslím, že by vylezl :think:
Zkus ho zapojit :nevim: Moje malá už od 10m chodí a je strašně vnímavá. Za 3 týdny jí bude rok. Pomáhá mi uklízet prádlo do skříně - resp. ona vyhazuje z šuplíku spoďáry a já dávám do skříně čisté prádlo, spoďáry pak hodím do šuplíku a je to. Ona se zabaví a já si v klidu uklidím. Když vařím, podává mi zeleninu - brambory, mrkev apod. Uslintané bryndáky si odnáší do své bedýnky na špinavé prádlo - za mé asistence. Hračky taky uklidí do bedny, když jí to řeknu, ale musím jí pomoct.
Myslím, že dvouleťáka zapojíš líp, ale nechat ho vyřvat v ohrádce mi přijde mimo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
5.9.14 20:45

Jak už tu padlo pokud se ti nezabaví u hraní sám, tak mu dej náčiní ať omáhá vařit, všechno dělám se synem a nebo se zabaví sám a hraje si, když dělám s chemií, nebo žehlím nebo dělám věci nebezpečný pro dítě dělám je když spí nebo mám hlídání, do ohrádky podle mě takhle velký dítě nepatří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí