Dvouleťák do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
19.8.13 16:23
@tamata píše:
@Temaho V Motole píšou někde, že nesmí. Na předporodním kurzu se jedna mamina ptala, jestli dítě smí a řekli jí, že samozřejmě nevidí problém. A na návštěvy tam chodilo plno dětí :palec:

Já rodila v Motole 2×. Poprvé v roce 2006, to tam směli na pokoj k miminku jen sourozenci novorozenců, jinak návštěvy mohly do společenské místnosti (jídelny). Podruhé v roce 2010, to už na pokoj myslím nemohly děti vůbec. Já v té době měla starší dceru i tatinka nemocné, takže za mnou nebyli :,(. No byla jsem ráda, že manželovi dovolili aspoń k porodu, s rouškou. Pokud by dcera nemocná nebyla, určitě bych chtěla, aby za námi přišla, pokud by chtěla ona sama. Dáreček od miminka dostala hned po příjezdu domů z porodnice. Určitě to je dobrá věc, nám to zcela jistě pomohlo omezit žárlení na miminko. :palec:

Proti návštěvě bych byla jen v případě, kdy by starší dítě bylo hodně fixované na maminku. Tak, že bych se obávala zhoršení při jeho odchodu domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
19.8.13 16:25

To by mě také zajímalo, proč to @evullina vadí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
19.8.13 16:26

Jinak na porodnicích bývají návštěvní místnosti, tak pokud to spoluležící vadí, může se jít na návštěvnu no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.8.13 16:27
@evullina píše:
Chápu že se chce maminka a prcek vidět, ale mě by to vadilo být třeba spolupacientka na pokoji…za mě ok jiné děti než novorozenci ne na pokoj.

Tak s tímhle souhlasím, ale přeci jen u rodiny (tj otec plus případní sourozenci novorozeného miminka) bych udělala výjimku. Když jsem byla v porodnici s druhou dcerou, na pokoji byla druhá maminka, u které se střídaly návštěvy pořád dokola. Byli celkem hluční a přiznávám, že pak už mě to hodně vadilo. Nemohla jsem odpočívat. Maminka byla normálně schopná chodit, takže si myslím, že s návštěvou mohla jít ven do společ. místnosti, kde si měli i kam sednout. A když neměla návštěvu, tak hlasitě telefonovala :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.8.13 16:33

Mala uz je vetsi 4,5 roku ale budou za mnou chodit. Nevim proc by nemela. U nas jsou navstevy tedy na chodbe.Ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.8.13 16:34

Rodila jsem letos v lednu a starší byla u tchýně a nastydlá takže zamnou nebyla a můžu říct, že to byly nejdelší tři dny v mém životě bez ní. Hormony a ten nový malý uzlíček a moc mi chyběla dokonce jsem i uronila :,( slzičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
19.8.13 16:40
@hkac píše:
Tak s tímhle souhlasím, ale přeci jen u rodiny (tj otec plus případní sourozenci novorozeného miminka) bych udělala výjimku. Když jsem byla v porodnici s druhou dcerou, na pokoji byla druhá maminka, u které se střídaly návštěvy pořád dokola. Byli celkem hluční a přiznávám, že pak už mě to hodně vadilo. Nemohla jsem odpočívat. Maminka byla normálně schopná chodit, takže si myslím, že s návštěvou mohla jít ven do společ. místnosti, kde si měli i kam sednout. A když neměla návštěvu, tak hlasitě telefonovala :zed:.

přesně..jde o soukromí a popravdě dětičky jsou často přenašeči nemocí…asi se to maminek co mají dvě děti dotkne nebo si budete říkat co budu dělat až budu mít druhý, ale moje dítě je moje a někoho jiného je druhá věc. nemyslím to zle jde jen o soukromí toho druhého :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
19.8.13 16:41
@hkac píše:
Tak s tímhle souhlasím, ale přeci jen u rodiny (tj otec plus případní sourozenci novorozeného miminka) bych udělala výjimku. Když jsem byla v porodnici s druhou dcerou, na pokoji byla druhá maminka, u které se střídaly návštěvy pořád dokola. Byli celkem hluční a přiznávám, že pak už mě to hodně vadilo. Nemohla jsem odpočívat. Maminka byla normálně schopná chodit, takže si myslím, že s návštěvou mohla jít ven do společ. místnosti, kde si měli i kam sednout. A když neměla návštěvu, tak hlasitě telefonovala :zed:.

přesně..jde o soukromí a popravdě dětičky jsou často přenašeči nemocí…asi se to maminek co mají dvě děti dotkne nebo si budete říkat co budu dělat až budu mít druhý, ale moje dítě je moje a někoho jiného je druhá věc. nemyslím to zle jde jen o soukromí toho druhého :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
19.8.13 17:03
@Nainuva píše:
To by mě také zajímalo, proč to @evullina vadí? :think:

Tak mě by tedy vadili jakékoliv náštěvy a je jedno zda dětské či dospělé, chtěla jsem mít na pokoji klid… a proto jsem si vybrala porodnici, kde náštěvy vůbec nesmí na oddělení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
19.8.13 17:22

@j.a.n.i1 naprosto chápu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená sovička
19.8.13 17:29

Dvouleťák za mnou chodil denně. Vždycky ode mě dostal nějaký bombón. Měla jsem tam zásoby od návštěv. Prolezl skříňky, povozil si na chodbě postýlku a zase šel. Mimino ho moc nezajímalo, ale řídit postýlku, to bylo terno. Otázky proč tam jsem a proč nejdu domů nepadly, na to ještě nebyl rozumově vybavený. K otázkám typu „proč“ dospívají většinou děti až kolem třetího roku. Většinou se zdržel půl hodinky, déle by se nudil. Pláč nebyl, na hlídání tatínkem byl zvyklý, takže si to spolu užívali? Dárek od mimina dostal doma. Nadšený byl, ale že je to od mimina asi úplně nepochopil. Ostatní dvě spolubydlící byly v pohodě, nebyl problém v domluvě. Když se někdo snažil spát, návštěva šla na chodbu. Myslím, že jsme si všichni vzájemně vycházely vstříct. Synek byl samozřejmě zdravý, nachlazenou návštěvu bych odmítla i kdyby šlo o dospělého. Ty věčně nemocné děti, to jsou opět spíše děti školkové, nikoliv dvouleťáci.

• Citovat
  • Upravit
3429
19.8.13 17:32

Starší dceři byly necelé dva roky a byla se podívat na miminko, žádné smutnění neproběhlo. Byla jsem na nadstandardu, na obyč pokojích, kde leží víc maminek jsou u nás v nemocnici návštěvy zakázané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
19.8.13 17:49

Díky za příspěvky. Asi taky budu chtít, aby za mnou Vojta přišel. Tip s dárkem od miminka je fajn, budu realizovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
19.8.13 17:49

Synovi bylo 2,5 roku, když se narodil druhý, chodili za mnou s manželem každý den, byla jsem tam 5 dní po sekci, to by se mi stýskalo. Dělal tam pěkný bordel, ale naštěstí jsem byla na nadstandardu. Taky je pravda, že byl ze mě chlapeček dost vytrslý, že nejsem doma, ležím v divné posteli, nechtěl ke mně vůbec jít, bylo mi to líto. Co se týče těch návštěv dětí v porodnici (a vlastně i doma u čerstvoňě), tak je pravda, že to neonatologové obecně nedoporučují, právě kvůli zdroji infekce, totéž platí o starších 60 let (to nám řekli, že si mají vzít roušku, no řekněte vlastní matce, že si má na první návštěvě vnuka vzít roušku 8o ). Taková jsou doporučení, jsou logická, ale pochybuju, že moc lidí má to srdce je dodržet (ani já to nedělala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
19.8.13 17:53

@Samamama Tak to já byla v porodnici zdroj infekce sama… měla jsem slušnou virozku, tek ze mě spolubydlící asi neměly moc radost, ale co se dalo dělat, že… domů mě kvůli tomu neposlali (i když já bych se tedy nezlobila :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí