Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@79Simona mě malá když bouchla tak jsem jí to vrátila, kousla mě, taky jsem jí kousla. samozřejmě, že né moc, jen jsem jí to naznačila a přestala s tím.
Jenze to se mi jednak nelíbí a hlavne-to, bych ho musela umlátit… Ma fakt silu a proste plácnutí ho nijak nezastaví…
@79Simona já nepsala mlátit ho. já jen napsala co jsem dělala já.
Bouchání ani kousání na oplátku nemá cenu. Pokud se ti nepovede chytit ruku včas a zabránit tomu, je dobré dělat, že tě to bolí a smutnou. Ale bacha na přehrávání, já jsem malou takhle parkrát rozplakala - až mi jí bylo líto. Nicméně pochopila, že toho druhého to bolí a že se to nedělá.
Našemu je 2 a půl a před časem jsem to tu taky někde řešila…nejlepší fakt je stihnout mu chytit ruce a důrazně vysvětlit, že takhle ne a že se plácat nenecháte. to víš, že jsem kolikrát nevydržela a taky mu oplatila, ale to absolutně nemá smysl..a nebo mu vezmu ručky a řeknu, že když chce mlátit, tak jedině sám sebe - a plácnu mu jednu o druhou (to teda nesnáší a dost ho to vytáčí). ale musím říct, že po pár měsících bych řekla, že to ustupuje!!!
občas to sice ještě udělá, ale jednu dobu to fakt bylo furt…teď se teda místo toho naučil jinou věc
a to, že ve chvíli nějakýho napětí nebo nepohody vyplazuje jazyk…vážně super hlavně někde na veřejnosti nebo u babiček a dědů
a normálně jsem zjistila, že se to naučil z toho pitomýho seriálu prasátko Pepina!!! sice některé díly mají takovou trochu výchovnou zápletku, ale on bohužel okoukal takovouhle blbinu!!! na to zaručeně pomáhá to ignorovat.. jenže to třeba tchýně divně zahlíží, že mu na to nic neřeknu…