Dvoutýdenní miminko nepřibývá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
23.3.15 16:39
@QueenOfSmallTalk píše:
@Svistice to jsem si říkala taky, ale ta doktorka tedy asi doufá, že všechny děti tabulky splňovat budou? :(

Někteří doktoři jsou takoví. Mě takhle peskovala těch prvních pár dnů v porodnici dětská doktorka, malá měla hraniční žloutenku, takže zůstala u mě, ale byla hodně spavá a usínala u kojení. Tudíž jsem kojila málo a často, což se jim nelíbilo, a navíc přírůstek váhy byl na dolní hranici.
Na kontrole u našeko pediatra najednou vše jinak - dítě pije, čůrá, kaká, vypadá zdravě, tak nebudem nic řešit. Dokonce mi doktor ve třech měsících řekl, že můžem být při té její aktivitě rádi, že vůbec přibírá :mrgreen: Malá se ve třech měsících už přetáčela na obě strany a u doktora na kontrole válela sudy na stole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
23.3.15 16:42

@QueenOfSmallTalk Buď v klidu, hlavně, že přibývá. Asi bych to řešila teprve kdyby to trvalo déle.
A vykašli se na „budu kojit každé 2 hodiny“. Doporučuju kojit kdykoliv dítě zapláče, nebo je neklidné. Sama to tak dělám u druhého dítěte, nejdřív nabídnu prso a teprve když nechce, řeším, co dál. Je to totální pohoda 8)
A fakt doporučju, aby sis přečetla tohlehttp://www.suenee.cz/…ti-neplacou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
23.3.15 17:18

@QueenOfSmallTalk Já od porodu kojím po 2 hodinách. Teď po půl roce po 3,ale někdy chce i dřív papat. Tak být tebou vyzkouším častěji kojit. Miminko si stejně nevezme víc než chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.15 17:20
@QueenOfSmallTalk píše:
Maminky,

Jdu si pro radu a přiznám se, že doufám, že i pro uklidnění.

Byla jsem u doktorky na kontrole po týdnu. Za posledních sedm dní mi dvoutýdenní miminko pribralo jen 100g, takže na mě lékařka vybafla nedostatek mm.

Zajímá mě, jestli to přibývání musí být takto plynule? Z porodnice nás pustili před 10 dny s váhou 2950, dnes máme 3230 s tím, že za posledních 7 dni jsme dali právě jen něco přes tech 100..

Miminko kojím 8× denně, pokaka se 6×, pocura i vícekrát. Začnu teď kojit po dvou hodinách - zlepší se to přibývání? Doktorka už strasila UM, tomu se chci vyhnout, pokud by to šlo…

Děkuju za zkušenosti, rady, tipy i uklidnění, jsem z ty kontroly celá špatná :(

né každé dítě nabere 500 g týdně. POkud nabírá stabilně - což i 100 g je, tak bych pořídila váhu a vážila před a po kojení - uvidíš, kolik mm je. Ale s um bych jen tak nezačínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.15 17:27

@poppaea diky za odkaz :) tak jsme to dělali do teď: mimino dostávalo kdykoli si řeklo. Někdy o dvou, někdy po 4 hodinách. Kojení po dvou hodinách celý den i v noci nařídila ta doktorka - prý do patku, kdy máme přijít na převážení…tak uvidím. Jen mě mrzí ten rezim- nevadilo mi, že spal od půlnoci do 4 do rána, i když to je asi důvod toho malyho přírůstku na vaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
23.3.15 17:49

Tak moje zkusenost je nasledujici. Po navratu z porodnice mi doktorka rekla, ze jestli mam dost mlika poznam tak, ze mam po kazdem kojeni udelat UM a zkusit dokrmit 40 ml, pokud vypije, mleka mam malo. No a mala to vzdy vypila. Tak jsem se stresovala, furt pila kojici caje jak idiot a za 14 dni na kontrole mela mala o 700 g vice!!! A doktorka do prukazky napsala: Prejida se :-) a prej, proc ji dokrmuju, kdyz mam mlika dost.

No jo, jsem taky prvorodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
23.3.15 18:01

Tak jasneze kazde dite neni tabulkove, ale aby pak nejake dite nebylo chudak vyhladovele, protoze matka usoudi, ze ma mlika dost a dite neni tabulkove.

Fuchs rikal u podstatne vetsiho decka, ze 150g tydne je v pohode, 100g lze tolerovat kratkodobe, pod 100 v zadnym pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
23.3.15 18:21

@QueenOfSmallTalk Měla jsem to se synem stejně. Ale naše doktorka nám hned dala váhu a vážila jsem před a po kojení. Z toho jsem zjistila, že syn sní daleko míň než měl. A ani on nebyl neklidné dítě.

Takže zkus mimčo vážit, kolik ti jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.3.15 18:43
@Plomba píše:
@QueenOfSmallTalk Měla jsem to se synem stejně. Ale naše doktorka nám hned dala váhu a vážila jsem před a po kojení. Z toho jsem zjistila, že syn sní daleko míň než měl. A ani on nebyl neklidné dítě.Takže zkus mimčo vážit, kolik ti jí.

Tak zrovna tohle mi nepřijde nejideálnější rada, zvlášť, pokud šlo o jedno hraniční vážení. Tohle dělala kamarádka a žila furt v kolotoči, vážení, kojení, vážení odsávání, dokrm… Ona vystreslá, dítě akorát napruzené, že jí pořád váží nebo do ní cpe nějaké mlíko. Přitom dítě jinak bylo ok (ani hubené, přírůstky mírně nad nejspodnejším limitem).

A já kdybych vážila, kolik mi dítě vypije na jednu dávku, tak si asi můžu jít rovnou hodit mašli, protože v 6 měsících vypil max. 80 ml mlíka naposezení, víc nechtěl. A s nepřibíráním teda fakt nikdy problém neměl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
23.3.15 19:14

@QueenOfSmallTalk tak to ten týden zkus, ale myslím, že to byla jen taková odchylka. Ono taky může hrát roli, jestli se dítě váží po vykakání, po kojení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
23.3.15 20:21

@Svistice No nevim. Ale u nas se tim zjistilo, že syn během kojení ve 3 týdnech vypil třeba jen 40ml (někdy i míň). Prostě tam mlíko nebylo. První týden nabral 100g, další týden už pak měl úbytek 20g. Kdybych nevážila, tak nevim nic. Syn neplakal, hezky spinkal.

Ale souhlas, že to bylo na palici. Kolotoč vážení, kojení, dokrmování. Ale já se pak rozkojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
23.3.15 20:26
@Plomba píše:
@Svistice No nevim. Ale u nas se tim zjistilo, že syn během kojení ve 3 týdnech vypil třeba jen 40ml (někdy i míň). Prostě tam mlíko nebylo. První týden nabral 100g, další týden už pak měl úbytek 20g. Kdybych nevážila, tak nevim nic. Syn neplakal, hezky spinkal.Ale souhlas, že to bylo na palici. Kolotoč vážení, kojení, dokrmování. Ale já se pak rozkojila.

Je pravda, že mě se malá při nedostatku mlíka taky ududlala a zaspala to. Ale u mě šlo jen asi o dvoudenní epizodku, kdy jsem si coby nezkušená prvorodička nechala nalít prsa, neodstříkala a pak jsem měla málo. Nic, co by malou nějak ohrozilo, rozhodně nebyla víc neklidná než jindy, i když měla trochu hladovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.3.15 20:43
@Plomba píše:
@Svistice No nevim. Ale u nas se tim zjistilo, že syn během kojení ve 3 týdnech vypil třeba jen 40ml (někdy i míň). Prostě tam mlíko nebylo. První týden nabral 100g, další týden už pak měl úbytek 20g. Kdybych nevážila, tak nevim nic. Syn neplakal, hezky spinkal.Ale souhlas, že to bylo na palici. Kolotoč vážení, kojení, dokrmování. Ale já se pak rozkojila.

Tak pokud tam byl úbytek, tak je to jasné. Ale vážit hned při přírůstku „jen“ 100g mi přijde zatím zbytečné stresování. Pokud by dítě zakladatelky za týden bylo už pod těmi 100 g nebo dokonce hublo, tak pak samozřejmě není od věci zjistit, kolik dítě na 24h (!) celkem vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
25.3.15 06:26

Nekoho vazeni stresuje, jineho uklidni… to bych nechala na zakladatelce. Ja prvniho vazila jak diva, tretiho vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
3.7.16 14:22

Holky kdyz mi 14ti denní vypije max 30-40ml (vážím před kojením a po kojení) je to málo? za týden měl váhový přirustek 160g a doktorce se to nezdálo, proto doporucila chvili vazit, at vím… malý pije 15minut z jednoho, pak zacne usénat, tak ho prendám na druhé a tam je to to samé. doktorka radila, když vypije takhle málo, mu večer dát po lžičkách třeba 30 nutrilonu, aby se na večer zaplacl a pribral trochu, ale radila hlavne po lžičkách, ne z lahve, aby sio nezvykl… malý si furt strka ruce do pusy, furt cucá a cumla zavinovacku, takze to vypada, že hlad asi má. včera vyjimecne vypil 50 ( 25z praveho a 20 z leveho--+neustálé budění, lechtáíní atd…) a uplně spokojene odpadl od prsa a spal jak dudek :-) budí se mi po 3 hodinách přesně, v noci cca po 2. Kdyz bych ho zkusila vzbudit dřív, pláče a u piti také usne..mléko podle mě mám i po těch 25+25, když prsa mačkám, tak mléko teče..přijde mi, že je jen líný tahat :-/ co myslíte, nejaké rady, názory? vcera pil 50,30,40,30,40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová