Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Envie Ty jo, tak to se mám možná na co těšit… Nějak jsem si to ani neuvědomila, už dva roky mám výsledky v normě. Nejhorší, že jsme si tohle všechno udělala sama - přechodila jsem nějakou nemoc kvůli práci. Už nikdy více
A teď jsi ještě těhotná, jak chápu z příspěvku, že? Tak ať to máš už všechno v pořádku ![]()
@Marťulíína Dobré ránko, hele ta ablace nebyla nic hroznýho
Toho se bát nemusíš, ale opravdu k tomu přistupujou až když není zbytí
Já měla tehdy šílené rychlý tep a trvalo to přes půl hodiny, přijela pro mě domů rychlá
A pak mi navrhli ten IKEM, tak jsem to vzala a dobrý. Od tý doby fakt žádný ťukání mimo rytmus
těhotenství OK, hlídali si mě a porod taky v „pohodě“, pominu-li to, že malej měl 4kila a nebyl dorotovanej, takže šel našikmo a veelmi pomalu a s výsledkem nedobrým pro mě (velmi rozsáhlé šití). Ale co se srdíčka týká, tak to měli pod palcem… Druhý těhotenství taky dobrý, i když to už bylo více kontrol, krom toho jsem ještě docházela na hematologii (měla jsem kdysi trombozu, takže jsem si skoro celé těhu, OBĚ, včetně celýho šestinedělí musela píchat injekce na ředění krve), ale to se srdcem nemá přímou spojitost, takže co se kardia týká, tak těhu v pohodě, ale jak už jsem psala, dalšího potomka mi už dr. vzhledem k věku a i těm mým dalším problémům opravdu nedoporučili, a nejen kardiolog…
Vůbec se neboj, na kardio si v klidu dojdi, oni vědí co s tebou
Držím palce.
@Piitra Dobře, moc děkuji za uklidnění:)Jinak teda jsi to neměla žádný med. Hlavně že se ti to po tom zákroku zlepšilo a děti jsi stihla v termínu:)Já jdu zítra na toho holtera, každopádně jsem ráda, že jdu a hned se uvidí co a jak. Moc díky
![]()
@Marťulíína Jo to bude OK neboj a kdyby nebylo, tak právě proto tam jdeš, aby to zjistili
No neměla jsem ty děti zrovna lehce získané
ale dobře to dopadlo, kluci jak buci oba skoro čtyřkilový
i když teď jsou celý tatínek, reklama na hlad… Důležitý je, že tu arytmii ani jeden snad nepodědil, se starším chodím taky na kardio, ten má odmala lehký šelest (z maminčiny strany máme v rodině dost kardiaků, tak máme dozor), ale na EKG má vše v pohodě, tak snad budou OK i dál… A tobě držím palečky
a pak dej vědět, jaks dopadla…
@Piitra To tak bývá, u porodu cvalíčci a potom se z toho vytáhnou:) To je dobře, že to nepodědili a je dobře, že je sledují… Děkuji!:) Nevím, kdy budu vědět výsledky, to vždycky jdu až po měsíci minimálně s výsledky, trvá to, než mě objednají. Loni mě objednali dokonce po dvou měsících. Tak pak dám vědět:)
@Marťulíína OK, dej vědět
Můj brácha byl taky cvalík, na roce 13 kilo!!
a v dospělosti kostra potažená kůží. No a já, narozena s 2400g a co ze mě vyrostlo
jak moje maminka říká, kus ženský, bohužel s tím bojuju a po obou dětech mi zůstalo navíc přes 15 kilo. Ale necelých 5 už je dole, tak snad půjdou i další. Když jsem byla na kontrole na kardiu, měla jsem dole 3 kilča a pan doktor mě chválil
Až tam půjdu za půl roku zase, snad budou dole další a bude zase pochvala ![]()
Já jsem měla v 8 měsíci EKG Holter a zjistil některé výpadky QRS komplexů v nočních hodinách. stalo se to někomu?
Ahoj, prosím o radu byly na displeji po dobu měření nejaka čísla? Nebo vypadal jako vypnutý? ![]()