Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
291
20.4.08 17:17

Shodou okolností jsem se dnes s tím kyslíkem od DG rozčilovala. Prostě se nerozpouští a to ani když dám hodně teplou vodu. Neskutečně dlouho to trvalo než se s tím něco stalo a rozpustilo se to. Když vezmeš právě ten Sonett nebo Ecover a dáš to třeba na kousíček zašpiněné vany či dřezu okamžitě to začne reagovat a šumět. V pračce se to rozpustí okamžitě a řekla bych, že to účinkuje i při nízké teplotě praní. U toho DG mi připadne, že aby to něco účinkovalo musím prát na 60.
Jste na tom také některá takhle.
A nebo je to počasím, že jsme se tu takhle sešly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
20.4.08 21:25

To je přesně ono, jak popisuje Kačaba. Už jsem to kdysi možná psala - chtěla jsem v něm vyčistit pítka od lahviček či co, dala vše do hrnku a zalila horkou vodou - a nic, nešumělo to, nerozpustilo se. Asi byl ten kyslík nějakej znavenej :lol: .
Chtěla jsem ho kupovat kvůli ceně, ale pak se vrátila sice k drahé, ale funkční soli.
Ale napadá mě udělat z něj sliz, nemám sodu a kyslík mi tu leží…snad si sliz nezkazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
21.4.08 00:20

Kokon, to zní velmi dobře, škoda žes ten teleshoping nemohla nafotit, ráda bych tu akci viděla v reálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
21.4.08 05:33

Kokon, tedááá Ty jsi to vymyslela :lol: jsi dobrá :lol:

Kyselinu citrónovou kupuju v Lidlu, mají tam 100g za cca 8,– Kč, kdy? koupím deset balíčků, máme kilo na jak dlouho. Jinde jsem za tu cenu viděla jen 50g balíčky. Ale mo?ná někdo má je?tě lep?í tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
21.4.08 08:32

Kokon jsi evidentně moje krevní skupina. Hokusy pokusy - to je moje. Za dávných dob bych se stala alchymistou.
Máš pravdu, já jsem taky něco takového dělala, jen místo Sonettu jsem dělala s Ecoverem.
Já jsem ten akt. kyslík od DG rovněž brala kvůli ceně, ale asi končím. Laciný dvakrát placený. Mám ho tu ještě dvě kila - jsem zvědavá na co ho použiju.

Já teď testuji - i přes můj odpor ke způsobu prodeje - missivu. To jediné jsem ještě neměla. Máte s tím některá zkušenosti? A popř. jakej je ten jejich kyslík - alias Permon B? (Ještě že mám tolerantního chlapa, který to moje testování snáší a pokud má čisté a nesmrďavé triko - tak je mu jedno jaký kanystr leží u pračky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
21.4.08 08:37

Jo, holky, mám tu aktivní kyslík „Super Pro Oxi - sůl na skvrny“ z Plusu, ale tam je složení více jak 25% peroxoboritanu sodného". To asi eko nebude, že? Cena byla za 750g nějakých 65 Kč. Účinek úžasný, šumí, čistí, pere - ale to složení, co říkáte alchymistky?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.4.08 10:19

Teda Kokon, do reklamy s tebou, na ekologické praní :potlesk: .
Jinak ta nová sůl od Ecoveru má pro změnu žluté kousíčky čehosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
21.4.08 17:54

Kokon, jen vice takovych testu, pak si budeme moct kupovat uz jen jejich „vyherce“ :)
 Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
21.4.08 18:48

Přidávám se k pochvalám za pokus. Výborně!! Výsledky jsou tedy jasné, ještě než jsem stačila doplnit svoji odpověď - DG nekupuji proto, že není v kamenném obchodě, přes internet nakupuji nerada. Teď už mne tedy jeho nevyzkoušení ani nemusí mrzet… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
21.4.08 19:49

Tedy, hokusy pokusy, zní to skvěle, jsem si ty obrázky k tomu představovala. Tak já to ani nebudu zkoušet a rovnou pořídím vítěze. Jen nevím, co s tou spoustou chemie, co tu doma mám. Mé rozhodnutí bylo hodně impulzivní, snad zítra vyperu svou první eko pračku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
21.4.08 22:08

Kokon - máš můj obdiv. :)

Tady přidávám jeden (pro mě nový) odkaz o bioodpadu, nejspíš znáte, ale kdyby ne:
 http://www.biosance.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.4.08 22:33

Žížalo, až naznáš, že tu chemii už nepotřebuješ, tak buď do nebezpečnýho odpadu, nebo to taky můžeš odevzdat na charitu do diakonie Broumov, oni to berou. Ale musela bys s tím až na šestku na Hládkov. A nevím co je menší zlo - vyhodit to nebo to někomu dát, ať to ještě vyplácá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
22.4.08 11:42

Na biosféře sleva 50%!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
22.4.08 12:33

Kokon též děkuji za test a čas strávený experimentem :) .

Kačabo Missivu mám doma (ještě dopírám staré zásoby). Bělidlo jsem dřív používala při nízké teplotě a jen občas. Pak jsem díky vám zjistila, že principem je uvolnění kyslíku, tedy nejlépe za vyšší teploty a zkusila to dát k plenám na 60st a výsledek byl výrazně lepší.
Ale já bělidlo moc nepoužívám, protože to je jen na bílé prádlo a na kalhotkové pleny se nemá používat, takže ho nemám moc kam sypat. Dětské je mix bílé látky s barevnými prožky a tak, to by asi zničilo barvy.

Nebo bělidla sypate i k barevnému prádlu? Je pravda, že na dětském mám občas fleky od jídla i po ošetření žlučovým mýdlem a pleny jsou občas flekaté, ale ty vybělí sluníčko.

žížalo taky jsem to řešila, měla dilema, zda chemii vyhodit, nebo někoho obdarovat z mého pohledu „danajským darem“, nakonec jsem většinu rozdala a zbytek postupně spotřebovávám (Missivu…). Stejně si to koupí a vypotřebují a ohledně likvidace nebezpečného odpadu si iluze nedělám. Omlouvám se všem, ale praxe z laborky člověka zbaví iluzí :( .
A vždy mě potěší, když můžu odškrtnou další položku v seznamu věcí, které máme eko a přírodní. Naštěstí už jich moc nezbývá.

Pimpo díky za tip, že bych ještě zvážila nějaký parfém či tolaletku :wink: ? Ale nemám je očuchané, tak se bojím koupit ho jen tak, navíc plánujeme mimi a nevím, zda případné těhotenství nebude vadit (vhodnost EO a vyšší citlivost na vůně). No ještě to promyslím, blíží se nám výročí :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
22.4.08 12:47

PIMPO
to mi nedelej. :lol:
Manzel uz z tech mych vyhodnych koupi pres internet sili.
Kdyz ja nemohu odolat :oops:
Pa R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný