Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Žížalo cítila jsem se podobně a jsem moc vděčná všem přispěvatelkám této diskuse. Třeba to, že se dají koupit vatové tyčinky s papírovou tyčkou mě dřív nenapadlo. Teď při nákupu zvažuju co koupit nejen podle složení, ale jestli se dá obal zrecyklovat, manžel už si ze mě dělá legraci. Ale jinak to chápe a podporuje mě.
Jinak oprava, ten můj recept na sliz: 100g mýdla je na 10l, tedy dávám 50g mýdla na 5l a půl kelímku od pomazánkového másla práškové sody.
Ajule díky, já ten sliz nakonec dělala od oka, protože nemám doma pořádnou váhu a měla jsem zbytek krystalické sody, tak jsem jí tam dala víc a funguje to. ![]()
Naštěstí se na slizu snad nic zkazit nedá. Je super, že se ti povedl a že jsi taková nadšená.
Tak koukám, že Matík je přesně o 2 roky a den mladší než naše éro
. Vítám tě v klubu matek kozorohů. Pěkně tvrdé hlavičky
.
poradte, muzu male dite nechat hrat si s PET lahvi (olizuje ji a „kouse“) … doted jsem blahove verila, ze plasty, ktere jsou na potraviny/vodu, by mely mit nejaky atest, ze jsou zdravotne nezavadne …
slysely jste nektera nejaky odborny nazor??
diky moc
Aluška píše:
poradte, muzu male dite nechat hrat si s PET lahvi (olizuje ji a „kouse“) … doted jsem blahove verila, ze plasty, ktere jsou na potraviny/vodu, by mely mit nejaky atest, ze jsou zdravotne nezavadne …
slysely jste nektera nejaky odborny nazor??
diky moc
Aluško,to bohužel neporadím,ale taky mě to moc zajímá.Lukášek si s ní taky rád hrával…
Teď už sice jen sešlapuje před kontejnerem na plasty,ale zase z ní chce pít,jako to dělá maminka s tatínkem
.Holt od všeho je uchránit nejde.
Klára píše:
Holt od všeho je uchránit nejde.
Asi bych se přiklonila k tomuhle názoru, těch zákazů je tolik, že ještě zakazovat lahve…Měly by být zdravotně nezávadné, nechala bych to být. Jiná možnost je nemít je doma.
diky za nazor, taky doufam, ze PETky nevadi a mate pravdu, ze pred vsim se uchranit neda… o zakazovani taky neslo, ja ji Eme na hrani dokonce dala protoze se ji libila, jen jsem pak zacala trochu pochybovat
a pripadala jsem si jako zcela nealternativni matka ![]()
Ajule píše:
Jinak oprava, ten můj recept na sliz: 100g mýdla je na 10l, tedy dávám 50g mýdla na 5l a půl kelímku od pomazánkového másla práškové sody.
Aluško, a pere Ti to dobře? Já dávám mýdla skoro trojnásobně
, ale je fakt, že ho pak dávám do pračky míň.
Žížalo, holky zkoušely dát žlučové mýdlo do slizu, ale bez valného výsledku, pokud si vzpomínám - asi u něj hraje roli koncentrace na skvrně a možná i drhnutí ![]()
Holky, prosím kde kupujete dítkám 100% bavlněné ponožky? Můžou být i nebio. Mají je třeba i v CA? U nás v obchůdku s dětským mají jen bavlněné punčošky, ponožky jsem tam neviděla. Na netu vím jenom o proalergiky.cz. Díky.
Herminko neperu montérky a občas na dětském oblečení nějaký flek od ovoce zůstane, ale to i po ošetření žlučovým mýdlem. Podle mě, pere dobře. Dávám do pračky 4,5kg dvě permonky, tedy asi 350- 400ml na pleny a hodně ušpiněné prádlo.
Sedire zatím jsem na ně nikde nenarazila, zásobuje mě kamarádka po svém dítku a babička ze sekáčů, ale né vždy máme 100% bavlněné.
Dnes jsem byla v CA a musím říci, že mě letní kolekce příliš nenadchnula. Měla jsem v jarní kolekci vyhlédnutou tuniku a už jí nemají
, tak mám smůlu. A tentokrát v dětském taky žádná sláva. Jen jsem ocenila dětské kloboučky, které jsou z papíru, tedy recyklovatelné. Musím něco cácorce na léto pořídit.
holky, vim, ze jsme tady o tech mydlech mluvily … asi se pristi tyden podivam do Francie (nejake zarucene parizske ekotipy?? kam zajit, co videt, co koupit etc??), zkusim koupit prave nejake marseilleske mydlo … mate nejaka varovani (tj. at koupim cokoli cemu se rika marseilleske mydlo a je to zelena kostka, je to ok??
) … plus prazandy, pokud byste nektera o nejake mydlo stala, dejte vedet …
… vlastne asi blbost, co? marseilleske a ciste olivove mydlo budou dve odlisny veci, nebo? ![]()
Aluška píše: … vlastne asi blbost, co? marseilleske a ciste olivove mydlo budou dve odlisny veci, nebo?
Aluška , marseillské by malo byť čisté olivové ![]()
Amalko, diky, uz v tom mam pekny zmatek
… uvidim co budou mit a za kolik ![]()
Pekny vecer!