Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Anonymni píše:
Ahoj,
prosím o radu. Jak na skvrny od potu? Peru v Sonnettu, dala jsem i žlučové mýdlo, ale na bílém zůstaly.. Skončila jsem s antiperspirantem, ale ta spotřeba triček…
A ještě jedna věc, prádlo mi zrovna nevoní. Děláte s tím něco? Dávala jsem étéráky, ale špatný, něco bylo cítit žlukle. Manžel občas brble. Předtím jsem používala Ecover, to bylo to samý, možná i horší. Jen s Missivou to bylo dobrý, ale tu už zase nechci používat. Možná skončím s jejich máchadlem, to bylo dobrý. Co říkáte na jeho složení? Bohužel už tady nemám starou láhev.
Ad Sonnett, při sušení na slunci se mi zdá, že taky trochu smrdí žlukle, možná je to složením, mají tam mýdla z oleje. Je to možný, co myslíte?
Díky, omlouvám se za tu délku…
Lenka
Lenko žluklé prádlo od oleje znám moc dobře. Mažu malou i sebe olejem a pokud je prádlo déle skladované, je z něj olej cítit
.
Když peru v Missivě (mám staré zásoby), zabírá přidat složku D, u slizu a eko prášků někdo radil prádlo namočit na noc do ekojaru. Eko prášky nemají tak velkou schopnost odmastit jako nešetrná komerce. Zkusila bych namočit prádlo do ekojaru a uvidíš.
Máchadlo od Missivy moc OK není, raději bych zkusila aviváž Ecover (voní krásně levandulově) nebo já přidávám do slizu EO levandule a prádlo při věšení krásně voní, pak už jen větrem, ale je to příjemné a není cítit vůně octu z aviváže.
Bluesky píše:
Jestli vám také vadí „jednorázovost“ mnohých výrobků, tak jsem se chtěla podělit, že již dlouho kupuji zubní kartáčky v DMku, kde mají jeden typ (Dontodent) s výměnnými „hlavicemi“. Tj. nemusíte vyhazovat celý kartáček, pouze snímací hlavici, která si již své odsloužila. Prodává se set kartáček + dvě náhradní hlavice (49,90 Kč) nebo set tři hlavice (39,90 Kč). Mají 4 barevná provedení, tj. 4 člennou domácnost lze vybavit.
To je dobrý tip, díky. Mám oblíbený jeden typ kartáčku a stále hůř se shání, tak vyzkouším, jestli mi třeba tento nebude vyhovovat.
Kačabo ještě Sonett má řadu Neutral pro alergiky bez parfemace. Ale to asi chodím s dřívím do lesa co?
Ajule píše:
Kačabo ještě Sonett má řadu Neutral pro alergiky bez parfemace. Ale to asi chodím s dřívím do lesa co?
Ale to vůbec ne. Děkuji moc! A kde se dá sehnat? V Bioobchodě ani na Biosféře jsem ji neviděla (a v Brně na Josefské v té Bráně dětem také ne) - třeba by to ale objednali.
Zatím máme 5 dávku s Ulrichem a ekzém je dost lepší, za chvíli to bude stabilizované jako předtím - vyprala jsem všechno co bylo v Permonu - a tak snad bude klid.
Nicméně v praní ponožek dětí je stále na prvním místě Ecover (ten je i bez namáčení
) tady to ale namočím přes noc v pračce a taky to jde a ponožky nejsou zespodu vidět ne?
(aspoň pokud si na návštěvě nekleknou). Ta vůně - nevůně Ulricha je taková divná. Při praní to moc nevoní vábně, ale po usušení na vzduchu je to příjemné. Mimo mě nikdo nic necítí.
aaliana píše:
Herminko, tak tohle mě vážně zajímá. Ovesné vločky jsou alergen? Jak jsi na to přišla, že Vám vadí?
V dobré víře jsem se vločkami (nejen ovesnými, ale taky žitnými, ječnými a špaldovými) živila denně asi 7 let, ale ekzém jsem měla předtím (asi 2 roky, naštěstí ne od dětství) i při jejich konzumaci. Jsem silný alergik na trávy, a jednou jsem v čekárně u alergologa viděla letáček se zkříženými alergiemi, kde bylo psáno, že kdo je alergický na trávy, může být alergický též na obiloviny - zejména málo tepelně upravené, což jsou právě vločky. Optala jsem se na to doktora a on mi řekl, že je to stará známá věc, tak jsem dojedla veškeré vločkové zásoby, co jsem měla doma, a začala snídat něco jiného. Asi po měsíci se mi začal ekzém zlepšovat a teď jsem úplně bez potíží (a občas si troufnu dělat něco bez gumových rukavic, což bylo dříve úplně nemyslitelné). Alergolog mi řekl, že občas si je dát můžu (ale lépe třeba povařené v polévce), ale dlouhodobou konzumaci mi nedoporučuje. Nevím, zda jsem alergická na všechny vločky (když se řekne vločky, každý si představí ovesné, ale já jsem si míchala na snídani směsku ze všech), ale raději jsem je vyřadila bez náhrady, je to marné, obiloviny jsou holt taky trávy… Takže až budu mít děti, vločky budu zařazovat s velkou obezřetností.
Holky, nemáte prosím některá zkušenost s kapáním MM miminu do očíček či nosu? V obém to J. trochu či víc pracuje (O-Septonex nefunguje a antibiotický masti či kapky ještě počkají, stejně tak proplach…) a já jsem tohle několikrát různě četla, ale pořád nemám odvahu, teda hlavně do těch očí… Díky za zkušenosti! e.
Kačabo já Sonnet Neutral našla na eshopu bioobcchod. Sekce ekodrogerie a pak tam mají samostatnou skupinu řada Neutral.
Já měla vzorek normálního Sonettu a přišlo mi, že nevoní, ale asi raději vzít přímo ten Neutral.
Evo, nevím jak MM pomůže na alergii, já si jím ošetřovala bradavky po kojení, malé zadeček a když měla rýmu, tak jsem to taky zkoušela. Řekla bych, že je MM rozhodně šetrnější než jakékoli kapky, ale jestli to zabere na alergii, vážně netuším. Na zklidnění a zhojení ale funguje dobře.
Nene, to není alergie, to jsou takový ty miminkovský očičkový problémy- možná ucpanej kanálek, každopádně trochu hnisavej výtok z očí a podobný to má i v nose. Do nosu už jsem se odhodlala kapat, ale ty oči, do těch si pořád nějak netroufám…
kokon,
my jsme taky začali už v porodnici, tam to ale dokonce chvíli vypadalo, že už bude dobře. Nemá to nijak šílený, ráno je vždycky rozlípne sám
, ale ten humus tam je a během dne má ty oči několikrát hoodně upatlaný. Navíc to má takhle i v nose, asi se to tam tím kanálkem už taky nastěhovalo, neb normální rýma to není, ale hraje to teda všema hnisavejma barvama
Asi to bude na dlouho, to mi začíná bejt jasný, jen jsem potřebovala někoho, kdo sám dítěti do oka kapal, protože jsem tu představu MM v oku nějak nemohla zkousnout. Takže dík, začnem taky. Jinak po dni kapání do nosu už ty barvy nejsou tak brutální, možná to zafungovalo - anebo něco jinýho ![]()
Mám dost blbý dotaz - ale nevím, jak objednávat z Bioobchodu. Nemůžu najít nabídku sortimentu ![]()
Nebo mi třeba pomůžete i jinak: kde se dá sehnat Ecover ? Já jsem zatím jen objednávala Ulricha. Ale podle toho, co jsem se dočetla tady, tak je asi Ecover víc eko. Tak bych ho chtěla obhlídnout. Ulrich mi je sympatický, ale třeba mi tohle bude ještě sympatičtější
![]()
Knoflice vlevo je sloupec s jednotlivými kategoriemi, tu rozklikneš a objeví se další podkategorie a tam už ti naběhnou dané produkty podkategorie
.
Ecover mívají i v prodejnách zdravé výživy, ale z netu obvykle vychází levněji, zase je tam poštovné
. Já pak dělám větší objednávku přes net, abych neplatila poštovné.
Hm, tak je to jasné, stránky bioobchodu se mi nezobrazují správně, žádný levý sloupec tam nemám …
Hodím Ecover do vyhledávače, snad ho někde najdu ![]()
Knoflice já mám se zobrazováním Bioobchodu taky problémy, ale když si ho otevřu a nechám hóóódně dlouho otevřený, tak po půlhodince „spolehlivě naskočí“
a pak už funguje normálně. Ještě že tam moc nenakupuju. I když musím říct, že na Biosféře mají teď nějak jiný sortiment a věci co tam bývaly zavedené dost často jsou dlohodobě nedostupné a nebo úplně vyřazené. Docela mě to mrzí.
Změnila jsem si v nastavení nějaké kódování, byla tam uniněco, dala jsem automaticky a bioobchod mi funguje. Jen teda nevím, ale ze zeleniny mi to nabízelo jen česnek, což asi taky není všecko, co by prodávali, že?
![]()
Jen na mimibazaru prodává Ecover dost lidí. Tak uvažuju, přes koho ho koupím …
Už máte moly pryč? Já totiž stále ne
A nastěhovali se k nám pavouci, což je sice prý znamení toho, že máme doma zdravo, ovšem ty pavučiny mě pěkně ročilujou. Takže pilně vymetám. ![]()