Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu, ale potřebovala ybch poradit…
První cyklus testuju Lunette, zavádění i vyndávání v poho, ale pořád trochu protíká
Plný není, dobře ho snad mám taky, rozvinutí po zavedení testuju pootočením. Nevíte někdo, co s tím?
Je možné, že ho mám třeba zavedený pod špatným úhlem?
Ach jo, docela mě to štve, počítala jsem s problémama hlavně při vytahování, tohle mě nenapadlo ![]()
Novire předpokládám správnou velikost máš, tak jedině posilovat poševní svalstvo…
Novire , já mám za sebou první MS s Mooncupem a potýkala jsem se podobným problémem. Nevím, jestli jsem ho měla 100% správně umístěný, ale vyndat nešel snadno, „podtlak“ tam byl.
Aluška píše:Zrovna dnes vyšel tento článek http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
poradte, muzu male dite nechat hrat si s PET lahvi (olizuje ji a „kouse“) … doted jsem blahove verila, ze plasty, ktere jsou na potraviny/vodu, by mely mit nejaky atest, ze jsou zdravotne nezavadne…
slysely jste nektera nejaky odborny nazor??
Bluesky píše:Aluška píše:Zrovna dnes vyšel tento článek http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
poradte, muzu male dite nechat hrat si s PET lahvi (olizuje ji a „kouse“) … doted jsem blahove verila, ze plasty, ktere jsou na potraviny/vodu, by mely mit nejaky atest, ze jsou zdravotne nezavadne…
slysely jste nektera nejaky odborny nazor??
O těch bifenolech A je něco málo na stránkách Lotties (Kojení) a nebo na stránkách Aventu - prý škodlivost zatím dokázána nebyla.
Jo a u Lotties mají bio kočárek. Akorát se mi nějak nelíbí a je dost drahý.
Kokon, nemáme konvici v lednici a nedávali jsme tam ani Britu. Voda se snad tak rychle nekazí. Ta Diona je těžší a méně pohodlná na manipulaci, ale lze si zvyknout a pak už to nevnímáš. Navíc má o mnoho levnější provoz než Brita, takže podle mě není proč váhat.
Ten kočárek jsi shrnula pěkně.
Doufám, že následující text neznamená, že Ecover není eko ![]()
Zvláštním případem je společnost Ecover, na jejichž výrobcích se můžete dočíst, že je zařazena na čestné listině 500 vybraných firem OSN. Toto označení je pod patronací Programu OSN pro životní prostředí (UNEP). Pro získání tohoto ocenění není potřeba splnit konkrétní podmínky, nejde tedy o ekoznačku v pravém smyslu slova , ale je to čestné uznání osobnostem a organizacím za jejich činnost v ochraně životního prostředí. Že je továrna ekologická a zaměstnanci dojíždějící na kole mají příplatky jsem někde četla, ale stejně mi vrtá hlavou to, že „nejde o ekoznačku v pravém smyslu slova“ . Sakra, jak to myslej??
To už jsem někde četla, ale nepamatuju si kde.
Můžeš sem přepsat složení, chytrý hlavy určitě poraděj.
Pimpa píše:Myslím, že to bylo na Ekolistu.
To už jsem někde četla, ale nepamatuju si kde.
Můžeš sem přepsat složení, chytrý hlavy určitě poraděj.
kokon píše:Pimpa píše:taky se mi nelibi, design ponekud zastaraly a cena silena. by me zajimalo, kdo si ho kupuje. movite trendymaminky maji urcite i designove naroky a skromne ekomaminky zas nemaji takove financni moznosti. ale asi bude pekne provedeny a nerozbitny, docela bych si ho prohledla na vlastni oci.
Jo a u Lotties mají bio kočárek. Akorát se mi nějak nelíbí a je dost drahý.
Měla jsem uplne stejne pocity pri pohledu na ten kocar..
My máme teda kočár ještě dražší, ale ze zcela prostých důvodů- bydlíme v domě bez výtahu a kočárkárny a kočár bez rozložení prostě nevytáhnu nahoru. Nakonec jsem moc na výběr neměla..
Takže jsem u tohoto, krom designu, koukala ještě na váhu a ta tam není. Mně by ani tak nevadilo jak vypadá, ale neměla bych ho kam dát
.
Abych si tady na chvíli pofňukala - náš chlapeček začal až teď, skoro ve dvou letech, být svolný k pochodování do schodů. Docela se mi ulevilo abych řekla pravdu..
Ohledně Diony, nám se stalo, že když jsem filtr delší dobu nepoužívala, objevila se na konvici a ve filtru plíseň. Stalo se to už někomu jinému?
Měli jsem zelený klobouček na dusičnany, kvůli malé, ale jak už je teď větší, moc jsem vodu nefiltrovala.
A pak se chci ještě zeptat, zda někdo z Prahy kupuje náhraní filtry v kamenném obchodě? Objednávali jsme je tenkrát spolu s konvicí přes net a nechce se mi dávat poštovné jen kvůli 2 filtrům. Teď už bych kupovala ten nprmální filtr, dusičnany už nejsou potřeba.
Díky za tipy.
Ajule mi ji používáme pořád. Akorát se nám stalo, že jsme nekoupili včas nový filtr a do té prodejny se nedostali, takže Diona šla do špajzu a akčně jsme vytáhli Britu. Dionu jsem ale uskladnila suchou a bez filtru, takže nemělo co zplesnivět.
Jinak ten filtr kupujeme přímo v jejich prodejně, červený vydrží asi 3 měsíce, je na 800 litrů. Takže tam jednou za čas zajedem.