Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
291
6.5.08 13:56
Ajule píše:
Knoflice Missiva je EŠV, ale když porovnáš složení např. s Ecoverem, Sonettem nebo slizem, je toho tam ještě hodně co vylepšit. Zase je ale asi účinnější. Mám jí doma a dopotřebovávám staré zásoby. Rozhodně je lepší než běžná komerce, ale dá se sehnat i šetrnější prostředek, než Missiva.

Já si myslím totéž. Abych byla úplně upřimná už jsme na tom s ekzémem byli i líp. Mám za sebou měsíc praní a před sebou neotevřený 1 litr a přemýšlím zda ho vůbec načnu a nebo ho nabídnu dál. Trochu mi vadí, že musím prádlo přes noc namáčet (všechno prádlo) což se mi právě u toho Ecoveru či Sonettu nestávalo. U slizu jsem namáčela jen hodně moc zašpiněný - ponožky, tepláčky apod.
Omlouvám se :oops: jsem trochu rozladěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
6.5.08 17:00

Knoflice
Myslela jsem mléčnou. Holky mi ji tady psali na změkčení. Je od Lotties, ale ještě jsem nedošla nikam, kde by ji měli. Tak jsem dneska koupila zkusmo změkčovadlo od sonnetu a uvidím. Ocet dávám, i aviváž Almavin a plenky jsou pořád trochu víc hrubé, než bych si představovala.

Ulricha jsem taky koupila a vyzkouším. Tyhle pokusy jsou super, vždycky tahám prádlo z pračky a jsem zvědavá. A pak na něj chodím šahat, když schne.

A taky jsem dneska zkusmo koupila ty eko plínky z dm. Jsou bílé, ale jsou bělené kyslíkem, bez chlóru, tak uvidím. Moltexky u nás neobstály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
6.5.08 18:18

Kačabo ty namáčíš prádlo před praním v Missivě? Pochopila jsem to dobře? Já prádlo nenamáčím ani když peru v Missivě, ani před praním ve slizu. Namáčím J¨jen vyjímečně některé kousky oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
6.5.08 19:28
Ajule píše:
Kačabo ty namáčíš prádlo před praním v Missivě? Pochopila jsem to dobře? Já prádlo nenamáčím ani když peru v Missivě, ani před praním ve slizu. Namáčím J¨jen vyjímečně některé kousky oblečení.

Jo, jo musím a to prosím všechno prádlo. A jak jsi na tom s kvalitou oblečení, myslím tím, máš pocit, že máš sepranější barvy z té Missivy, nebo je to prádlo víc zničené? Jedna maminka na některé jiné diskuzi to začala a k ní se přidalo víc ženských, že jsou na tom po roce obdobně.
Tak když jsme se tu tak sešly, tak se ptám, jak jsi na tom Ty? Mě ty barvy příjdou docela sytější (to asi tím optickým zjasňovačem).
Teď jsem se dívala, kluk má celý bříško samý pupenec. Takové veliké, jako kdyby se popálil o kopřivu a škrabe se skoro bez ustání. Holky, já to vzdávám - .
Omlouvám se, že si tu jen stěžuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
6.5.08 20:51

Kačabo tak to vypadá, že mu nějaká látka z ní vadí :( . Nám naštěstí nic nevadilo a předtím jsem prala v Persilu či něčem podobném a nemyslím si, že by po Missivě bylo prádlo víc či méně barevné, tak normálně.
Zkus hodit na BC do nejen plenek inzerát, že prodáš Missivu. Někdo tam prodával Frosh či co, i načaté balení,tak proč ne Missivu.
Já jí dopírám, ale plenky a dětské už peru ve sllizu. Ale mě se dítko po prášku nikdy neosypalo. A nemohla by to být reakce na jídlo?
A neomlouvej se, vypsat se musíme každá někdy, od toho tady ta diskuze je ne :D ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
7.5.08 06:51

Děkuji, jen mi nějak nedochází co je to BC :oops: :oops: :oops:

Zkusím tu Missivu poslat dál, je to nenačnutá litrovka a třeba se někomu bude hodit.

Jinak musím chválit rakytníkový sirup na posílení imunity. Letošní zima byla bez jediné rýmy či nachlazení u dvou ze tří dětí. To jedno mělo lehkou rýmu ale jinak bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.5.08 07:23

Kačabo promiň. BC je diskuze Baby-cafe. Ale tady na emiminu taky nějaký bazárek je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
7.5.08 09:13

Kačabo, kolik je prckovi? Ta moje prostřední měla lehce atopický ekzém jako mimino, aviváž nesnáší doteď …

To byl důvod začít myslet víc eko … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
7.5.08 09:37

Ahoj, nejstarší má 9, prostřední 5 a nejmenší bude mít za pár dnů 3. Nejhůř na tom byla prostřední ratolest. Ta měla antibiotika ve třech týdnech a bojovali jsme do jednoho roku se strašným ekzémem než ji v tom roce píchl sršeň a za pár hodin včela. Věřte mě nebo ne - od té doby je pokoj. Doktorka mi to nechtěla věřit, ale fakt je pokoj.
Ten nejmenší byl jakž takž stabilizovaný, občas se vyrojily ty pupence… Pak s pomocí pána s DG jsme vychytali to praní i o stravě jsme dost mluvili (opravdu mě tam dost pomohli a poradili, věnovali se individuálně), tak nějak se to upravilo do přijatelné meze - a já, koza blbá, musím vyzkoušet Missivu - a mám zas na čas vystaráno. Od včerejška to probírám, co kluk jedl, co pil, kde byl - ale opravdu nic vyjímečného, takže aniž bych chtěla nějak Permonu škodit nebo ho hanět, nám prostě nesedí. Ani nevím, zda mám vyzkoušet toho Kulíška na koupání. Hodně taky pomohl Physiogel (ten myslím není vyloženě eko, ale neobsahuje parfémy, konzervanty, barviva, silikony, parabeny, emulgátory a lanolin - cituji z obalu. Jen je drahý)

Jinak já eko myslet začala taky až po dětech. To je asi impulz začít myslet, jak se chováme k okolí, co po nás zbyde atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
7.5.08 09:53

Kačabo, to máme ty děti skoro stejně :lol: :lol:

Já jsem sice pro všechny děti prala plínky (někdy jsem si lehce vypomohla, to musím přiznat), ale až teď je peru víc eko. Díky téhle diskuzi se mi otevřely oči a víc jsem začala přemýšlet. Ale nebylo to po prvním přečtení, chvíli to trvalo … A nejde to začít najednou dělat všecko naopak. Musím postupně.

A pořád sem chodím informace načerpávat a mám pořád co dohánět … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.5.08 11:28
Kačaba píše:
Ahoj, nejstarší má 9, prostřední 5 a nejmenší bude mít za pár dnů 3. Nejhůř na tom byla prostřední ratolest. Ta měla antibiotika ve třech týdnech a bojovali jsme do jednoho roku se strašným ekzémem než ji v tom roce píchl sršeň a za pár hodin včela. Věřte mě nebo ne - od té doby je pokoj. Doktorka mi to nechtěla věřit, ale fakt je pokoj.
Ten nejmenší byl jakž takž stabilizovaný, občas se vyrojily ty pupence… Pak s pomocí pána s DG jsme vychytali to praní i o stravě jsme dost mluvili (opravdu mě tam dost pomohli a poradili, věnovali se individuálně), tak nějak se to upravilo do přijatelné meze - a já, koza blbá, musím vyzkoušet Missivu - a mám zas na čas vystaráno. Od včerejška to probírám, co kluk jedl, co pil, kde byl - ale opravdu nic vyjímečného, takže aniž bych chtěla nějak Permonu škodit nebo ho hanět, nám prostě nesedí. Ani nevím, zda mám vyzkoušet toho Kulíška na koupání. Hodně taky pomohl Physiogel (ten myslím není vyloženě eko, ale neobsahuje parfémy, konzervanty, barviva, silikony, parabeny, emulgátory a lanolin - cituji z obalu. Jen je drahý)Jinak já eko myslet začala taky až po dětech. To je asi impulz začít myslet, jak se chováme k okolí, co po nás zbyde atd.

Kačabo rozhodně bych teď neexperimentovala. Pokud mohu doporučit, tak na koupání používám škrob a měsíčkový odvar, když měla ekzém (musím zaťukat, už máme 4 měsíce klid, atopik není) nebo je opruzená. Jinak koupu v oleji. Dá se buď koupit přímo hydrofilní (Eoné, Nobilis), ale je docela drahý, nebo se dá normální olej zhydrofilnit mlékem, syrovátkou, medem či koupelovou solí. Já používám syrovátku, taky je dobrá na pleť. Navíc jí malé dávám místo sunaru, mléko má jen večer, přes den pije syrovátku a asi to na pleť dost pomohlo. Budu držet palce, ať se vám to brzo zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
8.5.08 07:45

Děkuji moc za podporu. Máš pravdu dál to nebudu dráždit a vrátíme se k osvědčenému.
Zatím jsem dala inzerátek sem na emimi a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.5.08 18:28

Lotties mají kšiltovky z biobavlny :potlesk: , ceny kupodivu solidní - 135 - 190 korun. Fotka je ale bídná, moc toho není vidět:

http://www.lotties.cz/…/2799100.jpg

Jinak bio tričku z atopiků už ruply nitě, takže to samé co u Lotties. A je dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.5.08 19:17

Někdo z vás se ptal na bavlněné ponožky, kde se dají sehnat krom Alergiků.

Našla jsem na MMB paní, která prodává Lotties a sortiment Alergiků - vše má teda o něco dražší než přímo na Alergicích, ale zase by u ní mohlo být levnější poštovné (za platbu předem na účet) a když se skloubí nákup Lotties a Alergiků, jedno poštovné odpadne…

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.5.08 15:04

A do třetice :lol: - koukněte na tohle, trička pro pány:
 http://www.sportovni-obleceni.cz/marvel/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek