Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A tadyto je také zajímavé, mají tam i článek o biobavlně, ale v nabídce jsem nenašla. Možná že by jim šlo napsat…
(Snad tu ty odkazy už nebyly, nepamatuju si je).
Ahoj,
měla bych na vás vééélikou prosbu. Už jsem tu od vás získala plno informací, za ně díky! ![]()
Kdysi jsem tady viděla, že vám mozek bere chemický složení pracích prostředků. Můžete mi sím sím napsat, co je špatnýho ve složení této komerce, a proč? Lehce šířím osvětu… tak potřebuju být pevnější v kramflecích.. ![]()
Vanish:
Alkylbenzensulfonát sodný (aniontové povrchově aktivní látky)
CAS:85117-50-6, Fosfonáty, Parfém, Hexylcinnamal, Peroxid vodíku (kyslíkové bělící činidlo)
CAS: 7722-84-1 Mastný alkohol, etoxylovaný (neiontové povrchově aktivní látky)
CAS: 68551-12-2
Lenor:
Kationtové povrchově aktivní látky
Parfémy citronellol, eugenol, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, linalool, benzyl benzoate
Ariel automat compact: mountain spring
Kyslíková bělící činidla, zeolity, aniontové povrchově aktivní látky, kationtové povrchově aktivní látky, neiontové povrchově aktivní látky, fosfonáty, polykarboxyláty, fosfáty, mýdlo.
Enzymy, optické zjasňovače, parfémy, limonene, butylphenyl methylpropional
Co říkáte? Pomoooc.
Díky Knapka
v Arielu jsou fosfáty? Ty už jsou snad zakázaný…
.
Na složení jsou tu jiné expertky, já jen něco málo k parfémům používaným do komerce. Všimly jste si někdy, jak velmi těžko jdou vyprat z oblečení? Peru v bezvonných prostředcích a když se mi do rukou dostane něco praného v komerci, tak ten puch cítím ještě po několika vypráních!!! Přemýšlím co to musí být za svinstva, když jsou doslova zažrané do látky..... Tohle přírodní vůně nikdy neudělá.
Pimpa píše:
![]()
v Arielu jsou fosfáty? Ty už jsou snad zakázaný…
.
Fosfáty jsou zakázaný, ale jakýsi minimální množství tam být může. Teď nevím to procento.
A ještě k té vůni. Já ji zase cítím na hony daleko z ostatních. Když se švagrové tříleťačka tulí do osušky, kterou cítím na tři metry, tak si říkám, že asi něco není v pořádku…
No ale na druhou stranu, mně zase prádlo někdy lehce zasmrádne.
Když to hned nepověsím. Tak jsem teď začala opět používat máchadlo od Missivy, ať to trochu voní.
Vám ekovyprané nesmrdí?
Jo Pimpo , přesně tak. Podědili jsme lyžařskou kombinézu a ten komerční „puch“ z ní nejsem schopna dostat. A jelikož je uskladněná pohromadě s našimi „bezvonnými“ zimními věcmi, zjistila jsem, že nám načichly všechny.
U ekopraného cítím nelibou vůni jen u některých déle uložených věcí, které načichly „olejíky“.
Lyžařská kombinéza nám taky spolehlivě prosmradila celou skříň..
![]()
Půjčila jsem ji známým a oni mi ji na závěr „pořádně“ vyprali, tzn. narvali tam tunu aviváže a vyprali z ní všechnu impragnaci. ![]()
Bluesky píše:
Jo Pimpo , přesně tak. Podědili jsme lyžařskou kombinézu a ten komerční „puch“ z ní nejsem schopna dostat. A jelikož je uskladněná pohromadě s našimi „bezvonnými“ zimními věcmi, zjistila jsem, že nám načichly všechny.
U ekopraného cítím nelibou vůni jen u některých déle uložených věcí, které načichly „olejíky“.
taky znám, zkoušela jsem i prát v octě a nic. Chce to čas a mnoho a mnoho praček. Nedávno jsem kupovala svetr na MMB a paní mi předem psala, že to ještě prala a trochu to přehnala s aviváží (bych byl radši, kdyby to poslala nevypraný). Ten šílený smrad je tam už půl roku a svetr nemůžu nosit protože mě z toho smradu bolí hlava.
Bohužel často ty dobré duše matky co prodávají věci po dětech mají představu, že čím víc to voní, tím je to čistější
.
Bluesky , díky, pokusím se prokousat angličtinou… Něco ve fránině nemáš? ![]()
Eliza píše: že čím víc to voní, tím je to čistější.
Dodnes nemůžu pochopit, proč chce někdo „vonět“ práškem na praní.....
Já se svým ubohým nosem doslova trpím, když okolo mě projde někdo smrdící práškem (nebo voňavkou, pro mě vcelku jedno).
A svetr z MMB taky jeden mám a také se mi to zatím nepodařilo vyprat
.
Při ekopraní bojuju už několik let s tričkama - jako by z nich nešel vyprat pot či nějaká tělesná mastnota v oblasti ramen
. Jinak ostatní prádlo naprosto v pohodě (pokud prádlo vysloveně blbě nepověsím a nezapaří se - to se mi nedávno povedlo s umělinama, fleecové mikiny a pod.) - všechno je vyprané dobře, akorát ta naše (dospělácká) trička.....
Jinak si pamatuju, jak mi kdysi zasmrádlo i prádlo prané ještě v komerci, blbě jsem ho pověsila a pomalu schlo…
A co ten recept na skvrny od potu, co tu nedávno proběhl? Namočit do octu, nechat přes noc, pak ještě žlučové mýdlo, už nevím ale přesně.
Bylo to tak před 1-2 týdny. Nepsalas to náhodou ty? ![]()
Chemičky, prosím prosím prosím o rozbor té komerce viz výše.
Knapko, musíš počkat na Katy, ta má na tyhle věci trpělivost (a znalosti).
Taky mám odpor k jakýmkoliv vůním. Stále ještě mám v lednici parfémy z dřívějška, které mi hodně voněly a dnes mi jsou docela nepříjemný. A to i pro můj alergií otupělý nos.. V poslední době jsem se zamilovala do růžového pudru od Nobilis, ale asi moc dlouho nevydrží. Jinak má ale krásnou čistou vůni po růžích.
Pimpo, vlastně jsi mi neřekla, jak ti voní ta aviváž verbenová? Ta mě voní moc hezky, škoda že tak rychle vyprchá…
No vidíš, hlava dubová, kolikrát jsem na tu aviváž myslela
. Je na mě trošku silná. To možná není to pravé slovo. Dávala jsem jí do kaslíku jen trošičku, vydržela mi proto hodně dlouho. Ale novou si asi nekoupím.
Knapko ten recept jsem já nepsala, ale včera večer jsem o tom přemýšlela a došla ke žlučovému mýdlu
. Nikdy mě nenapadlo ho na ta trička napatlat, zkusím a uvidím. Nám ta trička nesmrděj v podpaží, ale doslova na ramenou a jsou taková jakoby mastná. To je vlastně asi jediná věc, kterou podle mě ekopraní nedokáže - pořádně vyprat mastnotu. Myslím že to tu už někdo jiný taky psal.
Ty máš teda nos, to ti teda nezávidím.
Já mám fakt dost čich omezený kvůli alergii a i tak mi hodně věcí smrdí. No zase ti všeho ale stačí málo, že. ![]()